Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
yoktu canımHamilelikten önce bir sorunun varmıydı astım mide yada baska
Bi kaç hafta önce bana da öyle oldu. Yemek yiyemiyordum boğuluyor gibi oluyordum. Ki ben yemeği asla tabağımda bırakmazdım. Bi dönem herhalde. Ya da lodos falan da olabilir.17+5 hamileyim son iki gündür nefes alıp vermede sorun yaşıyorum. Sanki yeterli nefes alamıyorum da içim sıkışıyor gibi. Hep derin derin nefes alma ihtiyacı hissediyorum. Böyle bi sorun yaşayan var mı?
belki de canım benim de tam anlattığın şekilde oluyor çünküBi kaç hafta önce bana da öyle oldu. Yemek yiyemiyordum boğuluyor gibi oluyordum. Ki ben yemeği asla tabağımda bırakmazdım. Bi dönem herhalde. Ya da lodos falan da olabilir.
bu arada yanlis yonlendrme olmasin canim hastanede calistm ama bransim embriyoji degldi laboratuvardi.Hastanede bebek ve hamilelikle ihili calışmış
Çok ama çok teşekkür ederim en azından sıra dışı bir durum değil. Gerçekten içim rahatladı. Muhakkak doktorumu da bilgilendireceğim.arkadaşlar merhaba, öncelikle hakkımda belirttiğiniz pozitif görüşleriniz beni mutlu etti, yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana.
vücudunuzda diyafram denilen zarımsı kaslı bir yapı vardır karında bulunur ve solunumda etkilidir. bebeğiniz artık vücüdunzda 4.aydan itibaren reddedilemez fiziksel bir boyut kazanıyor.
sırasıyla bağırsaklarınızı ve midenizi yukarı, idrar torbanızı dışarı itiyor. bu sırada d,yafram da nasibini alıyor. aynı zamanda akciğerleriniz de sıkışıyor. akciğerler bomboş keselerdir. baskı ile küçülebilirler. normalde sahip olduğunuz akciğer hacmi gebelikle gün geçtikçe azalacak, eskisinden daha sık nefes alma ihtiyacı duyacaksınız. bu da sizi yoracak. yemek yediğinizde metabolizmanız hızlanacak, oksijen ihtiyacınız artacak, akciğerler yeterli gelmediği için yorulacak, tıkanacaksınız.
bu durumlar gebelikte çok sık görülür, bizzat da şahit oldum genelde iç sıkılması eşlik ediyor bu fiziksel halde kalmıyor, ruha da yansıyor. tavsiyem korkmamanız yönünde.
kısa yürüyüşler yapabilirsinz, fiziksel olarak çok rahatlatır sizi.
İç çamaşırlarınız sıkı olmasın, mümkün olduğunca telli sütyenler dar kazaklar giymeyin,çok acıkmadan yemeye çalışın ki birden bire sindirim sistemine baskı olmasın.
ne zaman doktoru aramalıyım derseniz?
baygınlaşma hissiniz olursa,çarpıntılarınız olursa, ateşiniz yükselirse, önceden astım veya solunum rahatsızlığnz veya yatknlğnz varsa, bu durum sürekli devam ederse, muhakkak doktora görünün. bir sonraki kontrolünüzde de doktorunuzu durumdan haberdar edin.
Çok geçmiş olsun, en yakın sürede refaha ermeniz dileğiyle,durumunuzu ve konunuzu takipteyim
Verdigin bilgiler icin tesekkur ederiz.arkadaşlar merhaba, öncelikle hakkımda belirttiğiniz pozitif görüşleriniz beni mutlu etti, yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana.
vücudunuzda diyafram denilen zarımsı kaslı bir yapı vardır karında bulunur ve solunumda etkilidir. bebeğiniz artık vücüdunzda 4.aydan itibaren reddedilemez fiziksel bir boyut kazanıyor.
sırasıyla bağırsaklarınızı ve midenizi yukarı, idrar torbanızı dışarı itiyor. bu sırada d,yafram da nasibini alıyor. aynı zamanda akciğerleriniz de sıkışıyor. akciğerler bomboş keselerdir. baskı ile küçülebilirler. normalde sahip olduğunuz akciğer hacmi gebelikle gün geçtikçe azalacak, eskisinden daha sık nefes alma ihtiyacı duyacaksınız. bu da sizi yoracak. yemek yediğinizde metabolizmanız hızlanacak, oksijen ihtiyacınız artacak, akciğerler yeterli gelmediği için yorulacak, tıkanacaksınız.
bu durumlar gebelikte çok sık görülür, bizzat da şahit oldum genelde iç sıkılması eşlik ediyor bu fiziksel halde kalmıyor, ruha da yansıyor. tavsiyem korkmamanız yönünde.
kısa yürüyüşler yapabilirsinz, fiziksel olarak çok rahatlatır sizi.
İç çamaşırlarınız sıkı olmasın, mümkün olduğunca telli sütyenler dar kazaklar giymeyin,çok acıkmadan yemeye çalışın ki birden bire sindirim sistemine baskı olmasın.
ne zaman doktoru aramalıyım derseniz?
baygınlaşma hissiniz olursa,çarpıntılarınız olursa, ateşiniz yükselirse, önceden astım veya solunum rahatsızlığnz veya yatknlğnz varsa, bu durum sürekli devam ederse, muhakkak doktora görünün. bir sonraki kontrolünüzde de doktorunuzu durumdan haberdar edin.
Çok geçmiş olsun, en yakın sürede refaha ermeniz dileğiyle,durumunuzu ve konunuzu takipteyim
ya ben o anda tam olarak doğru kelimeleri bulamadıgım için ve gercrktende embriyo ve diğer konularda da bilgi sahibi oöduğunuz için hemen yönlendireyim dedimbu arada yanlis yonlendrme olmasin canim hastanede calistm ama bransim embriyoji degldi laboratuvardi.
Yalnz embriyoloji ile ilgili okurken yarim donenimimi vermistm. Cok zevkli bir konuydu. Sorulan sorularin cogunu ogrencilerm de soruyor derslerde.
Kizlar genelde utaniyor,oglanlar daha cok soruyor nedense. Ben sormalarindan rahatsz deglm insanin olusumu mucizevi. Sasrp merak etmeleri dogal. Ama siniflardaki kiz ogrencilerm icn aynisini soylemem oglanlar soru sordukca kizlar siraya gomuluyorlar, oldukca komikler![]()
bir sure daha bekleyin bebegnzin bas kismi iyice asagiya indgnde bu sorunlarinz azalacaktr evet karniniz daha cok sisecek ama ic organlarnz daha dengeli duracakVerdigin bilgiler icin tesekkur ederiz.
Ben de yasiyorum aynisini. Nerdeyse son 2 aydir hic deliksiz uyumadim, rahat uykuya dalamadim nefes alamadigim icin.
Bir de benim mideme de fazla baski yapmaya basladi sanirim, surekli bir tokluk ve karin sisligi hissediyorum
anladm zaten hic problem degilya ben o anda tam olarak doğru kelimeleri bulamadıgım için ve gercrktende embriyo ve diğer konularda da bilgi sahibi oöduğunuz için hemen yönlendireyim dedim
yarini bekle canim, adet olmazsan sali sabahi gebelik testi yap derim adet isareti de olablr,yerlesme kanamasi da.benim cuma kahverengı bıle olmayan bir leke gekdi sonra pembe cok az lrke ve ondan sonra tık yok adetim yarın normslde ne yapmam gerek yada bu nedir
Canım ben de öyleyim sebebi kalbimizin kuvvetli çalışması (daha fazla kan pompalamak için)çok noröal bir durum yani endişe etme17+5 hamileyim son iki gündür nefes alıp vermede sorun yaşıyorum. Sanki yeterli nefes alamıyorum da içim sıkışıyor gibi. Hep derin derin nefes alma ihtiyacı hissediyorum. Böyle bi sorun yaşayan var mı?
Aynen söylediklerini yaşıyorum. Ama benim geçen hafta başladı. Gece uykumdan uyanıyorum bazen boğulcak gibi oluyorum. Rahim büyüdüğü için diyaframa baskı yapıyormuş ondan kaynaklı olaniliyormuş. Ama gerçekten rahat nefes alabilmek bir nimetmiş bunu anladım.17+5 hamileyim son iki gündür nefes alıp vermede sorun yaşıyorum. Sanki yeterli nefes alamıyorum da içim sıkışıyor gibi. Hep derin derin nefes alma ihtiyacı hissediyorum. Böyle bi sorun yaşayan var mı?