nefret doluyum ve bu icin icin benide bitiriyor galiba

Çocuğunu doğurup kucağına veren eşe kim olursa olsun gebersin kelimesini kullandıktan sonra ona tepki vermiyosa kusura bakmayın ben ona adam demeyi bırakın insan bile demem.

Ben bunun kaynanalıkla ilgisi olduğunu düşünmüyorum kötü insan hep kötü, iyi insan da hep iyi işte. Bunlar ufak tatlı kıskançlıklar değil çünkü, resmen kötü olduğunun belirtileri.

Beddua dönüp dolaşıp onu bulduğunda umarım ben lohusa kadına böyle yaptım da ondan çekiyorum diyebilir.

Bu durum bana çok tanıdık geldi ve ben şu an boşanmayı bile düşünüyorum aşamadık gün geçtikçe de uzaklaştık

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Madem arsız bir kadın ne yapsan, ne konuşsan eşinde anlamaz kendisi de. he deyip geçmek zor olsa da en güzeli. Bu şekilde eşinin de ayağını denk alıp seni ezdirmeyeceğini düşünüyorum sonuçta bahanesi olmaz. 30 yıllık evli kadınlardan bu nasihati alıyorum hep ben " he, tamam de bildiğini yap" :)
Zerroo isimli arkadaşa katılıyorum bu konuda.

Benim kayınvalidem ne konuştuğunu bilmez pek, bilmediği istisnasız her konuya muhalefettir (siyasetten benim ailemin kültürüne, teknolojik ürünlere varana kadar her şeyi benden daha iyi bilir! ) ve bu benim sinirimi çok bozar, başlarda yanlışlarını güzel dille düzeltiyordum baktım bildiği gibi konuşmaya devam ediyor bir de bozuluyor bana, bende artık o konuşurken sadece göz teması kuruyorum dinlemiyormuş gibi görünmemek için, yorum yapmıyorum soru sormadıkça. Ne benim başım ağrıyor nede eşimin :10:

Ah iste bunu yapabilmek en guzelide. Lohusaliktan yeni cikmis halimle. Gece sabaha kadar bebege bakip aksama kadar okula gidip aksamda gelip onu cekmek pek mumkun olmuyordu cogu zaman. Bana cay yaomadin kahvw yapmadin bile dedi dusun. Sen kalk bana yap bi zahmet. Iki aylik cocuk cok yordu beni aksama kadar diye her aksam soylendi durdu. Once o kadar soylememize ragmen cocugu kucaga alistirdi. Kucagimda sallayip pek guzel uyutuyorum diye havasini atti sonrada acindirdi durdu ogluna kendini.

Çocuğunu doğurup kucağına veren eşe kim olursa olsun gebersin kelimesini kullandıktan sonra ona tepki vermiyosa kusura bakmayın ben ona adam demeyi bırakın insan bile demem.

Ben bunun kaynanalıkla ilgisi olduğunu düşünmüyorum kötü insan hep kötü, iyi insan da hep iyi işte. Bunlar ufak tatlı kıskançlıklar değil çünkü, resmen kötü olduğunun belirtileri.

Beddua dönüp dolaşıp onu bulduğunda umarım ben lohusa kadına böyle yaptım da ondan çekiyorum diyebilir.

Esimle oncedende kavgalarimiz olurdu. Ama annesi geldikten sonra iyice degismisti. Simde kendince normale donfu ama simdide ben o yaptiklarini unutamiyorum. Itice sogudum sanki ondanda helede annesinden. Tum ailesinden. Nerden bulastim bu tip insanlara diyorum.
Oturup normalce konusmayi cok istiyorum boyle boyle yaptiniz bana hakkimi nasil odeyecegini saniyorsun demek istiyorum ama gereksiz sinirlerom bozulacak yine.

Ah iste bunu yapabilmek en guzelide. Lohusaliktan yeni cikmis halimle. Gece sabaha kadar bebege bakip aksama kadar okula gidip aksamda gelip onu cekmek pek mumkun olmuyordu cogu zaman. Bana cay yaomadin kahvw yapmadin bile dedi dusun. Sen kalk bana yap bi zahmet. Iki aylik cocuk cok yordu beni aksama kadar diye her aksam soylendi durdu. Once o kadar soylememize ragmen cocugu kucaga alistirdi. Kucagimda sallayip pek guzel uyutuyorum diye havasini atti sonrada acindirdi durdu ogluna kendini.

Haklısınız. Çocuğum olmadığı için onunla ilgilenmenin zorluklarını, lohusalığı pek hesaba katamadım. Çocuğu kucağa alıştırma olayını eminim benim kayınvalidem de yapacaktır e insanın eli kolu bağlanır haliyle, bir şey dense çocuğu benden uzaklaştırıyorsun v.b laflar gelir büyük ihtimalle. Şuan görüşmüyorsunuz anladığım kadarıyla, inşallah kafanızdan atarsınız kayınvalidenin bu ayıplarını, hayat güzel çünkü kimsenin laflarıyla zehir etmesek keşke hayatımızı kendimize.

Bu durum bana çok tanıdık geldi ve ben şu an boşanmayı bile düşünüyorum aşamadık gün geçtikçe de uzaklaştık

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Esimle bir tartismamiza sahit olunca kv bosa bu kadin bitirdi seni demisti. Bende omru billah birakmiycam seni dedim esime o an kapiyi vurup gitmeyi cok isterdim aslinda. Siz neler yasadiniz bilmiyorum ama ins sizin icin en iyisi budur.

Haklısınız. Çocuğum olmadığı için onunla ilgilenmenin zorluklarını, lohusalığı pek hesaba katamadım. Çocuğu kucağa alıştırma olayını eminim benim kayınvalidem de yapacaktır e insanın eli kolu bağlanır haliyle, bir şey dense çocuğu benden uzaklaştırıyorsun v.b laflar gelir büyük ihtimalle. Şuan görüşmüyorsunuz anladığım kadarıyla, inşallah kafanızdan atarsınız kayınvalidenin bu ayıplarını, hayat güzel çünkü kimsenin laflarıyla zehir etmesek keşke hayatımızı kendimize.

Keske :( ins calisiyorum unutmaya ama birsey okuyorki hepsi birden aklima geliyor yine

Kayın valideleri savunanlar buna ne diyecek acaba?
Erkek anneleri oğullarına güvenerek böyle davranıyorlar.
Eşinin arkasında duran, eşini savunan bir adamın karısına tüm bunları desinlerde göreyim...
Amiyane tabirle sıkar biraz.
Adam diyemiyor ki ''sen kime geber diyosun! Benim karıma kimse böyle bir şey söyleyemez!''
E anneler de şımarıyor tabii....
Suç kayın validenizde değil; asıl suç kocanızda.

Merhabalar hanimlar.
Bikac konumda yine bahsetmistim esimin annesi ile sorunlarimdan ama yaptiklarini halen daha icimden atamiyorum. Allah biliyorya saklayamiycam nefret doluyum. Dusundukce geceleri uykularim kaciyor.
Kendisi dogumdan iki ay sonra gelip uc ay kaldi. Sozde bebege bakip bana yardim etmeye geldi ama gozunu kulagini acti beni izledi. Herseyime bir bahane buldu laf soktu. Bebegimi hic emziremedim bunu misafirlerin yaninda bana laf soktu. Daha geldiginin ucuncu gunu bunu yapti ve yolunu cizdi.
Ben mastitis olmusum 40 derece atesle yatiyorum esim gelmis bana biseyler soruyor daha dogrusu oda azarliyor bende bikac laf soyledim ki normalde daha da soylerim cokda bisey dememistim. Annesi ordan basladi beddualarina hastaysa gebersin demeye kadar vardi. Dunya basima yikildi esim agzini acip tek laf etmedi. Halen daha tek dedigi bir annemi idare edemedin. Annem neden idare edilesi bir insan diyemedi hic.
Halen daha nette konusurlarken sesini duyunca ellerim titriyor allak bullak oluyorum. Bes ay gecti gidisinin ustunden her anlamda esimle iliskim duzelmedi. Ona gore sorun yok ama benim devamli aklimda. Hic birine hakkimi helal etmiyorum diyip duruyorum icimden.
Bundan kurtulmak istiyorum ama nasil bilmiyorum. Turkiyede olsam ilk isim psikologa gitmek olurdu heralde.
Esimin annesinin karsisina gecip boyle boyle yaptin haksizsin demesini bekliyorum sanirim yada en azindan benden af dilemesini haklisin demesini bekliyorum
Yada bilmiyorum. Durup dururken sinirlerim tavan yapiyor. Nasil kurtulunur bu dusuncelerden

Bir daha geldiğinde çok soğuk ve mesafeli olun baştan yüz göz olunca böyle yüz bulur bu tipler...kendinize toz kondurmayın Aramayın sormayın hiç gerek yok kompleksli insanlar...Eşinizle de annesi ile ilgili tartışmayın, sinsi ve kötü olmak lazım böylelerine, yüzüne kötü olmayın ama mesafe koyun...Fırsatını bulunca lafınızı esirgemeyin, alttan alta laf sokun açıklarını bulup....Eşinize normal geliyordur annesi olduğu için maalesef erkekler anneleri söz konusu olunca bir çoğu anneyi tutar halbu ki bu yaştan sonra onlara anne değil hanım lazım....

Son düzenleme:
nasıl unutuluyo yapılanlar eger bılıyosan banada anlat cnm.bende lohusalıgımın ılk haftasında kaynanmn gercek yuzunu gördum.ogune kadar herseyı ıçınde tutmuş meğerse.oyle şeyler duyudm kı bende kın nefret doluyum.artık dogru durust konuşmuyorum mecburı oldugu kadar. nefret edıyorum tek kelımeyle.ve bılıyorum asla unutmayacagım yapılanları unutmayayım da bende kendımce ıntıkamımı alıyorum.mesela kızım 7 aylık oldu bır kere bıle yalnız bırakmadım onlarla.bırakmayacagım ruyasında görur.haftada 1 saat gıdıyoz oturuyoz mecbur yetınsın.eskı ben degılım artık.
yapılanlar unutulmuyo malesef

Kayın valideleri savunanlar buna ne diyecek acaba?
Erkek anneleri oğullarına güvenerek böyle davranıyorlar.
Eşinin arkasında duran, eşini savunan bir adamın karısına tüm bunları desinlerde göreyim...
Amiyane tabirle sıkar biraz.
Adam diyemiyor ki ''sen kime geber diyosun! Benim karıma kimse böyle bir şey söyleyemez!''
E anneler de şımarıyor tabii....
Suç kayın validenizde değil; asıl suç kocanızda.

Kesinlikle bencede oyle. iste bende esime normal bir dille kavga etmeden bunlari bir bir anlatmak istiyorum. muhtemelen dusunmuor annesinin yaptiklari ustune. ama durup dururken gel bakalim bir konusalim denmiyor. bu konular acilincada kavga ediyor oluyoruz ve arada soylediklerim kayniyor. dinlemiyor bile kavgada. gercekten artik boyle mektup falanmi yazsam anlatsam bunlari bir dusun Allah rizasi icin desem diye dusunuyorum :)

nasıl unutuluyo yapılanlar eger bılıyosan banada anlat cnm.bende lohusalıgımın ılk haftasında kaynanmn gercek yuzunu gördum.ogune kadar herseyı ıçınde tutmuş meğerse.oyle şeyler duyudm kı bende kın nefret doluyum.artık dogru durust konuşmuyorum mecburı oldugu kadar. nefret edıyorum tek kelımeyle.ve bılıyorum asla unutmayacagım yapılanları unutmayayım da bende kendımce ıntıkamımı alıyorum.mesela kızım 7 aylık oldu bır kere bıle yalnız bırakmadım onlarla.bırakmayacagım ruyasında görur.haftada 1 saat gıdıyoz oturuyoz mecbur yetınsın.eskı ben degılım artık.
yapılanlar unutulmuyo malesef

gercekten lahusayken yapilanlar birken bin batiyor insanin gozune. ama bir daha cocuk sahibi olursam ins asla yanimda yakinimda istemiyorum hic birini.
sutum kesildi nerdeyse benim bunlar yuzunden. pompayla zor bela sagip icirdigim sutum bile 6 aydan sonra gitti tamamen. Artik baska yerlere hesaplasicaz. ben zerre kadar hakkim varsa helal etmiyorum. ama iste bu dunyadada insan hakli haksiz anlasilsin istiyor, esim gelsin ve evt sen hakliydin desin istiyor. bunca seyden sorna oturup saatlerce konusmasin istiyor ama olmuyor iste.

Kesinlikle bencede oyle. iste bende esime normal bir dille kavga etmeden bunlari bir bir anlatmak istiyorum. muhtemelen dusunmuor annesinin yaptiklari ustune. ama durup dururken gel bakalim bir konusalim denmiyor. bu konular acilincada kavga ediyor oluyoruz ve arada soylediklerim kayniyor. dinlemiyor bile kavgada. gercekten artik boyle mektup falanmi yazsam anlatsam bunlari bir dusun Allah rizasi icin desem diye dusunuyorum :)

Annesi size bunları yapıyorsa, siz durup dururken bunları açabilirsiniz bence.
Şundan rahatsızım, böyle yapmasını yediremiyorum kendime, senin de ağzını açıp iki laf etmemene üzülüyorum vs.. diyerek açılabilir muhabbet.
Mektup yazarsanız pek önemsemeyebilir:34:

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir daha geldiğinde çok soğuk ve mesafeli olun baştan yüz göz olunca böyle yüz bulur bu tipler...kendinize toz kondurmayın Aramayın sormayın hiç gerek yok kompleksli insanlar...Eşinizle de annesi ile ilgili tartışmayın, sinsi ve kötü olmak lazım böylelerine, yüzüne kötü olmayın ama mesafe koyun...Fırsatını bulunca lafınızı esirgemeyin, alttan alta laf sokun açıklarını bulup....Eşinize normal geliyordur annesi olduğu için maalesef erkekler anneleri söz konusu olunca bir çoğu anneyi tutar halbu ki bu yaştan sonra onlara anne değil hanım lazım....

aynen herseylerinde laf sokmak lazim. kendilerini cok bilgili kulturlu gorgulu zannediyolarya deli ediyor bu halelri beni iyice. eskiden gulup geciyordum bu hallerine gorgusuzluklerine, artik komikmis gibi soyluyorum esime. ins sinir oluyordur oda.

gercekten lahusayken yapilanlar birken bin batiyor insanin gozune. ama bir daha cocuk sahibi olursam ins asla yanimda yakinimda istemiyorum hic birini.
sutum kesildi nerdeyse benim bunlar yuzunden. pompayla zor bela sagip icirdigim sutum bile 6 aydan sonra gitti tamamen. Artik baska yerlere hesaplasicaz. ben zerre kadar hakkim varsa helal etmiyorum. ama iste bu dunyadada insan hakli haksiz anlasilsin istiyor, esim gelsin ve evt sen hakliydin desin istiyor. bunca seyden sorna oturup saatlerce konusmasin istiyor ama olmuyor iste.

bende mamayla beslemek zorunda kaldım kızımı bunların yuzunden.ama noldu hergun hastanelerde hergun hastanelerde.hıç üzülmuyorum hıç.bende o dönem eşimin bı lafına çok kırılmıştım.senın gbı konuyu hep açasım bağırasım herseyı ortaya dökesım var ama ne gerek dıyorum kendı kendımı uzdugumle kalacagım gene.boşu boşuna ortamı gerecegım.zaten eşimden soğuttu benı olanlar malesef.geri dönüşü olmaz kı eskı ben degılım artık

Anlayana anladığı dilden konuş dicem günaha giricem, dinimiz kötülüğe olgunluk sükunet ve iyilikle karşılık vermeyi emrediyor ve sabrın meyvesi tatlıdır diyor, tabi ki en doğrusu da budur ama böylelerini duyunca malesef insani duygularımız ayaklanıyor hemen; nefret. Allah yardımcın olsun arkadaşım, en kısa zamanda seni o durumdan kolaylıkla çekip kurtarsın inşallah

Anlayana anladığı dilden konuş dicem günaha giricem, dinimiz kötülüğe olgunluk sükunet ve iyilikle karşılık vermeyi emrediyor ve sabrın meyvesi tatlıdır diyor, tabi ki en doğrusu da budur ama böylelerini duyunca malesef insani duygularımız ayaklanıyor hemen; nefret. Allah yardımcın olsun arkadaşım, en kısa zamanda seni o durumdan kolaylıkla çekip kurtarsın inşallah

Allah razi olsun.
simdilik kurtuldum sayilir. olabildigince uzak bir yerde yasiyoruz. ama bu mesafeden bile sinir edebiliyorlar insani. Aradan uzunca bir zmn gecip butun olanlari yavas yavas unuttgum gunler gelsin artik istiyorum. bes ay gecti ustunden ama dusundukce dun olmus gibi uykularim kaciyor halen daha.

Annesi size bunları yapıyorsa, siz durup dururken bunları açabilirsiniz bence.
Şundan rahatsızım, böyle yapmasını yediremiyorum kendime, senin de ağzını açıp iki laf etmemene üzülüyorum vs.. diyerek açılabilir muhabbet.
Mektup yazarsanız pek önemsemeyebilir:34:

Evt mektup yazmak sacma olacak ama normal narmal yasarken konuyu acip kavga etmek istemiyorum, yoruldum galiba. Ama boylede kendi kendimi yiyorum. taa en basindan tek tek herseyi anlatmak istiyorum.

Bu nedir ya tamam annedir baş tacıdır ama böylelerini hakkatten kaynar kazana atmalı yani hele o eşler yokmu sen yine iyisin canım sustuğun için bukadar nefretin kaynanana söyleyemedin tartışamadın ya ondan psikoloji böylr bişe bastırılan duygular derin izler bırakır sürekli aklına gelir sen kaynanana yada eşine patlamadığın müddetce bu öfken geçmicek malesef

Bu nedir ya tamam annedir baş tacıdır ama böylelerini hakkatten kaynar kazana atmalı yani hele o eşler yokmu sen yine iyisin canım sustuğun için bukadar nefretin kaynanana söyleyemedin tartışamadın ya ondan psikoloji böylr bişe bastırılan duygular derin izler bırakır sürekli aklına gelir sen kaynanana yada eşine patlamadığın müddetce bu öfken geçmicek malesef

Aslinda bende ilk baslarda bazen soyledim bazen konusmadim tavir yaptim, ama iyice olaylar sarpa sardi. her zmn kendini hakli goren bir tip kendisi. esimde bir kere bile evt sen haklisin demedi. annesi duygu somurusu yaptikca iyice ustume geldi. artik bas edemeyecegimi anladim. zmn zmn esime patladim buyuk kavgalar ettik, ama hic birinde evt oda sana bunlari yapmamaliydi diyemedi. annesinin bana soyledigi o seyi hatirlattigimda bile ama durduk yere soylemedi dedi. simdi hersey ona gore duzeldi annesi gitti biz bas basa kaldik ustunden zmn gecti ama bana gore hic bisey gecmedi. cocugun yaninda tartismaya girmek istemedigim icin devamli erteliyorum konusmayi. icin icimi yiyor ama. her hafat sonu annesiyle nette konusuyor hic bisey olmamis gibi. yine 10 yasinda cocuk gibi o soruyor bu anlatiyor, gorgulu bilgi abidesi akil veryor buna engin fikirlerini soyluyor her konuda. duydukca deli oluyorum.

Back
X