• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nefret duyguma engel olamıyorum

canım eğer nefret etmek istersen şu hayatta herkesten ve herşeyden nefret edebilirsin.herkesin ve herşeyin kötü yanları,kusurları var.ama o zaman sen mutsuz olursun.nefret etmek yerine sevmeyi denemelisin,kötü yanlarını görmek yerine iyi yanlarını görmeye çalışmalısın.
o sakız çiğneyen arkadaşın belki çok zekice espriler yapıyordur.işte sakız çiğnemesini değil seni güldürmesini düşünüp onu sevmeye çalışacaksın örneğin.
ben bir anneyim.anneliğin meşakatli taraflarını gecelerce uykusuzluklarımı düşünsem inan annelikten bile nefret edebilirim.ama ne yapıyorum.bebeğimin agucuklarını,güleryüzünü düşünüyorum.o bana Allahın bir hediyesi deyip mutlu oluyorum.sürekli iyimser ve sevgi dolu bakmaya çalış etrafına ilk başta yapmacık bile gelse böyle yap bir süre sonra bakış açının değiştiğini göeceksin.

sokakta yürürken ya da alışveriş merkezinde ya da bir mecliste.etrafa bakınmayı insanları gözlemlemeyi çok severim.ayy o bunu giymiş bu şunu yemiş gibisinden değil.bazen değişik birşey görmek bazen de bişeyler öğrenmek için.kendimi hep geliştirmek isterim.ammaaa nedense bu çabalarım hep asabiyetle sonuçlanır.tamam ben mükemmel değilim ama insanlar çok değişti.hep bi saygısızlık görgüsüzlük bi pislik alıp başını gidiyor.insanlar su yüzü görmüyor leş gibi kokuyor bazen.yürürken omzunu kırarcasına çarpmalar,küçük çocukla dar yolda kaldırımda yürürken durupta senden yol vermeni bekleyen tipler,yanından geçerken yere cart diye tükürenler neleeer neler...
benim anam köylü babam köylü ama doğma büyüme istanbulluyum.anam babam da artık köy yaşatısını bıraktı köyde 40 yıldır.yani şehirli.ve burada yaşamaya ve kurallarına alıştım.hayat anlayışım oldu saygı.bu şehri bu ülkeyi hep beraber paylaşıyoruz ama ben hanzolarla asalaklarla paylaşmak istemiyorum.beraber yaşamanın kurallarını bilmiyorlarsa öğrenemiyorlarsa bi zahmet dönsünler köylerine rahatça yaşasınlar.aslında onlarda has be has köylü kardeşlerimiz değil ki artık.şehirde kaybolup gitmiş yitik tipler...ayy konuyu iyice derinleştirdim.felsefeye girecek bu muhabbetim...gece gece saçmaladım artık:37:

Back