• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nefret ediyorum artık bütün bu imkansızlıklardan

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
çalışmıcam mı dedim ben.. onu ben yıllar önce idrak ettim taa cocukken merak etme. ve hep calıstım. ama yeter artık anlıyor musun ? bu boktan ortamda nefes alamıyorum. her yol tıkalı gibi.
İdrak etmiş gibi değilsiniz bu 1.
Çalışmaktan bıkmışsınız gibi cevap vermişsiniz, her yol tıkalı diyerek de bunu desteklemişsiniz, ne yapalım para mı yollayalım bu 2!
Üçüncüsü ise, babanıza ağzınızı açıp bir şey diyemiyorsanız burada hiç bana çemkiremezsiniz.
Gidin yaşadıklarınızı suçlu tuttuğunuz adama ağzını payını verin tabi varsa o cesaret!
Konu yazacağınıza iş arayın madem bıktıysanız o iğrenç ortamdan!
Hey Allahım ya...

Sakin bir koca buluyumda kaciyim bu evden diye hic bir zmn düsünme bu hatayi yapma evlenip gidicen kisiyi cok iyi sec cok yoksa sonra evdeki o cektigin sikintilra yarabbi sükür dersin bu illa maddi yönde degil bu devirdede dogru insani bulmak cok zor bende baba evinde cok zorluklar yasadim maddi yönde degil ama cok sikintilar yasadim ve bir an önce evlenip gitmek istedim o evden ve simdi keske diyorum keske bu hatayi yapmasaydim hayatimdaki en büyük hatam oldu

çalışmıcam mı dedim ben.. onu ben yıllar önce idrak ettim taa cocukken merak etme. ve hep calıstım. ama yeter artık anlıyor musun ? bu boktan ortamda nefes alamıyorum. her yol tıkalı gibi.
Sen cok mu dizi izliyosun ya ne bu allah askina ergen misin nesin. Tek hakli oldugun koni var babanin sorumsuzlugundan bikman onun disinda yok fakirlikten biktim yok ilham gelecek olsada bu evde gelmez vs. Vs. Dizi replikleri kizim bunlar gec bunlari. Bak bende seninkine yakin sartlarda buyudum. Seninki kadar zor degildi benim okuma surecimde ama ergenligim bu senjn sikayet ettiklerinden sikayet ederek gectigi icin bi baltaya sap olamadim koca parasi yiyorum simdi ama kardesim onun okul donemi cok daha zordu ama kiz kalisti arkadas uyumadi yorulmadi firsat yaratti ve yapti simdi onunde saygiyla egiliyorum onun demekki imkanla ilgili degil insanin icinde olucak
Simdi silkelen ve kendine gel ergenlikten cikali cok oldu bu tavirlarla biyere varamazsin

merhaba,
öncelikle sakin bir şekilde burada yazmanı tavsiye ederim. Çünkü insan nasıl davranırsa burada öyle cevaplar geliyor. şöyle demeyin bunu tavsiye etmeyin kalbini kırarım demişsin öyle deyince kim ne yazsın sana...
Şimdi meselene gelecek olursak senin sanırım tek çocuk olduğun 45 m2 de ben 4 kardeş büyüdüm. dediğin gibi babam sgksız işlerde çalıştı annem ve babamın dırdırı (parasızlıktan kaynaklı) hiç bitmedi. biz 4 kardeş okumayı ve okurken çalışmayı seçtik. Abim sağolsun ben orta 2 de iken okulu bitirdi evin yükünü hafifletti sonra da diğerleri. Ben ise 6 .sınıfta bir kırtasiye de çalışmaya başladım haftada 20 tl idi aldığım 10 tlsini harçlık yapıyor kalanını anneme veriyordum. Üniversiteyi kazandığım ay çalışmaya başladım aza çoğa bakmadan. İstanbılda çok iyi bir üni.de ingilizce okudum ama kimse gel sen üni mezunusun işyerinin müdürü ol demiyor. ucuza çalışarak tecrübe edindim. üniyi bitirince 5 yıllık tecrübeli olmuştum alanımda. Küçükken köyde oturmamıza ve ineğimiz olmasına rağmen hiç peynir yemedik çünkü süt parası bir şeylere lazımdı (babamın sigarası ya da birine vermesi için).
Hep gecekonduda oturduk tıkış tıkış eski evlerde lağımda patladı depremde oldu ama hiç utanmadım küçük yaşta bile. Biri kıyafet verse sevindim yoksa ablama verilen eskiler bana kaldı diye sevindim. neyse 4 kardeş üni bitirdik öğretmen olduk. Önce akıllanmayan babamın sgk borcunu ödedik emekli oldu. sonra sırayla evlenmeye başladık ama bu arada herkes ortaya 3-5 birşey koydu memlekette çarşı da babama ev aldık 2004 de 17bin tlye ev dökülüyordu 4 sene evi sıfırdan yeniledik yine dört kardeş. Babamın evi bittiğinde 4 kardeş ev ve araba sahibi olduk ama hepimiz çok çalıştık gündüz okul akşam derse gittik. herkes 150 liraya ders verirken 40 liraya ders verdiğim de oldu çünkü kredi ödüyorduk. Kızım doğurdum 1 ay yoğun bakımda kaldı iyileşti şükür rabbime 40ım çıktı işe döndüm çünkü para lazımdı. 2.ye doğum yaptım oğlum doğumda vefat etti 10 gün sonra işe koştum çünkü kızım için para lazımdı. Abim kanserden vefat etti ama 3 sene abime ayda 800-900 tl yolladım eşim sesini çıkarmadı çünkü ona destek olmak için evde ek olarak sabahlara kadar çeviri yaptım internetten bir şeyler satıp üç-beş kuruş toparladım. Eşimden de isterdim ortak birikimden ama ileride ne olacağı belli olmaz bana ağır söz söyler diye ekstra çalıştım.
Demem şu ki madem bir mesleğin var (yoksa da olsun) üçe beşe bakma para kazanmak için çalış.Tecrübe gökten vahiy olarak gelmeyecek ve kimse seni bir anda holding müdürü yapmayacak.
Dediğin gibi Allah daha kötülerini düşündürmesin daha iyisi için de sağlık sıhhat versin. İnsanın rızkı iki eli ile alın teri arasındadır bana göre.
Hayatta kolaylıklar dilerim.

Not: Bu arada eşim şu an çalışmıyor bazı nedenlerden dolayı gece saat 11 de dersten geliyorum çünkü kızım ve sevdiğim bir eşim var ve şu an sorumluluk benim üstümde. O yüzden hayat herkese zor depresyona girmemek için bir şey ile meşgul olun lütfen..
Cani gonulden tebrik ederim sizi bu hayyatta hem saglik hem para sinavindan gecmissiniz. Rabbim bundan sonraki omrunuzu dilediginizce guzellikler icinde gecirmeyi nasip etsin...

merhaba,
öncelikle sakin bir şekilde burada yazmanı tavsiye ederim. Çünkü insan nasıl davranırsa burada öyle cevaplar geliyor. şöyle demeyin bunu tavsiye etmeyin kalbini kırarım demişsin öyle deyince kim ne yazsın sana...
Şimdi meselene gelecek olursak senin sanırım tek çocuk olduğun 45 m2 de ben 4 kardeş büyüdüm. dediğin gibi babam sgksız işlerde çalıştı annem ve babamın dırdırı (parasızlıktan kaynaklı) hiç bitmedi. biz 4 kardeş okumayı ve okurken çalışmayı seçtik. Abim sağolsun ben orta 2 de iken okulu bitirdi evin yükünü hafifletti sonra da diğerleri. Ben ise 6 .sınıfta bir kırtasiye de çalışmaya başladım haftada 20 tl idi aldığım 10 tlsini harçlık yapıyor kalanını anneme veriyordum. Üniversiteyi kazandığım ay çalışmaya başladım aza çoğa bakmadan. İstanbılda çok iyi bir üni.de ingilizce okudum ama kimse gel sen üni mezunusun işyerinin müdürü ol demiyor. ucuza çalışarak tecrübe edindim. üniyi bitirince 5 yıllık tecrübeli olmuştum alanımda. Küçükken köyde oturmamıza ve ineğimiz olmasına rağmen hiç peynir yemedik çünkü süt parası bir şeylere lazımdı (babamın sigarası ya da birine vermesi için).
Hep gecekonduda oturduk tıkış tıkış eski evlerde lağımda patladı depremde oldu ama hiç utanmadım küçük yaşta bile. Biri kıyafet verse sevindim yoksa ablama verilen eskiler bana kaldı diye sevindim. neyse 4 kardeş üni bitirdik öğretmen olduk. Önce akıllanmayan babamın sgk borcunu ödedik emekli oldu. sonra sırayla evlenmeye başladık ama bu arada herkes ortaya 3-5 birşey koydu memlekette çarşı da babama ev aldık 2004 de 17bin tlye ev dökülüyordu 4 sene evi sıfırdan yeniledik yine dört kardeş. Babamın evi bittiğinde 4 kardeş ev ve araba sahibi olduk ama hepimiz çok çalıştık gündüz okul akşam derse gittik. herkes 150 liraya ders verirken 40 liraya ders verdiğim de oldu çünkü kredi ödüyorduk. Kızım doğurdum 1 ay yoğun bakımda kaldı iyileşti şükür rabbime 40ım çıktı işe döndüm çünkü para lazımdı. 2.ye doğum yaptım oğlum doğumda vefat etti 10 gün sonra işe koştum çünkü kızım için para lazımdı. Abim kanserden vefat etti ama 3 sene abime ayda 800-900 tl yolladım eşim sesini çıkarmadı çünkü ona destek olmak için evde ek olarak sabahlara kadar çeviri yaptım internetten bir şeyler satıp üç-beş kuruş toparladım. Eşimden de isterdim ortak birikimden ama ileride ne olacağı belli olmaz bana ağır söz söyler diye ekstra çalıştım.
Demem şu ki madem bir mesleğin var (yoksa da olsun) üçe beşe bakma para kazanmak için çalış.Tecrübe gökten vahiy olarak gelmeyecek ve kimse seni bir anda holding müdürü yapmayacak.
Dediğin gibi Allah daha kötülerini düşündürmesin daha iyisi için de sağlık sıhhat versin. İnsanın rızkı iki eli ile alın teri arasındadır bana göre.

Not: Bu arada eşim şu an çalışmıyor bazı nedenlerden dolayı gece saat 11 de dersten geliyorum çünkü kızım ve sevdiğim bir eşim var ve şu an sorumluluk benim üstümde. O yüzden hayat herkese zor depresyona girmemek için bir şey ile meşgul olun lütfen..

öncelikle haklısın içimi döktüm biran ve o an cok modum düşüktü isyan modunda yazdım buraya.
tek cocuk değilim kızkardeşim var suan üni 2 de . ama o benim gibi değil pek umursamaz sevgilisi vardır herdaim birinden ayrılır öbürüyle olur kendini öyle mutlu eder. yapı olarak babam gibi rahat bir tiptir.
bu arada bende hep calıstım öğrenciyken haftasonu akranlarım yatarken eğlenirken calıstım. harclıgımı kendim cıkardım. eve esyalar aldım buzdolabı gibi önemli olan. babamın ssk sını ödemek diye birşey olurmu bilmiyorum cünkü 2 senecik sigortası var yada yoktur ve kendisi 50 yasında hala işsiz. istanbul gibi yerde işsiz ve emeklisi olmayacak ne ev kendimizin ne yapcak hiç bilmiyorum suan bile 3 bin tl borca girmiş yine bankalardaki borcu cabası. ben ona para vermek istemiyorum cünkü iyice alısıp bana güvenecek. kendi birikimim var köşede az çok yasıma göre iyi bir miktarda. 24 yasındayım. amacım hemen müdür olmak değil tabiki ama suan piyasa berbat. sorunum ise bu evde kendi alanım yok ve istek gelmiyor birşey yapmak için.. ve diğer sorunum hiçbi erkeğe güvenim yok . sevgili edinemiyorum hemen panik atak tutuyor. böle seyler işte.

İdrak etmiş gibi değilsiniz bu 1.
Çalışmaktan bıkmışsınız gibi cevap vermişsiniz, her yol tıkalı diyerek de bunu desteklemişsiniz, ne yapalım para mı yollayalım bu 2!
Üçüncüsü ise, babanıza ağzınızı açıp bir şey diyemiyorsanız burada hiç bana çemkiremezsiniz.
Gidin yaşadıklarınızı suçlu tuttuğunuz adama ağzını payını verin tabi varsa o cesaret!
Konu yazacağınıza iş arayın madem bıktıysanız o iğrenç ortamdan!
Hey Allahım ya...

yaşamayan anlamaz o yüzden cevap vermiyorum

Sen cok mu dizi izliyosun ya ne bu allah askina ergen misin nesin. Tek hakli oldugun koni var babanin sorumsuzlugundan bikman onun disinda yok fakirlikten biktim yok ilham gelecek olsada bu evde gelmez vs. Vs. Dizi replikleri kizim bunlar gec bunlari. Bak bende seninkine yakin sartlarda buyudum. Seninki kadar zor degildi benim okuma surecimde ama ergenligim bu senjn sikayet ettiklerinden sikayet ederek gectigi icin bi baltaya sap olamadim koca parasi yiyorum simdi ama kardesim onun okul donemi cok daha zordu ama kiz kalisti arkadas uyumadi yorulmadi firsat yaratti ve yapti simdi onunde saygiyla egiliyorum onun demekki imkanla ilgili degil insanin icinde olucak
Simdi silkelen ve kendine gel ergenlikten cikali cok oldu bu tavirlarla biyere varamazsin

ergen oldugumu nerden cıkardın ? ben önce önlisans okudum mezun olunca calıstım bir yıl öle kalmak istemedim kendi paramla dershane imkanı yarattım calıstım didindim lisans mezunu oldum hep calıstım yeri geldi soguk odaya gidip donarak sınava hazırlandım. yeri geldi ösym sınavına babama sinir olup ağlayarak uyuyp uyanıp gittim girdim. senin gibi bir baltaya sap olamadan durmadım. cok şükür eğitimim var. ben sadece yoruldum bu süreçte ve babamın sorumsuzluğunun ağırlıgından. buraya yazmam da iç dökmek içindi. yoksa hiç öyle dizi izleyip zengin koca bekleyen biri olmadım şükür..

Bir şekilde yaşadığınız şehirden hatta imkanlarınızı zorlayıp bu ülkeden başka bir yerde iş bulup kaçmaktan başka çareniz yok gibi.
Bu durumun tek çözümü sizde.

En önemli şey var o da kolundaki altın bilezik. Bu sıkıntıların yerini ferahlık alır inşallah
Umutsuzluğu bırakman lazım, her ne olursa olsun onu da kaybedersen bitersin

Sorunlarimizin kaynagi farkli olsa da ben seni su cinnet halini o kadar iyi anliyorum ki. Diyecek bir b.k da yok iste. Dusun dusun bulamiyorum kendime de bir cikis yolu.

o imkansız bişe böle babayla. sanki anne baba benim onlar benim cocugum sabır yaa.. yattıkları yatagı bile ben aldım ben kendim cekyatta yatıyorum.
İyi dde nereye kadar sen bakacaksın canım onlara yasin kaç

Kendi genclik cocukluk yillarimi hatirladim :( Bizim paramiz hem var hem yoktu babam bizden kisardi. Evde hep bir kavga olurdu bizi döver küfür ederdi. Zengin diye tanidim evlendim simdi eskisinden daha beterim. Calis kendi ayaklarinin üstünde dur insallah sans bir gün sanada güler.

ergen oldugumu nerden cıkardın ? ben önce önlisans okudum mezun olunca calıstım bir yıl öle kalmak istemedim kendi paramla dershane imkanı yarattım calıstım didindim lisans mezunu oldum hep calıstım yeri geldi soguk odaya gidip donarak sınava hazırlandım. yeri geldi ösym sınavına babama sinir olup ağlayarak uyuyp uyanıp gittim girdim. senin gibi bir baltaya sap olamadan durmadım. cok şükür eğitimim var. ben sadece yoruldum bu süreçte ve babamın sorumsuzluğunun ağırlıgından. buraya yazmam da iç dökmek içindi. yoksa hiç öyle dizi izleyip zengin koca bekleyen biri olmadım şükür..
Sana ergen demedim bi sakin sakin okuyup anlasan idrak edersin belki ergenlikten cikali cok oldu dedim. Zengin koca aradiginla ilgili bir cikarim benim yazdigim yazida bulmakta mumkun degil. Hic ic dokuyormus havasinda yazmamissin guzelim. Atar yapmissin cevap verenede atarlaniyosun. Napalim anlamadim ki seni. Ne guzel yuzmus yuzmus kuyruguna gelmissin iste bu saatten sonra umutsuzluga kapilmanin anlami varmi? Ben senin tarafindayim canim tanimiyorum ama yakin hissediyorum o yuzden fark ettiysen mesajimin sonunda silkelen kendine gel dedim. Yine ayni seyi soyluyorum silkelen ve kendine gel.
Ayrica su baltaya sap olayinida aciklayayim canim bende once on lisans sonra aciktan lisans tamamladim. Yillarcada calistim ama sadece calistim. Meslek sahibi olamadim o yuzden simdi calissam asgari ucrete gecelere kadar calistiricaklar aldigim parayida oglumun bakisina vericem.

merhaba,

Y

İşsizlik cok kotu bisey ve insan evde ne kadar cok vakit gecirirse o kadar cok dusunup takiliyor biseyler. Umarim en kisa zamanda bir is bulup, sonrasinda da evinizi bir sekilde ayirmaniz. Bunu yapabilmeniz icin is yerini evinize uzak bir yerden secin babanizi bu sekilde razi edebilirsiniz. Kariyer filan dersiniz ya da is yok baska. Yasaminizi gercekten bilmiyorum dedigim gibi elinizden geldigince evde durmayin,sosyalligi bir sekilde birakmamaya calisin. Herkesin hayatinda maddi zorluklar olabiliyor.

Ben bu tip isyanları seviyorum ya. Kafasına vurulup ekmeği alınan, kader ya napalım diyip oturanlardan değilsin aferin sana çok akıllı kızsın.

İsyan ettiğin fakirlik değil, insanların daha iyi durumda olabilecekken kafasını kullanmaması. O hissi tahmin edebiliyorum. Ama bu ileri görüşünle keskinliğinle emin ol hayatta muvaffak olursun. İlerde en doğru şeyleri daha kolay seçersin.

Bol bol hayal kur onlara tutun, zengin birini bulup evleneyim kolaycılarından olma. malesef başka önerim yok sana isyanında haklısın. Allah yardımcın olsun.

var öle bi arkadasım ama anlasabileceğimi sanmıyorum aynı eve girince.. en yakın dostum ama cok değişti aynı evde yasamak istemem onunla kaldı ki babam izin mi verir allah askına.. kıyametler kopar

Şu halde iskele babasından izin mi istiyorsun hala? Tek sorun işinin olmaması. O kim ki izin verecek bir de! Niye buna müsaade ediyorsun? Asarım keserim der ama tavrını görünce hiçbir halt yiyemez. Ya aklını başına al bir düzen kur ya da devam et orada sıkıntı çekmeye seçim senin.

Bazen şartları düzeltmek için biraz daha sıkıntı çekmek gerekebilir başta zorlanırsın ama en azından gece huzurlu uyursun.

Ben bu konularda fazla zıt görüşlüyüm galiba. Aile sorunu yaşayan bir sürü insan var.kışın evin tavanı üzerimize akardı bizimde gece sırılsıklam ıyanırdık.atanamadım 1000 tl maaşla üstelik sığıntı gbi akrabalarda kalarak aylarca eve para gönderdim. Atandım kaç senedir maaşımı elime alamadım mesela borç ödüyorum hala. Ama şu düşüncem sabittir ben ilerde çocuğumun ihtiyaçlarını karşılarım ama daha fazlasını yapmam. Herkes hayatını kendisi kazansın kendisi öğrensin kıymeti azmi. Yaşadığın zor olabilir anlıyorum ama sonuç olarak ailen... Değiştirme şansın var mı? Hayır. Hayatından memnun mu değilsin gerekirse sürüneceksin ama o istediğin hayatı sen kuracaksın kendine başkası hazır vermeyecek.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X