Nefret ettiğim bölümüm

GloomyLady

Bitanesinee Aşık
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2014
427
601
103
kızlar bana yardım edin kimya okuyorum ve bölümümü değiştirmek istiyorum ve kesinlikle bu bölümde kalmak istemiyorum kimyaya karşı ne bir ilgim var ne de derslerde başarım zaten aldığım hiç bir dersten geçmek gibi bir ihtimalim yok 02 03 10 aldığım notlar o kadar istemiyorum neden tercih ettiğim konusuysa karışık ben şimdi merkezi yerleştirme puanımla geçiş yapmak istiyorum devlet yada özel fark etmez tercihim 2 yıllık olması şimdi ben bu ilk dönemin sonunca geçiş yapabilir miyim kime sorsam herkes farkı birşey soyluyor birisi olmaz sene okuman lazım diyor bir baskası eğer önlisansa gidersen ilk dönemden sonra yapabilirsin diyor bilgisi olan bana yardım edebilecek olan var mı

Son düzenleme:
2014 yılında sınava girip kazandığın için, 2015 yılının sınavının yapılmış olması ve taban puanlarının açıklanmış olması gerekiyor bunu baz alarak kendi merkezi yerleştirme puanına göre bölümünü ve okulunu seçeceksin.Yani bu yılın bitmesi gerekiyor.

kiz sevmedigin bolumu okumak zor elbet ama en azindan cabala 1.sinif kimya o kadar zor deil arkadaslardan biliyorum
sonra gecersin istedigin yere 2015 sinavindan sonra

İşletme okuyorum. Bende ogretim gorevlisi olmak istiyorum ama bitirdigimde alttan kalan bir iki ders icin bir donem uzayacak okul. Yinede olabilirmiyim ? Ve olursam okudugum okulda mi ilk iki sene yapmam gerekir

Okulun uzaması pek muhim değil ama Bak kanun ne der;

2547 - Yükseköğretim Kanunun Öğretim Görevlileri ilgili 31. madde aşağıdaki gibidir.

Madde 31-Öğretim görevlileri; üniversitelerde ve bağlı birimlerinde bu Kanun uyarınca atanmış öğretim üyesi bulunmayan dersler veya herhangi bir dersin özel bilgi ve uzmanlık isteyen konularının eğitim-öğretim ve uygulamaları için, kendi uzmanlık alanlarındaki çalışma ve eserleri ile tanınmış kişiler, süreli veya ders saati ücreti ile görevlendirilebilirler. Öğretim görevlileri, ilgili yönetim kurullarının görüşleri alınarak fakültelerde dekanların, rektörlüğe bağlı bölümlerde bölüm başkanlarının önerileri üzerine ve rektörün onayı ile öğretim üyesi, öğretim üye yardımcısı ve öğretim görevlisi kadrolarına atanabilirler veya kadro şartı aranmaksızın ders saati ücreti veya sözleşmeli olarak istihdam edilebilirler-Öğretim üyesi kadrolarına öğretim görevlileri en çok iki yıl süre ile atanabilirler; bu süre sonunda işgal ettikleri kadroya başvuran öğretim üyesi bulunmadığı ve görevlerine devamda yarar görüldüğü takdirde aynı usulle yeniden atanabilirler. Atanma süresi sonunda görevleri kendiliğinden sona ere. Bunların yeniden atanmaları mümkündü.-Bu takdirde ilk atama usulü uygulanır. Konservatuarlar ile meslek yüksekokullarına gerektiğinde sürekli olarak öğretim görevlisi atanabilir.

Bu şartlara haizsen kendi okulun veya başka bir okul farketmez, başvuruda bulunabilirsin.Yerinde olsam okul biterbitmez yüksek lisansa başlardım çünkü bazı üniversitelerde öğretim görevlisi almak için yüksek lisans şartına ek olarak mesleğinde belli yıllık bir deneyim arıyor.

Son düzenleme:
Okulun uzaması pek muhim değil ama Bak kanun ne der;

2547 - Yükseköğretim Kanunun Öğretim Görevlileri ilgili 31. madde aşağıdaki gibidir.

Madde 31-Öğretim görevlileri; üniversitelerde ve bağlı birimlerinde bu Kanun uyarınca atanmış öğretim üyesi bulunmayan dersler veya herhangi bir dersin özel bilgi ve uzmanlık isteyen konularının eğitim-öğretim ve uygulamaları için, kendi uzmanlık alanlarındaki çalışma ve eserleri ile tanınmış kişiler, süreli veya ders saati ücreti ile görevlendirilebilirler. Öğretim görevlileri, ilgili yönetim kurullarının görüşleri alınarak fakültelerde dekanların, rektörlüğe bağlı bölümlerde bölüm başkanlarının önerileri üzerine ve rektörün onayı ile öğretim üyesi, öğretim üye yardımcısı ve öğretim görevlisi kadrolarına atanabilirler veya kadro şartı aranmaksızın ders saati ücreti veya sözleşmeli olarak istihdam edilebilirler-Öğretim üyesi kadrolarına öğretim görevlileri en çok iki yıl süre ile atanabilirler; bu süre sonunda işgal ettikleri kadroya başvuran öğretim üyesi bulunmadığı ve görevlerine devamda yarar görüldüğü takdirde aynı usulle yeniden atanabilirler. Atanma süresi sonunda görevleri kendiliğinden sona ere. Bunların yeniden atanmaları mümkündü.-Bu takdirde ilk atama usulü uygulanır. Konservatuarlar ile meslek yüksekokullarına gerektiğinde sürekli olarak öğretim görevlisi atanabilir.

Bu şartlara haizsen kendi okulun veya başka bir okul farketmez, başvuruda bulunabilirsin.Yerinde olsam okul biterbitmez yüksek lisansa başlardım çünkü bazı üniversitelerde öğretim görevlisi almak için yüksek lisans şartı oluyor.

Cok tesekkur ederim cevabiniz aydinlatici oldu. Yuksek lisans dusunuyordum zaten yapmaliymisim demekki. Sagolun

Back
X