Nefret ve kin

Esilayagmur

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2012
715
333
103
Kizlar, neden insalara kin ofke nefret doluyum. Biri birsey yapsin veya soylesin veya karsiligini alamadigimda hem3n o kisiyi defterimden silebiliyorum. Yasim 37 ve galiba artik kaldiramiyorum. Sizlerde de boyle oluyor mu. Ben birine cok fedakarlik yapiyorum surekli ariuorum yaninda bulunuyorum ama birkac kez aramadigimda ondan bekledigimde aramasini, cabuk kusup o kisiyi silebiliyorum hayatimdan. Eskiden boyle degildim insanlari kaybetmekten korkardim. Ama bu gidisle de arkadas cevrem olmiyacak. Nerde hata yapiyorum bilmiyorum. Var mi aranizda boyleolan

İyilik edip karşılığını bulamıyorum bu yüzden siliyorum diyorsunuz doğru mu anladım

Gereksiz insanları silin zaten hayatınızdan 1-2 dost yeter. Ben de eskiden çok gereksiz yere fedakarlık demiyorum "enayilik" yaptım şimdi kimseyle görusmuyorum kafam rahat.

Büyük ihtimalle karşınızdaki kişilerle değil kendinizle alakalı bu sıkıntı, içinizde bir şeylere karşı öfke var ve bunu çevrenizdeki insanlara yönlendirmişsiniz yoksa normal değil birkaç kez aramadı diye birini hayatından silmek.
Benim de vardı böyle bir arkadaşım, yakın arkadaşlarımdan biriydi, evlendim şehir değiştirdim bir iki ay aramadım diye kız beni her yerden silip engellemişti. Halbuki o süreçte kendisi de beni aramamıştı hiç. Tekrar eski şehrime arkadaşlarımı ziyarete geldiğimde benle görüşmemişti bile, neye uğradığımı şaşırmıştım ama kızın çevresindekilere genel tavrı buydu. Şimdi çevresinde hiç kimse yok kızın. Bence bu probleminizi çözün yoksa yalnız kalırsınız. İnsanların sizi aramamasını kişisel algılamayın ihtiyacınız varsa siz arayın bir de kimseye gereksiz fedakarlıklar yapıp karşılık beklemeyin derim.

Iyilik yapıp karşılık beklemiyorum ama herhangi görüştüğüm bi insan dedikodumu yapar, ya da canimi sıkacak baska bisey yaparsa cevabını verir hayatımdan çıkarırım. Yaşım 30. Vala kimseyle uğraşamam ya herkes ne hali varsa görsün. Ben pek insan sevmem

Ben de genel olarak tahammülü sınırsız bir insan değilim ama sevdiklerime kolay kolay sinirlenip kızmam ya da silmem. En fazla mesafe koyarım araya ama asla tamamen iletişimimi kesmem selamım sabahım kalsın, kötü bir durum yaşarsa haberim olsun yanında olayım diye. Ama kimseye de öyle büyük fedakarlıklar çok büyük iyilikler yapmam durduk yere, belki sizin sebebiniz budur. Herkese gerektiği kadar yaklaşmanız gerekiyordur böylece beklenti içine de girip kırılmazsınız bu kadar.

Bende eskiden sizin gibi etrafa cok kosan ve verici bir insandim. Millet kalbimi o kadar kirdi ki, artik kolay kolay kimseye yardim etmiyorum. Onun yerine SMA hasta cocuklara, yetimlere ve baska yardima ihtiyaci olan insanlara yardim ediyorum. Digerlerine artik beni kullanmaya firsat vermiyorum bile ve onun icin kimseyi de silmek zorunda kalmiyorum

Fazla önemsemekten oluyor. Yaşım 21 ama kendimi bu zamana kadar hep gereksiz fedakarlık yaparken buldum. Suan öyle düşünmüyorum birine bisey yapmadan önce ilk kendimi düşünüyorum. Birine bir iyilik yapiyorum bakıyorum ki umrunda degil piskinlik yapiyor diyorum ki kendime. Kendin yaptin oda bunu yaptı o zaman yapmamalisin ve beklentimi kesiyorum. Birine bisey yapıyorum görüldü atıyor onceden kiziyordum simdi diyorum işi vardır yada bilerek yapmıştır umrumda olmaz. Kendi bilir. Birinden bi zarar görüyorum elimden geleni yapip çekiliyorum. En basit örneği bi buyugum bana kızmış ama hic demedi bayramda gittim onume cay koymadi o an kizdim sonra dedim bidaha gitmem o zaman. Ama toplum icinde ona da selam verdim normal devam ettim. Sonra utandı üstüme düşmeye basladi ve dedim sen bana kizmissin konuşmak yerine küsmeyi tercih ettin sen bilirsin. Simdi konuşmayı tercih ettin sen bilirsin. Gercekten de öyle benle konussa ne konuşmasa ne. Hiç yakın arkadaşım yok ama kendime de yetiyorum. Ha konuştuğum iyi diyebilecegim insanlar çok var onlarda dilediğini yapabilirler kendileri bilir. Ben benim ve cizgim belli. Birfe şu var kişileri birden fazla kez uyarmama. Sen bana yanlış yaptiysan derim bunu yaptin ben kizdim eğer farketmeden yaptiysa sorun olmaz. Umrunda olmazsa umrumda da olmaz.

Herkesin bir hayati var maalesef.Hicbirimizde kimsenin merkezinde degiliz.Boyle dusunun.Size geleni sevgiyle karsilayin ve sukredin.Gelmeyeni niye dusunuyorsunuz ki? Olumsuzu dusnmeyin bile.Sevdiklerinizi arayin.Cok takiliyorsunuz ne gerek var, Cocuk gibi insan silmek nedir? bazi insanlar hayatiniza girer bazilari cikar. bundan daha dogali nedir ki?

Gereksiz insanları silin zaten hayatınızdan 1-2 dost yeter. Ben de eskiden çok gereksiz yere fedakarlık demiyorum "enayilik" yaptım şimdi kimseyle görusmuyorum kafam rahat.
Valla bende aynı durumdayım.

İnsanlarıda bu hayatıda bu kadar ciddiye almayın. Çoook yıpranırsınız.

Beni mutsuz eden herkesi hayatımdan çıkarırım ama sonrasında umrumda olmazlar. Onlara karşı tamamen nötr olurum. Sizdeki durum biraz farklı, onlara karşı kin ve nefret beslediğinizi söylüyorsunuz. Bunlar sizi çok yorar

Travmatik bir sey yasadiniz mi?

Hayvanlara ve çok yaşlı insanlara yardım edin, yaptığının bin mislisini geri alıyorsun, kalbin açılıyor, içi sıcaklıkla doluyor, içinde sade positiv enerjin oluyor. Çocukluğumdan beri yapıyorum ama birşey beklediğim için değil. Sade sevdiğim için. Çok yaşlı yalnız birisine sor, pazara iniyorum, eksiğin varmi diye. Veya zamanım var bugün öğleden sonra, kahve yapıp git yanına bir muhabbet edin, o kadar çok geri gelecek ki, anlayamazsın. Veya sokaktaki hayvanları doyur. Ekmek ilerden, satilmamis ekmekleri al, kasaptan atılacak et veya kemik parçalarını al, restoranlara sor, atılan yemeklerin etini kemiğini sana ayırsı nlar. Kuru ekmekleri doğra, eveya kemiğin suyuna koy, çık sokağa hayvanları doyur. Sana bir lavine sevgi geri gelecek ve bütün vücudunu dolduracak.

Herkes bizi sevmek ya da herkes bizi aramak zorunda değil.
Bunun için de tavır yapmaya gerek yok.
Güvenmediğiniz samimi bulmadığınız insanları hayatınıza almazsanız cikarmaniza da gerek kalmaz.
Benim hayatımda az insan ama temiz insanlar var.

Ne demişler az insan çok huzur...

Kuru kalabalık sadece baş ağrısı yapar...

Bazen hayatınıza format atmak inan rahatlatıyor.

Var ben. Yaslarimizda yakin. Bence ezilmislikten ve sineye cekmekten kaynaklaniyor. Ben cok sabrettim kendimi savunmadim zamaninda boyle oldu. Simdi haketmeyen insana bile parliyorum. Gerci baska bir durumun icindeyim ama son 2 3 yildir boyleyim yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…