Nefretim gecmiyor :(

Merhaba arkadaşlar hikaye cok uzun ama kısa yazacağım konu kaynanam bundan 4 yil önce erken doğum yaptim bebegim 2 gun yaşayıp vefat etti ben uzun süre toparlanamadim eşim ve annesi surekli insan içine karışmam için baskı yapip durdular bir gun yine eşimin baskısı ile topluma çıkmaya zorlandım kayinvalidemdeydi oraya gittim görümcem açtı kapıyı daha 3 ay olmamıştı bebeğimi kaybedeli telefonda konuşuyordu balkonda benim geldiğimi fark etmedi ve basta anlamadim sonradan anladom ki benim hakkimda konusuyordu telefonda hakkimda terbiyesizlik yapiyor insanlara ne diyeceğim 3 ay olmus neyin yasıni tutuyor oğlumu aricam ŞUNU getirsin vs. Diyip konuştu durdu ben hic birşey demedim o gün o da anladı duyduğumu şimdi bi evlâdım var cok sukur ama kaybettiğim bebeğimin acısına bu denli saygısızlık yapan birinin kardeşini sevmesine katlanamiyorum o bir melek oldu ben 7 aylik doğum yaptim düşük vs. Değildi ki 3 ayda atlatabileydim gerçekten çok ama çok nefret ediyorum yüzünü görmeye tahammülüm yok eşimle aram açılsın istemiyorum çünkü ikimizde birbirimizi çok seviyoruz ama ben bu nefretimi nasil yok edeceğim bilmiyorum psikolojik destekte aldim ama 1 ay iyi düşünmeye çalışıyorsam yine başa sariyorum :KK43:
Kimseye üstelikte oyle bur vicdansiza katlanmak zorunda değilsin yavrun eşininde evladydi seni anlaması lazim

Ben bebeğimi karnımda gelişimi durdugu için 12 haftalıkken aldırdım ve benim de iyileşme sürem insan içine cıkmam diip 3 ayı buldu. O kaynana neyin kafasını yasıyor acaba. Benim kayınvalide benim eşle eski eş artık telde konuuso aynı dediğin GB çocogum gitti diye ağlamasın zırlamasın o cocuk değil kan pıhtısı diyo benimki beni uyuo zanneidodu halbuki tesadüf kaşkmıstıö su içmeye. Neyse ben söledim yalancı oldum. sustum hiçbişiy demedim. Sonra ben evden ayrılmadan 1 ay kadar önce evime geldi eski elle kavga ettik diye düştü eve. Bana kalkıp sinirlendi o. Çocuğu dedi Allahım yazarken içim titrio. Ve anası ablası benim eski eş ve ben aynı odadaykrn yüzüme dedi. Sonra noldu bilio musun koca kadın yüzüme vallahi billahi ben öle bişiy demedim sen hem yalancı hem iftiracsın dedi. Allahın manyak sülalesi. Edepsiz merhametsiz insanlarla ugrasması cokkkk zor. Allah yardımcın olsun inşallaj

Asla insanlarin sizi istemediginiz, mutsuz oldugunuz bir ortamda bulunmaya zorlamalarina firsat vermeyin.

Birilerinin lafı ile is yapmayin. Onlara mi soracaksiniz ne kadar sure aci cekeceginizi ?

Esiniz de laf carparsa duymazliktan gelin. Ketum dedigim dedik biri olun. Insanlar boylelikle sizi incitemez. Yok sayin o karaktersiz insanlari.

Anlayışsız, merhametsiz, işine geldiği gibi davranıp, konuşabilen insanlarla dolu ortalık.
Kaynanız, size daha farklı yaklaşıp, sizi teskin edici gönül alıcı konuşabilseydi.Sizde bu kadar üzülmez daha çabuk atlatabilirdiniz bu yas sürecinizi. Olgun davranmamış, sizin dahada üzülmenize sebep olmuş.
Nefret duymanıza gerek yok. Ne diye nefret duygusuyla kalbinizi ve beyninizi meşgul edeceksinizki böyle bir insan için.Herkese ederi kadar değer verin.

Affedin..Sırf kendi iç huzurunuz için affedin..
Bir gün başbaşa sohbet ederseniz.O gün duyduklarinizi ve o an ki hissetiklerinixi anlatın.

İnsanoğlu beşer şasardir o da pişman olup elbet özür diler..

Affedin..Sırf kendi iç huzurunuz için affedin..
Bir gün başbaşa sohbet ederseniz.O gün duyduklarinizi ve o an ki hissetiklerinixi anlatın.

İnsanoğlu beşer şasardir o da pişman olup elbet özür diler..
Konuşmak istiyorum ama sinirlenip saçmalarım diye hic konusmadim

Ben bebeğimi karnımda gelişimi durdugu için 12 haftalıkken aldırdım ve benim de iyileşme sürem insan içine cıkmam diip 3 ayı buldu. O kaynana neyin kafasını yasıyor acaba. Benim kayınvalide benim eşle eski eş artık telde konuuso aynı dediğin GB çocogum gitti diye ağlamasın zırlamasın o cocuk değil kan pıhtısı diyo benimki beni uyuo zanneidodu halbuki tesadüf kaşkmıstıö su içmeye. Neyse ben söledim yalancı oldum. sustum hiçbişiy demedim. Sonra ben evden ayrılmadan 1 ay kadar önce evime geldi eski elle kavga ettik diye düştü eve. Bana kalkıp sinirlendi o. Çocuğu dedi Allahım yazarken içim titrio. Ve anası ablası benim eski eş ve ben aynı odadaykrn yüzüme dedi. Sonra noldu bilio musun koca kadın yüzüme vallahi billahi ben öle bişiy demedim sen hem yalancı hem iftiracsın dedi. Allahın manyak sülalesi. Edepsiz merhametsiz insanlarla ugrasması cokkkk zor. Allah yardımcın olsun inşallaj
Elle uğraşmak cok ama cok zor

Merhaba arkadaşlar hikaye cok uzun ama kısa yazacağım konu kaynanam bundan 4 yil önce erken doğum yaptim bebegim 2 gun yaşayıp vefat etti ben uzun süre toparlanamadim eşim ve annesi surekli insan içine karışmam için baskı yapip durdular bir gun yine eşimin baskısı ile topluma çıkmaya zorlandım kayinvalidemdeydi oraya gittim görümcem açtı kapıyı daha 3 ay olmamıştı bebeğimi kaybedeli telefonda konuşuyordu balkonda benim geldiğimi fark etmedi ve basta anlamadim sonradan anladom ki benim hakkimda konusuyordu telefonda hakkimda terbiyesizlik yapiyor insanlara ne diyeceğim 3 ay olmus neyin yasıni tutuyor oğlumu aricam ŞUNU getirsin vs. Diyip konuştu durdu ben hic birşey demedim o gün o da anladı duyduğumu şimdi bi evlâdım var cok sukur ama kaybettiğim bebeğimin acısına bu denli saygısızlık yapan birinin kardeşini sevmesine katlanamiyorum o bir melek oldu ben 7 aylik doğum yaptim düşük vs. Değildi ki 3 ayda atlatabileydim gerçekten çok ama çok nefret ediyorum yüzünü görmeye tahammülüm yok eşimle aram açılsın istemiyorum çünkü ikimizde birbirimizi çok seviyoruz ama ben bu nefretimi nasil yok edeceğim bilmiyorum psikolojik destekte aldim ama 1 ay iyi düşünmeye çalışıyorsam yine başa sariyorum :KK43:
Öncelikle başınız sağolsun üzerinden ne kadar geçerse geçsin acınız eminim tazedir Allah sabır versin. Kayınvalideniz bir terbiyesizlik yapmış sizde çok güzel cevap vermişsiniz ve veriyorsunuz da. Zaten benim bildiğim eşinizin ailesine katlanmak zorunda değilsiniz sadece aile birliğiniz zedelenmemesi için güzel davranmalısınız gelin yada damat her kimse. Naçizane fikrim karşınızdaki suçlasa bile oğlunun yanında yüzleşin derim ki siz anlamasanız da oğlu eminim anlayacaktır jest ve mimiklerinden. Yüzleşmedikçe siz kendinizi yer bitirirsiniz buda hayatınızı ciddi anlamda etkileyecektir, şimdi olmasa da ileride birgün.

Öncelikle başınız sağolsun üzerinden ne kadar geçerse geçsin acınız eminim tazedir Allah sabır versin. Kayınvalideniz bir terbiyesizlik yapmış sizde çok güzel cevap vermişsiniz ve veriyorsunuz da. Zaten benim bildiğim eşinizin ailesine katlanmak zorunda değilsiniz sadece aile birliğiniz zedelenmemesi için güzel davranmalısınız gelin yada damat her kimse. Naçizane fikrim karşınızdaki suçlasa bile oğlunun yanında yüzleşin derim ki siz anlamasanız da oğlu eminim anlayacaktır jest ve mimiklerinden. Yüzleşmedikçe siz kendinizi yer bitirirsiniz buda hayatınızı ciddi anlamda etkileyecektir, şimdi olmasa da ileride birgün.
Hic görüşmesek hic umrumda olmaz ama maalesef öyle birşey mümkün değil

Hic görüşmesek hic umrumda olmaz ama maalesef öyle birşey mümkün değil
İçinizde tutmak size zarar verecektir diye düşünüyorum ben ama kişiliğiniz gereği kendinize ve ailenize zarar vermiyorsa bu durum çokta sallamayın o halde ilk zamanlarda zor gelir ama sonra sonra ohh be dersiniz. Öyle kayınvalide ancak oğlunu görsün yeter sanırım 😉

Ben olsam affederim sanırım
Çok iyi sürekli dibdibe olmak istemezdim ama böyle öfke duya duya yaşayamazdım

Affetmek zorunda değilsin bazı şeyleri.Hatta ben duyduğumu yüzüne söyler rahatlardım.İçiniZden nasıl geliyorsa öyle davranın.

Şöyle ki bundan 1 yil önce bir arkadasim bebegini dogurduktan 2 gun sonra kaybetti ve depresyona girdi. Onun icin üzülmüstüm ama bu kadar uzun süre bunu atlatamamasini anlayamamistim acikcasi. Yani sadece 2 gun yasamis bi bebegin yasini tutmayi mantigim almiyordu. Simdi hamileyim cok az kaldi insallah saglikla dogar. Her seyini hazirladim. 8 aydir benim icimde ve ödüm kopuyor biraz uzun süre kimildamasa. Şu an o arkadasimi anlayabiliyorum. Söylemek istedigim şu ki görümcenin belki cocugu vardir ama o duyguyu unutmustur. Ben su an seni hamile oldugum ve o kaygiyi cok hissettigim icin anliyorum. Fakat her insan ayni duyguya giremez yahut uzerinden zaman gecmisse anlayamaz. Muhakkak onlar da üzülmüstur ancak henuz dogmus bir bebek kaybinin travmasini tam olarak anlayamiyor olabilirler. Bence affet ve dusunmemeye calis. Allah bir daha yasatmasin insallah
Biz çocukken ben 5 yaşındaydım bir kardeşim 4 gün yaşayıp öldü. O zamanları hatırlıyorum. Daha sonrasında annemle babam ara ara onu anıp ağlıyorlardı. Ben bu kadar kısa süre yaşamış ve üzerinden bu kadar yıl geçmişken neden hala üzüldüklerine anlam veremezdim. Oğlum doğduktan sonra iliklerime kadar anladım.

Konu sahibi bence yüzleşin, o gün neler hissettiğinizi, sen de annesin neden beni anlamadın diyin. Ona özür dilemesi için imkan verin. Ben anlattıklarınızdan çok pişman olduğunu hissettim.

Basiniz sagolsun canim benim kayip ayni hikaye biraz farkli olsa da ben de hemen hemen ayni seyleri yasadim.
Esimin anasi yengesi vs dahi olsa yapilanlari kabul edemedim ; kanim icime akti yaptiklarini gorsunler diye cok sabrettim daha beni haksiz ettiler oyle bir patladim ki esim de gitse umrumda degildi her seyi goze almistim cok buyuk haksizliklar yasattilar bana ama affetmedim her ne yapip soylediysem asla pisman degilim esimin ailesi akrabalari dahil bir bucuk yil olacak kimseyle gorusmuyorum. Bir kac insan haric o da cok sayili... Kvalidemi yolda gorsem selam vermem ; eltimi yolda gorsem sacini basini yolarim benim evladim gitmis uc ayi bes ayi mi var sizi oyle iyi anliyorum ki ...
Kvalidemin ben yuzune cemkirirken su sozleri hala kulagimda oglum etle tirnak gibi bizden ayrilmaz ben de o zaman oglunu da al defol git demistim oglunda senin olsun ... Ailemize cok buyuk yaralar actilar sevindikleri yerlerden vurulsunlar diyorum ozellikle eltime ...
Unutmamakta kin gutmekte o kadar haklisiniz ki... Bunu bir erkek yapsa ya da dogum yapmamis bir insan zoruna gitmez belki bir annenin .... Dogum yapmis bir can dunyaya getirmis insanlar yapinca o kadar zor ki ...
İnsan asla affedemiyor zaten bir imtihan vermis yaradan kullarinin imtihani zor geliyor ...
Ben hep soyle derim ; allahim sen kullarindan oyle merhametlisin ki insanlar unutmuslar kul olduklarini allahin imtihaninin uzerine oyun oynar olmuslar ...
Tekrar basiniz sagolsun ...

P Pamukprensali kayinvalidenizin sizin derin üzüntünüzü anlamasını beklemeyin. Çünkü aynı şeyleri yaşamadı. Sizin hissettiginiz acıyı anlamıyor o. Empatik yaklasması da zor. Belirli bir yaştakiler empatiyi anlamaz, öğretemezsin bile. Çünkü gecmişte onlar bu şekilde yetiştirilmedi. Kendi kafalarına göre yorumlayıp, yargılıyorlar olayları, hayatı. Hal böyle olunca çektiğiniz yası kendince yorumluyor. Kaldı ki suratiniza birşey dememiş. Telefonda konuşulanları duymuşsunuz. Hangimiz sinirlendiğimizde biriyle ilgili başka birine dert yanmıyoruz ki.
Yanlış anlama sakın. Kayinvaliden haklı demiyorum. Haksız elbette. Sadece çok içselleştirme olayı. Onun bu kadar anlamasını bekleme. Onun düşüncesini bu kadar da önemseme.
İnan samimi söylüyorum benim rahmetli annem de aynı senin kayinvaliden gibi düşünürdü. Ama beni sevmediğinden, önemsemediginden değil; beni anlamadığından.
Belki diyeceksin ki şimdi "eee ne yapayım, hiçbir şey olmamış gibi mi davranayım" yoook söyle valla, içinde kalmasın. Seni anlamadığını, acına saygı duymadığı için üzüldüğünü; ayrıca arkandan his olmayacak şekilde konuşmasınında hiç hoş bir davranış olmadığını söyleyebilirsin. O da yani sen rahatlayasın, o bunun derdine düşsün diye. Yoksa "a ben ne yaptım, gelinimi çok üzmüşüm" demez yani. 🙂

Son düzenleme:
Back
X