Negatife dönmemek

barbekusos

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2018
679
1.265
113
30
Hanımlar merhaba
Başlığa yazdığımda cok dönüş olmadığı için sizlerden yardım almak istedim. Belki kendisinin ya da tanıdıklarını merhaba başına gelen vardır diye.
Annem şu an pozitif. %99 temas günü 23 mart carsamba. 28 martta pozitif cikti. 30-31 martı eklem agrisi halsizlik gibi çok ağır olmayan şikayetlerle atlatti. Sonrasında herhangi bir belirti kalmadı. 7. Gun evde pcr testi yaptigimizda kitte pozitif cikti. 10. Gun evde tekrar yaptık negatif çıktı, garanti olması için hemen hastaneye gidip tekrar test verdi sonuc pozitif.
Standartlara göre 7. Gunden sonra normal hayata dönebilir deniliyor fakat annem de ben de, hem evdeki babam icin hem de dışarıdaki herhangi bir insan için tedirginiz. Bugun pozitif çıkmasından sonraki 11.gun, bir kac doktorla gorustugumde bulasiciligi kalmamıştır, 40 güne kadar bile pozitif çıkan var denildi.
Annem evin içinde maske takarak yemek yapıp, babamla aynı odada oturabilir mi acaba, başınıza geldi mi boyle iyilestikten sonra tekrar pozitif cikma durumu?
Şimdiden teşekkür ederim

Hanımlar merhaba
Başlığa yazdığımda cok dönüş olmadığı için sizlerden yardım almak istedim. Belki kendisinin ya da tanıdıklarını merhaba başına gelen vardır diye.
Annem şu an pozitif. %99 temas günü 23 mart carsamba. 28 martta pozitif cikti. 30-31 martı eklem agrisi halsizlik gibi çok ağır olmayan şikayetlerle atlatti. Sonrasında herhangi bir belirti kalmadı. 7. Gun evde pcr testi yaptigimizda kitte pozitif cikti. 10. Gun evde tekrar yaptık negatif çıktı, garanti olması için hemen hastaneye gidip tekrar test verdi sonuc pozitif.
Standartlara göre 7. Gunden sonra normal hayata dönebilir deniliyor fakat annem de ben de, hem evdeki babam icin hem de dışarıdaki herhangi bir insan için tedirginiz. Bugun pozitif çıkmasından sonraki 11.gun, bir kac doktorla gorustugumde bulasiciligi kalmamıştır, 40 güne kadar bile pozitif çıkan var denildi.
Annem evin içinde maske takarak yemek yapıp, babamla aynı odada oturabilir mi acaba, başınıza geldi mi boyle iyilestikten sonra tekrar pozitif cikma durumu?
Şimdiden teşekkür ederim
Ben de 11.gün hala pozitiftim. 12. gün tekrar yaptırırken kadın sordu neden sürekli test veriyosunuz diye? İşe dönmek için dedim. Bakanlık genelge yayınladı 8.gün işe dönebilirsiniz test vermeden dedi. Bazı insanlarda sürekli pozitif çıkar dedi. Şimdi negatif olsanız bile yarın yaptırsanız tekrar pozitif olabilirsiniz dedi. Bunu diyen hemşire bu arada. Ama bulaş ihtimaliniz 8. günden itibaren neredeyse yok olur dedi. Ben yine de yaptırdım 12. gün negatif çıktım.

Ben de 11.gün hala pozitiftim. 12. gün tekrar yaptırırken kadın sordu neden sürekli test veriyosunuz diye? İşe dönmek için dedim. Bakanlık genelge yayınladı 8.gün işe dönebilirsiniz test vermeden dedi. Bazı insanlarda sürekli pozitif çıkar dedi. Şimdi negatif olsanız bile yarın yaptırsanız tekrar pozitif olabilirsiniz dedi. Bunu diyen hemşire bu arada. Ama bulaş ihtimaliniz 8. günden itibaren neredeyse yok olur dedi. Ben yine de yaptırdım 12. gün negatif çıktım.
Ha bir de ekleyeyim; raporu da 7 gün veriyolar devamında pozitif olunca bile rapor vermiyorlar. İşyeri isterse çalıştırıyor istemezse izin veriyor.

Ha bir de ekleyeyim; raporu da 7 gün veriyolar devamında pozitif olunca bile rapor vermiyorlar. İşyeri isterse çalıştırıyor istemezse izin veriyor.
Cok teşekkür ederim cevabınız için peki negatifi alana kadar calismadiniz mi calistiysaniz, isyerinde ya da evde herhangi birine bulasmadi değil mi?

Cok teşekkür ederim cevabınız için peki negatifi alana kadar calismadiniz mi calistiysaniz, isyerinde ya da evde herhangi birine bulasmadi değil mi?
Çalışmadım işyerim negatif testi görmeden başlatmak istemedi. Biz eşim ve oğlumla karantinadaydık ama onlar benden önceki hafta zaten geçirdiği için biz hiç tedbir almadan evde takıldık normal şekilde.

Hanımlar merhaba
Şimdiden teşekkür ederim
Evet doktor doğru söylemiş,bende olduğum zaman doktor bazıları 6 ay pozitif kalabiliyor dedi.Geçmiş olsun.

Hanımlar merhaba
Şimdiden teşekkür ederim
Çok geçmişler olsun malesef risk devam ediyor tedbiri elden bırakmayın

Dün haberlerde tam 14 ay boyunca pozitif çıkan biri verilmişti.
Olabilir belki 1 hafta sonrada pozitif çıkacak anneniz,teste de cok güvenmeyin,eşimin ciğerlerine inmişti nefes bile alamıyordu,testi negatif geldi. Göğüs hastalıkları uzmanı tomografi ve bulgulara bakarak covid demişti,sonraki testi pozitif çıktı.
Evdeki diğer bireyler açısından endişeliyseniz yine el hijyeni,maske kullanımı ,evi sık ve uzun süreli havalandırmak vb gerekliliklerle bulaş olacağını sanmıyorum. Eşimde bende pozitifken evdeki 2 çocuğa bulastirmadan atlattık biz. Yukarıda yazdıklarıma dikkat ettim sadece.

Peki 7 gun bittikten sonra normal hayata dönüp etrafınızda herhangi birine bulqsmadi değil mi? Tesekkur ederim cevabınız
Zaten iş yerim negatif olmadan gelmemi istemedi 7 günün sononda normal hayatıma devam ettim.Herhangi birine bulaşmadı korkmayın.Tabiki tedbirideelden bırakmayın derim.

Zaten normalde o kadar kısa sürede dönmüyor ki negatife. İş gücünden geri kalinmasin diye 7 güne indirdiler,sonradan test mest yok,ise gidebilir sokağa çıkabilirsiniz. Biz de aynı sorunu yaşamıştık,sağlık bakanlığından ilgili kişi dedi ki; "bazen birkaç hafta da pozitif çıkabilir testler,maskeyi takin, sosyal mesafeye dikkat edin, ise gidin"

Hanımlar herkese teşekkür ederim. Evde annem de psikolojik olarak etkilenmesin yalnızlıktan diye yine annem babam yemeklerini ayrı yiyecek, ortak alanda maskeyle oturacaklar. Boyle düşünmüşler, umarım babama bulasmadan, annem de bir an önce negatife doner. Durumu iyi bile olsa, bu bilinmezlik insanı psikolojik olarak etkiliyor. Tesekkur ederim cevaplarınız için. Tüm hastalara da sifa diliyorum...

Back
X