- 12 Aralık 2011
- 933
- 2.567
- 333
- Konu Sahibi nehirnil111
-
Pudingli Kek
3 yumurta
2,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı süt
1 su bardağından 2 parmak az sıvı yağ
3 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4 yemek kaşığı kakao
Üzeri için:
2 paket kakaolu puding
4 su bardağı süt
Keki ıslatmak için:
1 su bardağı süt
Kek çırpma kabınızda yumurta ve şekeri karışım beyazlaşana kadar çırpın. Daha sonra süt ve sıvıyağı ilave ederek 1 dakika kadar daha çırpın. Ayrı bir yerde karıştırdığınız un, vanilya, kabartma tozu ve kakaoyu karışıma ilave ederek kek hamurunu hazırlayın. Yaklaşık 40×25 boyutlarındaki borcama dökerek önceden ısıttığınız 170 derecedeki fırında pişirin.
Keki fırından aldıktan 5 dakika kadar sonra 1 su bardağı süt ile ıslatın.
4 su bardağı süt ile pişirdiğiniz iki paket pudingi kekin üzerine yayarak soğumasını bekleyin ve soğuduktan sonra buz dolabına kaldırabilirsiniz. Üzerine hindistan cevizi serperek servis edebilirsiniz.
Eki Görüntüle 667411
canim yine harika bir tarifti
cocuklar bayildilar
tesekkürler
iRMİKLİ YOĞURT TATLISI
Malzemeler: 12 kişilik
3 yumurta
3 çay bardağı un
3 çay bardağı irmik
3 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı şeker
2 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
Hindistan cevizi
Şerbeti:
4,5 Su bardağı su
4,5 Su bardağı şeker
Yapılışı;
Yumurtaları şekerle birlikte, beyazlaşıp köpürene dek çırpalım. Yoğurdu, sıvı yağı ekleyip tekrar çırpalım.
Elenmiş unu, irmiği, ceviz içini, kabartma tozunu, vanilyaları ekleyip mikserin düşük ayarı ile karıştıralım.
Hamuru, margarinle yağlanıp tabanına un serptiğimiz tepsiye boşaltalım.
180°C ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim.
Fırından alır almaz, üzerine önceden hazırlanıp soğutuğumuz şerbeti gezdirelim.
Dilimleyip üstüne hindistan cevizi serpelim.
Şerbeti için, şekeri, suyu şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatalım.Afiyet olsun
Eki Görüntüle 642840
Herzaman denediğim yaptığım bir tarif misafirler içinde herzaman uygun şerbetli birokadarda hafif öneririm
esim serbetli tatlilari cok sever
bu tatliyi cok begendi
4,5 bardak serbet gözüme fazla görünmüstü
ama tatli hepsini cekti
lütfen yanlis anlama tereddüt ettigim seyleri yaziyorum ki belki benim gibi düsünen baskalri da vardir
onlar da yapsin senin mükemmel tariflerinde herseyin kararinda oldugunu bilsinler diye
ilk sayfa mükemmel olmus ellerine saglik
galiba bekarsin ama masaallah benim diyen evhanimlarina tas cikartiyorsun
tebrik ederim
bu arada resmini bulamadim ama
en güzel browni tarifini de denedim
o da güzeldi ama bence browni tarifin daha güzel
yani ben onu tercih ederim
basarilar dilerim
tarifler için çok teşekkürler =) bende çoğunu kopyalayıp tarif defterime almaya başladım. daha yeni başladım. yavaş yavaş inceliyorum hepsini. emeğiniz için çok sağolun =)
Çok teşekkürederim canım begendiysen ne mutlu bana denedikten sonra yorumunuda beklerim resim çekebiliyorsan güzel resimlerini
Çok teşekkürederim canım zaman buldukça eklemeye çalışıyorum bende beklerim denedikleriniz olursa fotograflamanızı yorumlarınızıPaylamişimin için teşekkür ederim
Hepsine tek, tek göz atım ve hepside bir birinden güzel!
Devamını bekleriz:))
Teşekkürederim canım hepsi benim değil anneminde emegi ve şuan denemiyorum hepsini tabi yılların birikimi diyelimcanım sen bu tariflerin hepsini denedin mi :) bravo vallahi yaaaaaaaaa
günaydıınn...emeğine sağlık yine çok güzel tarifler getirmişsin canım...kek e bayılırım..ama artık yaz geldi...yememeye dikkat ediyorum:18:....görünce bunları yutkunuyorum artık
seni çok ihmal ettim nehir ama napim annem geldi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?