- 19 Ekim 2012
- 47.477
- 78.586
- 798
- Konu Sahibi nehirnil111
-
Çok teşekkürederim canım ah kahvaltılar kahvaltı yapmaya bayılıyorum günün her ögünü kahvaltı edebilirimki bencnm topiğin hayırlı olsun esımle sadece kahvaltıda beraberız su anda ılgı alanım kahvaltlıklar
tarıflerı baya ınceledım artık mısafır geldıgınde ne yapsam sıkıntsı yok sayfa sayfa yazılmıs
supersın
Saray Sarması Tarifi
1 litre süt
1 su bardağı un
1.5 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı margarin
1 paket vanilya
hindistan cevizi
dr oetker orman meyveli krem şanti
Süte un ve şekeri ekleyin hafif ateşte kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin ve margarini vanilyayı ilave edin karıştırmaya devam edip ocaktan alın ve soğumadan blendırdan geçirin ve hemen hazırlanmış olan tepsiye(tepsiye 1 parmak kalınlığında hindistan cevizi serin ) muhallebiyi sıra sıra hindistan cevizi ile muhallebiyi karıştırmadan üzerine dökün.(kaşık kullanmadan muhallebi soğumadan çünkü soğuyunca donuyor)birkaç saat bekledikten sonra üzerine krem şantiyi sür,önce tepsinin enine kes sonra boyuna 8-10 parçaya böl arzuya göre..bölünen parçaları rulo halinde sarıp kenarlarınıda hindistan cevizine bulayın tepsiye dizin servis yapın
Eki Görüntüle 642829
Denediğim tatlıların arasından tek geçebileceğim bir lezzet kesinlikle öneririm
canım çok güzel görünüyor tarifi daha açık yada şekille anlatablir misin, hamileyim de bunu denemek istyommmm canım istedi bunu sana zahmet detaylı göstersen anneme yaptırcam ben mutfağa giremiyom çünkü
Tadıda çok güzel canım bir bilsenAllahım hayırlı dogumlar nasip etsin canım hamileleri bekletmemek gerek hemen anlatıyorum
Canım ilk önce orman meyveli veya çilekli ama ben orman meyveli tercih ediyorumkremşantimizi pakette hazırlanışını gözönüne alarak hazırlayıp dolaba kaldırıyoruz.Muhallebimizi ayrı bir tencerede pişirip sogumaya bırakıyoruz canım ılındıktan sonra ilk önce büyük borcam tepsimize hindistancevizi serpiyoruz tamamen cam görünmüycek şeklinde kapanmasına dikkat et ne kadar kalın olursa hindistancevizi bana daha lezzetli geliyor Üzerine hazırladıgımız sogumakta olan muhallebimizi ekliyoruz üzerine dolapta beklettigimiz krem şantimizi ilave ediyoruz.dolapta 1-2 saat bekletiyoruz çok fazla sogumasına gerek yok sonra börek keser gibi küçük olmadan kesiyoruz boyutunu kendin ayarlayabilirsin ben büyük dilim istedigim için büyük tuttum ebatlarını sen küçük uzunda yapabilirsin kestikten sonra kendinin yuvarlandıgını görüceksin bir çatal kaşık spatula vb.yardımıyla kaldırmaya çalış yuvarlanıcak zaten kestigin yerde bitmiş olucak yuvarlanması ondan sonra eksik hindistancevizi kalmış olan yerlerine tekrar hindistancevizi döküp servis yapabilirsin çok begenicegini eminim bu hafta sonu bende tekrar yapıcam sıksık yaptıgım tarifler arasında kendileri
çok sağol canım allah razı olsun, ne dileğin varsa gerçekleşsin, hiçbişey yiyemiyorum bunu görünce beğendim , eminim çok güzeldir. ellerine sağlık, afiyette kal.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?