- 19 Ekim 2012
- 47.477
- 78.586
- 798
- Konu Sahibi nehirnil111
-
Çikolatalı muzlu pasta
MALZEMELER
3 yumurta
1 su bard. tozşeker
1,5 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao (tepeleme)
1/2 su bard. süt
1/2 su bard. sıvıyağ
1 pkt. kabartma tozu
1 pkt. vanilya
1 limon kabuğu rendesi
1 pkt. çikolatalı-fındıklı cremeole
1 pkt muzlu cremeole
2 büyük muz
iri çekilmiş fındık
YAPILIŞI
- Yumurta ve şekeri mikser yardımıyla iyice çırpın.
-Süt, sıvıyağ, vanilya ve limon kabuğu rendesini ilave edip çırpmaya devam edin.
-Diğer tarafta birlikte elediğiniz un,kakao ve kabartma tozunu da ekleyip mikserin düşük devrinde yada çırpma teliyle karıştırın.
-Yağlayıp unladığınız kelepçeli kalıbınıza boşalttığınız keki 180 C de önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 50 dakika pişirin. Pişirme fırınınızın bir köşesine ısıya dayanıklı bir kapla su yerleştirirseniz kekin üzeri çatlamayacaktır.
-Kek pişip soğuduktan sonra keki ortadan ikiye bölün. Arasına, üzerindeki tarife göre hazırladığınız muzlu cremeoleyi sürüp, üzerine dilimlediğiniz muzları dizin.İkinci parçayı yerleştirin.
-Yine aynı şekilde hazırladığınız çikolatalı fındıklı cremeoleyi kekin üstüne ve kenarlarına sürerek yayın. İri çekilmiş fındıkla süsleyerek buzdolabında en az iki saat bekleyip servis yapabilirsiniz.
Eki Görüntüle 723062
canım çektiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Ellerine sağlık canım benim tarifi senden alayım çok hoşuma gider valla ben artık nerde hangi tarifim vardı bulmakta azıcık zorlanıyorumdaiilk fırsatta çikolata salamı ve çikolatalı muzlu krepi deneyeceğim ellerine sağlıııkkk tarif sitelerinin en kötü tarafı genelde ölçülerin tutmamasıdır ama sen denedim bizzat dediğin içimn güveniyorum zeynebim deneyeceğimmmmbende gecen kabak sandal yaptım eşime öneririm harika oldu biliyor musn onu onuda paylaşabilirsin ?
eşimin sandal kabağa ilk yorumu şu oldu bir kabağa ancak bu kadar güzel bir kimlik kazandırılabilirdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?