Neleri yemeli az çok biliyoruz peki ama neleri yememeli, paylaşalım öğrenelim...

papatya2147

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2012
374
6
46
Antalya
Selam kadınlar kulübünün tatlı hamişleri hamileliğimiz boyunca neleri yemeliyiz araştırdık durduk ve az çok hepimiz bu konuda bilgi sahibiyiz ama benim merak ettiğim özellikle hamilelik dönemimde dikkat ettiğiniz zararlı etkileri olduğunu bildiğiniz şeyler,
bu konuda bildiklerinizi yani hamilelik dönemimde dikkat edilmesi gereken yenilmemesi gereken şeyleri burda paylaşalım hem öğrenelim hem öğretelim böylece bebeklerimizi zararlı etkilerden koruyalım.
İlk örnek benden ;ilk aylarımda ada çayı içiyordum meğerse çook zararı varmış düşüğe neden oluyormuş aman dikkat diyorum

ilk zamanlar maydonoz yenmez
çiğ et ve et ürünleri yenmez, hatta dokunulmaz bile
salam sosi gibi işlenmiş gıdalar yenmez
midye gibi toksik içeren maddeler yenmez
derin su balıkları da içerdiği civa nedeniyle tercih edilmemeli, yüzey balıkları tercih edilmeli
bitki çayları araştırılıp tüketilmeli

bak ben maydanozu hiç duymamıştım şaşırdım onda ne varki ne de masum görünüyo oysaki
ben hamileliğimde bi kaç kez çiğköfte yedim ne yapayım inanılmaz aşeriyordum kötü anne (

bak ben maydanozu hiç duymamıştım şaşırdım onda ne varki ne de masum görünüyo oysaki
ben hamileliğimde bi kaç kez çiğköfte yedim ne yapayım inanılmaz aşeriyordum kötü anne (

maydonuzun söktürücü etkisi olduğundan ilk zamanlar düşüğe neden olabiliyor
artık çiğ köftelerin içinde et yok zaten o yüzden sorun yok

Merhabalar ben maydonoz yedim ilk aylarimda cok sükür birsey olmadicig et az pismis olmicak yumarta bile iyi pisis yenmeli

ton balığı gibi konserve balıklarda cıva nedeniyle yenilmemeli. ayrıca kola, çay ve kahveden aldığınız toplam kafein 300mg geçerse bebekte kilo kaybına neden oluyormuş.

pirinçteki arseniğin anne karnındaki bebekler için risk oluşturduğunu duymuştum. Günde yarım fincan pişmiş pirinç tüketen hamilelerin idrarında arsenik oranının belirgin olarak arttığını görmüşler yapılan tahlillerde .
bende hamileliğim boyunca piriç çok az tükettim bulgur bol bol yedim bebeğe de iyi kilo yapıyo haberiniz olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…