Süper bir tavsiyeci olamam bu konularda. Lakin mantığımla düşünüp size birkaç tavsiye vermeye geldim.
1- Kesinlikle özgüvenli olmalısınız. (Kimseye ihtiyacınız yok. Kaybedecek bir şeyiniz yok gibi düşünün. Sevgili illa bulunur. Siz size göre birini bulmak istediğiniz için arayıştasınız. Yoksa yoldan çevirsen sevgili olmak için hop hop hoplayacaklar vardır. Kriterlerinizin farkında güçlü bir birey olduğunuz için yalnız kalmanızı sorun etmeyin. Aksine bu büyük bir özdeğerdir. Öncelikle bunun farkına varın. )
2-Kilonuzu verin. (Bu gördüğüm kadarıyla sizin psikolojinizi kötü engelliyor. Özgüveninizi azaltıyor. Sevgili bulmakta bir etmen midir? Şişman olup bir sürü insanla çıkmış kişiler var değildir. Ama bence şansınızı arttırır. Çünkü herkes sağlıklı, doğurgan insan beğenir ilkel bakış açısıyla bakarsak. O yüzden ideal kiloda olmak + özellik olacaktır. Yine de dış görünüşten ziyade asıl amaç zedelenen özgüveni geri getirmektir. Aşmanın yolu bundan kurtulmak. Diyetisyene gidin ve spor salonuna gidin. Spor salonuna gitmek ayrı bir hobi olacak, kendinizi çok güçlü hissedeceksiniz, ve spor yaparken endorfin salgılayıp mutlu olacaksınız. Kendi değerinizi arttıracaksınız emin olun. Ayrıca spor salonlarında yeni insanlarla tanışabilirsiniz.)
3-Sosyalleşin. (Kesin iş arkadaşlarınız toplanıyordur. Buluşuyordur. Bir gün mesela öğle yemeğinde katılın onlara. Bir yere mi gidiyorlar. Bazen siz de takılın peşlerine. Ortamda yavaş yavaş belirin. Onların tanıdıkları olabilir. Yakın olduktan sonra çekinmeden söyleyin bence. Şöyle bekar, centilmen arkadaşlarınız yok mu? Bir buluşalım diyin şakayla karışık mesela. Akraba çevrenizden duyan gören birileri varsa görücü usülü bile olsa gidin buluşun. Hoşunuza gidebilir.)
4-Bakım (En önemli bakım özgüven. Bunu yaptıktan sonra olay diğer bakımlara geçiyor. İkincisi sağlık. Bunun içinde kilo verip, spor yapacaksınız zaten. Sonra diğer türlü bakımlara başlayabilirsiniz. Cilt bakımı, saç kesimi, diksiyon, makyaj, koku... Bunlar size + olarak yazılır. Bunları yapın. Lakin hiçbir zaman kendinizi başkasına beğendirmek için uğraşıyorum gibi düşünmeyin. Bu sizi aşağılık kompleksine sokar. Ana amaç öyle gibi görünse de durum daha basit açıklanabilir. Herkes bakımlı, şöyle şıkır şıkır insan görmek ister yanında. Kadın da olabilir erkek de. O yüzden bunlar + 'dır. Bir insan bunlara bakıp karşıki insanı beğeniyor diye kötü olmaz. )
Aklıma gelenleri yazdım. Şimdilik bu kadar umarım işinize yarar.


