- 19 Ekim 2012
- 47.477
- 78.586
- 798
Güzel arkadaşım. Daha borçlar bitmeden ev borcuna girmekle hata etmişsiniz. Hadi o hatayı yaptınız, bütün bu borçlar bitmeden bebek planlamak için acele niye? Bir bebeğin masrafı az mı? En azından düğün borçları aradan çıkana kadar bebek olayını erteleyin derim ben. Sonuçta kendine bir elbise almazsın çok koymaz ama bebeğine alamadığın her şey seni daha fazla yaralar. Hiç alamayacak olsan anlarım ama borçlar olmasa çok iyi şartlarda bakabileceğin bebeği neden sefil edesin ki?
Borç yüzünden gerilmişsiniz yapılan yanlış sadece çok fazla kavga ortamı yaratmanız ikiniz içinde bu sorunların gerilmelerin borçtan dolayı olduğunu bilmiyormusunuz kabullenmeye çalışın ev almışsınız maşallah ödüyorsunuz ne kadar güzel ilk zaman bu sıkıntılar olacaktır muhakkak biraz daha toparlanana kadar böyle sürecek sıkışıklı evlilik maalesef bazı fedakarlıkları sabrı da peşinde getirir böyle birşeye kalkıştığınızda bu tür sıkıntıların kendinize fazla para ayıramıyacağınızı biliyor olmanız gerekir hayat zor ama sarılarak destek olarak geçireceksiniz eşiniz fevri davranıyorsa oturun konuşun sakinleşmesini bunların hep borçlar yüzünden olduğunu söyleyin bazen bir kişinin alttan alması gerekiyor yeter yahu hep bayanlar mı diyeceksiniz ama napabilir insan karşı taraf anlamıyorsa hemen sinirleniyorsa sonradan siz çıkartın sinirinizi o an değilde
kızlar meraba;
yardımlarınıza ihtiyacım var. nerden başlasam bılmıyorum. ama fıkır acısından yardımcı olursanız sevınırım.
1,5 yıllık evlıyım ve cok severek evlendık. sevgılılık ve nısanlılık dönemlerımızde hıc kavga etmedık neredeyse. ama gel gelelım evlılıgımızın ılk 6 ayından sonra duzenlı bır sekılde kavga etmeye başladık. en ufak seylerden kavga edıyoruz. çok fazla borcumuz var butun herseyımızı kendımız yaptık bırde ustune ev aldık. daha cok borca gırdık. bunaldık belkı de bundan dolayı boyle oluyor bılmıyorum... evın butun yukunu sırtımda tasımaktan usandım sanırım. ben daha hesapcı kıtapçıyım meslegımden dolayı sanırım. o daha rahat kafaya takmıyor pek. ama ben sureklı dusunuyorum nasıl olucak nasıl bıtıcek dıye. bazen bı bakmıssın cok ıyıyız. sonra en ufak bısıden asabılesıyor. o sınırlenınce bende durunamıyorum tabıkı bende kalkıyorum bagrınıyorum ısın ıcındn cıkamıyoruz. bana vurmamak ıcın sus falan dıyım gıdıyor baska odaya. kavga bıtıyor sonrada basımın etını yıyo elımden bı kaza cıkıcak. kavga ederken benden cok konusuyorsun dıye. bende daha cok kızıyorum sıkıyosa vur dıyorum öyle boyle buyuyo gıdıyo. cok sukur bu gune kadar görmedım öle vurma kırma allahda göstermesınde.
bende tahammul edemıyorum ıste. bu kadar zorluga gögus gerıyorum. ev ısı calısma borclar bende bunaldım. evlendıgımızden berı ustume basıma bısı almıyorum masraf olmasın dıye. ama artık sanırım bende saldım ıpı ne olursa olsun dıyorum. yoruldum galıba. 1 gun ıyısek 2 gun kötuyuz. bu durumu nasıl toparlıyabılırım. eşinizle güzel geçinmenin yolları neler acaba?? deneyimlerinizden bana küçük fikirler verin.
bu arada inanılmaz derecede çocuk sahibi olmak istiyoruz. ama 10 aydır denememıze ragmen daha tutturamadık. bu kadar cok kavga ederkende cocuk yapmak mantıklı mı ?
Bizde aynı şekilde bişeyler sahibi olalım diye borca girdik.. Valla don alırken bile düşünür oldum
Bazen bunalıyorum ama anlık hemen geçiyor. Çünkü evimde çok huzurluyum.
Çok bolluğuda gördüm ben. ilk evliliğimde
(aslında eskiyi örnek vermek istemiyorum ama artık bana hiç bişey ifade etmiyor. tecrübemi paylaşıyorum ki örnek teşkil etsin diye)
Önemli olan bolluğuda borcuda paylaştığın insandır... eşin genel anlamda iyi huylu güzel bir insansa kırma onuda,
Çünkü inan bana hiç borcun olmadığı, dörtdörtlük evin, araban olduğunda karşındaki insan insan değilse, onunda keyfini süremezsin..
Bende işim gereği zaten hesap kitap içindeyim... evdede öyleyim iştebazen ufacık masrafı bile düşündüğüm oluyor.
Ama arada bırakmak lazım nefes almak lazım bunu kendime sık sık hatırlatıyorum... ama nerde
evet canım haklısın tabıkı bızde dıyoruz kasım gıbı bızım mobılya borcu bıtıyor. her ay 500 tl cebımıze kalıyor. onuda bebıs olursa ona harcarız dıye dusunuyoruz ama yanlıs mı dusunuyoruz acaba ? ama bılıyomusun ben ev almakla hata yaptıgımzı dusunmuyorum cunkı. kıraya cıksaydım aıdatı kırası falan 550 tl olucaktı ( kiralar cok pahalı ))
evımın kredısı de 700 tl oduyoruz aylık
şimdi bu kadar sıkıntının içinde bir de çocuğunuz olursa yazık olur..hem manevi yükünüz artar, hem de maddi sıkıntılar artar.bebek te masraf ister çünkü...en azından maddi olarak rahatlayınca bebek düşünün derim...
Kredisi düşükmüş en azından ama aidatı falan şimdi de vardır sanırım. (Bir de 800 lira kira veren biri için +200 lira aidat kiranız da krediniz de çok değil için rahat olsun :))
Bir de sadece maddi durumuna bakma, sinirler bu kadar yıpranmışken ve vurmamak için başka odalara giderken, hadi vursana cümleleri sarfedilirken bu ortama bebek yapmak ne kadar mantıklı? Senin sinirlerin de yıpranmış üzerine hormonlar da binince şu anda görmediğin desteği hamilelik halinde görebilecek misin? Ben de biraz asabiyim misal, ben kendi asabiyetimi kontrol altına almadan çocuk yapmayayım diyorum. Bebek için huzurlu bir ortam çok önemli. Sinirli bir hamilelik bile çocuğun karakterinde o kadar etkili ki. Bence en azından bütün bir ay hiç kavga etmeden geçmeden çocuk olayını erteleyin. Ama tabiki de karar sizin.
hah işte valla agzın bal yesın :) bende tam bunu yapamıyorum. o bı kalkısında ben susamıyorum. yanı sunu sorayım o zaman. kavga ga ederken cırkınlesmemek ıcın. normal zamanda da mesafelı olmak gerek bazen sanırım ben normal zamanda fazla ustune dusuyorum herseyıyle fazla ılgılenıyorum.
evet canım bır de şöyle bısı oldu 14 mart benım adt tarıhımdı bu ay gecıkmem olsu ılk defa hamıleyım zannettık 5 gun görmen lazım ne bır kavga ne bır ötegıt. hıc bısı ya hıc bısı aklıma suda gelıyor bazen. acaba bız 10 aydı cocuk denıyoruz o bakımdan da her ay husrana ugrayınca asabılık artıyor olabılırmı ?
canım ınan kı ustume başıma bısıler alamadıgım ıcın bır gun olsun yakınmadım ona karsı her zaman bısı alıcaksak ve önemı dusukse bosver sonra alırız deyıp kapatıyorum. sanırım benım ıstedıgım bıraz daha fazla destek onunda bana destek olmasını beklıyorum. en ufak bısı yuzunden sesını yukseltınce tahammulum kalmıyor benımde.
Tartismaktan kacinicaksin tatlom.erkekler bizim gibi degiller malesef.senin durumunu cok iyi anliyorum calisiyosun caba sarfediyosun onunda buna karsilik yaptigi herhangi bisey zoruna gidiyordur.ama iste evlilik boyle bisey.sakinligini koru borcunuzu bitirin.baska asilamicak sorunlariniz varsa eger onu bilemicem.ama bu asilabilir bisey.esin kotu bir insan olsa yazmissin odadan cikip gidiyo demissin.oda demekki bunalmis.maddiyat birsuru yuvayi talan ediyor.sen butun zorluklara seviyosan esini gogus gericeksin.tartismaktan sakin.baktin isin sonu kotu biticek uzaklas evden.kendini dinlemek icin firsat yarat.bende cok asabiydim bekarken.eski sevgililerimle hep benim cok tartismalarimdan bitmistir.esime hep diyorum allah seni bana sabrimi sinamak icin verdi.tahammsuzum bazen.ama kendime su sozu verdim hicbirsey benden onemli degil.kizip sinirlenip kendime bu kotulugu yapmaya ne hakkim var bosvr sabaha duzelir diyorum.o an gecince sabah hemen sakinlestirme politikasi :)) anladin sen iste onu :)) yine benim dedigim oluyo.o an sozunu aldimmi hic ertelemeden sicagi sicagina dedigimi yaptiriyorum.yagla balla gonder.evliligini yasamaya bak.borcta odenir hersey olur.onlari hicc kafana takma.erkegin yukunu nekadar hafifletirsen okadar tepene biner.ama birlikte bi mal sahibi olmak icin ugrasiyosunuz.o bitince bidahada calistigin parayla evin sorumluluguna sadece harca.hatta isin cok iyi degilse yani memuriyet yada garanti bi is degilse otur evinde calisma.bilsin sorumlulugunu.
İnsan eşiyle sevdiğiyle ilgilenir bundan doğal ne var ki yapınız böyle değişemezsiniz sizde benim gibi fazla fedakar ve sürekli ilgisini sevgisini gösteren birisiniz belliBirinizin frenlemesi gerek işte biriniz bağırdığında diğeri alttan almayı bilmeli karşılıklı yani bakın eşiniz daha fazla uzamasın diye başka odaya geçiyormuş sizde öyle yapın baktınız uzuyor başka odaya geçin bir şeylerle ilgilenin gülümseyin şakaya vurun hayat böyle geçmez bu borçlar böyle bitmez diyin içinizden sevdiğiniz adam sizde sevdiği kadınsınız kendinizi yıpratmayın boş yere
Tartismaktan kacinicaksin tatlom.erkekler bizim gibi degiller malesef.senin durumunu cok iyi anliyorum calisiyosun caba sarfediyosun onunda buna karsilik yaptigi herhangi bisey zoruna gidiyordur.ama iste evlilik boyle bisey.sakinligini koru borcunuzu bitirin.baska asilamicak sorunlariniz varsa eger onu bilemicem.ama bu asilabilir bisey.esin kotu bir insan olsa yazmissin odadan cikip gidiyo demissin.oda demekki bunalmis.maddiyat birsuru yuvayi talan ediyor.sen butun zorluklara seviyosan esini gogus gericeksin.tartismaktan sakin.baktin isin sonu kotu biticek uzaklas evden.kendini dinlemek icin firsat yarat.bende cok asabiydim bekarken.eski sevgililerimle hep benim cok tartismalarimdan bitmistir.esime hep diyorum allah seni bana sabrimi sinamak icin verdi.tahammsuzum bazen.ama kendime su sozu verdim hicbirsey benden onemli degil.kizip sinirlenip kendime bu kotulugu yapmaya ne hakkim var bosvr sabaha duzelir diyorum.o an gecince sabah hemen sakinlestirme politikasi :)) anladin sen iste onu :)) yine benim dedigim oluyo.o an sozunu aldimmi hic ertelemeden sicagi sicagina dedigimi yaptiriyorum.yagla balla gonder.evliligini yasamaya bak.borcta odenir hersey olur.onlari hicc kafana takma.erkegin yukunu nekadar hafifletirsen okadar tepene biner.ama birlikte bi mal sahibi olmak icin ugrasiyosunuz.o bitince bidahada calistigin parayla evin sorumluluguna sadece harca.hatta isin cok iyi degilse yani memuriyet yada garanti bi is degilse otur evinde calisma.bilsin sorumlulugunu.
içim ferahladı valla. :):)
bazen aklımdan su gecıyor. ama lafların dönusu yok soyleyemıyorum.
cıkıcam ısten calısmıycam ödesın bakalım tek basına benım destegım olmadan ne yapabılecek. ama ıste bu lafın dönusu yok bunu asla söylemek ıstemıyorum ona. onun bunu fark etmesını beklıyorum... calıstıgım ıcın övgu duymak. takdir görmek istiyorum. calısan bır bayana yapılabılecek desteklerı beklıyorum ıste. cok mu sey ıstıyorum acaba
Birinci hatayı eşya borçlarınız varken ev almakla yapmışsınız. Belli bir birikim olmadan ev yükünün altına girmek çok yorar insanı, bir de bankaya ödeyeceğiniz bir ev bedeli kadar faizi de hesaba katarsanız çok da mantıklı değil aslında. Tabi olan olmuş şu durumda..kızlar meraba;
yardımlarınıza ihtiyacım var. nerden başlasam bılmıyorum. ama fıkır acısından yardımcı olursanız sevınırım.
1,5 yıllık evlıyım ve cok severek evlendık. sevgılılık ve nısanlılık dönemlerımızde hıc kavga etmedık neredeyse. ama gel gelelım evlılıgımızın ılk 6 ayından sonra duzenlı bır sekılde kavga etmeye başladık. en ufak seylerden kavga edıyoruz. çok fazla borcumuz var butun herseyımızı kendımız yaptık bırde ustune ev aldık. daha cok borca gırdık. bunaldık belkı de bundan dolayı boyle oluyor bılmıyorum... evın butun yukunu sırtımda tasımaktan usandım sanırım. ben daha hesapcı kıtapçıyım meslegımden dolayı sanırım. o daha rahat kafaya takmıyor pek. ama ben sureklı dusunuyorum nasıl olucak nasıl bıtıcek dıye. bazen bı bakmıssın cok ıyıyız. sonra en ufak bısıden asabılesıyor. o sınırlenınce bende durunamıyorum tabıkı bende kalkıyorum bagrınıyorum ısın ıcındn cıkamıyoruz. bana vurmamak ıcın sus falan dıyım gıdıyor baska odaya. kavga bıtıyor sonrada basımın etını yıyo elımden bı kaza cıkıcak. kavga ederken benden cok konusuyorsun dıye. bende daha cok kızıyorum sıkıyosa vur dıyorum öyle boyle buyuyo gıdıyo. cok sukur bu gune kadar görmedım öle vurma kırma allahda göstermesınde.
bende tahammul edemıyorum ıste. bu kadar zorluga gögus gerıyorum. ev ısı calısma borclar bende bunaldım. evlendıgımızden berı ustume basıma bısı almıyorum masraf olmasın dıye. ama artık sanırım bende saldım ıpı ne olursa olsun dıyorum. yoruldum galıba. 1 gun ıyısek 2 gun kötuyuz. bu durumu nasıl toparlıyabılırım. eşinizle güzel geçinmenin yolları neler acaba?? deneyimlerinizden bana küçük fikirler verin.
bu arada inanılmaz derecede çocuk sahibi olmak istiyoruz. ama 10 aydır denememıze ragmen daha tutturamadık. bu kadar cok kavga ederkende cocuk yapmak mantıklı mı ?
Bir de şöyle bir şey var. Evet bir küsür yıldan beridir evlisiniz ama birbirinize doyabildiniz mi? Yani borçtan harçtan yapamayıp ertelediğniz şeyleri yapmak için bir istek yok mu?
içim ferahladı valla. :):)
bazen aklımdan su gecıyor. ama lafların dönusu yok soyleyemıyorum.
cıkıcam ısten calısmıycam ödesın bakalım tek basına benım destegım olmadan ne yapabılecek. ama ıste bu lafın dönusu yok bunu asla söylemek ıstemıyorum ona. onun bunu fark etmesını beklıyorum... calıstıgım ıcın övgu duymak. takdir görmek istiyorum. calısan bır bayana yapılabılecek desteklerı beklıyorum ıste. cok mu sey ıstıyorum acaba
Bence çaılıştığın için bekleyebileceğin şeyler ev işlerinde paylaşım. Yoksa çalıştığın için neden övsün ki? Misal idareli bir kadın olup şu durumda fazla masraf yapmadığın için övebilir ama çalışmak bence mecburiyettir.
Şimdi 5 gün ilk anın heyecanı ile kavga etmemeniz normal. Ama 9 aydan ve devamında uykusuz gecelerden ve büyük sorumluluktan bahsediyoruz. Belki de cidden hiç kavga etmezsiniz ama bence bebek kavgaları önlesin, eve huzur gelsin diye bir araç olarak görülmemeli. Kavgaların bitişi ve huzur bebek için olmalı. Bir de bebek olunca ücretsiz izin falan alacak mısınız? Bu sizin ekonomik durumunuzu sarsacak mı? Çünkü ev borcu yıllarca süren bir taksit.
çocuk yapma. kavga anında biraz alttan al. sonra sen onun başının etini ye. ben öyle yapıyorum.
mutluyuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?