[FONT=
ya allahıma cok sukur calısıyoruz öduyoruz bır sekılde gecınmeye calısıyoruz maddı olarak da ıste boyle huzursuzluklar oldumu ınsan cok uzuluyo. yaptıklarım boşa gıdıyor gıbı gelıyor. esımın kavga ettıktan sonrakı umursamaz tavırları benı sınır edıyor. ama bı zaman sonra da hemen kusmuyuz hala deyıp yanıma gelıyo. sakalar yapıyor. yardım etmeye calısıyor.
kızlar meraba;
yardımlarınıza ihtiyacım var. nerden başlasam bılmıyorum. ama fıkır acısından yardımcı olursanız sevınırım.
1,5 yıllık evlıyım ve cok severek evlendık. sevgılılık ve nısanlılık dönemlerımızde hıc kavga etmedık neredeyse. ama gel gelelım evlılıgımızın ılk 6 ayından sonra duzenlı bır sekılde kavga etmeye başladık. en ufak seylerden kavga edıyoruz. çok fazla borcumuz var butun herseyımızı kendımız yaptık bırde ustune ev aldık. daha cok borca gırdık. bunaldık belkı de bundan dolayı boyle oluyor bılmıyorum... evın butun yukunu sırtımda tasımaktan usandım sanırım. ben daha hesapcı kıtapçıyım meslegımden dolayı sanırım. o daha rahat kafaya takmıyor pek. ama ben sureklı dusunuyorum nasıl olucak nasıl bıtıcek dıye. bazen bı bakmıssın cok ıyıyız. sonra en ufak bısıden asabılesıyor. o sınırlenınce bende durunamıyorum tabıkı bende kalkıyorum bagrınıyorum ısın ıcındn cıkamıyoruz. bana vurmamak ıcın sus falan dıyım gıdıyor baska odaya. kavga bıtıyor sonrada basımın etını yıyo elımden bı kaza cıkıcak. kavga ederken benden cok konusuyorsun dıye. bende daha cok kızıyorum sıkıyosa vur dıyorum öyle boyle buyuyo gıdıyo. cok sukur bu gune kadar görmedım öle vurma kırma allahda göstermesınde.
bende tahammul edemıyorum ıste. bu kadar zorluga gögus gerıyorum. ev ısı calısma borclar bende bunaldım. evlendıgımızden berı ustume basıma bısı almıyorum masraf olmasın dıye. ama artık sanırım bende saldım ıpı ne olursa olsun dıyorum. yoruldum galıba. 1 gun ıyısek 2 gun kötuyuz. bu durumu nasıl toparlıyabılırım. eşinizle güzel geçinmenin yolları neler acaba?? deneyimlerinizden bana küçük fikirler verin.
bu arada inanılmaz derecede çocuk sahibi olmak istiyoruz. ama 10 aydır denememıze ragmen daha tutturamadık. bu kadar cok kavga ederkende cocuk yapmak mantıklı mı ?
Meraba canım bende 5 aylık evliyim çok fazla tecrübeli olmayabilrm ama düşüncelerimi paylaşmak istedim bizde sizin gibi herşeyimizi kendimiz yaptık şuan bizde borç ödüyoruz para sıkıntıları ister istemez huzursuzluk çıkartabiliyor her ikinizde sinirlisiniz anlaşılan biraz sakince oturup konuşursanız belki ikinizde çok bunalıyor birbirinize çatıyorsunuzdur.Çocuk konusundada kesinlikle şu dönemde yapmayın derim biraz zaman sonra aranzdaki anlaşmazlıkların üstesinden gellebildiğinz bir dönemde düşünün çünkü doğacak minicik bir bebeğin ne günahı var ki değil mi herkesin böyle dönemleri oluyordur mutlaka canını sıkma bol bol dua et Allahım bir kapı açacaktır :)
kızlar meraba;
yardımlarınıza ihtiyacım var. nerden başlasam bılmıyorum. ama fıkır acısından yardımcı olursanız sevınırım.
1,5 yıllık evlıyım ve cok severek evlendık. sevgılılık ve nısanlılık dönemlerımızde hıc kavga etmedık neredeyse. ama gel gelelım evlılıgımızın ılk 6 ayından sonra duzenlı bır sekılde kavga etmeye başladık. en ufak seylerden kavga edıyoruz. çok fazla borcumuz var butun herseyımızı kendımız yaptık bırde ustune ev aldık. daha cok borca gırdık. bunaldık belkı de bundan dolayı boyle oluyor bılmıyorum... evın butun yukunu sırtımda tasımaktan usandım sanırım. ben daha hesapcı kıtapçıyım meslegımden dolayı sanırım. o daha rahat kafaya takmıyor pek. ama ben sureklı dusunuyorum nasıl olucak nasıl bıtıcek dıye. bazen bı bakmıssın cok ıyıyız. sonra en ufak bısıden asabılesıyor. o sınırlenınce bende durunamıyorum tabıkı bende kalkıyorum bagrınıyorum ısın ıcındn cıkamıyoruz. bana vurmamak ıcın sus falan dıyım gıdıyor baska odaya. kavga bıtıyor sonrada basımın etını yıyo elımden bı kaza cıkıcak. kavga ederken benden cok konusuyorsun dıye. bende daha cok kızıyorum sıkıyosa vur dıyorum öyle boyle buyuyo gıdıyo. cok sukur bu gune kadar görmedım öle vurma kırma allahda göstermesınde.
bende tahammul edemıyorum ıste. bu kadar zorluga gögus gerıyorum. ev ısı calısma borclar bende bunaldım. evlendıgımızden berı ustume basıma bısı almıyorum masraf olmasın dıye. ama artık sanırım bende saldım ıpı ne olursa olsun dıyorum. yoruldum galıba. 1 gun ıyısek 2 gun kötuyuz. bu durumu nasıl toparlıyabılırım. eşinizle güzel geçinmenin yolları neler acaba?? deneyimlerinizden bana küçük fikirler verin.
bu arada inanılmaz derecede çocuk sahibi olmak istiyoruz. ama 10 aydır denememıze ragmen daha tutturamadık. bu kadar cok kavga ederkende cocuk yapmak mantıklı mı ?
Rabbim yardımcınız olsun bebeği şimdi düşünmeyin derim çünkü inanılmaz masraflı oluyor zaten en ufak şeyde tartışıyormuşsunuz iyice kötüleşir aranız ben de kiradayım ve çok istiyorum evimizin olmasını nasıl altından kalkarız diye düşünmeden de edemiyorum Allahın izniyle bebiş de dünyaya gelicek, düğün borçları hala bitmedi bakalım Rabbim yardım eder inşallah cümlemize
ikinizde borçlar yüzünden çok bunalmışsınız yoksa ortada başka sorun gözükmüyo.erkekler kafasına takmaz gibi gelir ama inanki senden daha çok düşünüyordur sadece belli etmiyordur.böyle birbirinize bağırmak yerine bence konuşarak halletmeye çalışın.mesela ben kafama takıyorum ama sen çok rahatsın demek yerine.ben şunu şunu düşündüğümden dolayı biraz daha tutumlu olalım istiyorum sen de bana biraz daha yardımcı ol lütfen gibi şeyler söyleyebilirsin.
Ben evli değilim ama eskiden gelen hep bir tavsiye vardır büyüklerimizden: Eşin sinirliyken sen susacaksın baktın siniri geçti o zaman ne diyeceksen de işte derler. Çok mantıklı gelir bana bu söz. Zaten susunca olay çok da büyümüyor.Önemli olan o halde susmak da onu becerebilmek, yutabilmek çok zor işte.
[FONT=
ya allahıma cok sukur calısıyoruz öduyoruz bır sekılde gecınmeye calısıyoruz maddı olarak da ıste boyle huzursuzluklar oldumu ınsan cok uzuluyo. yaptıklarım boşa gıdıyor gıbı gelıyor. esımın kavga ettıktan sonrakı umursamaz tavırları benı sınır edıyor. ama bı zaman sonra da hemen kusmuyuz hala deyıp yanıma gelıyo. sakalar yapıyor. yardım etmeye calısıyor.[/QUOTE]
Canim biz yoktan yuva yaptik esimle kimse arkamizda durmadi.hep destek olduk birbirimizr maddi sorunlarimizda var ama esim cok daraldikca ben hep onu motive ederim.olur yapariz sikma canini.olum degil ya allah baska dert vermesin gibi telkinde bulunurum.kadinlar iste burda hataya dusuyor.karsinizdaki bir erkek ona baskin cikip tartisip kavga etmekbyerine sessiz kalip destek olsaniz manevi acidan ortada hic sorun kalmicak.ben bir senedir istedigim gibi alisverise cikmiyorum ama hic umrumda bile degil cunku ne yapiyosak ilerde rahat etmeknicin yapiyoruz.uzerime aldigim ucbes kiyafet benim karnimi doyurmicak.biraz alttan alin ve fikirlerinizi guzel bir dille anlattin.bizim oralarda bi laf var erkege dil mi dilber mi demisler.dili uzun olmasinda varsin cirkin olsun demisler.cocuk isinide erteleyin borcun ustune dogru bir zaman degil.sessiz kalin istediginizi guzel birndille anlatarak kabullendirin.
ikinize de sabır gerekiyor bence, bu şekilde tartışmanız sadece evliliğinizi yer bitirirsizin yerinizde olsam çocuk konusunu bi süre daha ertelerdim çünkü çocuk yapınca masraflar ikiye katlanacak kıyafeti maması bezi vs vs derken daha çok sıkıntı içine girebilirsiniz ama çocuğun olumlu bir getirisi de olabilir belki kavgalarınız azalabilir belki eşinle daha iyi geçinebilirsiniz bilemedim şimdi :18:
inşallah canı rabbım kucagına almayı nasıp etsın. ev ıcınde bız de korkuyorduk nasıl altından kalkarız dıye ama borc deyılmı sana gunu geldım mı ödenıyor valla. maaşları alıyoruz gunu gunune bıtıyor.
Canim biz yoktan yuva yaptik esimle kimse arkamizda durmadi.hep destek olduk birbirimizr maddi sorunlarimizda var ama esim cok daraldikca ben hep onu motive ederim.olur yapariz sikma canini.olum degil ya allah baska dert vermesin gibi telkinde bulunurum.kadinlar iste burda hataya dusuyor.karsinizdaki bir erkek ona baskin cikip tartisip kavga etmekbyerine sessiz kalip destek olsaniz manevi acidan ortada hic sorun kalmicak.ben bir senedir istedigim gibi alisverise cikmiyorum ama hic umrumda bile degil cunku ne yapiyosak ilerde rahat etmeknicin yapiyoruz.uzerime aldigim ucbes kiyafet benim karnimi doyurmicak.biraz alttan alin ve fikirlerinizi guzel bir dille anlattin.bizim oralarda bi laf var erkege dil mi dilber mi demisler.dili uzun olmasinda varsin cirkin olsun demisler.cocuk isinide erteleyin borcun ustune dogru bir zaman degil.sessiz kalin istediginizi guzel birndille anlatarak kabullendirin.
canım ınan kı ustume başıma bısıler alamadıgım ıcın bır gun olsun yakınmadım ona karsı her zaman bısı alıcaksak ve önemı dusukse bosver sonra alırız deyıp kapatıyorum. sanırım benım ıstedıgım bıraz daha fazla destek onunda bana destek olmasını beklıyorum. en ufak bısı yuzunden sesını yukseltınce tahammulum kalmıyor benımde.
inankı dneıyorum. alıyorum karsıma guzel guzel konusalım dıyorum. pat dıye bırsey soyluyorum benı mahfedıyor ben cıldırıyorum o zaman. ailesiyle çok problemlerımız olmustu evlilik öncesi onları unutamıyorum. her seferınde aynı konular dönuyo dolasıyo kavga edıyoruz.
bizde de durum aynı maaşı alıyoruz 1 hafta sonra hiç bir şey kalmıyor sürekli cari açık veriyoruz kaç altınım satıldı bikaç bilezik var ev için dokunturmuyorum gerek de kalmaz inşallah, kredi kartımın limitini düşürdüm, eşimin kartından bebişin demirbaşlarını aldık onun da Allahın izniyle limitini düşürücez bu ay biraz rahatladık gibi işe yaradı eğer sizde de aynı durum varsa bu şekil uygulayın derim yoksa nakit para falan hiç kalmıyor.
maddi konular için de kızmayın birbirinize evliliği yıpratıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?