nerde yanlış yapıyorum acaba :(

dhasel

yuppiiiii bi bebek gördüm sanki :):):)
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2012
682
331
73
kızlar meraba;

yardımlarınıza ihtiyacım var. nerden başlasam bılmıyorum. ama fıkır acısından yardımcı olursanız sevınırım.

1,5 yıllık evlıyım ve cok severek evlendık. sevgılılık ve nısanlılık dönemlerımızde hıc kavga etmedık neredeyse. ama gel gelelım evlılıgımızın ılk 6 ayından sonra duzenlı bır sekılde kavga etmeye başladık. en ufak seylerden kavga edıyoruz. çok fazla borcumuz var butun herseyımızı kendımız yaptık bırde ustune ev aldık. daha cok borca gırdık. bunaldık belkı de bundan dolayı boyle oluyor bılmıyorum... evın butun yukunu sırtımda tasımaktan usandım sanırım. ben daha hesapcı kıtapçıyım meslegımden dolayı sanırım. o daha rahat kafaya takmıyor pek. ama ben sureklı dusunuyorum nasıl olucak nasıl bıtıcek dıye. bazen bı bakmıssın cok ıyıyız. sonra en ufak bısıden asabılesıyor. o sınırlenınce bende durunamıyorum tabıkı bende kalkıyorum bagrınıyorum ısın ıcındn cıkamıyoruz. bana vurmamak ıcın sus falan dıyım gıdıyor baska odaya. kavga bıtıyor sonrada basımın etını yıyo elımden bı kaza cıkıcak. kavga ederken benden cok konusuyorsun dıye. bende daha cok kızıyorum sıkıyosa vur dıyorum öyle boyle buyuyo gıdıyo. cok sukur bu gune kadar görmedım öle vurma kırma allahda göstermesınde.

bende tahammul edemıyorum ıste. bu kadar zorluga gögus gerıyorum. ev ısı calısma borclar bende bunaldım. evlendıgımızden berı ustume basıma bısı almıyorum masraf olmasın dıye. ama artık sanırım bende saldım ıpı ne olursa olsun dıyorum. yoruldum galıba. 1 gun ıyısek 2 gun kötuyuz. bu durumu nasıl toparlıyabılırım. eşinizle güzel geçinmenin yolları neler acaba?? deneyimlerinizden bana küçük fikirler verin.

bu arada inanılmaz derecede çocuk sahibi olmak istiyoruz. ama 10 aydır denememıze ragmen daha tutturamadık. bu kadar cok kavga ederkende cocuk yapmak mantıklı mı ?

öncelikle çocuk olayını şimdilik rafa kaldırın. Allah başka dert vermesin borç, para herkesin sıkıntısı. herkes kolayca düze çıkmıyor. Ben ailemden bilirim annem ev almak için kaç gece aç yattık der. Eskiden insanlar daha bi sebat gösteriyormuş, Allah büyük diyormuş,göğüs geriyormuş. Bizler daha az tamahkar daha benciliz sanki...

Bizimde bi srü borcumuz var onu bunu denkleştireceğiz diye canımız çıkıyor yeni evli olmamıza rağmen dışarda yemeğe bile gidemiyoruz, hamileyim üstüme hamile kıyafeti bile almadım hiç Bebeğin kıyafetlerini aileler alıyor. ( Bebek plansız oldu) ama Allah büyük bunda da vardır bi hayır diyoruz.

Biraz şükür biraz sabır ihtiyacınız olan şey...

Meraba canım bende 5 aylık evliyim çok fazla tecrübeli olmayabilrm ama düşüncelerimi paylaşmak istedim bizde sizin gibi herşeyimizi kendimiz yaptık şuan bizde borç ödüyoruz para sıkıntıları ister istemez huzursuzluk çıkartabiliyor her ikinizde sinirlisiniz anlaşılan biraz sakince oturup konuşursanız belki ikinizde çok bunalıyor birbirinize çatıyorsunuzdur.Çocuk konusundada kesinlikle şu dönemde yapmayın derim biraz zaman sonra aranzdaki anlaşmazlıkların üstesinden gellebildiğinz bir dönemde düşünün çünkü doğacak minicik bir bebeğin ne günahı var ki değil mi herkesin böyle dönemleri oluyordur mutlaka canını sıkma bol bol dua et Allahım bir kapı açacaktır :)

Rabbim yardımcınız olsun bebeği şimdi düşünmeyin derim çünkü inanılmaz masraflı oluyor zaten en ufak şeyde tartışıyormuşsunuz iyice kötüleşir aranız ben de kiradayım ve çok istiyorum evimizin olmasını nasıl altından kalkarız diye düşünmeden de edemiyorum Allahın izniyle bebiş de dünyaya gelicek, düğün borçları hala bitmedi bakalım Rabbim yardım eder inşallah cümlemize

ikinizde borçlar yüzünden çok bunalmışsınız yoksa ortada başka sorun gözükmüyo.erkekler kafasına takmaz gibi gelir ama inanki senden daha çok düşünüyordur sadece belli etmiyordur.böyle birbirinize bağırmak yerine bence konuşarak halletmeye çalışın.mesela ben kafama takıyorum ama sen çok rahatsın demek yerine.ben şunu şunu düşündüğümden dolayı biraz daha tutumlu olalım istiyorum sen de bana biraz daha yardımcı ol lütfen gibi şeyler söyleyebilirsin.

Ben evli değilim ama eskiden gelen hep bir tavsiye vardır büyüklerimizden: Eşin sinirliyken sen susacaksın baktın siniri geçti o zaman ne diyeceksen de işte derler. Çok mantıklı gelir bana bu söz. Zaten susunca olay çok da büyümüyor.Önemli olan o halde susmak da onu becerebilmek, yutabilmek çok zor işte.

fikirlerin için cok tesekkur ederım. bazen yapıyorum. abdestımı alıyorum dua edıyorum yasin kitabını okuyorum içim huzurla doluyor. rabbim herkesın evınden huzuru eksık etmesın

ikinize de sabır gerekiyor bence, bu şekilde tartışmanız sadece evliliğinizi yer bitirir sizin yerinizde olsam çocuk konusunu bi süre daha ertelerdim çünkü çocuk yapınca masraflar ikiye katlanacak kıyafeti maması bezi vs vs derken daha çok sıkıntı içine girebilirsiniz ama çocuğun olumlu bir getirisi de olabilir belki kavgalarınız azalabilir belki eşinle daha iyi geçinebilirsiniz bilemedim şimdi :18:

inşallah canı rabbım kucagına almayı nasıp etsın. ev ıcınde bız de korkuyorduk nasıl altından kalkarız dıye ama borc deyılmı sana gunu geldım mı ödenıyor valla. maaşları alıyoruz gunu gunune bıtıyor.

inankı dneıyorum. alıyorum karsıma guzel guzel konusalım dıyorum. pat dıye bırsey soyluyorum benı mahfedıyor ben cıldırıyorum o zaman. ailesiyle çok problemlerımız olmustu evlilik öncesi onları unutamıyorum. her seferınde aynı konular dönuyo dolasıyo kavga edıyoruz.

malesef canım yapamıyorum. o zamanda femınıst duygularım kabarıyor. her kavga da ben mı susmak zorundayım dıye . ama bısı sölıyım mı erkekler karsısında cok susan kadını da daha cok ezmeye kalkıyorlar

Bizde aynı şekilde bişeyler sahibi olalım diye borca girdik.. Valla don alırken bile düşünür oldum
Bazen bunalıyorum ama anlık hemen geçiyor. Çünkü evimde çok huzurluyum.
Çok bolluğuda gördüm ben. ilk evliliğimde
(aslında eskiyi örnek vermek istemiyorum ama artık bana hiç bişey ifade etmiyor. tecrübemi paylaşıyorum ki örnek teşkil etsin diye)
Önemli olan bolluğuda borcuda paylaştığın insandır... eşin genel anlamda iyi huylu güzel bir insansa kırma onuda,
Çünkü inan bana hiç borcun olmadığı, dörtdörtlük evin, araban olduğunda karşındaki insan insan değilse, onunda keyfini süremezsin..
Bende işim gereği zaten hesap kitap içindeyim... evdede öyleyim işte bazen ufacık masrafı bile düşündüğüm oluyor.
Ama arada bırakmak lazım nefes almak lazım bunu kendime sık sık hatırlatıyorum... ama nerde

bizim şimdi mobilya borcumuz 4 bıntl kadar kaldı aylık 500 tl oduyoruz bu yıl sonunda baya bı rahatlıycaz. cocuk olayınıda cok ıstememızın sebebı bızımle bererber evlenen arkadaslarımızın hepsının cocugu oldu evlerıne sankı farklı bır huzur geldı . bızımde gözumuz kalıyor her gıttıgımızde ıcımız gıdıyor cocukları severken

bizde de durum aynı maaşı alıyoruz 1 hafta sonra hiç bir şey kalmıyor sürekli cari açık veriyoruz kaç altınım satıldı bikaç bilezik var ev için dokunturmuyorum gerek de kalmaz inşallah, kredi kartımın limitini düşürdüm, eşimin kartından bebişin demirbaşlarını aldık onun da Allahın izniyle limitini düşürücez bu ay biraz rahatladık gibi işe yaradı eğer sizde de aynı durum varsa bu şekil uygulayın derim yoksa nakit para falan hiç kalmıyor.

maddi konular için de kızmayın birbirinize evliliği yıpratıyor

sürekli eskiye bakarsanız geleceğinizi göremezsiniz.olmuş bilmiş sorun yaşamışsınız ailesiyle ama artık eskiye dönüp bunu düzeltemezsiniz.düzeltemediğiniz gibi de şu an daha çok kavga ediyorsunuz.bunun sadece size ve eşinize zararı olur.unutun gittin niye kendinizi üzüyorsunuz ki.sanki bu dünyaya tekrar mı gelecez.3 günlük dünya için kendi canınızı sıkmayın bu kadar borç içinde zaten yeterince sıkıntınızda var.

Güzel arkadaşım. Daha borçlar bitmeden ev borcuna girmekle hata etmişsiniz. Hadi o hatayı yaptınız, bütün bu borçlar bitmeden bebek planlamak için acele niye? Bir bebeğin masrafı az mı? En azından düğün borçları aradan çıkana kadar bebek olayını erteleyin derim ben. Sonuçta kendine bir elbise almazsın çok koymaz ama bebeğine alamadığın her şey seni daha fazla yaralar. Hiç alamayacak olsan anlarım ama borçlar olmasa çok iyi şartlarda bakabileceğin bebeği neden sefil edesin ki?

evet canım bızde aynısını yaptık esımın bekarlıgından kalan kredı kartlarının hepsını kapattırdık . 2 tane kaldı bırı benım bırı onun benımkısı zaten evın borcunu ödeyemedıgımz ay kullanmıstık sımıd onu da kapatmaya calısıyoruz. allah yardımcımız olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…