Nerde yanlış yapıyorum

Hayallperesttt

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
367
Puanlar
18
Ben kimseyi mutlu edemiyorum, kimseye iyi gelmiyorum. Herkesi tek tek kaybediyorum. Eski eşim, arkadaşlarım.. hiç kimsem kalmadı. Vajinismus tanısı almadım ama öyle olduğumu düşündüğü için 10 ayda terk edildim. Evlendim ama evlilik yaşayamadım ve karşımdaki kişi tarafından hiç sevilmediğimi anladım. Çok mutsuzum ve hiçbir şeyi düzeltemiyorum. Kendimi eksik hissediyorum. Her şey çok yordu beni artık sürekli panik atak geçiriyorum ve çok yoruldum. Artık iyi olmak istiyorum zaman dedim ama yine olmadı bu duygular hiç geçmeyecek mi

Ben kimseyi mutlu edemiyorum, kimseye iyi gelmiyorum. Herkesi tek tek kaybediyorum. Eski eşim, arkadaşlarım.. hiç kimsem kalmadı. Vajinismus tanısı almadım ama öyle olduğumu düşündüğü için 10 ayda terk edildim. Evlendim ama evlilik yaşayamadım ve karşımdaki kişi tarafından hiç sevilmediğimi anladım. Çok mutsuzum ve hiçbir şeyi düzeltemiyorum. Kendimi eksik hissediyorum. Her şey çok yordu beni artık sürekli panik atak geçiriyorum ve çok yoruldum. Artık iyi olmak istiyorum zaman dedim ama yine olmadı bu duygular hiç geçmeyecek mi
Kimseyi mutlu etmeyerek başlayın hayata,kimseye iyi gelmek zorunda değilsiniz.Önceliğiniz kendiniz .bu dünyaya gelme sebebiniz bu alma verme dengenizi düzeltmek bunu yapmazsanız asla mutlu olmazsınız.Belki en başta adam tavrını belli etti ama siz o mutlu olsun sizden ayrılmasın diye sustunuz, ailesi sizi sevmedi sevsin diye her hakareti yuttunuz,seçimleriniz yanlıştı önceliğiniz kendiniz olmadığınız için yapay ilişkiler,kumdan arkadaşlıklar kurdunuz peki ne oldu ,hiç bir ilişkinin temeli sağlam olmadığı için hepsi yıkıldı.Önce kendinizi tanıyın,sevin, yaralarınızı iyileştirin,kendinizi alın en güzel yere koyun....

Kimseyi mutlu etmeyerek başlayın hayata,kimseye iyi gelmek zorunda değilsiniz.Önceliğiniz kendiniz .bu dünyaya gelme sebebiniz bu alma verme dengenizi düzeltmek bunu yapmazsanız asla mutlu olmazsınız.Belki en başta adam tavrını belli etti ama siz o mutlu olsun sizden ayrılmasın diye sustunuz, ailesi sizi sevmedi sevsin diye her hakareti yuttunuz,seçimleriniz yanlıştı önceliğiniz kendiniz olmadığınız için yapay ilişkiler,kumdan arkadaşlıklar kurdunuz peki ne oldu ,hiç bir ilişkinin temeli sağlam olmadığı için hepsi yıkıldı.Önce kendinizi tanıyın,sevin, yaralarınızı iyileştirin,kendinizi alın en güzel yere koyun....
Seçimlerim yanlıştı evet. Bu şekilde terk edilmek sevilmediğimi, kandırıldığımı kabul emek çok zordu. Hep kendimden verdim evet haklısınız umarım düzeltirim bazı şeyleri sağolun

Terk edildiniz gibi algılamayın hayatta bazen seçimler yapmak gerekir eşiniz de bunu yapmış bu da onun en doğal hakkı olmuyorsa olmuyordur siz de başka şeylerle hayata tutunmalı, bağlanmalısınız 10 ay ciddi bir süre kimse kimseyi beklemez hayat geçiyor kendinize bir iyilik yapın ve terapi alın çünkü hayatta farkedilmeyi bekleyen birçok güzellik var.

Olabilir. ama bak kronolojik olarak açtığın başlıkları alt alta oku. sevilmedim sevilmiyorum beni kimse sevmiyor sevilecek miyim ve dahası... Psikolojide bile bu böyle. Psikologun demedi mi sana. demediyse acilen psikologunu değiştir. Kendini sevmeyeni kimse sevmez bir. İkincisi de biz diğerlerinin sevgisiyle var olmayız. bizi illa birileri sevmek zorunda değildir. biz kendimizi sevdiğimizde zaten istediğimi o mutlu hayatı yaşarız. gece gündüz sevvgiiii sevgiiii diye gezersen olmaz o iş. karşı taraf bunu anlıyor. ben ezik kelimesini sana kullanmadım. bu davranış biçimi eziklik. kime gidersen git bu böyle. bunun adı bu değişmez. ne diyek mahmut mu diyek. ben sevilmeye layık değilim. beni kimse sevmiyor. demek ki sevilmeye uygun değilim = eziklik. Bunun tek çaresi terapi. düzenli terapi. terapisiz tedavisiz bu ruh hali değişmez maalesef. Ben senin düşmanın değilim. sana ne kastım var. objektifim. sen de objektif ol. kendini sorgula. bu ablam doğru söylüyor diyeceksin. senin yaşın çok genç ama ruhun bunun farkında değil.

mutlu olmak için erkeğe değil öz saygıya ihtiyacın var. keşke bunu anlasan ah..
Bu mesajı üye Mart ayında yazmış hatta siz tepki göstermişsiniz bakın konunuz yine aynı

Bu mesajı üye Mart ayında yazmış hatta siz tepki göstermişsiniz bakın konunuz yine aynı
Ee yani aşamadığım şeyler var demekki. Size göre her şey çok doğal. Herkes ten uyumu yok diye boşansın o zaman evlilik çocuk oyuncağı oldu zaten sizin gibiler de normalleştirdiniz bunu. Olmuyorsa boşan gitsin. Herkes kolay yolu bulmuş.

Ee yani aşamadığım şeyler var demekki. Size göre her şey çok doğal. Herkes ten uyumu yok diye boşansın o zaman evlilik çocuk oyuncağı oldu zaten sizin gibiler de normalleştirdiniz bunu. Olmuyorsa boşan gitsin. Herkes kolay yolu bulmuş.
Olmuyorsa bosanacaksin tabii, evlilik ne sana göre? Ten uyumu dediğin şey evliliğin kendisi zaten. Ev arkadaşı mi arıyoruz?

Evet olmuyorsa zorlamamak gerekir,bittiğini anladığında gitmek en doğru adımdır,siz gitmediniz ne oldu??!kendinizi sevmeyi bırakıp, adam için yaşamaya ,oldurmak için gururunuzu ayaklar altına atmayı seçtiniz ne oldu??? sonuç değişti mi??? hayır....Bu kafadan çıkın bu hayat bir tane başka yok birilerini memnun etme,kendini unutma,yanlış kötü insanları bulup seçimler yapıp, kimse beni sevmiyor demek vakit kaybı,kum saati akıyor ve zaman kimseye acımıyor ...

Tedavi ol ya

Size göre her şey çok doğal. Herkes ten uyumu yok diye boşansın o zaman evlilik çocuk oyuncağı oldu zaten sizin gibiler de normalleştirdiniz bunu. Olmuyorsa boşan gitsin. Herkes kolay yolu bulmuş.
ten uyumu yoksa evlilik değil ev arkadaşlığı oluyor o boşanmak için daha haklı bir sebep olamaz yani. bakış açınızın değişmesi adına terapi almanızı öneririm bir erkeğin varlığı ya da yokluğu sizin hayatınızı bu kadar etkiliyorsa içsel problemleriniz var demektir. boşanmak da evlenmek kadar doğal bir eylem

Mutluluğu başkasına verip onun üzerinden kendine yansıtmaya çalışıyorsun. Niye direkt kendin için çabalayıp, uğraşıp kendi kendini memnun etmek yerine başkasını araya koyarak onun keyfi sürecinden geçip mutluluğun sana ulaşmasını bekliyorsun. Çok dolambaçlı bir yol.
Hayatta her insan mutluluğu arar. Hedeftir o. Ancak bazen insan kendiyle kurduğu ilişkinin derin olmayışından ötürü arayışını dışarıda sürdürür, başka kalplerde mesela.
Diğer insanları sevip sayalım, onlar için uğraşalım, iyiliklerini isteyelim elbette. Ama mesela birine iyi davranmamızın altında karşılık alma beklentisi yatıyorsa, bu çok riskli bir yatırım oluyor. Artık senin kontrolünden çıkıyor, sende on puana karşılık gelen çiçek karşı tarafın nezdinde üç puan edebiliyor. Başkasının puanlama kriterini belirleyemezsin. Belkide hiç kriteri yok, anlık kararlarla, kimyasal dalgalanmalarla hareket ediyor ve sende zamanını onu anlamaya ve yaranmaya çalışmakla geçiriyorsun. Biyolojisini sil baştan yaratmadığın sürece sonuca ulaşamazsın.
Bu nedenle ya karşılık beklemeden mutlu etmeye, iyi gelmeye çalış ve bu çabanın kendisi seni mutlu etsin ya da "ben beklentisiz hareket edemiyorum" gerçeğini kabul et ve seni yarı yolda bırakmayacak tek şey olan kendine odaklan. Kendini zirveye koyar ve diğerlerine ancak seni rahatsız etmeyecek kadar verirsen günün sonunda vefalı mı çıktılar yoksa nankör mü umursamazsın. Çünkü zaten kendinden değil, arta kalanlardan vermiş olacaksın.
Yani, ya İsa gibi fedakar olmaktan haz al ve bu uğurda kullan ya da ne ekerseniz onu biçersiniz diyerek kontrollü hareket et, kendini hep öncelik olarak tut.
Gece yatağa "bugün çok kişiyi sevindirdim, faydalı oldum, bu bana yeter" diyerek de mutlu girilir, "bugün kendimi çok sevdim, karşılığını verebilecek yetiye sahip olmayan kimseyi memnun etmeye çalışmayarak kendimi kullandırmadım, oh ne güzel" diyerek de. Hangi senaryoda huzurla uykuya dalabiliyorsun?

E boşanma da sevilmedigin evlilikte ömrünü çürüt, kolay yol bu değil bu doğru yol, evlilik gibi bosanmakta hak. Zorla güzellik olmuyor.

Bi destek mi alsan.?!?

Niye kendinizi insanlara iyi gelmeye, insanları mutlu etmeye zorunda hissediyorsunuz ki. Kimse sizi mutlu etmek zorunda değil, siz de kimseyi mutlu etmek zorunda değilsiniz. Yanınızda olan insanların varlığıyla mutlu olursanız olursunuz olmazsanız olmazsınız. Kendinizle başbaşayken mutlu olun yete

On yıldır aynı hissiyattayım. Eşime bazen diyorum beni bu kadar beğenmiyorduysan neden evlendin benimle? İyi olmuş hemen boşanmanız boşverin. Arkadaş da dediğin nedir ki ? Her zaman bulunabilecek bir şey. Çalışmıyorsanız çalışın iyi gelir

10 ay boşanmak için yeterli bir süre aşamadığınız şeyler varsa terapi alın faydasını görürsünüz burada sürekli sevilmiyorum değersizim ben diyerek bir adım öteye gidemezsiniz işin gerçek uzmanından terapi alın bunca zamandır neden ben ertelemişim diyeceksiniz

Ne olmalıydı peki size göre? 10 ayda cinsellik olmamış ve anladığım kadarıyla bunun için bi çaba da göstermemişsiniz. Ev arkadaşı gibi mi yaşamak isterdiniz?

Ne olmalıydı peki size göre? 10 ayda cinsellik olmamış ve anladığım kadarıyla bunun için bi çaba da göstermemişsiniz. Ev arkadaşı gibi mi yaşamak isterdiniz?
Kendisinin de sıkıntısı vardı yerini bile bana soruyordu. Yaklaştığında çok afedersiniz belli bir süre sertliğini koruyamıyordu. Tecrübesizdi. Sonuç olarak ben yapamıyor oldum ben başarısız oldum ben hasta olan oldum. Annesi bana hasta mısın dedi niye evlendin o zaman dedi. Ben vebaline girmişim. Kendi oğluna dönüp bakmadan beni acımasızca eleştirdiler. Oğlu benim için çabaladı mı doktora götürdü mü ben gitmedim mi neden her şeyin suçlusu benim.

E boşanma da sevilmedigin evlilikte ömrünü çürüt, kolay yol bu değil bu doğru yol, evlilik gibi bosanmakta hak. Zorla güzellik olmuyor.

Bi destek mi alsan.?!?
Zorla güzellik olmuyor zorlamadım zaten boşandık anlaşmalı bitti gitti. Ben boşanmanın derdinde değilim ki ben kendi hissettiklerimin aşamadıklarımın derdindeyim. Zorla evli kalmaya ikna edecek halim yok etmedim de zaten.

Zorla güzellik olmuyor zorlamadım zaten boşandık anlaşmalı bitti gitti. Ben boşanmanın derdinde değilim ki ben kendi hissettiklerimin aşamadıklarımın derdindeyim. Zorla evli kalmaya ikna edecek halim yok etmedim de zaten.
Ee millete ne çemkiriyorsun senin gibiler zart zurt diye, olmayınca bosaniliyor işte senin gibi, bu saatten sonra dövünecegine hayatına bak

Back
X