Nerden başlasam bilemiyorum mevzu uzun ve derin ..

S
İyi de canım sen düğün evinde misafir değilsin ki ev sahibisin, neden sen ilgi bekliyorsun? Sonuçta evlenen senin de kardeşin. Ayrıca düğün mevzularında insanın başı nasıl kalabalık oluyor bunu en iyi senin bilmen gerek. Bence boş yere kardeşinin mutlu gününü bozmuşsun...
Asagida size cevap yazdım

Seni düşünmeyen annen baban da olsa umursama zor kolay değil tmm ama hayat felsefen bu olmazsa çok üzülürsün kendini geri çek ne ara ne sor bak bu sefer ailen diyecek ne oluyor.
Oyle yapacam zaten bitti ler benim için sonsuza kadar esimde bir daha bunlarla görüşursen seni ne yapacam bak dedi kesinlikle bittiler ne ölüme ne ölümlerine

Üzme kendini ve hırslanma. İnsan çok düşününce hırslanıyor ve hırsından yapmaması gereken şeyleri yapabiliyor. Seninde düğün hediyesi olarak taktığın bileziği geri istemen hiç hoş olmamış. Böyle davranırsanız onların ağzına laf vermiş olursunuz. Bence uzak ve serin durum birkaç zaman. Anlaşamadığınız ve anlaşamayacağınız belli
Aşağıda size yorum yazdım

Birak muhattap olma. Bak hamileymissin kendine ve bebegine odaklan. Onlar seni takmiyorsa sen niye takip kendini uzuyorsun ki?
Canim diğerleri umrumda degil ama anne baba ya nasıl böyle olur çok afrika gidiyor bu durum keske degissem

Ne olursa olsun anne baba evlat ayrımı yapmamalı. Belki sizinde hatalarınız vardır ama anne baba toparlayıcı olmalıydı. Çocuğunuzla evinizle ilgilenin

Ne olursa olsun anne baba evlat ayrımı yapmamalı. Belki sizinde hatalarınız vardır ama anne baba toparlayıcı olmalıydı. Çocuğunuzla evinizle ilgilenin
Canim ins bir dogsunda kuzum herseyimiz o olacak ins esimde diyor ama ben çok üzülüyorum benim kucugum kiz kardeşim bu hale getirdi en cok ama anne babanın çok fazla suçu var ipleri onların ellerine vermeyecekler di ki ben o evde en cok calisan ve emek veren bendim ama hep hakkimi yediler hala da yiyorlar alt katlarına diğer bacimi ve oglanlarini zamanında oturmuşlardi şimdi kiracilari vardı ve belaliydi çıkartmaya çalışıyorlardı ne zaman ki esim benim çocuk için oraya oturmayı düşündüğümü bacanaklarina söyledi kiraciyi çıkartmaya bıraktılar benim elbet hatalarım oldu ben olmadı diyemem ama onların bu ayrımcı tutumu beni daha da fazla hircinlastirdi ve destek olmayislari halimi göre göre böyle yapmaları beni daha da sinir etti bazen gösterdim bazen gostermedim ama bunlar sadece beni çok üzdü dün oğullarına kızkardeşim haber vermiş anneme mesaj çekiyor bilmem ne diye hasta etti annemi diye oğulları da beni aradı bakmadım bana mesaj attı ana babamı rahat birak hasta ettin diye bende dedim senden korkmuyorum siz yapınca birsey olmuyor ben yapınca mi anne baba kıymetli dedim tartıştık baya bıktım ve yoruldum anlayacagin bunları yaşamak artık çok ağır geliyor bugün hastaneye gittiğimde bu çocuğuma da allah korusun birsey olsaydı onları mahveden sonra gider kendi canıma kiyardim

Taktığın bileziği geri isteyipte aldın mı gerçekten?
Yukarda yazdım sana da yazayım kızkardeşim annemin yerine biz tartışırken whatsapta yazıyordu dedim ki biz zorluklarla o dugune gelip bilezigimuzu taktik ve şimdi esim sıkıntı da dedim kardeşim güya annem yazıyor gibi al bozdur harca dedi bende iyi olur dedim gicikligina zaten gelinkizda değil bilezikler suan bizimkilerdeydi diğer düğün olduğunda götürülüp takacaktik bende dün çok sinir oldum zaten kiymetim yok dedim zaten kotuyum onlara göre iyi de olmayacam hiç benim derdim asla bilezik felan değildi beni hamile hamile uzmeleriydi bende dedim siz madem boyle yapıyorsunuz hani ahkam kesiyirdunuz bileziği verelim diye dedim verin madem dedim dün baba getirdi fırlatıp atıyor ben onlara bilezik değil 5 i bir yerde taksim yine kiymetim olmazdı bende sinir oldum bilerek istedim tartisinca ki o bilezik oyle kalacak bir gün kardeşim bana geldiğinde yine vereceğiz benim bilezige ihtiyacım yok sukur bilezigim var gerek te yok onların bana olan tutumu beni sinir etti düğünden sonra hiç arayıp sormamalari sadece elalem için dugune gelsin mantiklari beni sinir etti bu yuzden oyle yaptim yoksa mala mülke önem veren bir insan degilim olmadik ta ne esim ne de ben bilezik nedir ki ya beni salak yerine koydular bileziği batsın

AileQUOTE="zanaaa, post: 47441286, member: 755196"]Bosver kardesim kendini uzmene degmez..malesef cevremizde bizi uzen kiran insanlar oluyor hepde olacaktir hayat bu turlu turlu seyler yasayip goruyoruz..sen kendi hayatina keyfine bak gerisini hic sallama[/QUOTE]
Ailenin olması daha zor canim ya

İyi de canım sen düğün evinde misafir değilsin ki ev sahibisin, neden sen ilgi bekliyorsun? Sonuçta evlenen senin de kardeşin. Ayrıca düğün mevzularında insanın başı nasıl kalabalık oluyor bunu en iyi senin bilmen gerek. Bence boş yere kardeşinin mutlu gününü bozmuşsun...
Canim sana asagida yorum yazmıştım

Sana asagida yorum yazmıştım canim asagida çıkmış

Birak muhattap olma. Bak hamileymissin kendine ve bebegine odaklan. Onlar seni takmiyorsa sen niye takip kendini uzuyorsun ki?
Çok haklısın da aile bu kaynana kb olsa umrunda olmaz insanın ama senin ailen olunca çok çok zor

Anladım ne düşünüyorsun peki ?

Senin hayatini tabi ki bilemem canim, ben kendi dunya gorusume gore yazdim. Benim hayat felsefeme gore benim her davranışım benim kalitemi gösterir, karşımdaki eğer bunu hak etmiyorsa bu da onun kalitesizliğidir. Yaptığım davranışı da bir karşılık bekleyerek yapmam, Allah rızası için yaparım. Kısaca Sıfır beklenti sonsuz mutluluk :)

insan anasını babasını seçemiyor işte doğarken.sen iyilerle karşılaş onlar da onlara layık insanlarla karşılassınlar en iyisi uzak durmak.ama durup dururken taciz benzeri şeyler yaparlarsa artık şikayette bulunabilirsin.şikayetini geri çek diye tehdit edenleri kayda alıp ilgili yerlere bildirebilirsin.

Canim ins bir dogsunda kuzum herseyimiz o olacak ins esimde diyor ama ben çok üzülüyorum benim kucugum kiz kardeşim bu hale getirdi en cok ama anne babanın çok fazla suçu var ipleri onların ellerine vermeyecekler di ki ben o evde en cok calisan ve emek veren bendim ama hep hakkimi yediler hala da yiyorlar alt katlarına diğer bacimi ve oglanlarini zamanında oturmuşlardi şimdi kiracilari vardı ve belaliydi çıkartmaya çalışıyorlardı ne zaman ki esim benim çocuk için oraya oturmayı düşündüğümü bacanaklarina söyledi kiraciyi çıkartmaya bıraktılar benim elbet hatalarım oldu ben olmadı diyemem ama onların bu ayrımcı tutumu beni daha da fazla hircinlastirdi ve destek olmayislari halimi göre göre böyle yapmaları beni daha da sinir etti bazen gösterdim bazen gostermedim ama bunlar sadece beni çok üzdü dün oğullarına kızkardeşim haber vermiş anneme mesaj çekiyor bilmem ne diye hasta etti annemi diye oğulları da beni aradı bakmadım bana mesaj attı ana babamı rahat birak hasta ettin diye bende dedim senden korkmuyorum siz yapınca birsey olmuyor ben yapınca mi anne baba kıymetli dedim tartıştık baya bıktım ve yoruldum anlayacagin bunları yaşamak artık çok ağır geliyor bugün hastaneye gittiğimde bu çocuğuma da allah korusun birsey olsaydı onları mahveden sonra gider kendi canıma kiyardim
İnanın yazdıklarınıza çok üzüldüm. Her ne olursa olsun insan diğer kardeşleriyle mukayese edilmemeli ve anne baba bütün evlatlarına eşit davranmalı. Haklısınız kırılmakta ve kızmakta. Ama hamilesiniz bir can taşıyorsunuz kimse sizi düşünmüyorsa siz kendinizi ve bebeğinizi düşünün. Söylemesi kolay ama takmamaya çalışın. Allah kullarını ayırmaz. Siz Allaha sığının ve ondan hayırlar dileyin. Kimsenin yaptığı yanına kar kalmaz.

İnanın yazdıklarınıza çok üzüldüm. Her ne olursa olsun insan diğer kardeşleriyle mukayese edilmemeli ve anne baba bütün evlatlarına eşit davranmalı. Haklısınız kırılmakta ve kızmakta. Ama hamilesiniz bir can taşıyorsunuz kimse sizi düşünmüyorsa siz kendinizi ve bebeğinizi düşünün. Söylemesi kolay ama takmamaya çalışın. Allah kullarını ayırmaz. Siz Allaha sığının ve ondan hayırlar dileyin. Kimsenin yaptığı yanına kar kalmaz.
Işin ilginç yani hep kendilerini haklı buluyorlar bir tanesi de demiyor ki bizde de suç var demiyor anlamiyorum suçlamak daha kolay sanırım canim ben acaba bileziği kızıp geri almakla hata mi ettim bu konuda sadece kafam karışık diğer kısımlarda sonuna kadar haklıyım gözüm malda mulkte hiç olmadı onlar gibi suan kafam karışık bileziği gondersem mi gidenlerle ?bilemedim

Işin ilginç yani hep kendilerini haklı buluyorlar bir tanesi de demiyor ki bizde de suç var demiyor anlamiyorum suçlamak daha kolay sanırım canim ben acaba bileziği kızıp geri almakla hata mi ettim bu konuda sadece kafam karışık diğer kısımlarda sonuna kadar haklıyım gözüm malda mulkte hiç olmadı onlar gibi suan kafam karışık bileziği gondersem mi gidenlerle ?bilemedim
Bence ne olursa olsun bileziği geri istemekle hata etmişsin arkadaşım. Haklıydın belki ama onların eline koz vermiş oldun.

Back
X