nerden tutsam da bu bana iyi gelse:DDD

NeOlurBiSabah

dünyada bensiz bırakmam seniii.... :-D
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2013
2.395
1.339
448
allah aşkına siz söyleyin ben nasıl garip hissetmim şimdik. daha önce eltimle ilgili bi konu açmıştım. yazılanlardan sonra kendime tekrar baktım hatta. acaba benmı yapıyorum yanlış diye. bunun üstüne etimden bu akşam için davet aldım daha doğrusu kaynanamları çağırmış ve gül de gelsin demiş bu arada söylemeden edemicem 2 senedir nişanlıyım evine ilk kez davet edildim(evet evet yanlış duymadınız 4 dini bayram 2 ramazan falan geçti ben ilk kez gidiyorum) ve gidiyorumD (önce anlattığım bayramda çevrilme mevzusu dışında) akşam oturması dediler. eltim çalışmıyor çocuk falan da yok. kiloya biraz dikkatteyim akşam yemek yemedim dedım şimdi yapmıştır bişeler onlardan alırsam fazla olmasın hatta nişanlım geldi kvdeme gittik önce oda kır pidesi yapmış kızım hazırlım sofra ye dedi yok anne dedım sonra eltime gittik. oturduk. çay getirdi allah razı olsun birde böle mınnak mınnak kaselerde patlamış mısır ahanda o. ki kayınpederim kaynanam kaynım falanda var. sonrada diizm var benım ay dizim dedi dizisini açtık. işte öle sohbet falan edilmeye çalışılıyor arada katılıyor arada dalıyor falan... sonrada esnemeye başlayınca 10 gibi çaktırmadan dedim nişanlıma hadi kalkalım. kalktık. şimdik ben buna neresinden bakimde iyi görim... ben hep "iyi bak iyi gör gül" derim kendime ama...

birde kaynanamın elleri egzamadan dolayı tahrip olmuş durumda parmak uçları çok ince bu yüzdende sıcak şeyler tutamaz pek. çay bardağı kullanamaz çayı hep fincanda içr. ki benim kuzenlrim bile bilir bunu. ona çay bardağı geetirmiş kv kızım bana fincanda getirsen dedi o aldı bardağı içeri gitti. ben de çay servisi yapıyorum bitince tepsiyi mutfağa götürdüm. arada bir kızıyor bununkide halt etmek falan diye ne diim ben buna ne dıım dior... ay aman ne bilim kurban olım bışey diyin iyi tarafını görim. D

Sizi '' akşam yemeğine '' davet etmemiş anladığım kadarıyla çaya davet etmiş . Biraz kusur arar tavrınız var.

bence sen çok muhattap olma zaten yakında değilsiniz ki kv için bile dedikodu yaptığına göre senin nişanlının kp hepsinin arkasındanda yapıyordur boşver ne çok samimi ol ne düşman modunda ol sen çünkü öyle tiplere yaranamaz kötü olan sen olursun ayrıca senin onunla iyi geçinmen yada onu sevme gibi bi gereksinimin yok kv le aran iyi yani hiç öyle şeylere gerek duyma garipmiş cidden yemeğe çağırıp sonrada ev ziyareti akşam ziyareti moduna çevirmesi ilginç zaten allah onun eşine sabır versin bence

bi gariplik göremedim ben :44: Biizm burda yedi kat yabancıda gelse akşam çayına gelen misafirin getirdiği kuru pasta varsa onu çıkarıyorlar kimsenin bişeycik yaptığı yok ..

acıkcası bana tuhaf geldı oncelıkle sunu belırteyım bence hıc kımse su mısafırlıge gıdeyımde azcık karnımı doyurayım dıye dusunerekten gıtmıyor herkes evınde ıyı kotu alabıldıgını yapabıldıgını yapar yer ama mısafıre yapılan bı ıkram bence o misafire ince dusunuldugu anlamıyna gelır( ama bu bana oyle gelır bu yazımı okuan herkese oyle gelecek demıyorum ) kı eltı adayın kendı cagırmıs hıc yoktan bı kek bıle yapsa maksadınız onu yemek degıl bızım ıcın yapmıs dıye dusundurseydı daha guzel olurdu bence ama herkes kendı gordugunu yapar demekkı onun buldıgıde okadar

akşam yemeği için davet ediliyosa Allah ne verdiyse yemeği akabinde tatlısı ikram edilir akşam oturmasına/çaya davet ediliyosada kektir börektir tatlıdır vs yapılır çayın yanına, en azından ben annemden böyle gördüm, çayın yanında patlamış mısır ilk kez duyuyorum, olay ikram da değil tavır, dizimde dizim diyip totonu dönüp oturacaksan çağırma madem, demek ki gönlü yok, takma kafana sende ona o şekilde davranırsın

Kadın içli dışlı, samimi olmak istemiyor.

E belli ki serde de biraz görgüsüzlük var.

Zorlama münasebetler bir yerde tıkanıveriyor; bu yüzden bayramdaaaaaan bayrama diyeceksin.

Mümkün mertebe uzak durmaya çalışın. . Size kim ne kadar değer veriyorsa sizde o kadar verin.Yoksa şimdiki gibi üzüldüğünüzle kırıldığınızla kalırsınız. .

Elbetteki çaya misafir çağırılıyorsa bir kek börek en azından büskivi çeşitleri koyulur. . Ama eltiniz demekki böyle görmemiş. . Sadece kendi zevkini düşünen bir karaktere sahip. .

Bu belki ilk belkide son davetiydi. . Böyle gönülsüz misafir ağırlayan insanada kimse gitmez istemez artk

görümcen seni akşam çayına davet etmiş. akşam çayına gittiğinde herkesin görenek ve adeti farklıdır. kimi sadece çay verir. kimi de yanında aparatif şeyler ikram eder.

seni yemeğe gel diye çağırmamış ki.

ki hatta kayınvaliden kır pidesi yapmış ve ikram etmiş. demek ki biliyor kızının huyunu orada aç kalmayalım diye bir şeyler yemeni istemiş.

sen diyettesin diye orada yiyecek şekilde organize oldun diye kimse sana çayın yanında kek, börek, kısır vs. getirmek zorunda değil. ha getirse iyi olurmuş ama getirmemiş. bunda sorun yapacak bir şey olmadığını düşünüyorum. herkesin gelenek ve görenekleri farklıdır.

Herseyi gectim dizi olayi bi felaket . Ben esimin yaninda bile dizi izlemiyorum aksamlari adamin cani skilmasin muhabbet edilsin diye (kendisi hic dizi sevmez) . Ne yaparsaniz yapin gorgu meselesi bu insanda olmadimi olmuyor .
Birde mesele birsey yeme icme karin doyurma meselesi degil anladigim kadariyla insan gittigi evde birsey hazirlandigini gorunce kendine onem verildigini hissediyor.

Benim de bir yengem var, misafir gelse, misafirliğe gitse, kıyamet kopsa dizisini izleyecek. İnsan öyle sinir oluyor ki televizyonun fişiyle boğası geliyor.

Saygısızlık...

Zaten hareketin parantez içinde, sizi umursamıyorum, şu seyrettiğim dandik dümbelek şey sizden daha önemli mesajı var.

İlk defa evime gelen biri için 7 kat el de olsa çayın yanına mısır vermezdim heralde.çalışıyorum ama yine de yapardım.
yapamassamda dışardan bişeyler alır koyardım.ayrıca birgünde seyretmesin dizisini açıkçası bu durum ben de bu davetin zoraki yapıldığını düşündürdü.eşi ya da müstakbel kayınvalidenizn isteğiyle olmuş gibi.
eltinizi de bence fazla düşünüp kafanıza yer etmeyin.sizde evlendikten sonra sık görüşmez,size nasıl davranıyorsa öyle davranırsınız.
hem kafanızda rahat olur.

olayda bahsedilen görümce değil elti
bide peki dizi konusundaki tavrına ne diyosunuz, ger.i dediğiniz gibi herkesin geleneği göreneği farklı demek ki bazıları misafirle iki kelam etmeyip dizi izliyo

Benim eltim 2 yıllık evli, aramızda öyel çekinme v.s. yok.
Davetsiz bile gidilse o bana ben ona sorarız yemek yediniz mi diye yemeyen de yemedim der çekinmeden.
Yada geldiğinde mutfakta bir şey görüp canımız çekerse birbirimzden çekinmeden de alır yeriz.
Ben çalıştığım için çok sık yemeğe davet edemiyorum ama yine bir çok kişiye göre iyiyiz.
Eğer yemek sonrası geliyorlarsa mutlaka çayın yanına bir şeyler koyarım.
Bebeğim var ve dediğim gibi çalışıyorum o yüzden evde kendim yapamasam da hazır kek, gofret v.s. koyarım.
Bizde böyledir, kim olursa olsun kuru kuru çay ikram etmeyiz.
Yemeğe davet etmemişse bile mutlaka çayın yanında bir ikramlık çıkarması gerekirdi, hiç değilse hazır kek...

kusura bakmayın biraz geciktim valla yapmak zorunda değil diyen kızlar elbette değil ama siz nerde yaşıyorsunuz bilmem de bizim burda çay boş içilmez.. yani nolursa olsun hele de davette bulunduysan bişeyler hazırlanır. yani adet budur. hani ne azından bir kek yaparsın 2 ymurta bi brdk şekr yağ yani hiçbişey yoksa fırından falan bi cevizli lokum aldırısın yanına bisküvi falan.

karnını doyurmayamı gidiyorsun diyenlere elbette hayır çok şükür evımde yemeğimi yaptım da gittim ama hani davet etmiş hazırlar diye düşündümD kayınvalıdemin yaptıgını ye demesi eltimin huyundan değil kendısı yaptıgı şeyleri yememı sevıyor.

ayrıca kaynımla konusurken oda oo şimdi bize neler yapmıştır falan dedi çünkü normalde böle şeyleri yapan biri yani biz daha elinden yemedik ama facebookda falan arkadaşlarla 5 çayı bilmem kim bizde diye habire albümler paylaşır çeşit çeşit ikramlıD

hani çok umrumda değil ben eve gelince atıştırdım bişeyler geçti ama daha önceki konularda da bu konudada bana sen yanlış düşünüorsun diyenler oldu hani bende kendime bakmaya başladımdı acaba ölemıyım gerçekten diye. hatta bu daveti istememe rağmen kabul ettimki belki pozitif şeyler olur diye. ama inanın hiçbirşey yoktu elle tutulcak... hatta hala ben büyütüyorum diye düşünüp allah razı olsun çay vardı diyorummDD

neyse işte durum böle yanii zaten bişey yoktu iyice bellendiki olmıcakD yazık olan kaynıma olucak, hem ailesiyle hem kardeşlriyle gittikçe uzaklaşıcak:44:

Bunda garıp olan asıl şu ;yemek yeseydiniz kızın evinde ozaman bir umut olacaktı herhalde kızla ilişkinizde Allah size dert vermemişti siz ondan böyle konuşuyorsunuz bence ...
Eltiniz ne yaptı ? Çayın yanına kek koymadı dıye yani ,olucaksın şeyim :)güldürdünüz beni vesselam

yemeğe çağırmasa bile çayın yanına en azından bir kek yapabilirmiş veya hazır bişey alabilirmiş ayrıca misafir varken dizi izlemeye çalışması saçma.belli ki misafir ağırlamıyı gelmeyi gitmeyi seven biri değil sen de evlenince aynı şekilde mesafeni koyarsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…