- 4 Kasım 2013
- 2.395
- 1.339
- 448
- Konu Sahibi NeOlurBiSabah
-
allah aşkına siz söyleyin ben nasıl garip hissetmim şimdik. daha önce eltimle ilgili bi konu açmıştım. yazılanlardan sonra kendime tekrar baktım hatta. acaba benmı yapıyorum yanlış diye. bunun üstüne etimden bu akşam için davet aldımdaha doğrusu kaynanamları çağırmış ve gül de gelsin demiş bu arada söylemeden edemicem 2 senedir nişanlıyım evine ilk kez davet edildim(evet evet yanlış duymadınız 4 dini bayram 2 ramazan falan geçti ben ilk kez gidiyorum) ve gidiyorum D (önce anlattığım bayramda çevrilme mevzusu dışında ) akşam oturması dediler. eltim çalışmıyor çocuk falan da yok. kiloya biraz dikkatteyim akşam yemek yemedim dedım şimdi yapmıştır bişeler onlardan alırsam fazla olmasın hatta nişanlım geldi kvdeme gittik önce oda kır pidesi yapmış kızım hazırlım sofra ye dedi yok anne dedım sonra eltime gittik. oturduk. çay getirdi allah razı olsun birde böle mınnak mınnak kaselerde patlamış mısır ahanda o. ki kayınpederim kaynanam kaynım falanda var. sonrada diizm var benım ay dizim dedi dizisini açtık. işte öle sohbet falan edilmeye çalışılıyor arada katılıyor arada dalıyor falan... sonrada esnemeye başlayınca 10 gibi çaktırmadan dedim nişanlıma hadi kalkalım. kalktık. şimdik ben buna neresinden bakimde iyi görim... ben hep "iyi bak iyi gör gül" derim kendime ama...
birde kaynanamın elleri egzamadan dolayı tahrip olmuş durumda parmak uçları çok ince bu yüzdende sıcak şeyler tutamaz pek. çay bardağı kullanamaz çayı hep fincanda içr. ki benim kuzenlrim bile bilir bunu. ona çay bardağı geetirmiş kv kızım bana fincanda getirsen dedi o aldı bardağı içeri gitti. ben de çay servisi yapıyorum bitince tepsiyi mutfağa götürdüm. arada bir kızıyor bununkide halt etmek falan diye ne diim ben buna ne dıım dior... ay aman ne bilim kurban olım bışey diyin iyi tarafını görim.D
görümcen seni akşam çayına davet etmiş. akşam çayına gittiğinde herkesin görenek ve adeti farklıdır. kimi sadece çay verir. kimi de yanında aparatif şeyler ikram eder.
seni yemeğe gel diye çağırmamış ki.
ki hatta kayınvaliden kır pidesi yapmış ve ikram etmiş. demek ki biliyor kızının huyunu orada aç kalmayalım diye bir şeyler yemeni istemiş.
sen diyettesin diye orada yiyecek şekilde organize oldun diye kimse sana çayın yanında kek, börek, kısır vs. getirmek zorunda değil. ha getirse iyi olurmuş ama getirmemiş. bunda sorun yapacak bir şey olmadığını düşünüyorum. herkesin gelenek ve görenekleri farklıdır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?