Nerede hata yapıyorum?

Benim için köyde yaşıyor olmaları önemli değil. Köylü olmaları da önemli değil. Ben zihniyetlerine, niyetlerine bakarım ama annem ve babamın biraz küçümsediğini düşünmeye başladım. Lakin köyde memur emeklisi iki çocuğunu yetiştirmiş okutmuş kendiside okumuş insanlar. Benim ailemden daha iyi eğitim seviyeleri var. Önyargıları normal mi ?

Annem bundan 4,5 sene önce benden 8-10 yaş büyük, baba tarafından akraba zengin biriyle evlenmek için görüşmemi istemişti.o_O Bundan olacağını sanmıyorum.
Kavga da etmiyorum ama objektif bakmalarını istiyorum. İstanbul'dan izmire gideceğim. Köyde yaşamayacağım. Ben muhasebeciyim. Smmm stajım vs var. Çalışmaya devam edeceğim. Erkek arkadaşım mühendis iyi bir yerde çalışıyor. Maddi durumumuz sıkıntılı da olmayacak inşallah. Hani elle tutulur bir neden yok. Anlayamıyorum...
sevgiliniz ailenin tek erkek çocuğumu.tarla takım varmı.varsa bunlara kim bakıyor.sevgiliniz yıllık izinlerini nasıl geçirir..

Anne ve babam sürekli büyük konuşan insanlar. Büyük konuştukları herşey başlarına geliyor. Sırf kısa boylu diye sevmediğin ot burnunun dibinde biter demesi normal mi ?
Özellikle babam fiziksel özellikler ve paranın herşey olduğunu düşünen bir insan. Benimde bunları olduğu gibi kabul etmem mi gerekiyor.?
Annem ve babamın bize gösterdiği aile resmi öyle çirkinki evlenmeyi düşünmeyen bir insandım ben. Onların tutum ve davranışlarıyla kıyaslarsam zaten evlenmemeliyim beno_O
Benim annem onlarca defa aldatılmış her seferinde susmuş bir kadın. Bende onu mu örnek almalıyım. Sorunuzun cevabına gelirse hayır anne ve babamın kararları sonuçları doğru değil. Bana ters...
Ailem, benim yanlış bir evlilik yapmama sebep oldu;çok iyi niyetli yaklaştılar ve yanlış insandı...İşte o yüzden aileler bu konuda kısas alınmamalı bazen...mesela sizinki gibi bir durumda da, sizi yanlış etkilemeye çalışıyorlar demek ki!zaten kendinizi yetiştirmiş,bilinçli ve eğitimli bir insansanız sizin doğrunuz da doğrudur mutlaka!Evliliğiniz size mutlu bir hayat getirsin!

Erkek arkadaşımdan eminim. Babamdan daha çok güveniyorum bile diyebilirim.
Annem maalesef babamla evli. :KK53:
Bende artık izmire gidiyor oluşuma takıldığına kanaat getirdim. Lakin babamın zaten izmire taşınma isteği var. Küçük kız kardeşim izmirde üniversite okuyor. Bizi İstanbul'a bağlayan hiç bir şey yok ama İzmir'e taşınmakta istemiyor.:KK70: Annem herşeye hayır diyor.
Bende öyle düşündüm ama gerçi kardeşinizde burda okuyormuş.
Annenizi ikna etmek cok cok zor o halde.

Aslında babanın endişeleri haksız sayılmaz
Şehirde büyümüşsünüz, köy işlerini bilmezsin
Belki gerek te olmayacak ama yarın birgün köydeki diğer gelinlerle kıyaslarlarsa eş adayın onlara uyar mı bu önemli
Kültür farkı da vardır ama eş adyaın dengeyi kurabilirse sorun olmayabilir
Bilemeyiz şimdiden

3 cm kısalığa güldüm
Eşim benden 2 cm büyük biz nişanlıyken bizi de kimse yakıştırmazdı
Evlendik ay boyu boyuna huyuna demeye başlandı :KK70:

Ama anneler hissederler genelde
3 cm işin bahanesi olabilir

İşte hissettiği bir şey varsa söylesin istiyorum ama bir şey yok.
İstanbul'da doğdum büyüdüm ama İstanbul'da yaşamaktan çok yoruldum. 5 kuruş az kazanayım ama huzurlu olayım derdindeyim. Benim için izmir çok güzel. Üniversite için şehir dışına çıktığımda 1,5 ay kadar erkek arkadaşımla kaldık küçük bir şehirde. Kendi evimde huzurlu olmadığım kadar huzurluydum. :oops:
Erkek arkadaşım kıyaslama yapmaz zaten benim öyle şeyler yapmayacağımı / yapamayacağımı biliyor.
Ayrıyetten ailesi sadece kendine yeticek kadar ekip biçiyor çiftçilik hayvancılıktan para kazanma gibi bir durum söz konusu değil. Aslında ben kendim bile organik beslenme konusunda takık olduğundan bahçeli müstakil evim olsun bende ekip biçeyim diyen bir tip oldum.:KK53:

Tanışmaya geldiklerinde fotograf çektik. Bütün akrabalarıma gönderdim. Herkes ne kadar efendi yanakları sıkılası diyor yakıştırıyor. Boy farkı çok gereksiz bir ayrıntı. Düşün adamda bulduğu tek kusur bu :KK23:

çalışıyor musunuz ?
ailenize maddi anlamda destek oluyorsanız aileniz evlenmenizi o yüzden mi istemiyor acaba.

Çalışıyorum ama kendime. Babamın eline para vermiyorum. Bana maddi bağımlılıkları yok. Babam emekli annem bir kaç seneye emekli oluyor. İstanbulda güzel bir semtte evimiz var. O evi satıp izmirde çok güzel 2 ev alınır öyle diyeyim yani...

sevgiliniz ailenin tek erkek çocuğumu.tarla takım varmı.varsa bunlara kim bakıyor.sevgiliniz yıllık izinlerini nasıl geçirir..
Ablası var oda başka bir şehirde yaşıyor. Tarla takım işleri yok. Sadece zevkine kendilerine yetecek kadar ekip biçiyorlar. Babası zaten memur emeklisi. Durumları vs iyi. öyle tarla marla işleri yok. Çiftçi falan değiller yani.

Ailem, benim yanlış bir evlilik yapmama sebep oldu;çok iyi niyetli yaklaştılar ve yanlış insandı...İşte o yüzden aileler bu konuda kısas alınmamalı bazen...mesela sizinki gibi bir durumda da, sizi yanlış etkilemeye çalışıyorlar demek ki!zaten kendinizi yetiştirmiş,bilinçli ve eğitimli bir insansanız sizin doğrunuz da doğrudur mutlaka!Evliliğiniz size mutlu bir hayat getirsin!

Haklısınız. Teşekkür ederim.:KK39:

Bende öyle düşündüm ama gerçi kardeşinizde burda okuyormuş.
Annenizi ikna etmek cok cok zor o halde.

İşte inat ediyor. Diğer kız kardeşimde izmire yerleşmeyi düşünüyor. Yani 4 kızdan 3ü kafadan izmirde :KK53:
Annemin ailesi zaten malatyada yaşıyor malatya'ya hiç gitmezler.:KK45: Babamda kendi akrabalarıyla görüşmez. Yani İstanbul diye diretmelerinin pek anlamı yok.:KK48:

Çalışıyorum ama kendime. Babamın eline para vermiyorum. Bana maddi bağımlılıkları yok. Babam emekli annem bir kaç seneye emekli oluyor. İstanbulda güzel bir semtte evimiz var. O evi satıp izmirde çok güzel 2 ev alınır öyle diyeyim yani...

Ablası var oda başka bir şehirde yaşıyor. Tarla takım işleri yok. Sadece zevkine kendilerine yetecek kadar ekip biçiyorlar. Babası zaten memur emeklisi. Durumları vs iyi. öyle tarla marla işleri yok. Çiftçi falan değiller yani.

senin ailen eğitim gelir vs. bi nedenle üstünmü de küçümsediler karşı tarafı.
kaldı ki hiçbir şekilde hakları yok.
yakışıksız bir tutum.
ee ikinizin de işi gücü belliymiş aile de düzgün.
neden istemediklerini anlamak zor.
annen senin çok zengin biri ile mi evlenmeni istiyor.
daha iyiden kastın ne.
ilk tanışmanız olmuş.
devamına izin vermeyecek mi annen.
senin istekli olduğunu biliyor.
bazen aileler de hata yapabiliyor.
bencillik yapabiliyor.
hani elle tutulur bir gerekçe olduğunda diyoruz ailen haklı diye ama
şimdi onu da diyecek somut bir olumsuzluk yokmuş.

o zaman sıkıntı yok.çok mağdur arkadaşım vardı.adam şirket yöneticisi sırf bu tarla vs. yüzünden çok sıkıntı çekmişlerdi.haftasonları sırf gidip işçilerin başında bile beklmesi zaman kaybettiriyordu.farklı biyerden baktım belki ama ilerde bunlar sıkıntı teşkil ediyordu.aklı başında birisin.elle tutulur bi problem göstermiyorlarsa sana kendi bildiğini yap.tabi sevgiline %100 güveniyorsan

İşte inat ediyor. Diğer kız kardeşimde izmire yerleşmeyi düşünüyor. Yani 4 kızdan 3ü kafadan izmirde :KK53:
Annemin ailesi zaten malatyada yaşıyor malatya'ya hiç gitmezler.:KK45: Babamda kendi akrabalarıyla görüşmez. Yani İstanbul diye diretmelerinin pek anlamı yok.:KK48:
İzmir'e taşınmamak için hiç bir bahane yok oysaki.

senin ailen eğitim gelir vs. bi nedenle üstünmü de küçümsediler karşı tarafı.
kaldı ki hiçbir şekilde hakları yok.
yakışıksız bir tutum.
ee ikinizin de işi gücü belliymiş aile de düzgün.
neden istemediklerini anlamak zor.
annen senin çok zengin biri ile mi evlenmeni istiyor.
daha iyiden kastın ne.
ilk tanışmanız olmuş.
devamına izin vermeyecek mi annen.
senin istekli olduğunu biliyor.
bazen aileler de hata yapabiliyor.
bencillik yapabiliyor.
hani elle tutulur bir gerekçe olduğunda diyoruz ailen haklı diye ama
şimdi onu da diyecek somut bir olumsuzluk yokmuş.

Benim ailem eğitim bakımdan onlardan daha alt seviyede. Onunkiler okumuşlar. Benimkiler ilkokul terk. Annem de babamda kendini bir şekilde geliştirmiş.
Maddi olarak hayatta kimseden beklentimin olmadığı bir noktadayım. Yani erkek arkadaşımın durumu iyi ama ben zaten kendi kendime yeterim onu önemsemiyorum. Babamın durumu evvelinde iyiydi lakin kendi zenginlik biz fakir yaşadık. Yani zenginlik bir kıstas olmamalı, annemin bunu görüyor olması gerek. Babam ise paran varsa arkadaşında olur eşin dostunda. Para ile alınan şeylerin saygı uyandırdığını vs düşünüyor. :eek:

İzin vermemek gibi durum söz konusu değil. Bir gün herşeyi güzel ertesi gün surat asıyor. Annemle evlenmek konusunda kesin kararlı olduğumu oturup konuştum. Babam emin mi diye sorduğunda evet emin dememiş mesela. :KK12:

İşte hissettiği bir şey varsa söylesin istiyorum ama bir şey yok.
İstanbul'da doğdum büyüdüm ama İstanbul'da yaşamaktan çok yoruldum. 5 kuruş az kazanayım ama huzurlu olayım derdindeyim. Benim için izmir çok güzel. Üniversite için şehir dışına çıktığımda 1,5 ay kadar erkek arkadaşımla kaldık küçük bir şehirde. Kendi evimde huzurlu olmadığım kadar huzurluydum. :oops:
Erkek arkadaşım kıyaslama yapmaz zaten benim öyle şeyler yapmayacağımı / yapamayacağımı biliyor.
Ayrıyetten ailesi sadece kendine yeticek kadar ekip biçiyor çiftçilik hayvancılıktan para kazanma gibi bir durum söz konusu değil. Aslında ben kendim bile organik beslenme konusunda takık olduğundan bahçeli müstakil evim olsun bende ekip biçeyim diyen bir tip oldum.:KK53:

Tanışmaya geldiklerinde fotograf çektik. Bütün akrabalarıma gönderdim. Herkes ne kadar efendi yanakları sıkılası diyor yakıştırıyor. Boy farkı çok gereksiz bir ayrıntı. Düşün adamda bulduğu tek kusur bu :KK23:
Sen böyle anlatınca sorun yok gibi duruyor
Bilemiyorum
Zaten evlilik aynı eivn içine girmedne bilinmez
Ah ah bende bahçeli bir ev istiyorum ama İstanbul'da olmasını istiyorum, o da hayal olarak kalıyor işte

kavga etmeden kabullendirmeye çalış. ailenin kalbini kırma!!
şimdilik karşı çıkarlar ama yarın ondan kıymetlisi olmaz..

o zaman sıkıntı yok.çok mağdur arkadaşım vardı.adam şirket yöneticisi sırf bu tarla vs. yüzünden çok sıkıntı çekmişlerdi.haftasonları sırf gidip işçilerin başında bile beklmesi zaman kaybettiriyordu.farklı biyerden baktım belki ama ilerde bunlar sıkıntı teşkil ediyordu.aklı başında birisin.elle tutulur bi problem göstermiyorlarsa sana kendi bildiğini yap.tabi sevgiline %100 güveniyorsan

Hayatta hiç kimseye % 100 güvenmem. Hayat prensibim ama % 99 güveniyorum.:KK70:
Babamdan daha çok güveniyorum. Böyle tarla vs işler hiç olmayacak. :KK53: Çiftçilik vs yapıyor olsalardı yine anlardım ama o da yok. Ha ilerde işsiz güçsüz kalırız yaparız niye yapmalayım. Hayatın bize neler getireceği bilinmez.:KK22:

İzmir'e taşınmamak için hiç bir bahane yok oysaki.

Evet yok hatta gelmesi için sebep çok. Daha iyi imkanlar olacak.

Hayatta hiç kimseye % 100 güvenmem. Hayat prensibim ama % 99 güveniyorum.:KK70:
Babamdan daha çok güveniyorum. Böyle tarla vs işler hiç olmayacak. :KK53: Çiftçilik vs yapıyor olsalardı yine anlardım ama o da yok. Ha ilerde işsiz güçsüz kalırız yaparız niye yapmalayım. Hayatın bize neler getireceği bilinmez.:KK22:

Evet yok hatta gelmesi için sebep çok. Daha iyi imkanlar olacak.
vur cantanı sırtına. gelen gelir gelmeyen kalır de cık gel buralara :KK70:
sevdiceğin hangi ilçede?

Sen böyle anlatınca sorun yok gibi duruyor
Bilemiyorum
Zaten evlilik aynı eivn içine girmedne bilinmez
Ah ah bende bahçeli bir ev istiyorum ama İstanbul'da olmasını istiyorum, o da hayal olarak kalıyor işte

Herkes ister. Bende isterim ama İstanbul'da bu hayal. Çok zengin olmak gerekir.:KK70:
İzmirde ne evler var bir görsen :KK53: Bir de İzmir çok güzel. :KK71:
Biz 1,5-2 ay kadar beraber yaşadık. Hemde başka küçük bir şehirde. sineması bile tırttı ama güzeldi. Zaten ondan sonra evlenmeye ikna etti beni.:KK53: Heryerde yaşarım ben dedim.:KK23:

Herkes ister. Bende isterim ama İstanbul'da bu hayal. Çok zengin olmak gerekir.:KK70:
İzmirde ne evler var bir görsen :KK53: Bir de İzmir çok güzel. :KK71:
Biz 1,5-2 ay kadar beraber yaşadık. Hemde başka küçük bir şehirde. sineması bile tırttı ama güzeldi. Zaten ondan sonra evlenmeye ikna etti beni.:KK53: Heryerde yaşarım ben dedim.:KK23:
Bizden geçti artık :D
Çoluk çocuk iş güç durumları burada
Ama sen yaparım diyorsan anlattıklarına bakınca kötü bi durum yok gibi

Bizden geçti artık :KK70:
Çoluk çocuk iş güç durumları burada
Ama sen yaparım diyorsan anlattıklarına bakınca kötü bi durum yok gibi

Ya öyle deme hayat her daim yeniliklere gebe. Allah gönlüne göre versin. Önemli olan sağlık ve huzur. Gerisi geliyor.

Yani pembe hayaller kurmuyorum ama yeni hayatım için çok heyacanlıyım. :confused: Ben yaparım.
Genelde tuttuğumu koparırım. Ne uçan ne kaçan:KK70:

Ya öyle deme hayat her daim yeniliklere gebe. Allah gönlüne göre versin. Önemli olan sağlık ve huzur. Gerisi geliyor.

Yani pembe hayaller kurmuyorum ama yeni hayatım için çok heyacanlıyım. :confused: Ben yaparım.
Genelde tuttuğumu koparırım. Ne uçan ne kaçan:KK70:
Ben İstanbul'a hayranım
Tek sorunumuz trafik
O da gülün dikeni diyerek kendime züğürt tesellisi veriyorum :D Sabah 1,5 akşam 1,5 saati yolda öldürüyorum

Herşey gönlünce olur inşallah
Diğer konundan haberim yoktu yeni baktım yarısını okumak bile yetti
Kaç kurtul, sen zaten akıllı bi kızsın, kimseye körü körüne güvenmemeyi küçük yaşlarda öğrendiğin için orda da başının çaresine bakarsın
İnşallah hep iyiliklerle karşılaşırsın ama kötülüğün de üstesinden gelecek yapıdasın

Back
X