Nerede yanlış yapıyorum??

Wilma11

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2015
36.937
119.196
798
36
merhaba arkadaşlar...

az önceki konuyu ( eşiniz size böyle talep gelse ) okudum.
kafama dank etsede düşünüyorum. nerede yanlış yapıyorum.:KK43:
ben kamuda memurum eşim 1,5 yıldır işsiz...
13 yıl çalıştı rahatsizliğindan ötü işinden çikti..
10 ay işsizlik maaş aldi.
şimdide iş bulamiyor. ailem çok baskı yapıyor x artık iş bulsun senin parani yiyor diyip duruyo.
başimin etini yiyip duruyor. artık patlama noktasina geliyorum eşime iş bul diyorum başvuru yapıyor bulamiyor.
bizim bulunduğum yer küçük şehir iş imkanlari çok düşük..
canım sıkılıyor. utaniyorum insanlardan.. mutsuz oluyorum...
kimseyle konuşasim gelmiyor..
eşim rahat hiç sıkıntı yok. ben başini etini yemekle meşgulum hiç oralı degil. :KK43:
istediğim bişey rahat alamiyorum . bişey alacak ise çok pahalı ben vermem diyor vermiyor da...
ayakkabıyı 250 tl veririz. ikimizinde ayaklari özel.
ben maddi sıkıntı yaşamiyorum. çok şükür sorun yok.
ama aile baskısından çok bunaldim.
çok sıkıldım nerede yanlış yapıyorum :KK43:
iş bulamiyor ne yapmam gerekiyor.

kaç yıllık evlsiniz..
eşinzin bi hastalığı falan mı oldu da iş bulamıyor..

İş bulmazsan boşanırım de gözü korksun biraz, bunları çekmek zorunda değilsin.
gerekirse şehirdışından bulur taşınırsınız benim çevremde çok var bu şekilde yapan ama eşin rahata alışmış gibi seni de sallamadığına göre.

5 yıllık evliyiz.
mide rahatsizliği ve astim bronşit.

hmm çalışmasına engel bi rahatsızlığı yok yani...
maddi durumunzda ii demekki eee sende çalışıyosun adam salmış bırakmıs yani..
bence madem çalışmıyorsun bende çıkıcam işten de gerekırse çık..

merhaba arkadaşlar...

şimdide iş bulamiyor. ailem çok baskı yapıyor x artık iş bulsun senin parani yiyor diyip duruyo.
başimin etini yiyip duruyor. artık patlama noktasina geliyorum eşime iş bul diyorum başvuru yapıyor bulamiyor.
eşim rahat hiç sıkıntı yok. ben başini etini yemekle meşgulum hiç oralı degil. :KK43:
istediğim bişey rahat alamiyorum . bişey alacak ise çok pahalı ben vermem diyor vermiyor da...
kadınlar çalışmadan durabiliyor ama evde erkek durunca göze batıyor çünkü alışmamışız o duruma eşinizin bir kere bu durumdan rahatsız olması lazım.Ev hayatı ıyı gelmıs herhalde,tam da zor zamanda arayınca bulmak zor

hmm çalışmasına engel bi rahatsızlığı yok yani...
maddi durumunzda ii demekki eee sende çalışıyosun adam salmış bırakmıs yani..
bence madem çalışmıyorsun bende çıkıcam işten de gerekırse çık..
ben işten ayrılamam. çok zor kazanmişim bu sinavi.
işsiz olan çok insan var..

500 tllik bişeyi vermiyoruz.
Yanlışsam düzelt.
Maaş senin. Alacak olan da sensin ödeyecek olan da ama diyor ki BEN VERMEM O PARAYI kendi parasıymış gibi. Seni de aldigin için tedirgin ediyor.
Gerçekten çok rahatmış.
Onun sana baskı kurması değil seni ona baskı kurman lazım.

Is aramiyor olsa neyse ama ariyor ama bulamiyorsa canini mi alacaksiniz? Lafa gelince herkes esit diyoruz erkek calisip kadina bakiyorsa sorun yok(bunu sizin icin soylemiyorum yanlis anlamayin) ama kadin calisip erkege baksa ki karsi taraf is bulamiyor o zaman sorun. Iyi gunde kotu gunde diyorsak bunlari goguslememiz lazim.

Haklısınız , ıs arkadasımın esı 5 senedır ıssız.
Is begenmıyor, uyum sorunu var.Zaten evde durdukca hem koreldı hemde daha bı sık dokumaya basladı.

Kadına hıc gırmıyorum , cok kızgın kocasına

merhaba arkadaşlar...

evlilik iyi günde hastalıkta sağlıkta bir ömür boyu beraberliktir. bende kamuda yüksek mühendis olarak çalışıyorum eşim özelde asgari ücretle çalışıyor yıllarca da sigortsasız çalıştı hiç lafını bile etmedim. ülkemizin ekonomik koşulları ortada ekmek aslanın midesinde arkanda sağlam bir dayın yoksa iş rüya gibi eşinizi bu konuda hiç kırmayın eminim ki onun yüreği çok yaralıdır hanımının eline bakmak kadar zor bir şey yoktur

merhaba arkadaşlar...

maddi sıkıntın yoksa, senin yada onun ailesinden bir beklentinizde yoksa, kimseyi ilgilendirmez sizin aile hayatınız...hani kadın-erkek eşitti...evde çalışmayan kadına laf edilmiyorsa, erkeğede edilmemeli...ayrıca eşiniz engelli emekliliğine başvursun...prim günü yeterliyse yaş aranmadan emekli olur...

parayı sen kazanıyorsun ama istediğini alamam diyor .. parası yoksa nasıl ben vermem o parayı diyor ..
ve siz maaşınızı ne yapıyorsunuz ?
kısacası adam rahata alışmış ekmek elden su gölden ..

Eğer eşinizle sıkıntınız yoksa ve iş bulmak için çabalıyorsa gerçekten, ailenize internetten çalışıyor , iş yapıyor işsiz değil, iş bulana kadar böyle idare edeceğiz çok şükür diye söyleyin.

Aile baskısını durdurun, yoksa mutsuz olursunuz.

Eşiniz iş arıyor mu aramıyor mu, parası yoksa hangi parayı vermemekten bahsediyor? Yazdıklarınızı pek anlayamadım kusura bakmayın, biraz daha açık yazar mısınız? Yani başının etini yiyorum diyorsunuz, iş aramadığı için mi yiyorsunuz? Yoksa arayıp bulamadığı için mi? Belli başlı sektörler her zaman eleman arar, o tarz yerlere de başvuru yapıyor mu? Mesela marketler, fast foodçular, çağrı merkezleri... Adam iş arıyorsa ama bulamıyorsa, aile baskısına bir dur demeniz ve eşinize destek olmanız gerekir.

Burada önemli olan esinizin iş bulmak için çabalaması, uğraşıyor ama bulamıyorsa biraz daha sabırlı olmalısınız, ailenize durumu izah edersiniz. Ama evdeki rahatlığa alışmış çabalamıyorsa tavrınızı koymanız lazım.

Eşiniz çalışmıyorsa evdeki işleri yapıyor mu evdeyken, hayatınızı kolaylaştırıyor mu bu anlamda? Hem iş hem ev diye kendinizi paralamayin.

Eğer eşinizle sıkıntınız yoksa ve iş bulmak için çabalıyorsa gerçekten, ailenize internetten çalışıyor , iş yapıyor işsiz değil, iş bulana kadar böyle idare edeceğiz çok şükür diye söyleyin.

Aile baskısını durdurun, yoksa mutsuz olursunuz.
mutsuzum...
bu durum böle devam etmiyor.
akrabalara çevreye yayıldı.. herkes biliyor
benim içim mi hiç rahat degil..
bütçeyi eşim belirliyor. ama çok şükür sigarasi içkisii yok bütçeyi sağlam yapar...
yinede içim rahat degil.

Burada önemli olan esinizin iş bulmak için çabalaması, uğraşıyor ama bulamıyorsa biraz daha sabırlı olmalısınız, ailenize durumu izah edersiniz. Ama evdeki rahatlığa alışmış çabalamıyorsa tavrınızı koymanız lazım.

Eşiniz çalışmıyorsa evdeki işleri yapıyor mu evdeyken, hayatınızı kolaylaştırıyor mu bu anlamda? Hem iş hem ev diye kendinizi paralamayin.
çok şükür yardim ediyor.

Back
X