Nerede yasamak mantkli

Zor olabilir tabi iş olursa zaten kaynanam gelmez sevmiyor havasını yaşıda var 60 larda
Yani şöyle söyleyeyim olası senaryoları düşününce en mantıklısı deneme için kvnin gelmesi.
Siz düzeninizi bozup vana gittiniz hemen iş bulamadınız diyelim, onlara muhtaç kalacaksınız. Biriniz iş bulursa geçincek misiniz ev mi yaptıracaksınız? 2niz iş buldunuz diyelim bu sefer de anlaşamazsanız? Kvye çocuk bakmak zor gelirse ya da istediğin gibi bakmadığını görüp bırakmak istemezsen?
Vandaki ev bitene kadar kv fedakarlık yapsa hem birlikte yaşama kısmı, hem çocuğa bakma kısmı tecrübe edilmiş olur.
Çocuk oyuncağı değil yani yok vanda yapamadık hadi istanbula geri gidelim denmez kolay kolay..

Yani şöyle söyleyeyim olası senaryoları düşününce en mantıklısı deneme için kvnin gelmesi.
Siz düzeninizi bozup vana gittiniz hemen iş bulamadınız diyelim, onlara muhtaç kalacaksınız. Biriniz iş bulursa geçincek misiniz ev mi yaptıracaksınız? 2niz iş buldunuz diyelim bu sefer de anlaşamazsanız? Kvye çocuk bakmak zor gelirse ya da istediğin gibi bakmadığını görüp bırakmak istemezsen?
Vandaki ev bitene kadar kv fedakarlık yapsa hem birlikte yaşama kısmı, hem çocuğa bakma kısmı tecrübe edilmiş olur.
Çocuk oyuncağı değil yani yok vanda yapamadık hadi istanbula geri gidelim denmez kolay kolay..
Yani 1 yıl kalıp geldik zaten Smdi olursa bidaha olacak sarf bu yüzden eşyamı vanda bıraktık karşı işler oldu valla oyuzden bi düzen için eşim diyor ama 🤷‍♀️

Ev bitince direkt ust kata gececk sekilde gitseniz..ayni evde yasamayip direkt ayri evlerde yasayin bnce yani..bana yardmci biri olcksa bn gideblrdm sanrm..denemeden bilinmez ki..bi gidince de omur boyu orda kalmnz gerekmz..bir de eşiniz de onemli..herhngi bi huzrszluk olursa dengeyi kurablck biri mi? Bnce bu da muhim bi konu..

Aslında biraz cesaret istiyor. İlk başta rahata alıştım. Şimdi kv nasıl olur bilemiyorum. Başka seçenek kalmıyor geriye. Hakkımızdan hayırlısı olsun inşallah
Ya bn zaten uz7n kalmam birde çalışırsam akşamdan akşama bu tek bu rahatlatıyor tabi birde altlı üstlü oturma var

Arkadasim van a gelin gitmisti dediginiz gibi kayinvalidesinin ust katindaydi ve yasamadiklari sıkıntı kalmadi hayati esi ve esinin ailesiyle geciyo ozel bi alanlari kalmiyodu sonra baska yere tasindi da rahatladi. Enine boyuna dusunulmesi gereken bi konu

Ev bitince direkt ust kata gececk sekilde gitseniz..ayni evde yasamayip direkt ayri evlerde yasayin bnce yani..bana yardmci biri olcksa bn gideblrdm sanrm..denemeden bilinmez ki..bi gidince de omur boyu orda kalmnz gerekmz..bir de eşiniz de onemli..herhngi bi huzrszluk olursa dengeyi kurablck biri mi? Bnce bu da muhim bi konu..
essen skntm yok aynı evde olsamda sklrsam elinden geleni yapar direk ev bitince gitmek için uzun zamn lazm ve Bn çalarsam daha kolay burda babam n evi var fakat olmaz kardeşim gelin huzurda oluyor yani neden oturalim oluyor tabi kendileri oturuyor babam diğer evde kız çocuk olunca evlendkya kocan yapsn ne kdr babam ole biri olmasa çıkıyor puruz

Cok sert oldu daha önce vanda yasadım 1 yıl ama ayrı bir yerde tabi kaynanam ole sor7nlu değil sessiz çok Bn m sorunum kendim yapar mıyım nasıl olur aynı durumu yasayanlar dan fikir almak
Tabiki gönül isterki hiçbir sorunu yaşamayın... ama biraz zor bu durumda herşey size kalıyor..

Evet İstanbul da geçim kolay değil de iş bulmak daha kolay sonuçta.

Van da hem sizi hem eşinizi bekleyen işler var mı?

Madem ikiniz de çalışacaksınız, kiralar ne kadar ki, kendi başınıza eve bile çıkmayıp, kaynana ile birlikte natamam bir evde yaşamayı planlıyorsunuz?

Şu dediğinizin elle tutulur yanı neresi?
Çocuk var kim bakacak ayrı evde olursam yoksa onuda dusundum yani okula kreş anaokulu saatler uymaz haftasonu tatil olan bi iade olmayacak ayrı evde nasıl bunu sağlarız Ozmn gereksiz oluyor Gtmek

Gidin vallahi.. İstanbul'da yaşadım 10 sene gerçekten bıktım derdi çilesi bitmiyor. Şu an Diyarbakırdayım, havası suyu temiz, ucuz, ferah.. Gerçekten kendime geldiğimi hissediyorum. Zaten son dönemlerde tersine göç baya hızlandı.. Herkes yavaş yavaş memleketine dönüyor. Van'da iş bulabilecek misiniz siz hemen? Evde oturacaksanız sıkılabilirsiniz, ama işe gidip gelirseniz rahat edersiniz.

Çocuk var kim bakacak ayrı evde olursam yoksa onuda dusundum yani okula kreş anaokulu saatler uymaz haftasonu tatil olan bi iade olmayacak ayrı evde nasıl bunu sağlarız Ozmn gereksiz oluyor Gtmek
Van a kayinvalidenin evine (belirsiz süre ) geçince sen -esin iş bulamazsaniz ne yapacaksınız ? Bu konuda bir planın var mı?

Ömür boyu kv ile aynı binada yaşamak mı, yok cınım ben almayayım...

Cok sert oldu daha önce vanda yasadım 1 yıl ama ayrı bir yerde tabi kaynanam ole sor7nlu değil sessiz çok Bn m sorunum kendim yapar mıyım nasıl olur aynı durumu yasayanlar dan fikir almak
Çok zor.
Vanda okul durumu nasıl? Nitelikli okul kurs var mı? Bu çocuk nasıl sosyalleşecek? Ev ömür boyu mu sobalı yoksa kalorifer sistemi olacak mı? Eğer hep sobalı olacaksa vanın kışı serttir nasıl idare edeceksiniz? İstanbul van uzak ailenizi özlemeyecek misiniz?
Ben yapmazdım.
Batıdaki büyük şehirlerin imkanıyla bir değil. Çocuğun gideceği okul, arkadaşları, oynayacağı park, gideceği etkinlikler kurslar spor alanları bile daha kısıtlı olacak.
Bonus olaral da kayınaileyle aynı ev.
Ne kadar iyi olsa da her gelen gidende onlara gideceksiniz. Her gün yemekler beraber yenecek. Yok yani hiç mantıklı değil.
Ben olsam asla girmezdim

Bana kaynana yaninda durma felan degilde istanbuldan kalkip vana gitme fikri itici geldi sonucta sende calisacakmissin kaynanayi aksamdan aksama gorursun cokta sikinti olmaz bi sene dayanabilirsin sonra kendi evine gecersin tek sorun vanda yapabilirmisin

Back
X