Nereden başlamalı hayatı düzene sokmaya?

littlelady

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2015
277
104
123
iyi akşamlar.
Nefes alamadığımı hissettiğim bir dönemden geçiyorum. Üniversite son sınıf öğrencisiyim. Sınavlarım yaklaşıyor. Oldukça zor sayısal bir bölüm. Yapmam gereken tezim ve vermem gereken birbirinden zor ve fazlaca dersim var. Bu sene mezun olmak zorundayım ama elimden gelen ile çok başarılı olamıyorum. Mezun olup da bir işe girmem gerekiyor çünkü bursum kesilicek ve burssuz ne yapacağımı bilmiyorum 4 senedir ailemden pek maddiyat almadan bursumla idare etmeye çalışıyorum.

Onun dışında pek bir arkadaş çevrem yok hep sessiz sakin bi kaç kişiyle arkadaşlık kurdum ama pek görüşemiyoruz ders saatlerimizden dolayı. Bir sevgilim de yok destek çıkıp yaparsın bunları da halledersin diyecek. Kimle konuşmaya başlasam durduk yere konuşmayı kesiyorlar. Bir şeyler oluşamadan bitiyor hep. Kendi halinde iyi bir aile kızı olduğumu düşünüyorum insanlara karşı hata yapmamaya çalışırken onlar sürekli beni bırakıp akıllarına bile getirmiyorlar.

Kısacası zor dönemden geçerken destek gördüğüm kişi sayısı yok denecek kadar az. Mutlu çiftlere, sağlam dostluklara ve başarılı öğrencilere gıpta ile bakıyorum. Ama neye elimi atsam yarısında kaldı hep..

Yüzüm son zamanlarda gülmüyor, destek verici mesajlarınıza dualarınıza ihtiyacım var. İçinden geçirip güzel dileklerde bulunan herkese Allah daha iyisini versin

Önce derslerine asıl. Okulu bitir. Yapabilirsen staj yap. Bir yabancı dilin olursa iş konusunda çok endişelenme. Evet, bu devirde iş bulmak zor ama biraz da şans. İyi bir işin, düzenin olursa diğer istediklerin de peşinden gelir. Önce okulunu başarı ile bitir.

Seni takmayanı seninle ilgilenmeyeni dostluguna karşılık vermeyen insanları takma kardeşim . Kimse dört dörtlük değil sıkma canını inan herkes öyle . İnsanlar birbirlerini sırtından bıçaklamayı veya yarı yolda yapayalnız bırakmayı seviyor. Hem hayatına bak hayatını yaşa derler hemde birgün çıka gelir hiçbirşey olmamış gibi . Sen hayatını düzenini kurmuşsundur herşey için çok geç olur ve o derki herşeyi bırak gel. Çok gördüm böylelerini. Kimseye güven olmaz bu hayatta . O yüzden takma kardeşim.

Önce derslerine asıl. Okulu bitir. Yapabilirsen staj yap. Bir yabancı dilin olursa iş konusunda çok endişelenme. Evet, bu devirde iş bulmak zor ama biraz da şans. İyi bir işin, düzenin olursa diğer istediklerin de peşinden gelir. Önce okulunu başarı ile bitir.
Çok çabalıyorum gerçekten, ama çok zorlanıyorum birini geçsem biri kalıyor..

Seni takmayanı seninle ilgilenmeyeni dostluguna karşılık vermeyen insanları takma kardeşim . Kimse dört dörtlük değil sıkma canını inan herkes öyle . İnsanlar birbirlerini sırtından bıçaklamayı veya yarı yolda yapayalnız bırakmayı seviyor. Hem hayatına bak hayatını yaşa derler hemde birgün çıka gelir hiçbirşey olmamış gibi . Sen hayatını düzenini kurmuşsundur herşey için çok geç olur ve o derki herşeyi bırak gel. Çok gördüm böylelerini. Kimseye güven olmaz bu hayatta . O yüzden takma kardeşim.
Takmamaya çalışıyorum ama bir değil iki değil üç değil herkes daha başlamadan bitiriyor kaçıyorlar sanki 2 3 ay bile sürmüyor

Herşeye sıkı sıkı sarıl kardeşim hiçbirşey için hiçbirzaman geç değildir.

Takmamaya çalışıyorum ama bir değil iki değil üç değil herkes daha başlamadan bitiriyor kaçıyorlar sanki 2 3 ay bile sürmüyor
Kısmetin biryerlerde seni bekliyordır kaç yaşındasın ki böyle bıkkınlık yaşıyorsun merak ettim

Arkadaşın yoksa biz varız. Çok güzel zamanlar öğrencilik zamanları. Ilerleyen yıllarda bir ise girdigin zaman özleyeceksin bu günleri. Bir iki tane arkadaşın varmış sadece zaman sikintisindan dolayı gorusulemiyorsa sınavlardan sonra çıkıp bir kahve içersiniz. Derslerine akşamüstü ara verdiğin zaman şöyle tek başına da olsa bir çok hava al yürüyüş yap. Derslerini düzenli planli çalışırsan en zor dersleri bile rahatlıkla geçersin. Şu zamanlar arkadaşlarla görüşmemek daha doğru zaten tamamen derslere odaklanmış olursun

Kısmetin biryerlerde seni bekliyordır kaç yaşındasın ki böyle bıkkınlık yaşıyorsun merak ettim
22yim. Bıkkınlığımın sebebi hiç keyif alamamam okuldan. Maddi zorluklar. Zor hocalar zor dersler.. keşke sevip sevildiğim biri olsaydı da daha rahat atlatabilseydim. Çok daha başka şeyler yaşadım ama uzun olur diye yazmadım toplam bi yorgunluk çaresizlik hissi

Arkadaşın yoksa biz varız. Çok güzel zamanlar öğrencilik zamanları. Ilerleyen yıllarda bir ise girdigin zaman özleyeceksin bu günleri. Bir iki tane arkadaşın varmış sadece zaman sikintisindan dolayı gorusulemiyorsa sınavlardan sonra çıkıp bir kahve içersiniz. Derslerine akşamüstü ara verdiğin zaman şöyle tek başına da olsa bir çok hava al yürüyüş yap. Derslerini düzenli planli çalışırsan en zor dersleri bile rahatlıkla geçersin. Şu zamanlar arkadaşlarla görüşmemek daha doğru zaten tamamen derslere odaklanmış olursun
Çok tatlısınız:) o zaman iyi ki varsınız. Evet haftaya sınavlarım başlıyor bir program çıkarttım uymaya çalışıyorum. Ama çok fazlalar ve ayrıntı her şey. Bazen odaklanmakta zorluk çekiyorum gözlerim doluyor bi sonra tekrar toparlanmaya çalışıyorum. Bugünleri özlemem ama ondan eminim:)

İllaki biri çıkar bnm eşim 31 yaşındaydı geçen sene tanıştıgımızda ama hayata umutla bakıyordu ben sise 18 yaşındaydım ve bitik , yıkık bir haldeydim çekip aldı beni o yıkık hayatımdan kaybolan gidip hayallerimin arasından. Umudunu kaybetme kısmetin biryerlerde seni bekliyordur buna inan canım.
22yim. Bıkkınlığımın sebebi hiç keyif alamamam okuldan. Maddi zorluklar. Zor hocalar zor dersler.. keşke sevip sevildiğim biri olsaydı da daha rahat atlatabilseydim. Çok daha başka şeyler yaşadım ama uzun olur diye yazmadım toplam bi yorgunluk çaresizlik hissi

Çok tatlısınız:) o zaman iyi ki varsınız. Evet haftaya sınavlarım başlıyor bir program çıkarttım uymaya çalışıyorum. Ama çok fazlalar ve ayrıntı her şey. Bazen odaklanmakta zorluk çekiyorum gözlerim doluyor bi sonra tekrar toparlanmaya çalışıyorum. Bugünleri özlemem ama ondan eminim:)
Denize kıyısı olan bir şehirde ogrenciysen eğer çik bir sahil kenarına git. Bak şu an ben sana nasıl özeniyorum biliyor musun :) Istanbuldaysan kalk beraber gezelim :))

İllaki biri çıkar bnm eşim 31 yaşındaydı geçen sene tanıştıgımızda ama hayata umutla bakıyordu ben sise 18 yaşındaydım ve bitik , yıkık bir haldeydim çekip aldı beni o yıkık hayatımdan kaybolan gidip hayallerimin arasından. Umudunu kaybetme kısmetin biryerlerde seni bekliyordur buna inan canım.
Benim hayallerim bayadır kayıp :/ allah mutluluğunuzu daim etsin. Ben çok uzun süredir doğru insanı arıyorum hep iyisini hakettiğimi söylüyor ailem ve yakınlarım ama her önüme çıkn kişi beni yarı yolda bırakıyor. Nerdeyse doğru kişi bence artık gelsin ..

Denize kıyısı olan bir şehirde ogrenciysen eğer çik bir sahil kenarına git. Bak şu an ben sana nasıl özeniyorum biliyor musun :) Istanbuldaysan kalk beraber gezelim :))
Keşke orda olsaydım :) ama geleceğim izmirdeyim ben yine denizimiz var şükür:) belki yollarımız düşer :)

Benim hayallerim bayadır kayıp :/ allah mutluluğunuzu daim etsin. Ben çok uzun süredir doğru insanı arıyorum hep iyisini hakettiğimi söylüyor ailem ve yakınlarım ama her önüme çıkn kişi beni yarı yolda bırakıyor. Nerdeyse doğru kişi bence artık gelsin ..
Herşeyin bir yeri bir zamanı vardır canıö elbet birgün gelecektir ama geç ama erken .

Duygusal Boşluk insanı umutsuzluğa sürüklüyor. Ama ünv de ve iş hayatında çok Kalıcı dostluklar olmuyor. Öncelikle okulunu bitir. Bu süre zarfında işte aramaya başla. Çünkü okul bitince hemen bulunmuyor.

bir kaç yıl sonra okul ortamındaki insanların adını dahi hatırlamayacaksın.
bak ne güzel son sınıf olmuşsun bile, biraz daha çabayla bu sene mezun olursun inşallah.
karamsar olma, konu ne olursa olsun.

Sen plan yapsan da hayat planlarini bozar. Yine de sen elinden geleni yap. Oncelikle derslerini gec okulu bitir. Cok uzun plan yaomak icin acele etme.
Arkadasliklarin ya da iliskilerinin kisa sureli olmasina takilma. Eskisi gibi degil hicbir sey. Cabuk tuketmeye alistik sanirim. Yine de iyiler var, sen umudunu kaybetme yeter ki....

Son sınıf sancısı bu :) ben de son sınıftayken acaba mezun olabilecek miyim, ya okulum uzarsa ne olacak diye düsünmekten kafayı yer gibi olmustum.. Korktugum seylerin hicbiri olmadı sag saglim mezun oldum:) isin sırrı dersleri gözünde büyütmemekte, korkma elinden geleni yap sınavlara kafan rahat gir. Ayrıca tam sınav üstü duygusal bosluga düsmen de cok normal, korkma her sey gelip gececek bi anda mezun olacaksın. Ve inan bana cok ama cok özleyeceksin bu günleri, ben de senim gibi özlemem diyenlerdendim ama öyle olmuyormus :) Allah yardımcın olsun, zihin acıklıgı versin, yapamam diye korkma hadi bakalım:)

Back
X