Doğuma Hazırlık Nereden başlamam gerek?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

maviisever

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2018
778
204
103
İlk hamileliğim ve 12+4 haftalık ve ben hala tam alışamadım gibi 23 yaşındayım bazen anne olacağım aklıma geliyor bi duruyorum garibime gidiyor sanki ben daha büyümemişim gibime geliyor bilmiyorum garip hissediyorum bir yandan da heyecanlanıyorum küçük bir beden eller vs görmeye baya karışık duygulardayım bunu her halde zaman ilerledikçe ben bir şeyler aldıkça vs alışırım bence ama asıl sorum şu nereden başlamam gerek? Cinsiyet belli olmadan çok erkenden bir şeyler almak istemiyorum ama alacağım zamanda nereden ne ve nasıl bir şeyler alıcam hiçbir fikrim yok.. malı nasıl olmalı neye dikkat etmeliyim falan baya karışıklık içindeyim...

5. 6. Ayda başlayabilirsiniz eksikleri akmaya daha çok erken cinsiyeti de belli değilmiş. Hastane cıkısı 1 tane onlu takım 3 4 tanede 5 li takım alın falan corap ekstra eldiven önlük biberon emzik beşik beş ıslak mendil hamile sudyeni hamile kilodu meme pedi alt açma pedi vs liste uzar da uzar yavas yavas alırsınız zaten bir mağazaya gidince sizi yinlendirrler merak etmeyin sağlıkla kucağıniza alın inşşallh bebeğinizi ☺️

İlk hamileliğim ve 12+4 haftalık ve ben hala tam alışamadım gibi 23 yaşındayım bazen anne olacağım aklıma geliyor bi duruyorum garibime gidiyor sanki ben daha büyümemişim gibime geliyor bilmiyorum garip hissediyorum bir yandan da heyecanlanıyorum küçük bir beden eller vs görmeye baya karışık duygulardayım bunu her halde zaman ilerledikçe ben bir şeyler aldıkça vs alışırım bence ama asıl sorum şu nereden başlamam gerek? Cinsiyet belli olmadan çok erkenden bir şeyler almak istemiyorum ama alacağım zamanda nereden ne ve nasıl bir şeyler alıcam hiçbir fikrim yok.. malı nasıl olmalı neye dikkat etmeliyim falan baya karışıklık içindeyim...
33 yaşındayım. Bu ikinci gebeliğim. İlki gitti. Daha bir bebek bile olamadan bir et parçasıyken gitti. Allah biliyor içime hiç doğmamıştı hazır değildim isteyip istemediğimden bile emin değildim doktorlar bile kısırlık tedavisi görmemi söylerken bir anda hamile kalmıştım. Oysa daha çok hayalim vardı önce işi bırakıp kendi işimi kuracaktm. Bundan mı bilmem 10. Haftada içimdeki et parçası alındı. Kalp atışı bile yoktu. Kurtuldum dedim çok acımasızım ama evet bunu dedim. Tam 6 ay sonra içime düşen oğlum bugün yarın kucağımda olacağını bilerek hala korkuyorum. Çünkü benim kanatlarım vardı ve bir bebek özgürlüğümü kısıtlayacak kafasındayım hala. Aylarca çıkamadım bu kafadan. Ama tekmeleri yok mu. O göbeğindeki hareketleri en güzel filmi izlemek gibi. Bide beni en etkileyen şey detaylı ultrasonda minicik bir ayak. Düşünsenize içinizde bir ayak var. Oo buna kalırsa kafası var kolu var göbeği var dimi. Beni bebeğime ait hissetmeye hazırlayanlar öncelikle detaylı ultrason. 20. Hafta civarı. İkincide 6-7aydan sonraki net hareketleri. Cinsiyeti öğrendiğnde sürekli karnını sev sesli olarak. Birde bebek doğumlarını izle instgramdan. Dr zübeyde hanımın videolarına bayılıyorum. Sürekli salya sümüğüm. Alacağın hiç bir kıyafet yatak bebek arabası vs seni bu düşünceye hazırlamayacak🤔 dediklerimi dene şimdiden aşık olacaksın bebeğine

Merhaba hamilelik sürecindeki kaygılar için yazımı okuyabilirsiniz BEBEĞİM GELİYOR "BİLİNÇLİ EBEVEYNLİK"

Ben inanılmaz kitap okumuştum annelik üzerine ,ismini bilmediğim birçok yazar, makale ,dergi, broşür ,mama tanıtım dergileri . Saglıklı beslenme gebelik üzerine , pediastri dalında ün yapmış insanları takip ederdim. Her evresini doktordan önce öğreniyordum.21. Haftada bir cift çorap almıştım onunla bag kuruyordum.yani şu aşamada okumak öğrenmek kendinizi geliştirmek yapabileceginiz en saglıklı davranış olur. Saglıkla al yavrunu kucağına.

Ben inanılmaz kitap okumuştum annelik üzerine ,ismini bilmediğim birçok yazar, makale ,dergi, broşür ,mama tanıtım dergileri . Saglıklı beslenme gebelik üzerine , pediastri dalında ün yapmış insanları takip ederdim. Her evresini doktordan önce öğreniyordum.21. Haftada bir cift çorap almıştım onunla bag kuruyordum.yani şu aşamada okumak öğrenmek kendinizi geliştirmek yapabileceginiz en saglıklı davranış olur. Saglıkla al yavrunu kucağına.
Çok teşekkür ederim bende çok kitap vs araştırdım hep alıcam diyorum fırsat olmuyor sizin çok beğenip önerdiğiniz var mı?

İlk gebelikte genel de böyle oluyor mu bilemiyorum ama bende tam alışamamıştım yani bu bir mucizevi birşey ve kızım tam 5.ayın sabahında sabah 8 de ilk yoğun teknesini atmıştı ama herhalde anne artık ben burdayım demek istedi ben ondan sonra bazı şeyleri farkına vardım. Birşeyler akıp alışveriş yapmaya gelince kıyafet konusunda aceleci davranma ve çokta aman 10 şu hastane çıkışı imiş yok o imiş alma. Küçük ve azami şeyler her detayda ihtiyaca göre alman senin adına daha uygun ve pratik olacaktır diye düşünüyorum . Biz 8. Aya kadar hiç birşey almadık sonra beşik, hamak sırası ile almaya başladık. Hatta doğum un bir akşam öncesi biz bebek arabası aldık düşün mağaza kapandı kapanacak ne günlerdi deriz hala eşimle. Bebek dediğim cidden çabuk büyüyor abartılı şeyler almanın hiç bir anlamı yok. Dikkat edeceğin bir diğer nokta pamuklu olması. E bebek ve joker bu konuda uzman . Hatta aylık standlar var çıtçıtlı body ler vs ler bakabilirsin. Diğer markalardan alışveriş yapacağın zaman mutlaka kumaşına bakmanı öneririm. Bebek bezi stoğu yapma elinde patlayabilir. Şu anlık mesela bebek küveti geliyor bim miydi 101 miydi tam emin değilim oradan onu alabilirsin bebek çarşafı nile alabilirsin. Puset önemli bir detay ana kucağı vs zamanla pozisyonları değiştikçe oyun halısı ayına göre oyuncak bunlar alınacak şeyler. Sen 6 veya yedinci aya doğru beşiğini dolabını ufak tefek doğumda giydireceğin kıyafetleri puseti eve geldiğin de devam edecek giyimi havluları müslim bezleri yani zorunlu ihtiyaçları hazırlamalısın. Bir liste yapmanıza öneririm. Mevsimine göre neler yapabileceğin tarzında. Ay aklıma gelenler uzunda olsa bu kadar oldu,mercimeğe selamlar 😄

Back
X