• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nereden ev alalim?

Manolya--

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2016
1.640
2.564
133
Merhabalar. Ev almayı düşünüyoruz. Şehrin bir tarafında ailem ablam ve akrabalarım var. Orada satılık ev var eşime söyledim. Aileme yakın diye istemedi. Benim bir yanım orada oturmayı istiyor. Çünkü cocuk dusunuyoruz çocuğum olursa ailemin bahçeli evi var oraya bırakabilirim. Yine bikac akrabam çocuk bakabilir. Güvenebileceğim kişiler.
Eşim şu an yaşadığımiz yerden ev bakmak istiyor. Ama burada evler ailemin yaşadığı yere göre 20 30 bin daha fazla. Biraz merkeze yakin diye. Ve çok tanıdığım yok burada ileride bakıcı vs sorun olur diye düşündüm

Benim düşüncem mantıklı geliyor. Ama eşim beni anlamıyor. Ailem kimseye karışmaz. Kendi halinde sessiz kişiler. Şu an oturduğumuz eve bile biz çağırmadan hic gelmediler gelmezler zırt pırt.
Yakın olsak bile bizi rahatsız etmezler. Bize faydaları hep oldu.
Ablam anneme yakın. Yeğenim hep bahcede vs oynar coxuk icin cok iyi. Anneme hep yemeğe vs giderler.
Aileye yakın olmanın zararı ne.

Gelde bunu kocana anlat ama anlamazlar ama aynini o sana dese sende sanırım kabul etmezsin

Merhabalar. Ev almayı düşünüyoruz. Şehrin bir tarafında ailem ablam ve akrabalarım var. Orada satılık ev var eşime söyledim. Aileme yakın diye istemedi. Benim bir yanım orada oturmayı istiyor. Çünkü cocuk dusunuyoruz çocuğum olursa ailemin bahçeli evi var oraya bırakabilirim. Yine bikac akrabam çocuk bakabilir. Güvenebileceğim kişiler.
Eşim şu an yaşadığımiz yerden ev bakmak istiyor. Ama burada evler ailemin yaşadığı yere göre 20 30 bin daha fazla. Biraz merkeze yakin diye. Ve çok tanıdığım yok burada ileride bakıcı vs sorun olur diye düşündüm

Benim düşüncem mantıklı geliyor. Ama eşim beni anlamıyor. Ailem kimseye karışmaz. Kendi halinde sessiz kişiler. Şu an oturduğumuz eve bile biz çağırmadan hic gelmediler gelmezler zırt pırt.
Ablam anneme yakın. Yeğenim hep bahcede vs oynar coxuk icin cok iyi. Anneme hep yemeğe vs giderler.
Eşinizle cocuk icin ben boyle düşünmüştüm. Bakici masraflari oldukca fazla. Cocuk olduktan sonra ona kim bakabilir bizim istedigimiz yerde bunun çaresini nasil bulabiliriz diye sor? Ailenin yanina tasinmaniz icin ısrar etme. Ben sadece oradakiler bize yardimci olur en az 1000 tl miz cebimizde kalir cocugumuz emin ellerde olur diye istedim de istemiyorsan tamam burda bakalim de. Nabzini biraz değiştir.

Ailemle aramda çok mesafe yok. Ama çocuğum olsa esimin istedigi mahalleden ev alsak anneme bırakamam işime göre ters istikamette kalıyor.
Çocuk olduğunda bakımının kim tarafından yürütüleceğini konusmussunuzdur eminim eşinizle...onun fikri ne yönde ? Çocuk olduğunda sizin kreş yaşına kadar calismamanizi düşünüyor olabilir mi? Yoksa memleketten anam babam gelsin bizde kalsın onlar baksın mi diye planlıyor ?

Çocuk olduğunda bakımının kim tarafından yürütüleceğini konusmussunuzdur eminim eşinizle...onun fikri ne yönde ? Çocuk olduğunda sizin kreş yaşına kadar calismamanizi düşünüyor olabilir mi? Yoksa memleketten anam babam gelsin bizde kalsın onlar baksın mi diye planlıyor ?
Çocuk olduğunda 2 yıl izin kullanabilirim. Ben max 1 yil kullanirim diye dusundum eşim bakıcı tutarız diyor. Anne babası gelmek istemezler. Zaten çok yakında değiller.

Haklı değilsiniz.
Eşinizin rızası yok ise ne size ne onun ailesine yakın ev olmamalı.
Aynısını o teklif etseydi kabul eder miydiniz?
Hiç sanmıyorum.
Kadınsınız diye sizin aileye yakın niye olmalı?

Benim eşimin rızası olmasa idi ben tamam der her aileye de eşit mesafede bir yerden ev bakardım.

Sizin aile iyidir hoştur ona laf yok ama belki eşiniz çok yakın oturmak istemiyor. Ki bakıcı tutarız diyormuş. Ayrıca yakın oturmak da şu an elzem değil.
Eşin istese kabul etmeyeceğin bir durumu kendin de zorlamamalısın.
Böyle konularda hep empati yapılmalı.

Son düzenleme:

Yardım destek açısından iyi ama eşiniz sizin gibi düşünmüyor belli ki. Yakın olunca ablanızın yaptığı gibi hep yemeğe gitmek istemiyor demek ki
Ben de olsam ben de istemem

Haksızsınız.
aileye hep yemeğe gitmek istiyorduysanız evlenmeyecek annenizle her akşam yemek yiyecektiniz.
aynısını adamlar söyleyince ne annecilikleri kalıyor ne birey olamamaları.
Eşiniz haklı ben olsam ben de kabul etmezdim.

Aileye yakin olmak size avantaj ama aileye dezavantaj. Dusunun,bir koyup en az 3 geri aliyorsunuz ;) her aksam birileri yemege geliyor. Hele iki cocugunuz varsa o iki cocuk 6 cocuga donusuyor evlendiklerinde. Yetmiyor cocuk bakiyorlar. Yillarca. Elden ayaktan dusene kadar. Yazik bu insanlar da cocuklarini evlendirmisler ,kari koca bir oh diyemiyorlar. Kendinizi onlarin yerine koyun. Tamam yakin oturmak,yardimlasmak guzeldir ama bir yerden sonra eziyete donusur ve eziyete sebep olanlar genelde bunu fark edemezler.

İlave olarak esiniz istemiyormus. Bence konu tartismaya kapali,istemeyen adami ceke ceke ailenize yakin eve goturmeyin bence. Aynisi size yapilsa hosunuza gider mi?

Kk nın mesafe iyidir uzak ol diyen kadınlarına bak hele söz konusu kız ailesi olunca nasılda iyimser yumuşak konuşulmuş. Nasıl ki ben sürekli eş ailesine yemeğe gitmek istemiyorsam eşimimde hakkı istememek. Ki benim eş aileside iyidir sessizdir ama banane sürekli niye gideyim yemeğe yüz göz olayım

Bence eşiniz haklı.İki tarafada uzaklık en iyisi.Siz ailenize baktirmayı planlamıssinız esiniz bakıcı olarak düsünmüş ki haklı iki yıl izniniz sonrası belki aileniz bakmak istemeyecek yada şartlar degisecek.En iyisi esinizinde rızası olduğu yerden olsun
Yarın bir gün aileniz baksa bile cocukla ilgili bir sorun oldugunda ben demistim bakıcı tutalım diye sizi huzursuz eder

kendi bakis acinizla haklisiniz. ben olsam ben dr sizin gibi dusunurdum..ama esiniz ailenizle yakin olmak istemiyor olabilir. saygi duymak lazim. o muhite alismis ve degistirmek istemiyor olabilir. ailenizin muhitini begenmiyir olabilir. cocuk icin farkli planlari olabilir. olabilir de olabilir yani. sizin kafa ve benim kafa ayni, cocuklar bahcede, kalabalikta, sevgi ile büyüsün, ama herkes boyle dusunmek zorunda degil.

Aynı apartman veya aynı sokak değilse aileyle yakın oturmanın hiçbir zararı yok bence. İki taraf için de faydası var. Bugün size yarın onlara. Gecerken uğramak, farklı bir yemek yapıldıgında kapıdan uzatmak, yokken çiçeklerini sulamak... çocuk emanet etmeyi saymıyorum bile. Cok problemli tipler değilse eş ailesi için de düşüncem aynı olurdu. Ama kimseyle altlı üstlü karşılıklı vs oturmak da istemem.

Ev cok onemli,
Ikinizin de icone sinmeli,
Cocuk dahil herkes icin uygun optimum ihtiyaclari karsilamali.
Yoksa huzur olmuyor.
Acele etmeyin, konusun tarstisin plan yapin.
Hatta ev bakin, gezin iki bolgede de.
Ama esiniz istemezken zorlamayin, onun icine sinmezse yine evde huzurunuz yerinde olmayacak cunku.

Back
X