• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nereye gitsem ki ben?

salinger29

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2017
640
1.537
33
34
Selam hatunlar, 3 aydır evliyim, genel olarak evliliği overrated bulsam da 10 üzerinden 7 civarı giden bir evliliğim var idi. Geçen pazar günü ailemle tatile geldim. Eşim çalıştığı için gelemedi ve bu sebeple aramızda bir sıkıntı yok. Lakin geldiğim gece yaşadığımız alakasız bir tartışma sebebiyle olaylar karıştı :/

Bir konuda beni üzdüğü için ona 'bu davranışından önce daha kendime güvenli bir kızdım, girdiğim her ortamda fazlasıyla ilgi gördüm, çok fazla teklif aldım ama sen bu davranışlarınla eşim olarak bana güvensiz hissettiriyorsun, şu an kendimi böyle şeyler söyleyerek kanıtlamaya çalışmam bile rezalet' gibi bir açıklama yaptım. Son derece de haklı olduğum bir konu yani.

Sonra 8 yaşındaki bir çocuk gibi konuyu asıl amacından saptırdı ve sen evli olduğun kişiye nasıl başka tekliflerden bahsedersin diye çıldırdı. Çok ahlaksız ve çiğ bir laf söylemişim Allah beni ıslah etsinmiş falan. Tövbe estağfurullah. Teklif olarak bahsettiğim Şey de evlilik teklifi yani, öyle dizilerdeki tekliflerden değil.
Ki daha önce de böyle bir konuda bin kişi ister bir kişi alır minvalinde birşeyler demişti. Ve iyice haddini aşarak 'bu lafından sonra bence bir süre eve gelme, sen gelirsen de ben giderim' dedi. Wtf?

Ben de uzun ve hakaret içermeyen olgun bir mesajla ne kadar saçmaladığını ve eve gelmeyeceğimi söyledim. Ertesi gün bişey yokmuş gibi kendi fotoğrafını attı, ara ara aradı açmadım, şimdi ablamı aramaya başladı, gözyaşlı kalpli saçma sapan emojiler gönderiyor, mesajla bişeyler açıklamıyor sadece 5-6 saatte bir arıyor. Açmıyorum.

Çok incindim. İnsan kendisini eşine dahi emanet edemiyor. Haklı olduğum bir konu ve haksız olsam dahi bir kadına eve gelme diyen erkeğin erkekliğinden soğuyorum.
Kesinlikle gitmeyi düşünmüyorum eve.

Problemim şu, memlekete dönüşte ailemin yanına gitmeyi veya hostel, otel gibi bir yerde kalmayı düşünüyorum. Ailemin yanına gitsem iyice yüz göz olunacak bi de babadan kocaya , kocadan babaya tarzı olay çok dramatik ve kendime saygımı yitireceğim bir hal alacak.

Annemlere demeden başka yerde kalsam eşim telaşlanacak annemlere söyleyecek belki, başka bir kaos. Bu arada evim ve ailemin arası araba ile 6-7 dk.

Ne yapsam bilemedim, böyle saçma sapan bir konu işte :,(

Haklı olduğum bir konu ve haksız olsam dahi bir kadına eve gelme diyen erkeğin erkekliğinden soğuyorum.
Çok haklısınız,
Hiç erkek gibi gelmiyor öyle adamlar bana da,
Eşiniz fazla kibar,böyle tripleri kadınlar yapıyor normalde,
Ailenize gidip sadece birkaç gün kalacağınızı,sorun olmadığını ,eğer haberleri olursa da sorunun ciddi olmadığını yakında döneceğiniz tarzında konuşabilirsiniz,

Gururuna dokunmuş doğal olarak ve saçmalamış.. evet hoş değil "bi süre eve gelme" demesi ama pişman da olmuş belli ki söylediği sözden.. bence telefonu aç, özür dilerse evine git.. ailene yansıtma..

Üste çıkacak yer bulamamış saçmalamış resmen. Herkes kurar beni ne doktorlar mühendisler istedi ben seni seçtim tarzında cümleler.
Yalnız bana kalırsa uzatmanın anlamı yok ev sizin eviniz gidin ve bak geldim hadi güle güle gir diye yol verin azcık sürünsün.
Erkekliginden iğrenecek kadar ağır gelmedi bana haddini bildirip yolunuza devam edebilirsiniz.

Tepkinizi ortaya koymussunuz. Sanirim o da anlamis. Umarim hatasinin da farkina varmistir.
Cok uzatmak ozellikle her tartismada uzatmak bir sure sonra iliskinin dengesini bozar. Esleri birbirinden uzaklastirir. Eninde sonunda donecekseniz bence gerek yok cunku aileniz de telaslanacak. Arayin pismansa evinize gidin.
Uzatatip otelde kalacaksaniz da ona mesaj atabilirsiniz. Eve gelme dedigini, eve gelmeyeceginizi ama ailenizin de yanina gitmeyeceginizi, ailenizi telasa vermemesini soyleyebilirsiniz. Ama bence otelde kalma fikri de dogru degil bence. Bir suru sey dusunebilir o kafadaysa, Allah seni islah etsine getiren biri her seyi dusunur. Kiminle kaldin, kiminleydin, nerede kaldin diyebilir mesela. O zaman isin icinden cikmak da zor olur. En iyisi uzatmamak.

Kıyamam, çok da tatlı yazmışsın, lakin eşin senin kadar mantıklı ve olgun görünmüyor buradan, demedi deme.
"Eski tekliflerden bahsedemezsin!!!111" diyecek kadar kezban mıymış mesela? Saçma. Bence değildir, olsa bilirdin. Ani bir sinirle içindeki ergeni çıkarıvermiş, ortaya na pat diye de komuş.

Bence de gitme. Ne gidicen? Yalnız otel filan değil de bir arkadaşında kal ve kendisine de kısaca "far, far away bir arkadaşımdayım. ailemi karıştırma, yoksa ben de anneni karıştırırım" gibi hafif tehditkat ve sakin bir mesaj savur, yeterli.
Sonrasında ne yaparsın bilemem, ama durumu kurtarır herhalde.

Eşine hak verdim ben. Önce ki teklifleri falan neden karıştırıyorsun ki şimdi? Tartışma anında da olsa, bi erkeğin duymaktan hiç haz etmeyeceği şeyler bunlar.. Tepkisi biraz abartı olabilir ama yerinde bi tepki.

Böyle bir olaydan ötürü eve gitmemek az biraz lüks olur gibime geliyor ilişki adına.. kendinizce daha ağır olaylarda nasıl tepki vereceksiniz ilerde?

Çok haklısınız,
Hiç erkek gibi gelmiyor öyle adamlar bana da,
Eşiniz fazla kibar,böyle tripleri kadınlar yapıyor normalde,
Ailenize gidip sadece birkaç gün kalacağınızı,sorun olmadığını ,eğer haberleri olursa da sorunun ciddi olmadığını yakında döneceğiniz tarzında konuşabilirsiniz,

Valla babam duyarsa direk kendi göndermez olaylar vıcık vıcık olur diye düşündüm.

Evet yani hiç yakışmadı sanki bişey yaptım 'eve glme istmyrm tmm mıaaa .s ' nedir yani. Ki kendisinin anneannesinin evi boş duruyor gidip kalabilir çok şikayetciyse.:/

Tepkinizi ortaya koymussunuz. Sanirim o da anlamis. Umarim hatasinin da farkina varmistir.
Cok uzatmak ozellikle her tartismada uzatmak bir sure sonra iliskinin dengesini bozar. Esleri birbirinden uzaklastirir. Eninde sonunda donecekseniz bence gerek yok cunku aileniz de telaslanacak. Arayin pismansa evinize gidin.
Uzatatip otelde kalacaksaniz da ona mesaj atabilirsiniz. Eve gelme dedigini, eve gelmeyeceginizi ama ailenizin de yanina gitmeyeceginizi, ailenizi telasa vermemesini soyleyebilirsiniz. Ama bence otelde kalma fikri de dogru degil bence. Bir suru sey dusunebilir o kafadaysa, Allah seni islah etsine getiren biri her seyi dusunur. Kiminle kaldin, kiminleydin, nerede kaldin diyebilir mesela. O zaman isin icinden cikmak da zor olur. En iyisi uzatmamak.

Ay Yok o kadar demez düşünmez Allah korusun o kadar katıksız bir psikopat değil. Güvensizlik kaynaklı da değil sadece narin bünyesine ağır geldi tüm bunlar sanırım. Tişikkir idirimm

Iyi de önceki iliskilerinden kocana ne ki ?
Neden söyleme gereği duydun.
Bana çok Ergence geliyor hihh çatla da patla beni ne doktorlar ne mühendisler. ..:KK51:
Varaydin ya birine ... Töbeest.

Kıyamam, çok da tatlı yazmışsın, lakin eşin senin kadar mantıklı ve olgun görünmüyor buradan, demedi deme.
"Eski tekliflerden bahsedemezsin!!!111" diyecek kadar kezban mıymış mesela? Saçma. Bence değildir, olsa bilirdin. Ani bir sinirle içindeki ergeni çıkarıvermiş, ortaya na pat diye de komuş.

Bence de gitme. Ne gidicen? Yalnız otel filan değil de bir arkadaşında kal ve kendisine de kısaca "far, far away bir arkadaşımdayım. ailemi karıştırma, yoksa ben de anneni karıştırırım" gibi hafif tehditkat ve sakin bir mesaj savur, yeterli.
Sonrasında ne yaparsın bilemem, ama durumu kurtarır herhalde.

Ortamlarda çok kendine güvenli ve minnak biri gibi davranıyor ama içinde küçük bir kezot var, beni harakiri yapmaya iten.... böyle hani eskiden ' ben sana öyle demedim ', 'ben sana öyle dedin demedim', 'dedin dedin dedin demedim wlflwşd' diye giden tartışmalar olurdu ya yıllaaar yıllar önce. Adamla o ayar gidiyor. Durum bildiğiniz '!!!! 111' yani.

Bana da en mantıklısı annesine kadar uzanan minik bir tehdit gibi geliyor.

Teşekkürler :)

Böyle bir olaydan ötürü eve gitmemek az biraz lüks olur gibime geliyor ilişki adına.. kendinizce daha ağır olaylarda nasıl tepki vereceksiniz ilerde?

Bir manada haklısınız fakat bu kadar basit bir olayda eve gelme diyen adam daha büyük olaylarda nasıl tepki verecek? Ülkeden mi kovacak? Diye düşünerek ettiği lafın nereye gittiğini bilmesi açısından bir çalışma yapayım dedim

Iyi de önceki iliskilerinden kocana ne ki ?
Neden söyleme gereği duydun.
Bana çok Ergence geliyor hihh çatla da patla beni ne doktorlar ne mühendisler. ..:KK51:
Varaydin ya birine ... Töbeest.

Zaten konunun belirli yerlerinde böyle şeyler söylemenin rezalet olduğuna dair özeleştiride bulunmuşum, o yüzden sizinki ikinci baskı oldu lakin o an öyle gerekiyordu öyle yaptım.

Nickinizi çok sevdim :)

Ben evli değilim ve buradaki yorumlardan evli olanların köprüleri kolay atamadığını bazen çok alttan aldığını görüyorum ve buna kıl oluyorum açıkçası.

Kocanız da tam bir drama queenmiş, ne demek "eve gelme" demek? Bu mesela bana ortak evinizde nihai sözü onun söyleme hakkı olduğunu hatta çirkinleşebileceğini hissettirdi. Ben buna tepki göstermek için birkaç gün hostelde fln kalıp kafamı dinlerdim galiba.

Back
X