• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nereye şikayet edebilirim bu işletmeyi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

meredithgrey

2013-2022’de vivelamour ve 2022’deki felidaee’yim.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2013
13.434
31.575
598
Merhabalar herkese sevgiler. Kısa haftasonu tatilimizde hayatımda ilk kez yaşadığım bir çirkinlik yüzünden tadım çok kaçtı ve bu işin peşini bırakmak istemiyorum. Deşifre olmamak için detay vermeyeceğim ama adalardan birinde tavsiye ile o köyün çok meşhur bir kafesine gittik ve kafenin sahibi tarafından kovulduk. Evet tarafından :KK53: Şöyle ki kapasitesinden çok masa atmış olan bu işletme o gün Pazar olduğu için siparişlere yetişemiyordu. Biz de gidip beklemeye başladık acelemiz de yoktu ben sadece içeri yöreye has tatlılara bakmaya girdim ve bana çok ters şekilde bekleyeceksiniz yetişemiyoruz dediler ben de ok dedim. Bu arada Rum sahipleri bu kafenin ve muhtemelen de ırkçı bir aile.

Daha sonra siparişlerimizi aldılar ve bir anda yine sesler yükseldi, kızları olduğunu tahmin ettiğim kadın şu an kahve yapamam yetişemiyorum dedi yine bağırarak. Ben de bunun üstüne “ ilk kez bu kadar kaba bir işletme görüyorum” dedim ve bana ne deseler beğenirsiniz? “Görmüş oldunuz işte size de ilk oldu” 🤦🏻‍♀️

Google yorumlarında başkalarına da yaptıklarını gördüm bunu, ayrıca insanların anlamadığını sanıp küfürlü de konuşuyorlar kendi aralarında.

Şimdi ben google ve tripadvisor’a yorum yaptım ama bu olayı hazmedemiyorum. Başka bir şikayet kanalı var mıdır? Hayatımda ilk kez kendi memleketimde bu şekilde aşağılandım.

yani şöyleki oraya giden tek siz değilsiniz ve birçok kişiye yapılmış o yüzden deşifre olmazsınız
bence yayın.. bizde yayalım
ne ne hadsizlik yani

kovulmamıssınız ki :KK64: mekanın ismiyle şikayetvar a yazın insta hesabının altına yorum yazın. baska yapılacak bişey yok maalesef.
Şu an hizmet vermiyoruz, kahve yapmıyoruz diye avaz avaz bağırmak ne oluyor ki?

Benim eşim sektörün içinde, daha niş bir mekan olup 2-3 masaya hizmet vermek istiyorsa ona göre masa koyacak dedi. Ya da o an kahve yapamıyorsa sana başka alternatif sunacak, zaten adada hava 30 derece gazoz da verse içeriz o sıcakta. Ama maksat üzüm yemek değil bağcı dövmek, ayrıca ekmek kazandığın memleketin insanına da böyle davranmazsın.

Merhabalar herkese sevgiler. Kısa haftasonu tatilimizde hayatımda ilk kez yaşadığım bir çirkinlik yüzünden tadım çok kaçtı ve bu işin peşini bırakmak istemiyorum. Deşifre olmamak için detay vermeyeceğim ama adalardan birinde tavsiye ile o köyün çok meşhur bir kafesine gittik ve kafenin sahibi tarafından kovulduk. Evet tarafından :KK53: Şöyle ki kapasitesinden çok masa atmış olan bu işletme o gün Pazar olduğu için siparişlere yetişemiyordu. Biz de gidip beklemeye başladık acelemiz de yoktu ben sadece içeri yöreye has tatlılara bakmaya girdim ve bana çok ters şekilde bekleyeceksiniz yetişemiyoruz dediler ben de ok dedim. Bu arada Rum sahipleri bu kafenin ve muhtemelen de ırkçı bir aile.

Daha sonra siparişlerimizi aldılar ve bir anda yine sesler yükseldi, kızları olduğunu tahmin ettiğim kadın şu an kahve yapamam yetişemiyorum dedi yine bağırarak. Ben de bunun üstüne “ ilk kez bu kadar kaba bir işletme görüyorum” dedim ve bana ne deseler beğenirsiniz? “Görmüş oldunuz işte size de ilk oldu” 🤦🏻‍♀️

Google yorumlarında başkalarına da yaptıklarını gördüm bunu, ayrıca insanların anlamadığını sanıp küfürlü de konuşuyorlar kendi aralarında.

Şimdi ben google ve tripadvisor’a yorum yaptım ama bu olayı hazmedemiyorum. Başka bir şikayet kanalı var mıdır? Hayatımda ilk kez kendi memleketimde bu şekilde aşağılandım.
Kendo google işletme hesaplarına yorum olarak bırakabilirsinz insanlar görür ama nereye şikayet edilir veya ciddiye alıınır mı bilemiyorum

Lütfen konuyu ırklar üzerinden ilerletmeyelim, zira sonra olay tüm bir zümreye öfkeye dönebiliyor, örneğin Çin’de yaşanan bazı olaylar nedeniyle halkımızın öfkelenip ülkemize turist olarak gelen Koreli insanları dövmesi gibi, ki bu platformda da hepimizin aynı milliyetten, ırktan olmadığımızı hatırlatırım.

Mevzu işletmenin müşteriye kötü muamelesidir.

Son düzenleme:
İşi faşizme dökene kadar sizi haklı görüyordum Ama muhtemelen rum olduklarını anlayınca her dedikleri size batmış, kovulduk diyorsunuz şu an kahve yapamam dedi çıkıyor. Fazladan sandalye attıklarını iddia ediyorsunuz ama bir fotoğraf da mı çekemediniz. Burası TC vatandaşı olan herkesin vatanı, vergi veren, türkçe konuşan, Türkiye'de yaşayan insanlar onlar. Biraz dikkatli konuşun

Tok satıcı demek ki bunlar

Rum olduklarını belirtmeniz çok gereksiz bir ayrıntı olmuş. Konu başka yerlere çekilebilir. Size dediğiniz gibi kaba davrandılarsa bunun ırklarıyla, kökenleriyle alakası yok. Ama sizin bu şekilde belirtmeniz bana tam tersi bir durum olduğunu düşündürttü açıkcası. Sonuçta gittiğim bazı yerlerde ben de sorunlar yaşayabiliyorum büyüklü küçüklü ama hiç de insanların kökeni aklıma gelmiyor. Enteresan

Kaba çalışanlar var diye bir işletme şikayet edilebilir mi bilmiyorum. Şöyle ki mesela bir mağazaya gittiniz ve size “ay şuan çok kalabalık, kasaya bakamıyoruz, isterseniz bekleyin” diye bağırdılar. Mağazaya şikayet bildirimi yaptınız, sitesine yorum yaptınız da daha ne yapabilirsiniz? Zaten yapsanız da mantıklı mı olur? Birinin birine “çok yoğunum” diye bağırması başka ne tür bir yaptırımı gerektirir? İşin peşini bırakmayıp me yapmak istersiniz?

Onun dışında rum diye belirtmenizi de ben de gereksiz buldum. Size ırkınızdan dolayı öyle davrandıklarının hiçbir kanıtı yok. Belki adamlar kaba. Müşteriler kaba çalışanlardan memnun. Doktor house gibi düşünün. Adam sürekli hastalarla dalga geçer, ezer ama ben olsam hep ona giderdim gibi :)

Bir daha gitmezsiniz. Yorum yazarsınız kabalığa karşı takıntılı olanlar da okuyup gitmez bu kadar

İşi faşizme dökene kadar sizi haklı görüyordum Ama muhtemelen rum olduklarını anlayınca her dedikleri size batmış, kovulduk diyorsunuz şu an kahve yapamam dedi çıkıyor. Fazladan sandalye attıklarını iddia ediyorsunuz ama bir fotoğraf da mı çekemediniz. Burası TC vatandaşı olan herkesin vatanı, vergi veren, türkçe konuşan, Türkiye'de yaşayan insanlar onlar. Biraz dikkatli konuşun

İşi faşizme döken ben değilim onlar hanımefendi. Ekmek yedikleri vatanın insanına köpek çekmek ne demek? Madem Türklerden bu kadar iğreniyor gitsin memleketinde açsın kafesini? Evet kovulduk şu an size verecek kahvemiz yok dedi pardon da daha napsaydı tekme tokat dövse miydi? Duyar kasıcam diye yapmayın Allah aşkına.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X