• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nereye şikayet edebilirim bu işletmeyi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ne kadar çirkin sözler. ırkçı olan sizsiniz. olmasaydınız o insanların etnik kökenlerine saldırıda bulunmazdınız. ayrıca onlar da t.c. vatandaşı yani en az sizin kadar türk.
çalışanları kaba oldukları için ve ya canınız öyle çektiği için bu işletme hakkında karalama kampanyası başlatabilirsiniz, sizin bileceğiniz iş ama sapla saman karışmış burda. o yüzden de insana bir bildikleri vardır da ondan öyle yapmışlardır dedirtiyorsunuz. zaten kala kala bir avuç rum kalmış onları da rum oldukları için değil başka ve haklı sebeplerle kötüleyin bari.

Rum desek kabahat, Suriyeli olsalar Suriyeli desek kabahat. Esas ırkçılık yapan onlar ama ben Rum yazmasam siz neye duyar kasacaktınız di mi? Adanın tek kafesi oldukları için talep çok fazla ve kaldıramıyorlar, kendi aralarında Yunanca küfürlü konuştuklarını söyleyen bir sürü google yorumu var. Yani bize özel değil bu tutumları sonradan gördük ama malesef. Ha bu arada belirteyim Yunanistan göçmeniyim, Rumlara yapılan zulümlerden de en çok ben utanıyorum. O adada onlara yapılan onca şeyden sonra bizden nefret etseler de yeridir ama o zaman iş yapmayacak bu denli iğrendiği insanlarla.

ne kadar çirkin sözler. ırkçı olan sizsiniz. olmasaydınız o insanların etnik kökenlerine saldırıda bulunmazdınız. ayrıca onlar da t.c. vatandaşı yani en az sizin kadar türk.
çalışanları kaba oldukları için ve ya canınız öyle çektiği için bu işletme hakkında karalama kampanyası başlatabilirsiniz, sizin bileceğiniz iş ama sapla saman karışmış burda. o yüzden de insana bir bildikleri vardır da ondan öyle yapmışlardır dedirtiyorsunuz. zaten kala kala bir avuç rum kalmış onları da rum oldukları için değil başka ve haklı sebeplerle kötüleyin bari.

Alakası yok. Sapla samanı karıştıran sizsiniz. Fransız aile olsa Fransız aile işletiyor derdim.

İşi faşizme döken ben değilim onlar hanımefendi. Ekmek yedikleri vatanın insanına köpek çekmek ne demek? Madem Türklerden bu kadar iğreniyor gitsin memleketinde açsın kafesini? Evet kovulduk şu an size verecek kahvemiz yok dedi pardon da daha napsaydı tekme tokat dövse miydi? Duyar kasıcam diye yapmayın Allah aşkına.
Sığ kafanızın algılayamadığı, burası onların da memleketi ama kime konuşuyorum ki. Rumsa yunandır di mi? Bu sizin yaptığınız faşizmin aynısını bize de balkanlarda, doğup büyüdüğümüz ülkede yapıyorlar. Hepiniz aynı malın ürünüsünüz. Burda türkleri aşağılarlar, orda rumları. Memleketin ekmeğini yemiyor onlar çalışıp kazanıyor, beğenmediyseniz başka cafeye gidin, o alanı gasp ettiklerini düşünüyorsanız polis çağırın.

Bu cümleleri muran kadın kimbilir orda nasıl ırkçı cümleler kurdu da 'sana kahve vermiyoruz' oldu muhabbet kimbilir. İnsanları kin ve nefrete kışkırtmaya çalışmayın bu anayasal bir suçtur

Irkçılık olup olmadığını bilemem ortamda bulunmadım ama şu da bir gerçek ki yerli ve yabancı turistlere karşı yaklaşımlarda dağlar kadar fark olabiliyor malesef. Bu arada söylemeden de edemeyeceğim ama mekan sahipleri TC vatandaşı Arap olsalardı acaba bazı cevaplar yine aynı olurmuydu hahahaha Tabi ki olmazdı :) Nys..

İşi faşizme döken ben değilim onlar hanımefendi. Ekmek yedikleri vatanın insanına köpek çekmek ne demek? Madem Türklerden bu kadar iğreniyor gitsin memleketinde açsın kafesini? Evet kovulduk şu an size verecek kahvemiz yok dedi pardon da daha napsaydı tekme tokat dövse miydi? Duyar kasıcam diye yapmayın Allah aşkına.

Yahu “siz Türksünüz diye böyle kabayım” dedi mi? Demediyse nereden anladınız ırkınız yüzünden böyle davrandıklarını?

Kaba çalışanlar var diye bir işletme şikayet edilebilir mi bilmiyorum. Şöyle ki mesela bir mağazaya gittiniz ve size “ay şuan çok kalabalık, kasaya bakamıyoruz, isterseniz bekleyin” diye bağırdılar. Mağazaya şikayet bildirimi yaptınız, sitesine yorum yaptınız da daha ne yapabilirsiniz? Zaten yapsanız da mantıklı mı olur? Birinin birine “çok yoğunum” diye bağırması başka ne tür bir yaptırımı gerektirir? İşin peşini bırakmayıp me yapmak istersiniz?

Onun dışında rum diye belirtmenizi de ben de gereksiz buldum. Size ırkınızdan dolayı öyle davrandıklarının hiçbir kanıtı yok. Belki adamlar kaba. Müşteriler kaba çalışanlardan memnun. Doktor house gibi düşünün. Adam sürekli hastalarla dalga geçer, ezer ama ben olsam hep ona giderdim gibi :)

Bir daha gitmezsiniz. Yorum yazarsınız kabalığa karşı takıntılı olanlar da okuyup gitmez bu kadar

Zaten herkese aynı şeyi yaptıklarını okudum yorumlardan. Yunanca bilmediğimizi sanıp küfür kıyamet konuşuyorlar yazmış birisi ama ben önceden okumayı akıl edemedim. Tamam çok kalabalık bunaltmış olabilir çünkü orası ada ama o zaman az masa koyacak, az insanı ağırlayacak. Benim günahım ne? Bir de çok şaşırdım ilk kez böyle bir şey yaşıyorum dedim bana iyi işte ilk olmuş diyor şaka gibi.

Sığ kafanızın algılayamadığı, burası onların da memleketi ama kime konuşuyorum ki. Rumsa yunandır di mi? Bu sizin yaptığınız faşizmin aynısını bize de balkanlarda, doğup büyüdüğümüz ülkede yapıyorlar. Hepiniz aynı malın ürünüsünüz. Burda türkleri aşağılarlar, orda rumları. Memleketin ekmeğini yemiyor onlar çalışıp kazanıyor, beğenmediyseniz başka cafeye gidin, o alanı gasp ettiklerini düşünüyorsanız polis çağırın.

Bu cümleleri muran kadın kimbilir orda nasıl ırkçı cümleler kurdu da 'sana kahve vermiyoruz' oldu muhabbet kimbilir. İnsanları kin ve nefrete kışkırtmaya çalışmayın bu anayasal bir suçtur

He yav he. Yazın yazın daha da yazın.

Hanımlar son kez rica etmeye geldim, konu rapor edilmiş o yüzden uyarı yazdım olay bitti bence, işletmeyi şikayet üzerinden yorum yaparsak kavga çıkmaz.

Yahu “siz Türksünüz diye böyle kabayım” dedi mi? Demediyse nereden anladınız ırkınız yüzünden böyle davrandıklarını?

Heralde demedi öyle bir şey, zaten ben de dediğini söylemedim. Bazı şeyleri kelimeye dökmeseniz de beden dilinden anlarsınız zaten.

Hanımlar son kez rica etmeye geldim, konu rapor edilmiş o yüzden uyarı yazdım olay bitti bence, işletmeyi şikayet üzerinden yorum yaparsak kavga çıkmaz.

Konumu kapatalım mı müdirem? Kalpler kırılmasın?

Irkçılık olup olmadığını bilemem ortamda bulunmadım ama şu da bir gerçek ki yerli ve yabancı turistlere karşı yaklaşımlarda dağlar kadar fark olabiliyor malesef. Bu arada söylemeden de edemeyeceğim ama mekan sahipleri TC vatandaşı Arap olsalardı acaba bazı cevaplar yine aynı olurmuydu hahahaha Tabi ki olmazdı :) Nys..
O kadar haklısın ki. Kafe sahipleri Arap olsaydı, burada demediklerini bırakmazlardı.
Bence ırkından bağımsız olarak çok kaba bir davranış sergilemişler ama yapabilecek bir şey olduğunu sanmıyorum.

Heralde demedi öyle bir şey, zaten ben de dediğini söylemedim. Bazı şeyleri kelimeye dökmeseniz de beden dilinden anlarsınız zaten.
felidaee, mevzu işletmecinin iş ahlakının olmaması, bunun ırkla alakası yok, adamlar kendi dillerinde küfür ediyor diye olayı ırka bağlayamayız zira Ege’de de bizimkilerin afedersiniz kabaca yazacağım kazıkladığı turistlere neler söylediklerini dile getirmeyeyim burada, edep elvermiyor zira.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X