nerilerinize ihtiyacm var! Ltfen..

prenses1905

AzeR'İm
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2009
22
0
Öncelikle herkese merhaba... Bir türlü içinden çıkamadığım bir sorunuma derman olabilecek önerilerinizi bekliyorum sizden... Sevgilimle düzeyli bir ilişkimiz var ve artık evlenmek istiyoruz. Benim ailemden herkes onu biliyor annem,teyzem, anneannem, dedem onu çok seviyor. Onun ailesi de beni gelinleri olarak görüyorlar artık öyle davranıyorlar ailesinde herkesle aram çok iyi. Abimle de tanıştılar ve çok iyi anlaştılar. Ama sorun babam. O sevgilim olduğunu biliyor hatta ciddi düşündüğünü de. Fakat babamın sert biz mizacı var, ruh hali belli olmuyor. Tipik bir karadeniz erkeği huysuz,aksi biri. Bu yüzden istemeye gelmek istediklerini bile söyleyemiyorum :KK43: 2010 haziran da üniversiteyi de bitiriyorum inşallah. Sevgilim ve ailesi yarı yıl tatilinde sözle nişanı keselim diyorlar. Bunu bende çok istiyorum fakat babama nasıl anlatacağım bilmiyorum. Abim şuanda askerde 10 ayı var daha. Sevgilim: " abin yarı yıl tatilinde izne gelsin o zaman gelip isteyelim" diyor. Herşey iyi güzel de işte dediğim gibi sorun babam :KK43: Onunla nasıl konuşmalıyım? Beni önemsemesini nasıl sağlayabilirim? Yardımınıza ihtiyacım var. Artık sevgilimle bir hayat kurmak istiyorum bu benim hakkım ama yaaaa :KK43:
 
babanızdan cekınıyorsunuz dıye omur boyu bekar kalacak degılsınız ya!
her ne kadar babanız aksıde olsa sonucta koskoca bır kız olmussunuz unıversıtenı bıtırıyorsun cocuk degılsın artık bundan sonrasında hayatına yon vermen pek tabii hakkın
buarada tebrık ederım mutluluk ve huzur sızden yana olsun her daim...
 
sakın bı anında annenınde destegıyle babanla konusmayı dene. feen ın de dedıgı gıbı omur boyu bekarmı kalıcaksın babam anlamaz dıye. elbet bı sekılde kendını dınletmeyı ogrenıceksın sende. hersey gonlunce olsun...
 
ahh ahh diyebiliyorum sadece ..
kelin ilacı olsa basına sürerdi , ben okulu da bitirdim atanmayı beklıyorm ve 3 yıllık bi ilişkim var ama babam bilmıo hala :)
allah yardımcın olsun ne diim , ben bazı koşulların oluşması için beklıyrm ama senın böyle bi bekleyecegn bişi yoksa annene söle babanla konuşsun ,olmassa sen otur konuş en sakin zamanında :KK66:
 
Son düzenleme:
=))) valla takatimiz kalmadı olmadı kaçacam :KK70: anneme takılıyor benimki bazen anne kızını vermezsen kaçırırım diye :KK70: annem napsın iki arada bir derede garibim =) anneme kalsa hemen düğün dernek kurdurur =)) offf bu babalarrrrrrr
 
eee kız babası ıste nede olsa... emın ol hemen hepımızın babası zamanında azıcık ucundan da olsa bunları yasattı bıze evlılık arıfesı. ama sen onun kızısın e dogal olarak onu tanırsın. azcık nabza gore serbet vererek,yumusatarak ac konuyu. sen mutluysan,karsısındakı de duzgun bırıyle koru korune neden yok desın kı. sonucta evladı mutlu olsun ıster dımı bı yerde :)
 
Bence herşey yolunda.
Babanı çok abartıyorsun,o klasik baba işte..
hemen hemen hepsi aynı model,yat kalk abine dua et ki destek..
hiç canını sıkma bu iş tatlılıkla olur canım..
 
Belinay_ Merve tabikide şakaydı =) herşey usulüne göre...

derinns; bana nedense herşey yolunda gibi gelmiyor :KK43: korkuyorum yaaa sanki yanlış bişe yapıyorum ama babamdan daha çok korkuyorum =))
 
teşekkürler prenses.. bence babana kendin söylesen böyle böyle desen anlayışla karşilacığını düşünüyorum.. benimde babam butür konularda sertdi fakat bigün ne olusa ben kendim söylemiştim baba böle böle beni görmeye gelicekler haberin olsun die, sonra yine ben kendim söledim baba o gelen kişiler böle böle dedi olmicak diye.. yani senin sölemen bence babanın gözünde " benim kızım benden bişeyini saklamıyor benimle paylaşıyor gibi bi konuma getiricek tatlım"üstek sen artık seneye üniyide bitiriyorsun aklı başında ne istediğini bilen birisin.. birde iş buldunmu baban artık inanıcak kendi kararlarını verebilen ayakları üstünde duran bir kızım var dicek.. HAKKINDA HAYIRLISI TATLIM..
 
Ben farklı bir yanına dikkat çekmek istiyorum olayın... Birçok genç kızımız ilişkinin heyecanıyla daha sonra pişman olacakları adımları atmıyorlarsa bu, baba figürü başta olmak üzere ailenin değer yargılarını dikkate almalarındandır... Özgür, bohem bir ilişki yaşayan birçokları da sağlam bir otoritenin yoksunluğundan ilişkide zaman zaman bocalamakta, özellikle ileriye dönük ciddi kararlar alma safhasına çok zor gelmektedir.(Siz bu noktada onlardan daha şanslısınız.) Babanızın sert mizaçlı oluşu şu durumunuzda negatif görünse de tanıdığım birçok evli bayan arkadaşımın sizinki gibi bir aileden geldiğini, babanızın evliliğinizde yaşanacak olası (Allah korusun) tatsızlıklarda sağlam bir kale gibi arkanızda durup destek olacağını, bu günleri gülümseyerek anacağınızı hatırlatıyor, ömür boyu mutluluk diliyorum... :nazar:
 
babalar genelde kıskanır kızlarını zaten
beni seven biri vardı sanki suç benimmiş gibi babam benimle 15 gün konuşmadı
ama kızlar da çok sever babalarını
ikna edersin bence sen
annende yardım eder eminim
anneler babaları ikna etmeyi çok güzel beceriyolar....
kolay gelsin canım
mutluluklar:içelim:
 
annen söylesin..eğer annende söyleyemiyorsa abin söylesin..oda söyleyemiyorsa teyzen,anneannen yada dedenden yardım iste..Allah mesut etsin simdiden hayırlı olsun alkisalkisalkis
 
Babalar kızlarını çok sewerler we ewlendirmek oluncada çok sinirlenirler annen babanı yumuşatarak konuşsun yawaş yawaş aile büyüklerinden kimi sewiyo we saygı duyuyosa oda konuşabilir ona kızamaz we bağıramaz sende konuşursun inş herşey güzel olur allah yardımcın olsun canım mutluluklaropuyorumnanaktan
 
canim annen girsin araya.. boyle boyle durum var falan desin izah etsin babana olan biteni..
 
Kötü düşünme canım benim
İnşallah yolunda gider herşey babalara hiç belli olmaz oda farkındadır artık büyüdün ve bi gün evleneceksin
Bence kendin söyle araya kimseyi koyma ben öyle yapmıştım
Çok çekiniyorsan annen abin falan varken konuyu açın derim
 
Yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim. Kendim konuşmayı deneyeceğim en yakın zamanda annemden de yardın isteyeceğim tabiki. Babam o benim ya evlenmek istiyorum diye evlatlıktan reddedecek değil ya :teselli: neler olup bittiğini yazarım artık size bana şans dileyin =)
 
14.02.2009 mutluluğumuzun ilk adımı... sözlendik kızlar. çok ama çok mutluyum babam beklediğim gibi tepki vermedi araya babanne dede amca ve aile dostları girdi tabi.. herşey çok güzeldi. babama söyleme cesaretimi topladığımda beni gayet sıcak karşıladı boşuna panik stress yapmışım. :kedi:
 
X