• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutfak Püf Noktaları Nescafe Bozulur Mu?

darksoulriver

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2008
3.912
2
116
Diğer
Kızlar bundan birkaç ay önce nescafe gold almıştım. Ama hiç kullanmadım, kapağı dahi açılmadı düne kadar.

Dün sütlü nescafe yapayım dedim.Sütün içine tam nescafeyi koyacakken bi baktım taneciklerinin üzerinde oyuklar, şekilli/şekilsiz delikler oluşmuş. Böcek yemiş gibi sanki :37:
Kavanozun içinde böcek filan yok ama bozulmuş gibi bi görüntü var.İlk defa karşılaşıyorum bu durumla. Daha önce sizin başınıza da geldi mi? Neden böyle olmuştur acaba???

(Demek istediğim anlaşılmıştır gerçi ama internetten bulduğum nescafe kavanozundaki taneciklerinin resmini ekledim. Bu taneciklerin şekillerinin oyuk ve yamuk yumuk olduğunu düşünün)

Eki Görüntüle 144607

şimdi ben eklediğiniz resmi göremedim ve anlattığınız tarzda da hiç başıma böyle birşey gelmedi ama,böcek bildiğim kadarıyla zaten kahveye gelmez,hoş gerçi siz de görememişsiniz....son kullanma tarihine baktınız mı?belki market stoklama hatası filan olmuştur.bir kahve tutkunu olarak ben kavanozu açar açmaz gözlerimi kapatarak o ilk açılış kokusunu derincene içime çekerim.artık o kokuyu beynimin kıvrımlarında hissederim resmen(bu nası bi hastalıksa:1:).kavanozu açtığınızda,kahvenin o ilk taze kokusunu alabildiniz mi?ha bir de şöyle bir durum var gerçi,ekleyeceğiniz su kaynamadan kahveye katılırsa,bahsini ettiğiniz şekkiler kahvenin üzerinde yüzer,eğer bunu sütlü olarak yaparsanız ve kahve suyu/ve sütü yeteri kadar sıcak değil ise kahvenizin üzerinde köpük oluşur.bu hafif köpükte de bazen ısının düşüklüğüne bağlı olarak böylesine minik parçacıklar yüzebilir.kaffein bağımlısı olarak bozuk değil de,bile bile bayat kahve içtiğim olmuştur.bundan yola çıkarak size diyebilirm ki,kahvenizi herzamanki gibi yapın,ve önyargısız bi şekilde küçük 1-2yudum alın.her zamankinden farklıysa tadı,bence şansınızı zorlamadan atın.ve dip not olarak şunu eklemek istiyorum:tecrübe sahibi olarak,bayat kahve diyareye neden oluyo...:1:

şimdi ben eklediğiniz resmi göremedim ve anlattığınız tarzda da hiç başıma böyle birşey gelmedi ama,böcek bildiğim kadarıyla zaten kahveye gelmez,hoş gerçi siz de görememişsiniz....son kullanma tarihine baktınız mı?belki market stoklama hatası filan olmuştur.bir kahve tutkunu olarak ben kavanozu açar açmaz gözlerimi kapatarak o ilk açılış kokusunu derincene içime çekerim.artık o kokuyu beynimin kıvrımlarında hissederim resmen(bu nası bi hastalıksa:1:).kavanozu açtığınızda,kahvenin o ilk taze kokusunu alabildiniz mi?ha bir de şöyle bir durum var gerçi,ekleyeceğiniz su kaynamadan kahveye katılırsa,bahsini ettiğiniz şekkiler kahvenin üzerinde yüzer,eğer bunu sütlü olarak yaparsanız ve kahve suyu/ve sütü yeteri kadar sıcak değil ise kahvenizin üzerinde köpük oluşur.bu hafif köpükte de bazen ısının düşüklüğüne bağlı olarak böylesine minik parçacıklar yüzebilir.kaffein bağımlısı olarak bozuk değil de,bile bile bayat kahve içtiğim olmuştur.bundan yola çıkarak size diyebilirm ki,kahvenizi herzamanki gibi yapın,ve önyargısız bi şekilde küçük 1-2yudum alın.her zamankinden farklıysa tadı,bence şansınızı zorlamadan atın.ve dip not olarak şunu eklemek istiyorum:tecrübe sahibi olarak,bayat kahve diyareye neden oluyo...:1:

öncelikle yanıtladığınz için tşk ederim ve cevaplama tarzınız çok hoş ve samimi doğrusu :)

şimdiiii bende kahve aşkı olsaydı 2-3 aydır kavanozu açmak için beklemezdim :) o yüzden kokusu hiç dikkatimi çekmedi. son kullanma tarihi ise mayıs 2011 :S
aslında sütün ya da suyun içindeyken sorun yok, ama kavanozun içindeki kuru tanecikler oyulmuş/delinmiş biçimde :37:
ben en iyisi fazla zorlamayım şansımı :) diyare olmamak için bu kahveyi atsam daha iyi olur sanırım :))

yeni açılmış kahvede olurmu bilmemde evde uzun süre kalmış kahvede olmuştu banada birkaç kere.. 3ü bi aradaya alıştığım için kavanozda kahvem uzuunn süre kalmıştıo, sonra kavanozu açtığım zaman kahve tanecikleri gitmiş, sertleşmiş, böyle mağara gibi olmuştu içi.. kaşıkla karıştırınca dağılıp kum gibi oldular, skt bakmadım ama bzuk diye hemen attık.. arkadaşın dediği gibi kahve kokusu falanda kalmamıtı zaten :) senin kahvende böyle olmuş olabilir..

ben artık en küçük boy kavanozda alıyorum kahvemi bozulma riski olmuyo :)

yeni açılmış kahvede olurmu bilmemde evde uzun süre kalmış kahvede olmuştu banada birkaç kere.. 3ü bi aradaya alıştığım için kavanozda kahvem uzuunn süre kalmıştıo, sonra kavanozu açtığım zaman kahve tanecikleri gitmiş, sertleşmiş, böyle mağara gibi olmuştu içi.. kaşıkla karıştırınca dağılıp kum gibi oldular, skt bakmadım ama bzuk diye hemen attık.. arkadaşın dediği gibi kahve kokusu falanda kalmamıtı zaten :) senin kahvende böyle olmuş olabilir..

ben artık en küçük boy kavanozda alıyorum kahvemi bozulma riski olmuyo :)

aynen bahsettiğin durumu yaşadım canım. hiç açılmamış, son kullanma tarihi de geçmemiş nescafe taneciklerinin içi oyuk oyuktu. ben de döktüm zaten :(

Back
X