Gülüm hoşgeldin
Nevreste bunlar ne böyle.Bayıldım vallahi. Bana bir etli dolma de,bir de mantı.Bunları hergün yesem bıkmam.Patlıcanı da çok severim.Ahhh evde olsam hergün bir tarif denerdim ama vakit yok.Tabi kiloları napardık bilmem. Eşinin çok şanslı olduğunu söylemiştim dimi.Vallahi öyle ama.Eline koluna sağlık canım.
Canım çok teşekkür ederimBende sana çok tatlı olduğunu söylemişmiydim
ablacım 3. sayfadaki poğaça tarifini aldım ve yaptım bugün
çok da güzel oldu
Afiyet olsun canımEllerine sağlık
YÜKSÜK MANTI
MALZEMELER
Eki Görüntüle 793813
Hamuru için
2 yumurta
2 çaybardağı su
Tuz
Aldığı kadar un
İç malzeme
Kıyma
1 adet kuru soğan
Maydanoz
Pul biber
Tuz
ÜZERİ İÇİN
Yoğurt
Sarmısak
SOSU İÇİN
Pul biber
Nane
Salça
Sıvıyağ
YAPILIŞI
Hamur için yumurta,su,tuz karıştırılır ve un ilave edilerek yoğrulur...2 beze alınarak üzerine dolap poşeti kapatılarak kuruması engellenir..
İç malzeme soğan ve maydanoz küçük doğranır kıyma ile karıştırılır ,içine tuz ve pul biber eklenir..
Eki Görüntüle 793805
Mantının yapımı bezeler oklava ve merdane yardımıyla açılır..
Eki Görüntüle 793806
Küçük parçalar halinde kesilir.İçine hazırladığımız harç konularak kapatılır..Kapatma şekli olarak parçalar önce üçgen katlanır sonra üçgenlerin uçları birleştirilir..Tüm hamur bitince unlanarak tepsiye dizilir..
Eki Görüntüle 793807 Eki Görüntüle 793808 Eki Görüntüle 793809 Eki Görüntüle 793810
Daha sonra tencereye 2 litre su konur ve kaynamaya bırakılır.Kaynayan suya tuz eklenerek mantılar atılır.Mantılar yapışmasın diye biraz karıştırılır..Sonra mantılar suyun yüzeyine çıkınca süzülür bir kaba alınır ve biraz soğumaya bırakılır.Ilıyan mantıların üzerine sarmısaklı yoğurt dökülür..Sos olarak ister pulbiber,nane veya salça sosu yapılarak servis edilir...
Eki Görüntüle 793811 Eki Görüntüle 793812 Eki Görüntüle 793814
AFİYET OLSUN..
Sağol canım evet güzel oluyormantıyı kaynanamlarda bu şekil bükerler canım güzel bi görüntüsü oluyor
Hamur mayalanmayacak sadece 10 dk dinlendirilecek.
Teşekkürler canım hoşgeldinherşey çok lezzetli görünüyor ellerine kollarına sağlık kendime faydalanacağım çok güzel tarifler bulmuş oldum
Teşekkürler canım hoşgeldinHer zaman beklerim Sen de yaptıklarını,tariflerini ekleyebilirsin
Yok canım vardır mutlakateşekkür ederim canım hoşbuldum, tamam eklerim ben de gerçi senin kadar becerik yok ama
Teşekkürler canım annenin de ellerine sağlıknevreste
aman Allahım
çok güzel görünüyor böreğin
annem yapardı eskiden
ben ona bi hatırlatayım
ellerine sağlık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?