neye aşerdiniz? kim aldı yada kim yaptı?

Hamileliğimin başında turşu ve adana kebap aşermiştim. Şimdi de erik canım çok istiyor. Hemen hemen her akşam yiyoruz eşimle.

Mantı canım istemişti ben işten geldikten sonra oturup yaptım.
Sağolsun eşim de sıkmama yardım etti de çabuk bitti.

daha öğrenmeden önce acı biber turşusu çekti canım öğreneceğimiz gün sabah karpuz istedi aksama kadar unutmuşum aksama en yakın arkadasım eşiyle oturmaya geldiler oda hamiş kocasının elinde koca bi karpuz ama altın bulmuş kadar sevindim 1 saat sonra da bebişi öğrendik :):49:

ilk gebeligimde hic asermedim. bu ikinci gebeligim 13. haftadayim bunda cok aseriyorum. canim ilk izgara balik bol limonlu cekmisti hemen alip yiyemedim ama 2 hafta sonra aklimdan hala cikmayinca yaptik. bu aralar midem yaniyor bol bol salatalik yiyorum yada cacik.erikden vaz gecemiyorum bile:) dün ilk defa karpuz aldik ama daha kesmedim insallah iyi cikar. :17:

ilk hamile olduğmu bilmeden ekşi mandalina canım çekmişti.sonra hep ekşi ve süt ürünlerin aş erdim.yakında oğlum olucak.
hamilelikte 3,5 ay hep mide bulantısı ve kusma oldu ve sonra düzeldi.şuan herşey yiyorum.

ilk hamile olduğmu bilmeden ekşi mandalina canım çekmişti.sonra hep ekşi ve süt ürünlerin aş erdim.yakında oğlum olucak.
hamilelikte 3,5 ay hep mide bulantısı ve kusma oldu ve sonra düzeldi.şuan herşey yiyorum.

bende aynen ilk hamile olduğumu öğrenmeden yeşil mandalina canım istemişti, kokusu sürekli burnumdaydı..geçen haftada rüyamda kereviz sapı turşusu aradım her yerde, sabah eşime kereviz sapı turşusu diye sayıklamışım, bulamadık tabii, bende başka bir turşuyla nefsimi körelttim..

tuzluya ve acıya aşeriyorum deli gibi ama kimseden bişey istemiyorum saolsun eşimle haftanın 5 günü dışardayız evde olanları istemiyor benim canım malesef...
ALLAH'tan mide bulantım falan yokta yemeğimi hergün yapıyorum aksi halde yanmıştım annem çalışıyor kayınvalidem etsiz yemek yapmıyor bende et yemiyorum çok fazla :)

Kış günü karpuz istemedim, hep mevsiminde olan şeyleri canım çekti. Ben en çok cacık ve portakal yedim. Şimdi de kavun karpuz yiyorum:1:

ben ilk öğrenmeden önce sürekli kızarmış ekmek ve peynir istiyodu canım sonra öğrendik bi gün balık istedi aldık hemen k.valdem yaptı, nisandan itibaren dondurma istedim hep ama hava soğuk diye çekindim faranjitim azıyor hemen ve ilk dondurmamı eritip yediğim halde başıma geldi ilaçda alamıyosun çok kötü oluyor. bi ara sürekli bol limonlu kısır çekiyodu canım yapıp yiyodum tatlıyla pek aram yok ilk hamileliğimde sürekli puding,tatlı bişiler yerdim şimdi canım hiç dondurma istemiyor çok tatlı geliyo herşey genelde ekşi ve tuzlu şeyler istiyo canım bi kızım daha olucak.

Normalde yiyemediği, nefret ettiği bir şeye aşeren var mı? Ben hiç limon yemem ama sürekli limon canım istiyor.

Normalde yiyemediği, nefret ettiği bir şeye aşeren var mı? Ben hiç limon yemem ama sürekli limon canım istiyor.

sütlü biber yemeği :)) 40 yıl yemesem aklıma gelmez canım da istemez sofrada olsa başka şeylerle atıştırırım ama bulantılarım ilk başladığı haftalarda bi canım çekti resmen yemeğin kokusu burnuma geldi neyse önce süt bulduk bu arada normal paket süt değil köyden özel getirttim koyun sütü tabi gelene kadar iki gün de geçti hemen yaptım 2 tabak yedim normalde kaşığını sürmeyen ben çokta keyifli bi şekilde yedim görsen sanki en çok sevdiğim yemek ve 2 tabak yememe ve bulantılarım olmasına rağmen onu çıkarmadım :49:

Ya ben de 7+3 haftalik hamileyim, henüz hicbi şeye asermedim, o duyguyu çok merak ediyorum. Acaba bulantilarim var diye mi, bulantilar gecince belki aseririm :)

Ya ben de 7+3 haftalik hamileyim, henüz hicbi şeye asermedim, o duyguyu çok merak ediyorum. Acaba bulantilarim var diye mi, bulantilar gecince belki aseririm :)

yok bulantı ile alakalı değil aşerme genelde vücudun ihtiyacı olan bi besine olur istisnalar dışında canının istemesi ve aşermek farklı şey :)
her canının istediği şeye aşermiş olmazsın .o biraz daha farklı :49:

çilek ve baklavaya aşerdim çilek biraz zor oldu bulunması memleketteydim ve aslan babam yetişti :16:

çok enteresandır ki ilk kızımda buza aşermiştim.akıl almaz bir şekilde buz yiyordum.buzluktan hiç eksik edemiyordum.bardağa kalıp kalıp koyup yiyordum.kayınvalidem bebek zatürre olacak karnında diye endişelenip duruyorduçdoğum yaptıktan sonra bıçak gibi kesildi isteğim.şu anda portakala aşeriyorum.Allah'tan tam mevsimindeyiz de sıkıntı çekmiyorum.tek sorun fazlasının şişkinlik yapması.

benimki aş erme değil ama acı biber turşusunu eskisine göre daha çok tüketiyorum. genelde de ekşi şeyler canım istiyor.ilk zamanlarda gece on ikide nar ekşili falan etsiz çiğ köfte yemiştim mesela:)

ben inanılmaz derecede deterjan kokusundan etkileniyorum ve yeme isteği oluşuyor bunuda fisrtin naneli sakızlarıyla geçiştirmeye çalışıyorum :( başka bir yöntem bileniniz varmı :(

Yaz meyvalarına aşeriyorum. Erik, kayısı, şeftali, karpuz, çağla... bir de ekşi şeylere çok düşkün olmaya başladım. Limonata, vişneli dondurma, turşu tüketiyorum bol bol.

Back
X