Neye elimi atsam kuruyor..

Tortellini

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2011
1.092
7
0
Kocaeli
Çok bunaldım ya neye elimi atsam kuruyor..
İşe giriyorum bır aksılık cıkıyor işten ayrılıyorum paramı alamıyorum..
İş görüşmesi için mülakata gidiyorum,olumsuz sonuçla geri dönüyorlar..

Bendemi bir uğursuzluk var anlayamadım gitti..
3 ay olucak mezun oldum iş arıyorum bulamıyorum , insan bir işe sahip olmadan bişeylerede kalkışamıyor
ortada kalakaldım az önce bir görüşme yerinden telefon geldi. işe alınmamışım çok kötü oldum.
Niye olmuyor ki
Görüşmeye gittim : Ama siz üniversite mezunusunuz gb saçma sapan seyler önüme sürüyorlar.
Ee üniversiteye insanlar iş bulabilmek için gitmiyormu ..
Cok sıkıldım arkadaşlar ya (
Derdımı anlatmak ıstedım tutamadım daha fazla içimde anlatıcak pek kımsede yok
Napıcam ben böyle
Sürekli Allaha dua ediyorum bir kapı açsın diye ama bu görüşmem olumsuz sonuçlanınca artık cidden bunaldım cunku iyi bir sonuç beklıyordum

Sizin için yorucu ve çok uzun gelmiş olabilir ama 3 ay iş bulabilmek için çok kısa bir süre.Az daha sabretin, elbet biryerlerde nasibiniz var..

Hepimizin hayatında dönem dönem duraksamalar, sıkıntılar, terslikler oluyor; bazen çok uzunda sürebiliyor; fakat sonu inşaallah aydınlık oluyor.

Yeter ki uğursuzluk diye söz etmeyin bu durumdan, kendinizden..Kısmetinizin bol olduğunu fakat bu aralar az beklemede :) olduğunu düşünün, kendinizi motive edin, iyilikler dileyin.. Yakın zamanda inşaallah hayırlı bir iş bulursunuz.

Canım bence içini ferah tut fazla düşünme hersey olacagına varır belki senin için onlar hayırlı değildir bu şekilde düşün ve umutsuzluga kapılma... Ümidini yitirme Allah'ım hepimiz için hayırlısını versin

3 ay evet kısa bir süre haklısınız ama önüme fırsatlar çıktıgı halde bıseyler olmayınca boyle dusunuyorum ıster ıstemez
yanı demekkı bende bısey var dıyorum artık ve uzuluyorum halıyle ..
Guzel duanız için tşk ederım inşallah bulurum ve bu yazıyı okur gulerım :

Haklısın artık kendımı böyle avutuyorum ama yinede işte olmuyor zaten gorusmede adama uyus olmustum ama yınede cv.ımden dolayı alınırım dıye dusunuyordum

merhaba
bence de umudunuzu kaybetmeyin, gerçi bunalıp burda içinizi dökmuşsünüz zaten, sadece bunaltı gününüz bugün, iyi sonuç bekleyip olumsuz sonuç aldığınız için kısa süreli bi sıkıntı... ayrıca 3 ay ne ki, benim arkadaşlarım var 8 yıl oldu mezun olalı, kpss belası yüzünden atanamıyor, sağda solda ücretli öğretmenlik yapıyorlar ki ben de mezun olduktan sonra atanamadım hemen, 8 ay sonra şubat dönemi atandım, umudunu yitirme asla, kötü düşünme ki kötülükleri çekme, kolay gelsin :)
ayrıca tabi iş görüşmeleri için hani bazı hazırlıkları da yapmak gerekir, onları da yapıyorsanız elinizden geldiğince, artık tek sorun iş sizin için hayırlı değilmiş :) uygun bi iş olduğunda, siz de kabul edileceksiniz...

Kpss olayına hıc gırmıyorum cunku daha bu yıl hazırlanmaya baslıyorum.oda ayrı sorun deılmı :) bakalım daha basımıza neler gelecek kpssde..

Ben suanda kendı ıhtıyaclarımı karsılayabılcegım herkez gb işte iş arıyorum.. geçici olur part olur neolursa olur ..
'' Bazı Hazırlıklar '' dedıgınız nedır ?
Şık giyim
Kendınden emin bir duruş
İyi doldurulmuş bir cv
Güleryüz falan mı bunları yaptıgımı dusunuyorum.
ya aslında ilk defa red cvbı aldım sanırım bu benı çok üzdü
şaşırdım, daha önce yanı okul donemınde de sonrasında da iş teklifi gelmiş ben red etmiştim uymamıstı bazı şeyler
Şimdi sanırım Allah nankorlugumun cezasını verıyor bana boylelıkle

Bir de mutlu olmayı hissedebilmek diye bir olay var. Hayatındaki her şeye şükredip hep mutlu olmayı, olabilmeyi denersen inan ki hayatın güzelleşecek ve iş de bulacaksın. Azıcık güzel düşünelim. 'Olmuyor' kısmına odaklanma. Odağını iyi şeylere yönelt, olumsuzlara he de geç. Vallahi değişecek bazı şeyler. Denedim ve gördüm.

Önüne çkan fırsatlar senin için şu an hayırlı olmadığı için olmuyordur tatlım. Bak ben şimdi çalıştığım yere tam bir buçuk yıldır 4 kez başvurmuştum 5. başvurumda alındım :) O zamanlar ben de isyanlardaydm ama olmamasının sebebi varmış. Eski çalışanlar, eski müdürler çok sorun çıkarmış, hergün kavga oluyor diyor çalışanlar, büyük hırsızlık da olmuş. Bütün pislikler temizlenmiş şirketten. Yani bana iyiki o zaman gelmedin, iyiki o zaman olmadı, en huzurlu zamana denk geldin diyorlar. Ben de olanları duyunca Allah'a hergün şükrediyorum. Biraz sabır, hem 3 ay bu devirde gerçekten çok kısa bir süre...

Son düzenleme:
bana görüşmede olumlu diyorlar sonra ses seda yok bu daha kötü sanki
Allah herşeyin hayırlısını versin ha bu arada bir yerle de anlaşmıştım ama içimden bi ses gitme dedi işe alınmışken vazgeçtim her işte bir hayır var inanmak lazım

Seni çok iyi anlıyorum.İnsan hayatında böyle zamanlar olabiliyor.Ben de yaşamıştım bundan seneler önce benzer durumu.İş bulamıyor bulsam bile girdiğim iş yerleri bi süre sonra kapanıyordu.Aynı senin gibi düşünüyordum."Acaba bende mi bi sorun var?" diye. Ama dediğin gibi bir dönem geçiyor böyle.Sonrası güzel olacaktır.Umarım en kısa zamanda istediğin gibi bir iş fırsatı çıkar karşına.Olumlu düşün 3 ay gerçekten bunları düşünmen için çok kısa bir süre.

Mutlu oluyorum. yanı aslında cok cabuk mutlu olan cok cabuk mutsuz olan bırıyım. yanı iş gorusmesıne cagardıkları zaman bıranda mutluluğum artıyor motıve oluyorum ama boyle olumsuz donduklerı zaman butun sungum dusuyor.

Ben buraya daha ilk kez başvurdum alınmadım ya sımdı bırdaha oraya ayak basmam dıyorum :))

Yok böyle hiç olmadı. zaten bu benim ikinci yaptıgım basvuru . dıgerlerı hep arayo gorusmeye cagarmıslardı
boyle olunca hem uzuldum hem bozuldum

3 ay evet kısa bır zaman ama ne bıleyım evde bos oturan bırı olmadıgım ıcın bana yıl gb geldı.
İnsan evde kalınca kendıne olan guvenınıde sarsıyor bır tuhaf oluyor işte inş bıranca bulurum bır iş.

Ben de seninle aynı durumdaydım. Zaman zaman böyle umutsuzluğa kapıldım. Evde oturmak cazip gelse de boş boş durmak bir süre sonra feci sıkıcı oluyor. Bugün sonunda görüştüğüm bir yerden olumlu bir sonuç aldım. Sana önerim sakın iş olsun da artık moduna gelme. Ben bir kaç kez öyle yaptım, sevmediğim işlere gittim,, 2-3 durup çıktım. İlk işimiz olacağından sen de biliorsun ki 1 sene en azından orada çalışmak zorundayız. İnsan kaynakları bu ayrıntıya dikkat edior.. O yüzden ferah tut içini. Kısmetinde vardır mutlaka bir iş. Geç olsun ama güç olmasın. Ben buldum sonunda, darısı senin başına arkadaşım.

Son düzenleme:

Aslında evet cok haklısın, gir çık gir çık olumsuz bır ımaj cızmıs olunuyor.
Bende kendımı oyle tesellı edıyorumm artık işte.

Çok tşk ederım ya yorumlarınızı okudukca rahatlıyorum tek deılmısım demekkı :)

Bu durumda olan bir tek sen değilsin.
O bahsettiğin işe 100 kişi başvursa 1 i alınsa diğer 99u ile aynı konumdasın!
Yani hemen karalar bağlamak, yok nankörlük edip ceza çekmek gibi modlara girme.
Bende yeni mezunum özel sektörden nefret ediyorum.
İş görüşmesine gittim kilolusun ayı gibisin zeki değilsin gibi neler neler duydum.
Sen daha bir tane red cevabı aldın diye bu kıvama geldiysen.
Dışardaki onca insan ne yapsın..
Aylarca senelerce işsiz kalan kardeşlerimiz var.

Sırf özel sektörün rezilliğini çekmemek için bu yılımı kpss ye ayırdım.
Çok iyi hazırlanıyorum.
Nasipse olur inş.

İş kısmına gelince derslerden kalan vaktimi el sanatlarına ayırıyorum.
Sonra da satıp kendi ihtiyacıma alıyorum.
En azından aileme yük olmuyorum.

Herşey nasip kısmet fazla isyan etmemek lazım.
İlacımız sadece zaman.

Sende gireceksen kpssye derslere odaklan.
Yoksa bu sinir stresle olmaz..

Ben sınırlı deılım ama sızın mj baya sınır yuklu olmuş ..
Ben sadece durumumu uzuntumu paylasmak benım gb olanlardan tesellı almak ıstedım.
Anlatabıldım mı ..

Bugun iş ararken önünden geçtiğim bir cafe-börekçi tarzı biryere girdim eleman arıyorlarmış
sabah 6:30 akşam 7-8 gb paydos ( maaşı sordugumda hak edip etmediğine bakıp karar verıcez ) dedıler ya şok oldum.
Tuvalette yıkayacaksın , servıst yapıcaksın , börekte kesiceksin vs vs ..
Bunların hepsını yaparım hıc sorun değil ama bu iş verenlerin tutumu beni deli ediyor.
Anlıyorum ki ezilmemek surunmemek için özelde : neolursa olsun devlete sıgınmak lazım
Yoksa özeller insanı yemek için bekliyor bu nedır ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…