Mutfak Püf Noktaları neyi ne zaman nasıl buzluğa atıyoruz

sue1

Rabbim sana emanetiz
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2011
954
149
123
Tekirdağ
kızlar forumda buzluğa atılan gıdalarla ilgili birçok konu var. ama genelde ne nasıl atılır konusunda. benim merak ettiğim hangi gıda hangi aylarda atılır. mesela şu ana kadar neler attınız siz? cevap yazarsanız gerçekten çok faydalı olacak benim için. şimdiden teşekkürler...

Bezelyee , taze fasulye koydum cnm hatta biraz once ayıkladım fasulyeyi yarın şoklıcam sonra hoooooppp buzluga...çok iyi oluyor kışa falan saklamak içinde koymuyorum buzluga... biri geldiginde yada evde olmadıgım zamn gelince hemen ayıklanmış yıkanmışş hooooppppp tencereye pratık oluyor:)) temmuzda vişne zamanı ( iki hafta kadar süresi onun) o yüzden sürekli aklımın bir kosesinde ..çıkınca hemen alıcam. mevve süyü çok güzel oluyor artı pastaları süslemek için...vs...vs....

Bezelyee , taze fasulye koydum cnm hatta biraz once ayıkladım fasulyeyi yarın şoklıcam sonra hoooooppp buzluga...çok iyi oluyor kışa falan saklamak içinde koymuyorum buzluga... biri geldiginde yada evde olmadıgım zamn gelince hemen ayıklanmış yıkanmışş hooooppppp tencereye pratık oluyor:)) temmuzda vişne zamanı ( iki hafta kadar süresi onun) o yüzden sürekli aklımın bir kosesinde ..çıkınca hemen alıcam. mevve süyü çok güzel oluyor artı pastaları süslemek için...vs...vs....

dolmalık biberleri yıkayıp kurulayıp, çekirdeklerini çıkarıyorum,
1 tencerelik olacak şekilde poşetleyip buzluğa atıyorum
kışın çıkarıp içini doldurup hoooop ocakta pişiyor.

taze fasulyeyi yıka,temizle,doğra,
tencereye azıcık yağ koy fasulyeyi kendi suyunda kısık ateşte pişrmeye başla,
üzerine dilediğin kadar doğranmış domatesinide koy biraz pişir,
soğuyunca poşetleyip buzluğa at,
kışın buzluktan çıkarırsın soğanını doğrayıp salçayla kavur,
üzerine bunu ekle,baharatını sıcak suyunu koy kaynat miss gibi yemek:)

çok teşekkür ederim kızlar. ben de buzluğa fazla aldığım bezelyeleri falan koydum ama geçen sene fasülye zamanını falan kaçırmışım. bu sene işimi garantiye almak için sizlere danışayım dedim. o zaman yarın ilk iş pazara uğrayıp bunları almak.

geçen tvde bezelyenin direk konulmaması gerektiğini işlediler. kaynar suda 3 dk kadar haşlayıp buzlu suda bekletip kurulayıp öyle poşetlere doldurdular sonra dondurucuya. direk atılırsa içerisindeki bir madde ilerlemeye devam ediyormuş ve zamanla dondurucuda da olsa bozulmasına sebep oluyormuş. dikkat edelim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…