Her insan elinde olmayanlara özenir. Başka insanlar da belki sizin hayatınıza özeniyordur.
Burda eşinizin sizin istediğiniz somut adımları atıp atmadığına göre çözüm üretebilirsiniz. Çünkü bazı erkekler böyle ayrıntıları düşünmeyi gerçekten angarya görüyor. Mesela şuraya gidelim deyince gidiyor mu? Bana şunu al deyince alıyor mu? Eğer yapıyorsa kendi mutluluğunuzu siz oluşturun. Kendi sevdiğiniz şeyleri net bir şekilde isteyin, yapsın.
Eşim mesela bana hediye seçmek konusunda çok eringeç. Özel günlerde de ne yapalım diye hep bana sorar, doğum günümde bile. Birkaç kere kendiliğinden düşünsün, birşeyler planlasın diye bekledim, baktım ki hayal ettiğim gibi olmayınca daha çok üzülüyorum. İpleri elime aldım. Şimdi ona özel günlerimizi katagorize edip uygun olabilecek hediyeler listesi gönderdim. Onun kafa rahat, benim kafa rahat. Özel günler için de ben plan yapıyorum, o uyguluyor. Evet çok romantik ya da sürprizli sayılmaz ama en azından derin hayal kırıklığı yaşamaktan iyidir. Bazen mutluluk beklenmez, tercih edilir...