Nf1 hastalığı hakkında yardım lütfen

hanifff

Guru
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2011
80
57
288
İstanbul
Merhaba.
Nf1 hastalığı hakkında bilgi sahibi olanlar yazabilir mi? Bebeğim çok ufak.ailemizde kimsede bu hastalığa ait lekelerden, belirtilerden yok. Bebeğimin doğuştan 4 tane 1,5-5 cm arası calm lekeleri vardı.1 tanede 2 mm boyutunda vardı. Bunların iki tanesi hariç diğerleri atipik şekilliydi(oval ya da yuvarlak formun dışında leke). Şimdi kızım 3,5 aylık okadar çok lekesi var ki çoğunluk 5mm altında lekeler ama 40 civarı lekesi var. Sanki sürekli de yeni leke belirmeye devam ediyor. Doğuştan gelen lekelerin ortasında renk açılması sanki boş ten rengi alanlarda oldu.
Başlarda bu hastalık mı diye çok üzülüyordum kahroluyordum . Genetik test için kan verdik sonucu bekliyoruz.O da çok uzun sürüyormuş. Ama internette araştırdıkça Nf1 bukadar ufak yaşta çok sayıda leke olmazmış. Bu kadar çok ancak mikrodelesyon nf1 de yeni ağır semptom göstereceklerde olur yazıyor.

Dünyam başıma yıkılmış gibiyim resmen. 36 saattir 1 dakka bile uyku uyuyamadım. Üzüntüden sütüm kesildi.
Belrtilerine baktım çocuğumda ufak ama henüz bi semptom yok. Ağır olanlarda yüzde bazı farklılıklar olabiliyormuş. Bir bilgisi olan buladar ufakken çok lekesi olan bilen var mı?

Allahım büyüktür Allah’ın izniyle birşey çıkmaz inşalalh benim 3 yaşında kızımda da çok leke vardı üniversite hastanesine nöroloji doktoru benzetmesi abakalım

Allahım büyüktür Allah’ın izniyle birşey çıkmaz inşalalh benim 3 yaşında kızımda da çok leke vardı üniversite hastanesine nöroloji doktoru benzetmesi abakalım
Merhaba. Tam anlayamadım. KızınızDa çok leke vardı ve doktor kontrollerine göre sonuç ne çıktı? Bizde çapaya gittik. Orda bi Prof kontrol etti. O da sadece şuan leke var diye evet şüphesi bu kadar sayıda olur testler yaptırmalısınız dedi. GöZ, karın ultrason, kan testleri iyi sonuçlu geldi.gemetik trsti verdik sonucunu bekliyoruz. Genetik test sonucuna göre beyin mrı da olacak. bir kaç alman araştırmasında B12 eksikliğinde benzer lekeler olabilir diyordu. Bende çok az rastalanacak kadar ağır bi hamilelik geçirdim neredeyse 9ay kustum zayıf olmama rağmen 8 kg verdim. Bebeğin kan değerleri bozuktur dedim ama çok iyi çıktı.
Chat gpt ye tüm özellikleri yazıp sorunca mikrodelesyon nf1 bir diye bir özellik söylüyor bumu araştırınca mahvoldum. İnsan normal nf1 olsun diye dua etmeye başlar.

Sizden detay öğrenebilir miyim? Çocuğunuz kaç yaşında benimki kadar ufakken çok lekesi var mıydı? Genetik test yaptırdınız mı doktorlar ne dedi, bizde tipik leke çok ama renk ve şekil olarak atipik leke de çok. Yani nf1 in olması gerek standart lekelerinden fark şekilde calm lekesi

Ben kızımdaki lekeleri doğum lekesi zannediyordum taki bi gece internette bu lekeler nasıl geçer diye araştırma yapana kadar bicbaktım bu lekeler hastalık demekmiş. Apar topar nörolojiye gittik lekeler nf olabilir dedi dünyam başıma yıkıldı bizde çoktı 10 tane gibi. 2 tanesi büyük biri çok koyu diğerleri biraz daha küçük. Sonra cildiyeye gittik cildiye doktoru 80 yaşında bir adamdı lekeleri başka birşey dedi ben emin olamadım üniversite arastirma hastaneine gittik orada çocuk nörolojisi doktoru kızımı inceledi çok şükür bunların nf lekesine benzemediğini çoğalırsa gelmemizi söyledi Şuanlık çoğalma yok çok şükür inşalalh sizde hayırı haber alırsınız

Sadece lekelerinin resmini atabilir misiniz belki bizler de rahatlarız siz gibi

Genetiği temiz çıkıp yine de bu tanıyı alan birini duymuştum. Tutulum yapmasıyla ilgili oluyor semptomlar anladığım kadarıyla. Ailesinde de çokça o lekelerden olan birileri varmış ama onlarda tutulum olmamış. Benim bebeğim de tek büyük bir lekeden dolayı nöroloji takibine alındı. Genetik doktoru tek leke için klinik bulgusu da olmadan test yapmam demişti, takmayın diyemem size en ufak şüphe bile insanı zorluyor. Lütfen kendinizi fazla yıpratmamaya çalışın. Bebeğinizin süte ihtiyacı var.

Peki kişinin durumu nasıl
Mozaik mi demişler durumu için

Peki kişinin durumu nasıl
Mozaik mi demişler durumu için
Kısa süre kulak misafiri olup duymuştum konuşacak çok zamanımız olmadı, konuştuğum kişi de onun aile bireyiydi. Dizde tutulum olmuş sonradan, yürümekte sorun yaşıyormuş 20li yaşlarda hasta. Ben genetik testi yapılmadığını söyleyince anlatmıştı genetik testinde çıkmamasına rağmen bu tanıyı aldığını.

Bu sanırım daha önce raslanmamış bi mutasyon örneği olmuş. Bu forumda biri yazmıştı. 19 sene negatif alıp sonra pozitif sonucu çıkan olmuş. İsim vermiyim ama başka biriyle daha konuştum binlerce lekesi olup aileden kalıtsal bu hastalığı olup 40 lı yaşlarda hiç bir belirtisi olmayanda varmış. Yani cidden piyango gibi bişi az leke var oh diyorsun dizde tutulum oluyo çok leke var diyorsun hiç bişi olmuyor. Ama bizimkinde beni tek korkutan bu kötü senaryolar uzun süre sonra çıkıyor. Yani çok lekenöe bile seneler içinde oluyor. Eğer bir bebekte çok hızlı lekelenme varsa yani leke sayısı erken yaşta çoksa mikrodelesyon(ağır semptomlar) oluyormuş

Merhaba benim oglumunda karnında kocaman bi doğum lekesi var. Karnının yarısını kaplayacak sekilde. Bide elinde var zeytin kadar. Baska leke yok. Bebekken götürdüğüm doktor lekeler artarsa yada olan lekeler sekil değistirirse bakalım dedi. Hic bi tahlil yapmadı takipte kalın sadece dedi. Oğlum suan 4 yaşında. Yeni leke cıkmadı. Olan lekelerde aynı duruyor. Sizce ne yapmalıyım konuya rastlayınca anksiyetem hortladı cok endişeliyim korkuyorum.

Ben 6-7 ve üzeri leke kriter diye biliyorum. Yine de gidin bi ara aklınızda kalacaksa. Çocuk nöroloji olan bir şehir veya eğitim araştırmaya gidersiniz. Çocuk doktoru yönlendirir.

Ben 6-7 ve üzeri leke kriter diye biliyorum. Yine de gidin bi ara aklınızda kalacaksa. Çocuk nöroloji olan bir şehir veya eğitim araştırmaya gidersiniz. Çocuk doktoru yönlendirir.
Çocuk nörolojisi dedi zaten bana böyle. Gittik yani. Sizin bebeğinizin büyük lekesi ne kadar büyük kaç tane lekesi var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…