- 8 Eylül 2019
- 715
- 298
- 103
- 35
Bu arada hep seninle olsun canim miniklerin sag-salimGünaydın arkadaşlar. Benim ikinci tedavimde negatif olunca genetik tarama yapacağım embriyo ya dedi. Ben doktora şunu sordum ilk tedavimde de sizle yaptırdığım tedavide 3. Günden öteye embriyom yaşamıyor ki neye tarama yapacaksınız. 5. Güne kalan embriyo ya yapılıyor zaten benim beşe kalsa belki sonuç pozitif olacak. Kem küm etti. Ben doktor değiştim. Son tedavi olduğum yerdeki doktora dedim iki negatif var son doktorum tarama diyor. Yaparız dedi maddi gücünüz varsa neyse benim embriyolar beşinci güne geldi. Embriyologları aradı 5 tanesi taramaya gidecek kadar iyi diğerleri de güzel ama tarama için uygun değil. Ne yapalım. Eşim sordu ya bizim kromozom sorunu yok test temiz çıktı aslında kararsız kaldık dedi adama. Adamın söylediği şuydu gebe kalma yüzdenizi artırmaz. Biz kromozom bozukluğu olan anne babalar dan oluşan embriyo da genetik taramayı doğru buluyoruz dedi. Tarama bebeği sağlıklı yapmayacak ya da tutunmaya ekstra bir etki oluşturmayacak dedi. Biz o an vazgeçtik doldurun dedik hepsini tarama yapmadan. Çok şükür iki tane miniğim şimdi benimle 9. Haftayı bitirdik.