Ngsli embriyo transferi ve trizomi 13

Teletabiii

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2016
722
564
103
40
Merhaba arkadaşlar,
Başına gelen ya da fikri olan var mıdır diye danışmak istedim. 5.tüp bebek tedavim sonucu şuan 16 haftalık hamileyim, ilk gebeliğim. Embriyom ngs den gelen sağlıklı bir embriyoydu. 13.haftamda 2li testimde yüksek risk gelmesi sonucu gebelik takibimi yapan doktor fetaldna testi(nipt) önerdi içimiz rahat etsin diye güya ama onda da sonuç trizomi13 pozitif olarak geldi:( günlerdir şuursuz gibi sürekli araştırıyor düşünüyorum. 17. Haftamda amniyosentez yapılacak.. ngs de fetaldna da çok güvenilir testlerr diye biliniyor, var mıdır bilgili ya da konuyla ilgisi olan birileri…

Merhaba arkadaşlar,
Başına gelen ya da fikri olan var mıdır diye danışmak istedim. 5.tüp bebek tedavim sonucu şuan 16 haftalık hamileyim, ilk gebeliğim. Embriyom ngs den gelen sağlıklı bir embriyoydu. 13.haftamda 2li testimde yüksek risk gelmesi sonucu gebelik takibimi yapan doktor fetaldna testi(nipt) önerdi içimiz rahat etsin diye güya ama onda da sonuç trizomi13 pozitif olarak geldi:KK43: günlerdir şuursuz gibi sürekli araştırıyor düşünüyorum. 17. Haftamda amniyosentez yapılacak.. ngs de fetaldna da çok güvenilir testlerr diye biliniyor, var mıdır bilgili ya da konuyla ilgisi olan birileri…
Çok geçmiş olsun.Ben de pgt li embriyo 100%100 sağlıklı diye düşünürdüm.Yasimdan dolayı ikili üçlü testlere hiç basvurmayip direk fetal DNA yaptırdım.Arastirirken burdan bı hanımefendiyle bilgi alisverisinde bulunmuştum.Benim doğal gebelik hanımefendininki yanlış söylemeyeyim ya pgt li ya da NGS li embriyo idi.Ve o da Fetal DNA yaptırmıştı.Ben de o ana kadar genetikli embriyonun da sağlıksız olabileceğini bilmiodum ama olabiliomus.Embriyo transferden sonra da bölünmeye devam ettiği için hatalı kodlamalar olabiliomus.Hanimefendi yeni doğum yaptı.Kasim 2021 tüp bebek gurubundan sanırım adı cide2019 du.Hemen paniğe kapilmayin,kendinizi koyvermeyin Fetal DNA bir tanı değil olasılık testi.Kesin tanıyı amniyosenez koyacaktır size.Tekrar geçmiş olsun.

Teşekkür ederim arkadaşım..
Transferden sonra bölünme kısmını düşünmemiştim hiç , kimse de bahsetmedi, öyle bişi varsa olabilir tabi evt.. yani tüp bebek doktorum ngs”nin trizomiyi atlaması çok zor dedi bi umutlandım ama dediğin durum da tam aksi aslnda.. amniyosentez en net cevabı verecek belli ki ,o zamana kadar da ömürden ömür gidecek artk:(

İkisi de %100 güvenilir değil diye biliyorum. Bana verilen ngs bilgilendirme formunda ngs %95 güvenilir yazıyor. Ayrıca bu forumda fetal dna pozitif gelip amniyosentez negatif gelen okumuştum. İçinizi ferah tutun 🙏
İnşallah ben de o örneklerden olurum , hiç denk gelemedim sanırım ben .. çok teşekkür ederim🙏🏼🙏🏼

Teşekkür ederim arkadaşım..
Transferden sonra bölünme kısmını düşünmemiştim hiç , kimse de bahsetmedi, öyle bişi varsa olabilir tabi evt.. yani tüp bebek doktorum ngs”nin trizomiyi atlaması çok zor dedi bi umutlandım ama dediğin durum da tam aksi aslnda.. amniyosentez en net cevabı verecek belli ki ,o zamana kadar da ömürden ömür gidecek artk:KK43:
merhaba benim embriyo ngs yapıldı sonuç parsiyel trizomi 4p sağlıksız dediler ama doktorum bana imza karşılığı transfer yapabiliriz dediler bende ne yapacağımı bilmiyorum

İkisi de %100 güvenilir değil diye biliyorum. Bana verilen ngs bilgilendirme formunda ngs %95 güvenilir yazıyor. Ayrıca bu forumda fetal dna pozitif gelip amniyosentez negatif gelen okumuştum. İçinizi ferah tutun 🙏
Allah ım ne güzel birşey söylediniz günlerdir ağlıyorum uyuyamıyorum fetal DNA pozitif geldi benim bebeğim de tüp bebek yaş 35 amniyosentez yapılacak dilerim o umut bizim içinde olur hemen paylaşırım hikayemi o zaman 🤲🤲🤲🙏🙏

Benim gibi çırpınarak cevap arayn birileri olur belki diye yazmak istedim.. amniyosentez temiz çıktı şükürler olsun, yani fetaldna testi de yanılabiliyormuş… ❤️
Allah ım dan umut bekliyorum ben de böyle bir jöur bebeğim tüp bebek ve fetal DNA trizomi 21 pozitif çıktı şuan tek umudum amniyosentez dilerim sizin gibi yüzü Gülen olurum 🤲🤲🤲🤲 bana da dua edin lütfen

Allah ım dan umut bekliyorum ben de böyle bir jöur bebeğim tüp bebek ve fetal DNA trizomi 21 pozitif çıktı şuan tek umudum amniyosentez dilerim sizin gibi yüzü Gülen olurum 🤲🤲🤲🤲 bana da dua edin lütfen
Canımmm inşallahh.. içini ferah tut ve amniyosentezi bekle mutlaka.. detaylı usg bakıldı mı, az çok orda da yakalıyorlar…

Canımmm inşallahh.. içini ferah tut ve amniyosentezi bekle mutlaka.. detaylı usg bakıldı mı, az çok orda da yakalıyorlar…
Orada hiçbir şey görülmedi ense kalınlığı dışında şimdilik canım amniyosentez kesin sonuç verir dedi doktor perinatoloji doktoru amniyosentez yapacak Cuma günü dua ediyorum bol bol 🤲🤲🤲

Back
X