Nihayet Kurtuldum!

bosanmayi ne saniyorsunuz siz ya. Allah dusmanima vermesin. benim mahallemde bosanan arkadasim gule oynaya gelmisti. 6 yil oldu hala tedavi goruyor ilac kullaniyor. benzi sapsari o guzel kadin coktu resmen. dis hekimi kendisi. siz ne kime ne anlatiyorsunuz.
Nasıl bir düşünce yapısı bu anlayamadım,ne yapsın sırf boşanmamak için elin öküzüyle ömrünümü çürütsün

cok komik anlatmis. hayati kaymis sokta herhal daha. kendine gelince hayatin gercekleriyle yuzlesecek.

Çok koca manyağı gördüm de sizin gibisini görmedim.

Böyle körlük, böyle kendini hiçe saymışlık, böyle evliler üstündür zihniyetini taşıyabilmek her babayiğidin harcı değil. Bravo.

cok komik anlatmis. hayati kaymis sokta herhal daha. kendine gelince hayatin gercekleriyle yuzlesecek.

Çok koca manyağı gördüm de sizin gibisini görmedim.

Böyle körlük, böyle kendini hiçe saymışlık, böyle evliler üstündür zihniyetini taşıyabilmek her babayiğidin harcı değil. Bravo.

ama şimdi kendi annema babama bakıyorumda evlilikte bi saatten sonra zaten monotonlaşmıyor mu her dakika ilgi beklemek ya da seevgililik döneminin ilk üç ayı gibi olmasını beklemek ne kadar doğru? yanlış anlama evli değilim ama ilerleyen ilişkilerde bile ilgi bir süre sonra erkekler tarafından azalıyor sonsuz ilgi gösterebilen bir erkek var mı ? :KK16:

Canim hakli olabilirsin, ama benim yukarida anattiklarim cok kisa bir özetti. Detaylara girmedim, sonucta herkezin bir mahremiyet cizgisi vardir, asmak istemem.

Erkekler zamanla ilgisizlesiyor olabilir, kadinlardada vardir bu. Ama biseyler en basindan beri ters gidiyorsa, ilerde bilinki bu dahada vahim bir hal alacaktir. Mesela biz esimle yeni evliyken, patronu ona 2hafta balayi olsun diye, tatil vermisti. Benim esim ise, ücüncü gün ben evde bunaldim yav diyip ise gitmisti tatilini iptal ederek. Insanda ne heves birakiyorlar, ne nese. Hafta sonlari cekilmez bir hal aliyor, ben sakalar yapiyorum, sohbet etmeye calisiyorum, o bön bön bakiyor. Hayat cekilmez oluyor.
Kaldiki benim annemle babamin evliligi 40 seneden sonra bile, bu hale gelmemisti. Bir sey bana acik acik zarar veriyorsa, buna devam etmem cok sacma. Dünya bir kocanin etrafinda dönmüyor, saygi kadar sevgide önemlr bir evlilikte. Bir kadinin, kocasinin onu sevip sevmediginden süphe bile etmemesi gerekiyor. Kirk yil düsünsem, evliligimde bu tip sorunlarla karsilasacagim aklima gelmezdi, ama hersey insanlar icin bu hayatta. Bu karari almakta hic kolay olmadi ayrica, yterince gözyasi döktüm 2 senedir. Su an üzülmememin sebebi bu.

şu cümleler bütünü DUYGULARIMIN TERCÜMANIDIR. ben yazsam bu kadar yazamazdım yaşadıklarımı.tebrik ediyorum seni.:KK36:
birebir yaşıyorum.ve benim tek yanlışım sinirlerime hakim olamayıp -sanki çözümmüş gibi- eşime şiddetle yaklaşmak oldu.en sonunda o da bana böyle yaklaşınca bütün bağlarımı kopardım.ve bi kaç saat önce onun karısı olmak istemediğimi ve en kısa zamanda bu evden gidip kendime yeni bi hayat kuracağımı , artık ondan beni sevmesi değer vermesi için bişey beklemediğimi ağlamadan söyleyebildim.
ve yüzündeki umutsuzluğu görmek benim zaferimdi.
artık kendime değer vericem.ve onu asla takmıcam. beni tatlı sözlerle kandırmaya çalışırsa naparım diye düşünmüyorum çünkü yapmıcanı biliyorum.
bi kaç ay sonra inşallah ben de burda böyle bi başlık açarım :KK73:
evet tek farkı aynı evde zoraki yaşadığın bi adam olmıyacak.kendin yaşıcaksın.yalnız yaşamak rol yapmaktan daha kolaydır diye düşünüyorum.

Ah arkadasim, bu gücü bulabilmek icin geceler boyunca yatagimda kendi basima agladigimi bilirim. Hep Allaha sigin, dinimizde erkegin kadina böyle yapmasi zulümden baska bir sey degil. Bu ruhsal terör. Insanin özgüveni zamanla sifirlaniyor, kendini zamanla kadin olarak bile görmüyorsun. Bir ara acaba bir cocuk yapip onunlami avunsam dedim, sonrada o dogacak cocuga acidim ve vazgectim. Cünkü bu sartlar altinda iyi bir annede olamazdim. Ben bir öküzle evliydim cünkü. Bir bluz satin alsam bile, para harciyorum diye somurtan bir öküz. Defalarca dedim, ben egitim hayatim boyunca, parttime calistim hep, para kazaniyorum, sanki cahil bir kadinmisim gibi davranmaya hakkin yok dedim kac kez. Toplum icinde beni azarlamalari, erkeklik gösterisi yapacakya. Inanin bütün bunlari sabirla karsiladim, onu el icinde kücuk düsürmemek icin, o beni rezil etse bile, gikimi cikarmazdim. Sadece kirilir küserdim bir kac saat. Ben kadinin bukadar ezilip hor görüldügu bir aileden gelmiyorum, bütün bunlara katlanilmaz bu zamanda. Canim insallah hersey gönlünce olur :)

Bende bosandim sayilir ! yanliz degilsiniz bu konuda ama guclu olmak gerekiyor ! ya omur boyu cekecektik, yada kurtulacaktik BIZ KURTULMAYI TERCIH ETTIK bizim yerimizde olmak isteyen o kadar cok kadin var'ki bir turlu esinden bosanamayan yillarca eziyet ceken... halimize sukredelim evet kolay degil cunku insanin maneviyati cok zedeleniyor ama Allah bzi kurtardiysa eger bu koca musvettelerinden vardir muhakkak bir cok sebebi.. Ilahi adalet elbet yerini bulucaktir ama bosanma davasinda hakkimiz neyse soke soke almamiz gerekiyor ben bosanma davami kazandim bakalim haklarimi odeyecekmi ....

Ben hic bir hak talep etmedim arkadasim. Ondan gelecek hayir Allahtan gelsin. Tüm esyalarimi orada birakip geldim, sadece kiyafetlerimi aldim. O esyalarin hepsini ben cok calisarak, okulumu ihmal ederek satin almistim oysa. Hakkim ona haram olsun. Su siralar bana bir de iftitra atma pesinde beyefendi. Benim bir bildigim olmasaymis, bosanmazmisim, bak seeeen? terbiyesizdeki lafa bak. Hala kendinde bir hata göremiyor!! Okadar maddiyata düskündüki, bir de mal mülk talep etsem ondan kurtulmam iyice imkansizlasacakti. Ona sadakam olsun o mal mülk. benden uzak olsun Yeter.

Selam arkadaslar.

Yaklasik bir senedir sizleri takip ediyorum. Bana güc verdiniz!

Kötü giden bir evliligim vardi. Kocam biz evlendik evleneli bana karsi soguk ve isteksizdi. Nisanligimiz ve sevgililik dönemimiz böyle degildi halbuki. Zaten beraber yasamadan anlamak imkansiz gibi.

Kocamla ev arkadasi gibi olmustuk. Ayni derde sahip olan arkadaslara söylemek istedigim su ki; Neyaparsaniz yapin bu adam degismeyecek! Ya kabullenin yada onu kibarca sepetleyin.

Herseyi denedim. Zaten yapi olarak bakimli ve hos bir kadinim. Kocamin yasi 28 benimse 25 di evlendigimizde. 2 sene tahammül ettim, ve nihayet bosanma davami acip annemin evine geldim. Davam daha gecen hafta tamamlandi okadar mutluyumki, onunla evlendim evleneli depresif olmustum hayata küsmüstüm. Onu hic özlemiyorum :D zaten evliligimdede yanlizdim simdide yanlizim, degisen tek sey, ona artik dadilik yapmak zorunda degilim!!! Ona hizmet edecegime anneme hizmet ederim beeh :D

Kocam koltukta yatiyordu, tv önünde yatmazsa uyuyamiyormus bey efendi. Bir erkek karisini haftalarca ihmal edermi? Bazen 6 hafta bile geciyordu, bizde tik yok. Söyledim üzüldügümü degismedi, Daha önce evi terk ettim sen beni galiba sevmiyorsun diye, yine düzelmedi. Beni göz yasiyla, sevgi sözleriyle bahanelerle kandirdi ve ona geri döndum. bir hafta tiyatro yapti bana ve sonra yine Ayni hmam Ayni tas.

Telefonlarini kurcaladim gizlice, aldatma filan yok bundan eminim. Herkez tarafindan begenilen bir kadinim, kocam niye bukadar ilgisizdi anlamiyorum. Benle niye evlendinki diyede sordum. Bana ilgi duymuyorsunki dedim, ben bu evin süsümüyüm dedim.

Onunla bir misafirlikteyken, gayet ilgili sevecen bir adam, ama evdeyken ben onun umurumda degildim. Sanki disariya karsi bir formalite evliligi gibiydi.

Bu dertten muzdarip arkadaslara soylemek istedigim sey su: Her kadin sevilmeyi hak ediyordur! Hic bir kadin, kocasindan ilgi görebilmek icin, sekilden sekile girmeye mecbur degil. Zira kocasi ona ilgi duymuyorsa neden evlensinki onunla? Gelin görünki, genc kizlari kandirip, evleniyorlar, ve mutsuzluga mahkum ediyorlar. Bütün ceyizlerimi cöpe bastim. Halbuki ne hayallerle almistim ben onlari. Ekonomik güclüklerle alinan o ceyizlerimi cöpe basarken hic gözyasi dökmedim a dostlar. Oysa cok duygusalimdir. Hayat beni güclü olmaya mecbur etti..

Bir erkegin sizi oyuncagi etmesine izin vermeyin! Bir kez geliyoruz su dünyaya, kendinize kiymet verin. Kendinizi suclamayin, acaba elimi ayagimimi begenmiyor yoksa, yoksa ses tonumdanmi gicik kapiyor diye kendinizi suclamayin. Bunlar fasa fiso. Siz sevilmeyi hakkettiginize inanin, ve o adamin sizi yanlizliga mahkum etmesine musade etmeyin!!!

Su an kendimi sanki yüksek bir binadan atlamis, ve nereye düsecegini bilmeyen bir insan gibi hissediyorum. Bosanmak kolay degil.

Fakat evli oldugun halde yapa yanliz olmakta hic kolay degil. Onun belki herkezden sakladigi bir problemi var, sizde bu oyunun bir kuklasisiniz. Bunu kabul etmeyin.

Derdiniz varsa kurtulun o dertten. Ben kurtuldum Allaha sükür.
'evlilikte yapayalniz olmak' aynen yasadim bunu arkadasim, cok iyi anliyorum..
Allah in izniyle guclu bi kadin izlenimi veriyorsun..
inşaAllah bundan sonrasi senin icin ferahlik olur ve yasadiklarini mutlulukla unutursun..

Ben hic bir hak talep etmedim arkadasim. Ondan gelecek hayir Allahtan gelsin. Tüm esyalarimi orada birakip geldim, sadece kiyafetlerimi aldim. O esyalarin hepsini ben cok calisarak, okulumu ihmal ederek satin almistim oysa. Hakkim ona haram olsun. Su siralar bana bir de iftitra atma pesinde beyefendi. Benim bir bildigim olmasaymis, bosanmazmisim, bak seeeen? terbiyesizdeki lafa bak. Hala kendinde bir hata göremiyor!! Okadar maddiyata düskündüki, bir de mal mülk talep etsem ondan kurtulmam iyice imkansizlasacakti. Ona sadakam olsun o mal mülk. benden uzak olsun Yeter.
Cnm benim esyalarimda altinlarimda vsvs hepsi onlarda kaldi onlari talep etmicem tabikide.. sadece mahkemede hakkim neyse onu talep ettim ve kazandim.. onuda odermi odemezmi bilemiyorum para degil amacim tabikide onu surundurmek ama bakiyorumda halen adam olamamis... su an temyizin rahatligini yasiyor ama oda onanirsa vay haline diyorum tamamen kusurlu gozuktu BEN KADINLARIN HAKKINI TALEP ETMESINDEN YANAYIM TABIKI HERKESIN TERCIHI FARKLI ... Haram zikkim olsun hakkimida asla helal etmedim zaten ... senin eski esin kuyruk acisi yasiyor belliki istedigi kdr iftira atsin hic bisey elde edemez.. kurtulduk cnm ve dimdik ayaktayiz .. guclu olalim yeterli bizim icin :)))

bosanmayi ne saniyorsunuz siz ya. Allah dusmanima vermesin. benim mahallemde bosanan arkadasim gule oynaya gelmisti. 6 yil oldu hala tedavi goruyor ilac kullaniyor. benzi sapsari o guzel kadin coktu resmen. dis hekimi kendisi. siz ne kime ne anlatiyorsunuz.
Sizin zihniyetinizde sorun var belliki.. bizde bosandik bizde SIKINTI cektik ama su an dimdik ayaktayiz .. evlenmek ne kdr dogalsa bosanmakta o kdr dogal kimse bosanmak icin evlenmez .. omrumuzu bize hayati zindan edenlerle gecirecek halimiz yoktu heralde .. bosanmayi tercih ettik buda bizim en dogal hakkimiz..

inşaAllah bundan sonrasi senin icin ferahlik olur ve yasadiklarini mutlulukla unutursun..
Sagol canim, birdaha biriyle yakinlasabilirmiyim bilmiyorum su an, biraz zaman alacak herhalde. Güzel dileklerin icin sagol,hepimiz mutlu oluruz insallah :)

Cnm benim esyalarimda altinlarimda vsvs hepsi onlarda kaldi onlari talep etmicem tabikide.. sadece mahkemede hakkim neyse onu talep ettim ve kazandim.. onuda odermi odemezmi bilemiyorum para degil amacim tabikide onu surundurmek ama bakiyorumda halen adam olamamis... su an temyizin rahatligini yasiyor ama oda onanirsa vay haline diyorum tamamen kusurlu gozuktu BEN KADINLARIN HAKKINI TALEP ETMESINDEN YANAYIM TABIKI HERKESIN TERCIHI FARKLI ... Haram zikkim olsun hakkimida asla helal etmedim zaten ... senin eski esin kuyruk acisi yasiyor belliki istedigi kdr iftira atsin hic bisey elde edemez.. kurtulduk cnm ve dimdik ayaktayiz .. guclu olalim yeterli bizim icin :)))
Aynen canim kurtulduk, bencede mantikli olani hakkini talep etmek, insallah ödeyecektir sana. Benim durumumda isimi haddinden fazla zorlastirirdi, Daha fazla yipranmak istemedim. Cektim gittim.

Sendemi yasadin canim, cok or yasayan bilir, inshallah bundan sonra hakkettigimiz mutluluga ulasiriz :)

Amin canim sagol, hepimiz icin insallah.
bi arkadaş abuk subuk yorumlarda bulunmuş şu hassas doneminizde lıtfen ciddiye almayın.. Hiç kimse boşanmayı gule oynaya istemrz. Muhakkak yaşadığı sorunlar bardağı taşırmıştrki bu raddeye gelmiştr iş. Anladığım kadarıyla guçlu bi kişiliğiniz var. Çabuk topqrlanacağınıza eminim

Ben böyle kendini bırakmayan dik duran kadınları çok seviyorum ve özeniyorum da asla göz yaşımı içime akıtamam yüzüm düşer sararır solar :) kendimi arabesk parçalarda bulurum :)Vallahi tebrikler
Kiz bende Ayni öyleyim, hemen belli olur mutsuzlugum. Cogu zaman annemi ziyarete gelmezdim evliyken, beni bu halde görmesin diye. Yanlizken cok aglarim ben. Ama kimse bilmez, güclü zanneder beni. Geceleri hep aglardim evliligimde, sonra sabah kalkar, makyajimi yapar, topuklularimi giyer, isime okuluma giderdim. Maske takardim yani. Ama bundan sonra aglamak yok. Bunun icin gelmedik dünyaya :)

Hikayenizi cok guzel anlatmissiniz.. Umarim bundan sonraki hayatinizda cok mutlu olursunuz gucunuz hic eksik olmasin insallah:) Evli degilim fakat hic yanlis gelmedi bugune kadar bosanmak bana kimin ne dusundugune aldirmayin sakin evlilik neyse nasil dogalsa bosanmakta o derece dogal bence..

Sendemi yasadin canim, cok or yasayan bilir, inshallah bundan sonra hakkettigimiz mutluluga ulasiriz :)
yaklasik 7 ay once bosandim ben de, bizim skntilar farkliydi, zerre pisman degilim Allah a cok sukur.. elimden geleni yaptim zira fazlasiyla.. hayirlisi bu inşaAllah, biliyorum.. Rabbim bundan sonrasini ailelerimizle guzel eylesin..

Back
X