Nikah başvurusu hakkında yardım

sweatfebruary27

Harikalar Diyarında...
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2012
2.215
134
373
Merhaba arkadaşlar..biz nişanlımla farklı şehirlerdeyiz.Benim bulunduğum şehirde olucak nikahımız.Sanırım onun bulunduğu şehirden izin belgesi alması gerekiyormuş. Daha önce bu şekilde farklı şehirlerde olup nikah başvurusunda bulunan oldu mu acaba ? kaç gün sürüyor diye sorucaktım?çünkü nişanlım haftaya cuma yanıma gelicek..5 günü var..halledebilir mi sizce ?

bızde esımle farklı sehırlerdeydık esımın oldugu sehırde kıyıldı nikah bız ızın almadık hıc bıryerden..

Merhaba arkadaşlar..biz nişanlımla farklı şehirlerdeyiz.Benim bulunduğum şehirde olucak nikahımız.Sanırım onun bulunduğu şehirden izin belgesi alması gerekiyormuş. Daha önce bu şekilde farklı şehirlerde olup nikah başvurusunda bulunan oldu mu acaba ? kaç gün sürüyor diye sorucaktım?çünkü nişanlım haftaya cuma yanıma gelicek..5 günü var..halledebilir mi sizce ?

belediyeye gidecek. ikamet ,sağlık raporu vs. 1 günde halleder.

biz de nişanlımla farklı şehirlerdeyiz, ikimizin de olmadığı bir şehirde kıyılacak nikahımız.. yani ikimiz de izin alacağız.. ben ptesi günü hallettim daha. bir günde bitti. gideceği yerler arasında çok mesafe varsa ve kalabalıksa falan bilemem ama değilse 2-3 saatte bitiyor..

Şimdi nikah yapabilmek için öncelikle belediyeye basvuruyorsunuz.
Sizden nüf müdürlüğünden evlenme ehliyet belgesi istiyor birde orada nikah yapacaksanız 8 izin belgesi alacaksanız 5 fotograf
Sizi verdigi evrak ile önce aile hekimliğine ordan hastahaneye gönderiyor. Biz kan tahlili ve akciğer filmi istiyoruz
Sağlık rap da geldiğinde ya nikah yapıyoruz yada evlenme izin belgesi veriyoruz.
Hatta nikah için evraklardan sonra yarım saatlik süreye ihtiyacımız var
Bide 91 tl ücreti var 66 TL si kesin ama bu artabilirde azalabilirde..
Bazı kurumlar onaylı nüf cüzdanı da istiyormus
Bazı kurumlar ögleden sonra nikah yapmıyormus
En güzeli nikah yapacagınız belediyeyi arayıp bilgi almak
Çok fazla işiniz yok hele de kış sezonu işiniz cabuk biter
Mutluluklar dilerim :)

Biz nikahı benim ikametimin kayıtlı olduğu yerde yaptık, eşim kendi ikametinin kayıtlı olduğu yerden izin almadı. Belediye birinizin ikametinin burda olması yeterli demişti.

bizim nikahimizin kiyilacagi belediye istedi maalesef izin belgesini..cevap yazan tum arkadaslarima cok tesekkur ederim..icimi rahatlattiniz..insan evlililk hazirliginda surekli bi panik icinde oluyor nedense..

belediyelerin uygulamaları farklı olabiliyor arkadaşlar... Denizli Belediyesi çiftlerin birlikte başvurması diye not düşmüş istenen evrak listesine mesela... bu yüzden belediyenin internet sitesinden bakın yada arayın... geçen cuma günü, önce belediyeden sicil numarası gibi birşey aldık,sonra (sanırım) 80tl gibi bir ücret karşılığı dosya aldık, nüfus müdürlüğünden nüfus kayıt örneği de alarak, akdeniz anemisi testi için kan verdik,sosyal hizmetler uzmanı ile gereksiz bir görüşme yapmak zorunda kaldık,evlilik ve aile olmak hakkında bir sürü teorik bilgiler... kan verdiğimize dair belge ile aile hekimine giderek sağlık raporlarımızı aldık,son olarak nikah dairesine fotoğraf,kimlik fotokopisi ve diğer tüm evrakları teslim edip tarihi aldık... bütün bunlar 3 saat sürdü sadece... Atladığım başka bir ayrıntı yoksa işlemler bu şekilde tamamlandı...

nikah basvurusunun birlikte yapilmasi gerekiyor..

eger nikah senin yasadigin yerde yapilacaksa basvuru icin nisanlinin senin yanina gelmesi gerek.. raporlari ayri ayri alabilirsiniz. herkes gerekli evraklari kendi sehrinden alsin basvuruyu birlikte yapin..

yok o buraya gelemez isleri cok yogun diyorsan da sen onun yanina gideceksin, basvuruyu onun sehrinde yapacaksiniz ama nikahin baska yerde kiyilacagii soyleyeceksiniz. memurlar da sizin islemlerinizi yapacak ve size istediginiz yerde nikah kiyabilesiniz diye bir belge verecek siz de (tek basiniza da olabilir bu kisim) o belgeyi nikah kiymak istediginiz belediyeye gotureceksinz

illa ki beraber basvuru gerekiyor yani..

Biz sadece benim blunduğum yerden ikametgahımı almıştık,eşimin olduğu yerdede başvuları yaptık.İizn gibi bir uygulama hatırlamıyorum...Güzel telaşlar bunlar Allah mutluluk versin...

bizim de öyleydi ve nikah benim olduğum şehirde kıyıldı.biz izin falan almadık.ama böyle sorunları olanları duymuştum.o da her belediyenin kendine özgü kuralları var diye söylemişti bir memur.nişanlın izin alıp raporlarını gönderirken sen de kendi işlemlerini tamamlarsın.ama bildiğim kadarıyla evrakları tamamlayıp teslim ettikten 1 gün sonraya nikah günü veriliyor en erken.biraz acele etmende fayda var bence.

izini eger basvuruyu yaptiginiz yerden farkli bir yerde kiymak istiyorsaniz aliyorsunuz zaten. biz basvurumuzu istanbulda yaptik izin kagidimizla baska bir sehirde evlendik..

Back
X