Nikah Nikah için Gerekli Belgeler Nelerdir?

isabel

Kuzey Ege
Yönetici
Super Moderator
Anneler Kulübü
6 Mart 2012
17.731
27.816
48
Evlilik Başvurusunda Gerekli Belgeler Nelerdir ,Nikah İçin Gerekli Evraklar hangileri ?...... gibi evlenmek isteyenlerin merak ettiği ve akıllarına takılanları yanıtlayarak sorunsuz bir evlilik işlemi gerçekleşmenize yardımcı olmak istiyoruz.




gelin-nikah-imza.jpg


Türk medeni kanunua göre nikah için gerekli olan işlemler aşağıda sıralanmıştır.

EVLENECEK KİŞİLER İÇİN GEREKLİ BELGELER

1- Nüfus kayıt örneği (Nüfus Müdürlüğünden)
2- Nüfus Cüzdanı ve fotokopisi
3- İkametgah ( eşlerden herhangi birine ait)
4- Sağlık raporu (sağlık raporlarının aile hekimliğine onaylatılması zorunludur. Testler (Hıv-ElizaHbsag-Vdrl Mikro Film ve Talasemi(akdeniz anemisi) testi yaptırılması zorunludur.Not: 60 yaş üzeri olanların Devlet Hastanesi’nden evlilik için heyet raporu alması gerekmektedir.)
5- 4’er adet vesikalık fotoğraf (Son 6 ay içinde çekilmiş olmalı)

BAŞVURUDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

Nikah Başvurusu Yapacaklar yukarıda yazılı olan evrakları hazırladıktan sonra sırasıyla aşağıdaki işlemleri gerçekleştireceklerdir.

1- Evlenecek kişiler birlikte başvuru yapacaklardır.

2- Başvurularda evraklar eksiksiz olmalıdır.

3- Evraklarda kazıntı silinti olmamalıdır.

4- Bilgiler harf farkı bile olmadan birbirini tutmalıdır.

5- Nüfus cüzdanları fotoğraflı, soğuk damgalı ve 10 yılı geçmemiş olmalıdır.

6- Eşlerden biri il dışında ikamet etmekte ise bağlı olduğu belediyeden izin belgesi alması gerekmektedir.(İkameti olmayanlar bağlı oldukları Belediye Evlendirme dairesinden, izin belgesi alarak Nikahını kıydırmak istediği evlendirme dairesine işlemler için müracaat edebilirler).
Eşlerden biri başvuruya gelemiyor ise(örn; şehir dışında-yurtdışında olması veya başvuruya gelemeyecek durumda bulunması gibi) bir diğerine Noter onaylı vekaletname vermesi zorunludur.

7- Çiftler 18 yaşını bitirmiş olmalıdır. Bitirmemişler ise
a) 17 Yaşını bitirmiş olanlarda anne ve babasının muvaffakatı olmalıdır.
b) 16 yaşını bitirmiş olanlar ise mahkeme kararı ile evlenebilirler.

8- Boşandıktan veya dul kaldıktan sonra 10 ay içinde evlenmek isteyen bayanlar mahkemeden iddet kaldırma kararı getirmek zorundadır.

9- Yabancılar için gereken şartlar;
a) Bağlı oldukları konsolosluktan bekarlık belgesi. (1 Asıl, 4 fotokopi)
b) Bağlı oldukları konsolosluktan doğum belgesi. (1 asıl, 4 fotokopi)
c) Bağlı oldukları konsolosluktan pasaport tercümesi. (veya herhangi bir yeminli tercüme bürosundan da tercüme edilirse olur.

10-Kadın, boşanma sonucu kimliğini yenilemelidir.

11-Soyadını kullanmak isteyen bayanlar bu isteğini müracaat sırasında belirtmelidirler.

12-Mal beyanında bulunmak isteyenler bu isteğini müracaat sırasında belirtmelidirler. Bu işlem Noterler tarafından da yapılmaktadır.

13-Evrakların geçerlilik süresi 6 aydır.

14-Nikah süresi belirlenirken en fazla 3 ay sonrasına, en erken ise 1 hafta içerisinde gerçekleştirilmek üzere nikah günü verilmektedir.Örneğin, Haziran ayında nikah günü almak için belediyemize gelen kişi Temmuz,Ağustos,Eylül aylarına gün alabilir.

15-Telefonla nikah günü rezervasyonu kesinlikle yapılmamaktadır. Nikah günü almak için belediyemize gelinmesi zorunludur

16- Beyannamelerin, siyah tükenmez kalem veya siyah pilot kalemle doldurulması gerekmektedir.

Yukarıdaki yazılanları tamamladınız ve nikahınızı yaptıysanız bizlerde size ömürlük mutluluklar diliyoruz...



 
Son düzenleme:
kizlar, saglik raporu saglik ocagindanya da herhang bir ozel hastaneden de aliniyor mu?
saglik ocaginda ayni gunde mi veriyorlar sonucu?
kayitli oldugumuz saglik ocagina mi gidebiliyoruz sadece belge icin?
 
başvurunuzu yapacağınız belediyeyi arayıp sorun. özel hastane kabul ediyorlarsa alırsınız. aile hekimleri 2-3 gün arası alınıyor raporlar, özel hastanelerin çoğu yine 2-3 gün. aynı gün veren yerler de var tabiki. ama bulabilirseniz. değişik bir yöntem ile yapıp aynı gün veriyolar (vhls???) doğru sonuç %20 çıkarmış. ama önemli olan başvuru yapabilmekse isterse hiç test yapmasın. ama eşim söyler, 110 tl ile 700 tl arası rapor için para alan hastaneler var. aynı gün 200, 3 güne 120. bilginiz olsun
 
kizlar birde benden halk sagligi mudurlugunden evlilik oncesi danismanlik belgesi istendi. Bu nedir bilgisi olan varmi? Pek kimseden istenmemis sanirim. Saglik ocagindan temin edemez miyim?
 
ben evrakları dün teslim ettim. bizden istenen belgeler: nüfus cüzdan fotokopisi, nüfus müdürlüğünden evlenmeye engel olmadığına dair belge, kan tahlili sonuçları ve 4 adet fotoğraf.
 
Her kafadan bi ses cikiyo benim nisanlim ayri sehirde ve nikaha gun almak icin maksimum 2 gununuz var. Acaba tum islemler 1 gunde bitebilir mi?
 
merhabalar. sağlık raporunu nikahın olacağı şehirden farklı bir şehirden alsak oluyor mu.
 
kızlar kafama takılan bişey var oluyor mu bilmiyorum ama şuan nişanlım askerde mart gibi izne gelecek ve bu izinde nikah için gün bakalım diyo ama 6 ay şartı var ya denk gelmiyor nikah tarihi. mesela gelse martta bizde belediyeden istediğimiz tarihi söyleyip gün reservasyonu yapıyorlar mı var mı oyle bişey yoksa şuan ben mi uyduruyorum:KK75::KK75::KK75::KK75:
 
2 bayan nikah şahidi olamıyor mu 1 erkek 1 bayan olması şartımı var acaba
 
Bu arada nikah işlemlerim aynen şöyle oldu aile sağlığı merkezine kan verdik ordaki gerekli belgeleri doldurduk 1 fotoğraf verdik çıktık belediyeye gittik 3 fotoğraf verdik bir de kimliklerimizi onlar doldurdu bu kadar ayrıca belge ikamet kağıdı falan istemediler sonra mayısa gün aldık
 
2 bayan nikah şahidi olamıyor mu 1 erkek 1 bayan olması şartımı var acaba
Sizin nikah bitmişdir hayirli olsun bişey öğrenmek istiyorum kız kardeş nikah şahidi olabiliyor mu bi erkek bi kız demişsiniz başınızdan da geçti biliyor musunuz acaba
 
2 bayan nikah şahidi olamıyor mu 1 erkek 1 bayan olması şartımı var acaba
Sizin nikah bitmişdir hayirli olsun bişey öğrenmek istiyorum kız kardeş nikah şahidi olabiliyor mu bi erkek bi kız demişsiniz başınızdan da geçti biliyor musunuz acaba
 
X