nikah işlemleri:)

wish-hope-love

kız annesi + kız babası :)
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2012
991
457
73
35
selam arkadaslar ekimde allah kısmet ederse düğünümüz var:24:. nikahı da düğünde yaptırmayı düşünüyoruz. nikah işlemlerine ne zaman başlamamız gerekiyo bilen var mı?? bir de nikah illa kızın ya da erkeğin oturdugu yerde mi olmalı yani işlemleri bu iki yerden baska bir yerde yaptıramıyor muyuz bilenler varsa yardım etsin lütfen herkese mutluluklar:16:

Valla biz son 1 ay kala başvuru yaptırmıştık, bizimde düğünde oldu.
Çok önce başvurulmasına gerek yok diye biliyorum.

bi de bişi daha sorabilir miyim? biz nişanlımla baska yerde çalışıyoruz ama düğünümüzün olacagı yer anne babamızın oturdugu yer. yani biz orda ikamet etmiyoruz. bu durumda nikahı düğünde yapmamızda sorun çıkar mı acaba. kızın ya da erkeğin oturdugu yerde olacak diye biliyorum da. cevap yazarsanız sevinirim. tecrübesiziz bu konuda kusura bakmayın:30:

bi de bişi daha sorabilir miyim? biz nişanlımla baska yerde çalışıyoruz ama düğünümüzün olacagı yer anne babamızın oturdugu yer. yani biz orda ikamet etmiyoruz. bu durumda nikahı düğünde yapmamızda sorun çıkar mı acaba. kızın ya da erkeğin oturdugu yerde olacak diye biliyorum da. cevap yazarsanız sevinirim. tecrübesiziz bu konuda kusura bakmayın:30:

canım öncelikle hayırlı olsun
evlenmek istediğiniz tarihten 2 ay önce başvuru kabul etmeye başlıolar
senin ya da nişanlının bağlı olduğu belediyenin nikah dairesine başvuru yapıosunuz
başvuru yaparken de nikahın dışarıda olacağını söylüyosunuz
çünkü harç paraları falan farklı oluyo dışarıda nikah yapınca
sonra onlar sizi yönlendiriolar

canım öncelikle hayırlı olsun
evlenmek istediğiniz tarihten 2 ay önce başvuru kabul etmeye başlıolar
senin ya da nişanlının bağlı olduğu belediyenin nikah dairesine başvuru yapıosunuz
başvuru yaparken de nikahın dışarıda olacağını söylüyosunuz
çünkü harç paraları falan farklı oluyo dışarıda nikah yapınca
sonra onlar sizi yönlendiriolar
teşekkür ederim canım.yardımın için de ayrıca teşekkür ederim :16:
baska bi yerde yapabiliyoruz o zaman sorun olmuyor anladıgım kadarıyla :D

teşekkür ederim canım.yardımın için de ayrıca teşekkür ederim :16:
baska bi yerde yapabiliyoruz o zaman sorun olmuyor anladıgım kadarıyla :D

yok canım artık çok moda
ben çok titrek olduğum için heyecanlanırım falan die düğünden 2 gün önce yaptık nikahı :1:
bütün evrakları hazırlayın başvuru yaparken dışarda istiyoruz deyin
mekanı belirtin yeterli olur die düşünüorum :)))

yok canım artık çok moda
ben çok titrek olduğum için heyecanlanırım falan die düğünden 2 gün önce yaptık nikahı :1:
bütün evrakları hazırlayın başvuru yaparken dışarda istiyoruz deyin
mekanı belirtin yeterli olur die düşünüorum :)))
ayy çok tatlı ya :) canım içimi ne kadar ferahlattın anlatamam sana. internete baktım kuralları çok katı anlatmışlar. eyvah dedim istediğim olmayacak :5: ben de burdan yardım alayım dedim :) yaşayanlardan öğrenirim nasılsa dedim yanılmamışım :46:

ayy çok tatlı ya :) canım içimi ne kadar ferahlattın anlatamam sana. internete baktım kuralları çok katı anlatmışlar. eyvah dedim istediğim olmayacak :5: ben de burdan yardım alayım dedim :) yaşayanlardan öğrenirim nasılsa dedim yanılmamışım :46:

iyi yapmışın kuzum :1:
yaşayan bilir en iyisini
dışarda nikah yapan ya da yapmak isteyen biri de gelse tam olur :))
sizin nikah ne zaman

Şimdi ikametgahınızın olduğu belediyeye başvuruyorsunuz. İlgili evraklar değişebiliyor, ama nfs müdürlüğünden evlenme ehliyetini ve en az 8 er fotografı alıp gitmenizde fayda var. O sizi saglık raporu için hastahaneye yönlendirecek. Daha sonra eğer o belediye sınırları içinde nikah yapacaksınız tarih o belediye sınırları dısında yapacaksanız evlenme izin belgesi alıp nerede yapacaksanız oraya başvuru yapmanız gerekiyor. İkametgah için ikinci adres gösterebilirsiniz ama problem çıkıyor. Birde evlendirme yönetmeliğine göre nikah memurları hiç bir şekilde dışarıda nikaha gitmek zorunda değil ve çoğu yerde hiç bir ücret talep edilmiyor ama bu güzel an için özellikle ufak yerlerde kimseyi kırmamaya özen gösteriliyor. Amaa olurda sabit kuralları olan bi yere denk gelirseniz malesef hiç bir yaptırım gücünüz yok en doğru bilgiyi belediyelerden alabilirsiniz. Başvuru öncesinde aynı gün bile yetiştirebilirsiniz ama siz ne zmn isterseniz bir ön görüşme yapabilirsiniz yogunluk vs nedeniyle problem yaşamayın

Back
X