Nikah şahidi ve en yakın arkadaşınız?

EbOn2010

Kuş Yuvası Gibi Ev Döşeği
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2010
1.671
118
698
Edirne
sizlerden fikir istiyorum:
10 yıllık bir arkadaşım var, kendisi herşeyimi bilen en samimi tek arkadaşımdır
tek arkadaşım derken başka çok yakın arkadaşlarım da var, ama onun yeri ayrıydı zamanında.
ta ki seyahatte tatilde insanın gerçek yüzünü tanıyana kadar.
kısacası ben arkadaşımı tatilde tanıyınca soğudum
ama kendisine hiç birşey demedim.
bazen görüşme mesafesini açarak anlamasını istiyorum ama anlamıyor.
neyse yıllarca biz hep şu muhabbeti yaptık: birbirimizin nikah şahidi olacaktık.
şimdi ben nişanlıyım. ama artık onun şahidim olmasını istemiyorum
bunu ona söyleyemem de, napcam ben.
nasıl olcak ne etcem hiç bir fikrim yok.
aceba diyorum düğün günü hiç bişey demesem kendisine anlarmı
ama bana bırakmadan kendi der zaten " bak nikah şahidin ben olcam dimi" diye.
siz bu durumda olsanız ne yapardınız.

olayın devamı: dün çok önemli bir sınavım vardı, yakın uzak birçok arkadaşım sınav öncesi aradı başarı dileklerini iletti.
bu arkadaşım aramadı, bir mesaj dahi atmadı, sınava gireceğimi de çok iyi biliyordu, birgün önce konuşmuştuk çünkü.
evet aramadı, mesaj atma imkanı vardı atmadı.
bende bugün biz artık dost değil arkadaş olduğumuz için takmıyorum dedim.
sanki sevgilisinden ayrılıyormuş gibi tepki verdi, ama yok artık ben çok yoruldum.
gözümün içine baka baka yalan söylemesine ve benim bunları yüzüne vuramayışıma...
yeter... artık soğukluk girsin.

Son düzenleme:
Düğününüze kadar mesafenizi iyice belli edin.
Sorarsa tatildeki sorunlarınızdan bahsedersiniz. Sizin artık eskisi gibi yakın olmadığınızı anlar ve bunun hesabını soramaz herhalde.
Madem gerçek yüzünü gördünüz. Uzak tutun kendinizden.

10 yıllık güzellikleri unutturan nasıl bi olay yaşadınızki acaba?
Şeytan işte.. fitne tohumunu insanın içinde öyle bi filizlendiriyorki.. İyileri küçücük, kötüleri kocaman gösteriveriyor..
Bence arkadaşınızdan uzak durmaya çalışmak yerine, sorununuzun çözümü için birşeyler yapın..
Yıllar önce verdiğiniz bi sözü geçiştirecek kadar ne yaşandı aranızda ve arkadaşınız sizin kırgınlığınızın farkında mı, bunu araştırın.

Son düzenleme:
benimde nikah şahidim olmak isteyen yada benim olmasını istediğim insanlar var ama ben aile büyüklerimden evliliği güzel giden birkaç akrabam arasında kaldım şuan . Büyüklerden birisini yapıcam de geç bence sonrada istediğin kişiyi yaparsın

boşuna dememişler işte insanı tatilde ya da yolda vs..tanırsın diye...istersen 20 yıllık arkadaşın olsun..

ebrunun da dediği gibi mesafeni iyice belirlemen gerekir o vakte kadar...kimse için ayrıca bir açıklama yapmana

gerek yok..zaten o belirlediğin mesafeye istinaden anlaması zor olmasa gerek..

canım ben bu durumda olsam yani sana ne yaptğını bilmiyorum tatilde ama demekki büyük bir olay seni bu kadar soğuttuysa o zaman sen kendini biliyorsun yani ona karşı yaklaşamıyorsunda artık eskisi gibi bunda alınacak gücenecek birşey yok sen kimi istersen şahidin o olur yani zorlamı olucakmış geçmişte söylendiyse bu şey ben olsam yani hani bana desen canım işte şahidim başkası olucak diye ben üzülmem sonuçta senin mutluluğun önemli ben olamadım diye birşey olmazdı yani arkadşın için ne olur bilemem ama bence soğuduysan geçmişte böyle birşey söylediğin için istemeye istemeye şuan mecbur değilsin buna aile büyüklerinden biri olucak öyle konuşuldu dersin olur biter açıklama bile yapmana gerek yok ki tatlım sen bunu düşünme ne güzel mutluluğuna bak :) mutluluklar dilerim sizeeee:)

benimde bir arkadaşım geçen sene evlendi. benim üniversitedn oradan buradan arkadaşlarım vardı tek arkadaşım sensin. en iyi arkadaşım sensin der, dururdu.tüm hazırlıklarda yardımcı olurken en iyisi bendim de sonra değişti sanırım
ama nikah şahidi olmadım. teklif etse de olmazdım zaten o ayrı mesele..
ama nikah masasında gördüğüm daha önce hiç görmediğim bir kızı görünce de şok olmuştum

kuzenim çok istiyr, annemler öyle olmaz aileden olacak diyor gibi kıvırabilirsin. veya direk derdinizi çözmeye çalışabilirsiniz.

aile içinde karar verildi dersin sorarsa...
sormazsada zaten bişey söylemene gerek yok..

arkadaşımı bir tanısanız, ikimiz yıllar geçtikçe çok farklı kutuplar olduğumuzu farkettik aslında,
ama birbirimize en doğal davranabildiğimiz tek insanlarız. o yüzden bir bağ var arada kopmayan.
ama işte lise bittiği yıl tanıştığım insanla 27-28 yaşın olgunluğu arasındaki fark çok fazlalaştı.
masumiyetini yitirdi benim gözümde, daha çok kavgacı-küfürcü, alçak gönüllülükten eser olmayan, fazlasıyla ön yargılı, burnu havada bir insan haline geldi.
tatil olayını da şöyle kısaca özetleyim:
üniversiteden sınıftan iki yakın arkadaşım ve bide bu en yakın arkadaşım dediğim insanla tatile gittik
onun klimayı sorumsuzca kullanması ve birazda içkileri karıştırmam üzerine çok kötü hasta oldum
tatil yerinde doğru dürüst hastane de yoktu. neyse ben akşama doğru dayanamıyorum şu sağlık evine gidelim dedim sınıf arkadaşıma.
yakın arkadaşımla diğer sınıf arkadaşımda plajdan gelmiştik, akşam yemeği için hazırlanmaya odaya gitmişlerdi.
neyse biz gittik doktor dediki serum alacaksın başka çaresi yok. neyse sınıf arkadaşıma dedimki sen git akşam yemeğini kaçırma
ben burda bekliyorum sizi, bu arada serumunda yaklaşık bir saat süreceğini doktordan öğrendik.
neyse çocuk gitti pansiyona doktor beni aldı serumu taktı, ben bir saate yakın serumun bitmesini bekledim,
serum bitti doktor dediki hemen kalkma başın döner, 5 dk da öyle bekledim. kalktım sedyeden kapıya doğru yöneldim
HANIMEFENDİ ANCAK GELEBİLDİ. hadi diğerleri benim sınıf arkadaşım ama sen benim kaç yıllık arkadaşımdın,
görseniz hanımefendi, bir güzel süslenmiş, şıkır şıkır giyinmiş, yemeğini yemiş, çay keyfini yapmış, telefonla konuşmuş,
orda tanıştığımız insanlar vardı onların masasına gitmiş sohbet etmiş, ancak gelebilmek aklına gelmiş (bu detayları da diğer arkadaşımdan öğrendim)
siz olsanız en yakın arkadaşınızın tek başına orda sağlık mücadelesini verdiğini bilseniz, lanet olsun akşam yemeğine de, kaçarsa kaçsın, kaç kuruştur dışardan yemek yemek sanki diyip kalkıp yanına gitmezmiydiniz....

bu en çok oturandır içime (bende malesef yapı gereği insanların kusurlarını yüzlerine söyleyemem, hiç iyi değil biliyorum ama malesef öyleyim)
onun haricinde yolda otobüste vs. başka dış ortamlarda da tanıdıkça soğudum iyice ama malesef kendisi yakamdan düşmüyor.

Son düzenleme:
İnsanlar arkadaşlıklarının, dostluklarının hakkını vermeli.
Eğer vermiyorlarsa, gözden çıkarılmayı haketmiş demektirler.
Siz nasıl söyleyeceğim diye düşüneceğinize, çok gerekirse yaptıklarını söylersiniz o üzülür.
Söyleyen değil,yapan suçludur her zaman.
Hayatınızda olmaması gereken insanları hayatınızdan çıkaramazsanız, sizin başınız ağrır.

öyle derler hep tatilde tanırmış insan
mesafeni koymuşsun zaten sen
aile içinde karar verildi demen daha doğru olur
benimde mesela en yakın arkadaşım olmak istiyordu
ama aileden dolayı amcam olmuştu

canım aslında haklısın çok üzücü bir durum aynı olayı bende yaşadım ama 5 yıllık arkadşımla aynı yeri kazandık ünide ve ben gecenin birinde yurttayken hastalandım saat 1 di kız benim başımda bekliyordu ben sen yat gelme canım demiştim yurdun görevlisi götürücekti hastahaneye aynen senin gibi serum yedim canım ve arkadaşım iğneyi damarıma yerleştirirken bile elimi tuttu arkasını döndü çünkü iğneden çok korkarım dayanamamıştı canım benim ya kıyamam ona ve saat 2 buçuğa kadar benimle birlikte kaldı ve sabaha kadarda yurda döndüğümüzde başımda bekledi okuluna bile gitmedi ogün benim için bırakmadı beni hiç eğer ki gitseydi aynen bende üzülürdüm sen gibi insanlar dostlukların arkadaşlıklarım değerini bilmiyor artık be tatlım belkide aynı şeyi sen yapsaydın ona o belkide seni çoktan silmişti sorumsuzca bir davranış yapmış orda sana karşı ve insan ne oldum dememeli ne olucam demeli tatlım boşver sen iyi niyetinden insanları kırmamak için bak hiç birşeylerini diyemiyormuşsun ama insanlar bulundukları ortamda seni o halinle bile bırakıp gidebilicek kadar vicdansız olabiliyor yaşanan onca yıl var tabiki ama insan gözden düşütümü nasıl bir anda düşüyor demi canım sen hiç canını sıkma ama düşünmede sonuçta hayat senin hayatın yanında insan gibi yürümek isteyen zaten yürür gelir sen çağırmasanda ama istemeyende kalsın senden geride ne kaybedersin ki hiç bişey onlar kaybeder ve yine söylüyorum canım şahidinde olmak zorunda değil buna mecbur değilsin...

benim başım gerçekten o kadar çok ağrıyorki anlatamam.

ben kendimi haklı çıkarmak için olayı yazmadım
ama benim gibi düşünen insanları gördükçe haksızlık yapmadığımı anladım ve buna sevindim.
fikirleriniz için teşekkürler.
en mantıklısı aileden demek sanırım.
hatta kardeş nikah şahidi olabiliyorsa o olcak diyim, kardeşim dişlidir ben olcam dedimi daha kimse ona söz geçiremez :)

haklısın canım düşünceli davranmalıydı orda o kadar yakınmışsınız çünkü 10 yıldan bahsediyorsun. canın ne istiyorsa onu de tatlımmmmmmm:)

En güzeli ailenin üstüne at aile büyüklerinde biri olacağını söyle ve kapansın konu

Birşey sorarsa açık açık anlat bence. Hiç aile büyüğü falan karıştırma, çok kırıldım istemiyorum dersin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…