nikaha 1 ay kala ayrılık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şimdi tartışma 6bin tl'lik kına organizasyonu yüzünden mi koptu? (bu arada dini nikah ile kına gecesinin ne alakası var? o saçma olmuş). Karşılıklı konuşarak bir orta yol bulunabilirdi. Her ilişkide tartışma olur ama siz siz olun eğer tekrar yüzyüze bakmayı düşünüyorsanız ağır laflar, hakaret vb şeyler, kızgınlık anında bile olsa, söylemeyin. Eski konuları da çözüp öyle rafa kaldırın ikide bir her tartışmada bunları hortlatmayın derim. Özür dilerim nasihat gibi oldu benimkisi, ama bence düzelir siz biraz sakin olmaya çalışın.

Hepsini geçtim anladığım kadarıyla sen müslümansin nişanlın inançsız. O yüzden sizin nikâhınınız geçerli olmayacaktı. 🤐
Sevgili arkadaşım, yorumunuz konusahibini üzebilir diye yazıyorum, burada dini konular konuşmak yasak ama Diyanetin sitesinde dini nikah resmi nikah konuları çok aydınlatıcı bir biçimde anlatılmış, hepsi geçerli.

Bu yorum çok doğru. Zina oluyor tabiki de çünkü Allah katında nikah geçerli değil. Yoksa tabiki resmi olarak evlenebilir. Burda kimsenin inancına laf atıldığı yok, olan bir şey söyleniyor sadece. Müslüman olmayan arkadaşlar niye alınıyor orası da garip. Hele ki Müslüman ülkeleri konuya dahil eden yorum aşırı gereksiz ve komik. Konuyla alakası bile yok.
Işte aradığım yorum bu. Üstüne üstelik birde yazmışlar dini nikah gelenek haşa ama dinimizi yanlış anlatıyorlar

Annesinin oturduğu şehre gitmek istememişsiniz ama şimdi ondan medet umuyorsunuz. Saygısızca konuşmalar olmuş, hiçbir olayın üstünü kapatmadan konuşun. Sırf az zaman kaldı düğüne diyede sorunlarınızı çözmeden evlenmeyin

Haddinizi aşmayın, Osmanlı zamanında imamlar bir bakıma nikah memurluğu görevi de ustleniyordu, bu yüzden nikahın adı imam nikahı kaldı. Dini konulara girip banlanmak istemiyorum ama yanlış bilgilendiriyosunuz insanları. Dini kaynaklarin hiç birinde "nikahı imam kıyar, nikah dini nikah olmak zorundadır" diye bişey bulamazsınız, 2 şahidin huzurunda evlendikleri mi beyan eden kişilerin evliliği kabul olur. Hem ezbere konuşup hem de aklıma laf ediyosunuz kendinizce
Ben de tariten biraz biliyorum. İslami toplumlarda teskilatlanma olmadığı icin imam nikâhı olurmuş. Daha sonra teskilatlanmayla imam nikahı gelenek olmuş. Yani aslında imam nikâhı dinen kabulü ifade etmiyor sanırsam günümüzde sünnet/gelenek oluyor. O zamanın şartlarında belediye baskanlığı,nikah memurluğu vs.. gibi meslekler olmadığı padişahlar da nikah kıymadığı icin toplumun kabul gören güvenilen din adamları kıyarmış kanunlar önünde kabul görürmüş nikâh

Ben de tariten biraz biliyorum. İslami toplumlarda teskilatlanma olmadığı icin imam nikâhı olurmuş. Daha sonra teskilatlanmayla imam nikahı gelenek olmuş. Yani aslında imam nikâhı dinen kabulü ifade etmiyor sanırsam günümüzde sünnet/gelenek oluyor. O zamanın şartlarında belediye baskanlığı,nikah memurluğu vs.. gibi meslekler olmadığı padişahlar da nikah kıymadığı icin toplumun kabul gören güvenilen din adamları kıyarmış kanunlar önünde kabul görürmüş nikâh

Gel de anlat.

Herkesin dinine saygım var benim de inancım var ama bazı konularda yanlış bilgilendiriliyoruz evet din tartışmaya açık değildir ama bazı şeyleri o zamanın şartlarına göre yorumlamamız lazım. Zaten dini inancı olan bir kadın dini inancı olmayan bir erkekle evlenemez diye geçiyor. İmam nikâhından önce bu düşünülmeliydi.
Bu olay biraz da kırmızı kuşak olayına benziyor onda da kırmızı kuşağı dine ve bekarete bağlıyorlar

Konuyu aç git oh ne âla
6bin de olsa 500 tl de olsa kına kıza aittir
Demek ki onlardan bekledin fiyatının ödenmesini
Kv kına için neden arasın? Kadın var diye istanbula gitmem diyen birisin
Bence adam isabet bir karar almış sen o aileye huzur vermezsin

okurken kendinizi benim yerime koyup öyle yorum yapmanızı istiyorum
13 nisanda nikahımız var 6 haziranda ise düğünümüz 2 gün önce tartışmaya başladık nişanlımla o tartışmak istemedi aslında dinlemek istemedi bir gün tatilim vae onuda bmyle geçiremem dedi. tartışma annesinin benim memlekeyimde olacak kınayla hiç ilgilenmemesi kendi memleketlerinde olan düğünle ilgilendiğini söylememle başladı tek sebep bu değildi tabiki nişanlımın inincı yok fakat benim için dini nikah yapmayı kanul etmişti evlilik konuştuğumuz zamandan beri fakat kına organizayonu için 6 bin liralık organizasyon tutmak istediğimde o zaman bende dini nikah flan yapmam asla dedi.konu büyüdükçe büyüdü eski tartışmalar açıldı annengil istanbulda olduğu için ilerde orda yaşamam demiştim onu söyledi.onun kuzeni de benim nişanımda istwmediğim haşde kızını doğum gününü kutladı bende bunu hatırlattım ve sinirli olduğum için o an salak kuzenin dedim.neyse konu uzadıkça uzadı birbirimize ağır konuştuk.dün evlilikten vazgeçtiğini söyledi.inanamadım ben inandırmak için annesigili arayıp söyledi ben annemgile söylemedim şu an.annesiylede konuştuk sebebini öğrenmeye çalıştı , barışırsınız dedi.bugün annesi ve babası oğluyla konuşacak.ben ne yapacağımı bilmiyorum bu arada ilişkimiz 6 yıllık
Bence anlamsız kavgalar bunlar . Ayrica bana gore bi organizasyona 6 bin vermek sacmalik .Ne gerek var sanki fuzuli harcama.Onun yerine ,altın yaparsın birikim olur . Bir gece 2 saat için çöp bir para .Beklediğin ilgide saçma geldi bana .Herkesin ailesi herşeyle 4 ' 4 lük ilgilenmiyor zaten.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X