nikaha 1 ay kala ayrılık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kinayi kv de üstlenecek sanirim yani parasal yönünü. Yoksa kv neden sizin ordaki kina icin ilgilensin sizin yapacağınız bişeyde, ayrica şuanda belki dinsel farkliliklar size batmayabilir ama ilerde sorun olabilir siz inaniyorsaniz. Cocuk olacak neye göre büyüyecek. Ama sizin kv hakkındaki dedikleriniz saçma madem kötü neden kinada bisey bekliyorsunuz. 6 bin tl yi kina icin siz veriyorsaniz nişanlıninizda buna karışamaz

Bence evlillikte,dini ve siyasi görüş,yaşam biçimi ,para yönetimi gibi konular çok önemli,farklı olup mutlu olanlar illa ki vardır ,ama uzun vadede çok sıkıntı ,ve herkesin kendince haklı olduğu durumlar bunlar ve cozumu yok maalesef.Ben inancsizim ,esimi de ona göre seçtim ve tanımaya çalıştığım insanlarda da dindar olanları direkt eledim,inançlı olmak kötü olduğundan değil,uyumsuz olduğumuzdan.Bu yüzden sizin de ayrilmanizin doğru bir karar olduğunu düşünüyorum.İkiniz için de .Herkesin görüşüne saygım var ama kına için organizasyona 6 bin vermek bana da fazla geldi.Akrabalar,arkadaşlar ile çok da güzel yapabilirsiniz,tecrübeli olanlar zaten yönlendiriyor kinada sizi.Ama nisaninizin içine doğumgünü sıkıştırmak resmen sizden rol çalmak olmuş ,çok ayıp ,ama siz siz olun biriktirip patlamayin ,yeri ve zamanında tepki verin.Hersey güzel olur umarım sizin için .

İnanç farkı çok büyük bir problem.
Birbirimizi seviyoruz aşılır saygılıyız denilecek birşey değil.
Bu tüm hayat görüşünü yasama bakışını da etkiler.
Hayata farklı pencerelerden bakıyorsunuz demektlr.
Ayrıca 6 sene geçmiş ama boş geçmiş.
Aranızda konuşma olmamış hiç bu konularla ilgili.
Bence zamana bırak.

Konumuz nereden tutulursa tutulsun elde kalıyor.. çoğunlukla sizi haksız buldum..
Acizane tavsiyem sizin de vazgeçmeniz.. blöf değil.. nişanlinız dönse bile istemeyin..inanç farkı çok ciddi bir problem üstelik sizin dini hassasiyetiniz nedir bilmiyorum ama nikahınız geçerli değil..
Diğer konularda da çok fazla yüz göz olunmuş.. evliligi yürütecek olgunlukta değilsiniz ikinizde..

dün yani sevgililer gününde nişanlım sadece sevgililer günün kutlu olsun diye mesaj atmış sabahın erken saatinde güzel bi cevap verip sonra sitemimi belli ettim bana hiç güzel bi kelime ile hitap etmediğini beni sevdiğini söylemediğini dile getirdim.ilişkimizin başından beri bu böyle zaten. o her zaman duygularını dile getirmwkte zorlandı.bana ben beceremiyorum gibi şeyler söyledi. daha sonra öğle arası iş yerinden arkadaşlarıyla yemeğe gittiler içlerinde bir tane kız var ve ben her seferinde o kızdan rahatsız olduğum için gitmesini istemediğimi söylüyorum fakat gidebikeceği başka kimse okmadığından göz yummak zorunda kalıyorum. bende bana sevgini belli etmiyorsun ama başka kozla yemeğe gidiyosun diye sinirlendim kavga bugüne de devam etti. en sonunda bana düğün masrafları için çok bunaldığını benim yattığımı sadece onun yerinde olsam 1 hafta bile dayanamayacağımı ve bi tezi bile bitiremedin (yükseklisans yapıyorum) işine bak gibi lafşar söyledi. ben bu laflardan sonra cevap vermedim 2 saat sonra beni aramış uyuyordum. bu lafları nasıl zihnimden sileceğim bilemiyorum

Önceki konundada adam sana ağır konuşmuş

Sanırım 2.evliligin olacağı için göz yumuyorsun bir çok şeye..

2.evliliğin değil 3.evliligin olsun isterse seni mutlu etmeyen, güzel bir sözü esirgeyen adamın yanında durma...

ben bu ilişkide sizi daha bunaltici gordum.
baska sorunlari bilemem ama daha simdiden annesi kuzeni aileyi kurcalamaya baslamissiniz.
kinayla annesinin ilgilenmemesi gayet dogal kina kiz tarafinindir bunu biliyor olmaniz lazim kadin dugun isleriyle ugrasip ustune duseni yapiyormus.
sonra istanbul da annen var orda yasamak istemem cok sacma geldi bana.
ailesiyle mesafeli durmak istersin anlarim
sık sık gorusmek istemezsin anlarim da koca sehir sirf annesi orada diye orda yasamam degisik bi dusunce.
sonra inanci olmayan birini dini nikaha zorlamak yaptiginiz en fevri sey.
adama inanmiyor farkindamisiniz?
siz o nikahi kiysaniz ne kiymasaniz ne bu sartlar altinda.
nisanliniz dogru olani yapmis yerinizde olsam adama kizmak yerine tesekkur ederim fragmaninizda cok fazla patlak verip buyuk tartismalar yaratacak konular mevcut cunku
baştan olmamışsınız siz bence

Imam nikahı yapsanız geçerli değil çünkü dine inancı yok ve müslüman değil. Dini nikah için bu kadar baskı yaptığınıza göre bunu da bilmeniz gerekti. Evlenince her gün zina ile geçecek haberiniz olsun. Önce şehadet etmesi gerekiyor. Dinde zorlama yok herkesin kendi tercihi ama etmezse bunu kaldırabilecek mısın ?
Diğer konulara gelirsek bence dini boyutu meydandayken hiç gelmeyelim islamin olmadığı yerde ne huzur ne merhamet ne bereket olur bence tercihini gözden geçir canım bunlar senin iyiliğin için.

Evlenince her gün zina ile geçecek diye yanlış bilgi vermeniz hiç hoş değil. Dini nikah düşmez belki ama resmi nikah diye bişey var, nikah dediğimiz şey zaten tektir dini nikah artık gelenek gibi bişey. Ayrıca burda eşi imam olan bı üye vardı, eşinin eziyetlerine dayanamayıp kaçar gibi terketmişti evi, alakasız şeylerle kıyasliyosunuz mutluluğu bence

Benim kınamda farklı şehirde oldu ve kaynanamgil sadece kına günü geldiler kınaya. Öncesinde bizim yapacağımız bişey var mı diye soruldu bizde hayır kına kız tarafına ait olur dedik. Çünkü kına olayı tamamen kız tarafı ile alakalı. Üstelik kadın farklı şehirde nasıl ilgilensin. Kaldı ki sen 20 milyonun yaşadığı şehirde tek bir kadın var diye yaşamak istemiyorsun kadından senin kınana ilgi göstermesini bekliyorsun, enteresan.

Eğer nişanlın inançsız ise imam nikahı kıymanın bir anlamı yok, dini yorum sayılır mı bilmiyorum ama müslüman kadın gayrimüslüm erkekle dinen nikahlanamaz. Nikah olmaz bu durumda. Senin inanmayan birine nikah kıydırmaya çalışman boş bir çaba yani.

Neden dini nikah için zorladiniz. Dini nikahin kuralı islamiyete göre iki tarafın da inançlı olması esas kuraldır. Hatta diyelim evlisiniz ve inançliydi ve sonra inancini kaybetti yine nikah düşer .
Eğer sizin için dini nikah önemliyse buna göre olmalı , nisanliniz istemiyorsa da zorlama hakkınız yok . Bunu bilerek yola çıkın. Dersenizki önemli değil bu bizim için resmi nikah yeterli o da sizin kendi bileceğiniz iş.
Konuya dönecek olursak herseyi biriktirip söylemek anlamsız olmuş.
Erkek arkadasinizın hemen ailesine haber vermesi çok cahilce olmuş .demekki nerde nasıl davranması gerektiğini bilmiyecek eğer kararından dönerse . Çünkü böyle şeyler emin değilse yayılmaz aranızda biraz kalabilirdi.
Sizin kınaniza gelirken bi çerez gelicek bide elbiseni alırlar adet uygulanacaksa. Mekan Vs zaten senin ilgilenMen gerekli. Ne konuda igi bekledin?
Ben olsam nişanlım ayrılmak istese haklı ya da haksız hemen ailesine söylese asla birdaha onu istemem gururuma dokunurdu. Heleki inanç konusunda tututucuysam çok iyi düşünürüm çünkü ileride cocuklariniz olucak.
Hatta inançsiz biri olsaydım yine kendime uygun biri ile düşünürdüm ilerde çatışma çıkabilecek bir konu.

Evlenince her gün zina ile geçecek diye yanlış bilgi vermeniz hiç hoş değil. Dini nikah düşmez belki ama resmi nikah diye bişey var, nikah dediğimiz şey zaten tektir dini nikah artık gelenek gibi bişey. Ayrıca burda eşi imam olan bı üye vardı, eşinin eziyetlerine dayanamayıp kaçar gibi terketmişti evi, alakasız şeylerle kıyasliyosunuz mutluluğu bence
Dini nikaha gelenek dediginiz için geri kalan şeyleri cevaplamicam asla siz dine gelenek diyorsanız sizinle benim akıl seviyem aynı değil

Dini nikaha gelenek dediginiz için geri kalan şeyleri cevaplamicam asla siz dine gelenek diyorsanız sizinle benim akıl seviyem aynı değil

Haddinizi aşmayın, Osmanlı zamanında imamlar bir bakıma nikah memurluğu görevi de ustleniyordu, bu yüzden nikahın adı imam nikahı kaldı. Dini konulara girip banlanmak istemiyorum ama yanlış bilgilendiriyosunuz insanları. Dini kaynaklarin hiç birinde "nikahı imam kıyar, nikah dini nikah olmak zorundadır" diye bişey bulamazsınız, 2 şahidin huzurunda evlendikleri mi beyan eden kişilerin evliliği kabul olur. Hem ezbere konuşup hem de aklıma laf ediyosunuz kendinizce

Haddinizi aşmayın, Osmanlı zamanında imamlar bir bakıma nikah memurluğu görevi de ustleniyordu, bu yüzden nikahın adı imam nikahı kaldı. Dini konulara girip banlanmak istemiyorum ama yanlış bilgilendiriyosunuz insanları. Dini kaynaklarin hiç birinde "nikahı imam kıyar, nikah dini nikah olmak zorundadır" diye bişey bulamazsınız, 2 şahidin huzurunda evlendikleri mi beyan eden kişilerin evliliği kabul olur. Hem ezbere konuşup hem de aklıma laf ediyosunuz kendinizce
Yillarca aldığım eğitim ve ailemin bize öğrettiği dayımın (hoca) soyledigi şeylere inanıyorum ben. Müslüman ve müslüman olamayan birinin evliliği islama uygun değildir size birdahaa cevap vermicem bb

Imam nikahı yapsanız geçerli değil çünkü dine inancı yok ve müslüman değil. Dini nikah için bu kadar baskı yaptığınıza göre bunu da bilmeniz gerekti. Evlenince her gün zina ile geçecek haberiniz olsun. Önce şehadet etmesi gerekiyor. Dinde zorlama yok herkesin kendi tercihi ama etmezse bunu kaldırabilecek mısın ?
Diğer konulara gelirsek bence dini boyutu meydandayken hiç gelmeyelim islamin olmadığı yerde ne huzur ne merhamet ne bereket olur bence tercihini gözden geçir canım bunlar senin iyiliğin için.

Yorumunuza beğeni verdim, yetmedi bi de Alkışlamak istiyorum. 😁👏

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X