Nikahım oldu ailem halen eşimle görüşmeme izin vermiyor

mesele ezilmek degil.Ezdirmem dik dururum bunlar da sorun degil.Ama ben oyle yapinca çıkar buraya gelirler hepten ikimizin de huzurunu kacirirlar..eve girsek bizi kalbul etseler biseyleri eşim boyle istiyor sizin yuzunuden kavga etmeyeleim desem susarlar .cunku biliyorum bosanmak annemin lugatinda cok kotu bisey

Bana kalırsa huzurumuz kaçmasın diye verdiğimiz tavizler yüzünden hep daha da huzursuz oluyoruz...ama yine de siz bilirsiniz

Kizlar çok sogudum annemden .Bir seyi istedigi yapmayinca hemen aliniyor bagiriyor huzursuzluk cikariyor.Nişanda bizde adet hic taki takilmaz . Esimin annesi bileklik takicam.dedi modern bilezikler oluyor ya onlardan .Nişan olana kadar bunlar künye takacak seni.istemiyor bu kadın. Nişan ataacaklar nasilsa ondn bir sey takmiyot deyip durdu.Kendileri bi bilezik takti 6 binlik kim.ödedi sizcr bana ödettiler :KK43:

Ee suç sende. Sen niye bu kadina herseyi anlatiyorsun, herseye dahil ediyorsun? Anlatmayacaksin. Bildigini okuyacaksin. Ve psikologa gideceksin. Bu kadar müdahaleci annelerin cocuklari hep özgüvensiz oluyor. Ondan dolayi ona herseyi anlatiyorsun, ister istemez hep onun onayini istiyorsun.

Hiç dinlemem resmi kocam niye kalmayacakmışım? Birlikte de olurum yani. Adam nikahına almış. Düğünle mi oluyor karı koca? Annen yanında mı nereden biliyor nerede kalacağını?
İmam nikahsız birlikte olunmaz ama evine giriyo cikiyodiye de imam nikahı şart değil annesi abartmış biraz malesef

Gelenekselci aman elalem ne derci kafa yapısı. Nikah olmuş hala daha düğüne kadar bi şey olur ayrılırlarsa elaleme ne deriz kafasında anneniz. Yapacak bi şey yok değişmez çünkü o yüzden söylemeyin birlikte olduğunuzu. Nikahlı kocanız kim karışır.

Böyle anne babalar boşanmaya da öcü gözüyle bakıyor umarım böyle bir durum yaşamazsınız üzüldüm adınıza.

Kızlar bu hafta içi nikahim oldu. Ailemden farkli bir şehirde nişanlim ve benim gorev yaptığım şehirde oldu nikah aileler gelmedi.Nisanlim bir ilçede ben farklı ilcedeyim.Arada 1 saat yol mesafesi var.Dün benim bekarlik esyalarimi satmaya eve nisanlim geldi.Hatta camasir makinesi tv unitesi gibi seyleri beraber söktük .Aileme goncericegim bekarlik esyalarimi da .Benim bulunduugum ilceden kamyonet taşımaya adam bulmak icin geldi.Bugün annem başladi kizmaya siz daha evli degilsiniz dügun olmadi hemen evli moduna girdiniz. Imam nikahiniz yok evine girip cikmasin.Keyfinden girip cikmiyor dedim esyalar icin girdi. O olmadan sen nasil hallediyorsan biseyleri yine hallet oyle diyor. Ben tamir isi felan olunca arkadasimin esini cagirirdim ya da okuldan bi erkrk hocayı. Öyle yap diyor. Ögretmenim kizlar ben görevlendirme esimin oldugu ilceye gidicem.Ama seminerlere haftada bir gun gibi gidiyor köy ogretmenleri köye vermisler yine beni.Annem kendi oldugun ilçede bir arkadasinda kal haftada bir gun nişanlinin ilcesine git.Ayni ilcede kalma onunla diyor.Kalsam da ayni evde yasamicaz zaten ben ogretmenevinde kalicam o kendi evinde.Ve saat 8.30 seminer başlıyor ben gitmek icin sabah 6 7 gibi kalkip gitmem gerekiyor.Kizlar ne yapmam lazim nasil davraniyim ne konusayim annemle düğün ekimin sonunda olacak
Düğün değil nikah bağlayıcıdır. Hala buna idrak edemeyenler var bu ülkede. Söylemeyin gelip gittiğini kafanıza göre takılın siz.

izin almiyorum.ki sureklu mudahale ediyorlar.yalani.hic sevmem ama şu süreçte soyleyecegim uzulerek

Bence yalana söylemek yerine sınır çizmenin tam zamanı.
Anne, kocam dururken elin adamını neden çağırayım, kusura bakma ama kocam bunu hoş karşılamıyor dersiniz biter.

Yalan yalanı getirecek. Sonu yok. Huzurunuz kaçacak. Sürekli suçluluk duygusu peşinizi bırakmayacak.
Ne gerek var. Kocamla kalacağım deyin geçin

Annenizle telefonla konuşmayı da azaltın. Günlük olayları anlatmayı azaltın. Günlük mü tutuyorsunuz? Neden anneniz SİZİN hayatınızla ilgili detayları bilmeli?
Anne ocakta yemek var kapatıyorum deyin kapatın telefonu. Anne duşa girmem lazım deyin kapatın.

Bu kadar telefonla konuşmak normal değil.

İmam nikahsız birlikte olunmaz ama evine giriyo cikiyodiye de imam nikahı şart değil annesi abartmış biraz malesef
Böyle bir şey yok lütfen dini kural uydurmayın. İslamda dini nikah şarttır diye bir hüküm yok şahitlerin huzurunda her iki tarafında birbirini eş olarak kabul etmesi şarttır. Resmi nikah yeterlidir yani. İsterseniz diyanetten de bakabilirsiniz.

Eğer dininiz islamsa nikahsız iki kişinin aynı evde olması günah velev ki iş için bile olsa. Annenizin kasdı odur.
Annesinin kastı o olsa başka adamların eve girmesine de izin vermemesi gerekmez mi?
Annesi öğretmen bir erkeğin veya arkadaşının kocasının girmesine bir şey demiyor???
Günah kişiden kişiye değişiyor mu

Kızlar bu hafta içi nikahim oldu. Ailemden farkli bir şehirde nişanlim ve benim gorev yaptığım şehirde oldu nikah aileler gelmedi.Nisanlim bir ilçede ben farklı ilcedeyim.Arada 1 saat yol mesafesi var.Dün benim bekarlik esyalarimi satmaya eve nisanlim geldi.Hatta camasir makinesi tv unitesi gibi seyleri beraber söktük .Aileme goncericegim bekarlik esyalarimi da .Benim bulunduugum ilceden kamyonet taşımaya adam bulmak icin geldi.Bugün annem başladi kizmaya siz daha evli degilsiniz dügun olmadi hemen evli moduna girdiniz. Imam nikahiniz yok evine girip cikmasin.Keyfinden girip cikmiyor dedim esyalar icin girdi. O olmadan sen nasil hallediyorsan biseyleri yine hallet oyle diyor. Ben tamir isi felan olunca arkadasimin esini cagirirdim ya da okuldan bi erkrk hocayı. Öyle yap diyor. Ögretmenim kizlar ben görevlendirme esimin oldugu ilceye gidicem.Ama seminerlere haftada bir gun gibi gidiyor köy ogretmenleri köye vermisler yine beni.Annem kendi oldugun ilçede bir arkadasinda kal haftada bir gun nişanlinin ilcesine git.Ayni ilcede kalma onunla diyor.Kalsam da ayni evde yasamicaz zaten ben ogretmenevinde kalicam o kendi evinde.Ve saat 8.30 seminer başlıyor ben gitmek icin sabah 6 7 gibi kalkip gitmem gerekiyor.Kizlar ne yapmam lazim nasil davraniyim ne konusayim annemle düğün ekimin sonunda olacak

Şimdi düğünler yasaklandı anneniz hiç düğün yapamazsanız ne yapacak ..

Hem öğretmensiniz hem de evlisiniz ailenize hesap verecek yaşta ve durumda değilsiniz. Anneniz kırılacak olsa bile tavrınızı koyun. Size karşı bu kadar müdahaleci olmaya hakkı yok. Böyle devam ederse evliliğinize ciddi zararlar bile verebilir

Evime baska erkek girip yardim edecegine nikahli kocam girsin. Pandemi zamaninda kimsede gel esya sök diye cagrilmaz. Pandemi olmasa da ben çağırmam. Dini nikahıda yapin zaten dugunler yasaklandi ne düğünü?

Evime baska erkek girip yardim edecegine nikahli kocam girsin. Pandemi zamaninda kimsede gel esya sök diye cagrilmaz. Pandemi olmasa da ben çağırmam. Dini nikahıda yapin zaten dugunler yasaklandi ne düğünü?
Düğünler yasaklanmamış aslında. Nikah töreniyle beraber bir saatlik düğün yapabiliyorlar ama sadece 1. ve 2. dereceden yakınlarla yapabilirler

Eğer dininiz islamsa nikahsız iki kişinin aynı evde olması günah velev ki iş için bile olsa. Annenizin kasdı odur.
Of nolur saçmalamayın artık sizin yüzünüzden insanlar dinden uzaklaşıyor. Dinim islam böyle bir hüküm de yok resmi nikah yeterlidir. Kendi kendinize din kuralı icat etmeyin artık.

Back
X