Nikahım oldu ailem halen eşimle görüşmeme izin vermiyor

"İmam nikahı diye birşey yoktur. Osmanlı döneminde evlilikler kayda alınmak amaçlı kadı önünde yapılmıştır. İki tarafın rızası ve bunun ilan edilmesi yani meşruluğunun sağlanması yeterlidir. Resmi nikah bütün şartları karşılamaktadır." yazsam ban yer miyim ki? Aslında çok güzel bir şekilde tarihi gelişimini açıklıyorum. Bence yememeliyim😁

Her şeyinizi anlatmayın biraz politik olun duymak istediklerini söyleyin . Siz evlisiniz ayrıca karışmaya hakları asla yok düğünden sonra da böyle yaparlar izin verirseniz

Anneniz gelecekteki kayınvalideniz olma yolunda ilerliyor. Aklıma şu karikatür geldi
images.webp

Çok saçma bir durum siz sevip birlikte olmuşsunuz iş ciddileşmiş bence hiç dinleme aileni yaptıkları ayıp

Düğünün amacı evliliği çevreye duyurmak.nikahınızda anladığım kadarıyla davetli yoktu..bu yüzden anneniz istememiş olabilir. .

Kızlar bu hafta içi nikahim oldu. Ailemden farkli bir şehirde nişanlim ve benim gorev yaptığım şehirde oldu nikah aileler gelmedi.Nisanlim bir ilçede ben farklı ilcedeyim.Arada 1 saat yol mesafesi var.Dün benim bekarlik esyalarimi satmaya eve nisanlim geldi.Hatta camasir makinesi tv unitesi gibi seyleri beraber söktük .Aileme goncericegim bekarlik esyalarimi da .Benim bulunduugum ilceden kamyonet taşımaya adam bulmak icin geldi.Bugün annem başladi kizmaya siz daha evli degilsiniz dügun olmadi hemen evli moduna girdiniz. Imam nikahiniz yok evine girip cikmasin.Keyfinden girip cikmiyor dedim esyalar icin girdi. O olmadan sen nasil hallediyorsan biseyleri yine hallet oyle diyor. Ben tamir isi felan olunca arkadasimin esini cagirirdim ya da okuldan bi erkrk hocayı. Öyle yap diyor. Ögretmenim kizlar ben görevlendirme esimin oldugu ilceye gidicem.Ama seminerlere haftada bir gun gibi gidiyor köy ogretmenleri köye vermisler yine beni.Annem kendi oldugun ilçede bir arkadasinda kal haftada bir gun nişanlinin ilcesine git.Ayni ilcede kalma onunla diyor.Kalsam da ayni evde yasamicaz zaten ben ogretmenevinde kalicam o kendi evinde.Ve saat 8.30 seminer başlıyor ben gitmek icin sabah 6 7 gibi kalkip gitmem gerekiyor.Kizlar ne yapmam lazim nasil davraniyim ne konusayim annemle düğün ekimin sonunda olacak
Aileniz madem dugun olmadan olmaz hassasiyetine sahip bir aileyse siz de simdilik onlara uymak zorundasiniz. İmam nikahi ve dugun buyuktur resmi nikahtan diyorlar cunku. Ekim sonuna kadar sabredeceksiniz yapacak bir sey yok. Normal olan bu degil elbette ama aileniz oyle istiyor maalesef

Arkadasinizin esi veya okuldan erkek hocanizla da nikah yok aranizda ama tamir icin cagirinca sorun olmuyor demek ki ;) guzel ulkemin garip insanlari

Düğün olmadan evli saymıyor yani annen

Bize göre saçma

Ama annenin kafa yapısını bu saatten sonra değiştiremeyiz değil mi ?

Bu arada düğünlerde iptal olacak diyorlar eee ne olacak o zaman ?

Annen nasıl böyle bir şey yapıyor demeyeceğim çünkü her şey olabiliyor. Hatta bir üye konu açmıştı. Nişanlısı nasıl olsa evleneceğiz diye tecavüz etmiş, düğünden önce de nişanı atmış. 🤷‍♀️

Aileniz madem dugun olmadan olmaz hassasiyetine sahip bir aileyse siz de simdilik onlara uymak zorundasiniz. İmam nikahi ve dugun buyuktur resmi nikahtan diyorlar cunku. Ekim sonuna kadar sabredeceksiniz yapacak bir sey yok. Normal olan bu degil elbette ama aileniz oyle istiyor maalesef

Arkadasinizin esi veya okuldan erkek hocanizla da nikah yok aranizda ama tamir icin cagirinca sorun olmuyor demek ki :KK66: guzel ulkemin garip insanlari

dini nikah degil de ya dugun koronadan kelli hic olmazsa :ruh:

Kızlar bu hafta içi nikahim oldu. Ailemden farkli bir şehirde nişanlim ve benim gorev yaptığım şehirde oldu nikah aileler gelmedi.Nisanlim bir ilçede ben farklı ilcedeyim.Arada 1 saat yol mesafesi var.Dün benim bekarlik esyalarimi satmaya eve nisanlim geldi.Hatta camasir makinesi tv unitesi gibi seyleri beraber söktük .Aileme goncericegim bekarlik esyalarimi da .Benim bulunduugum ilceden kamyonet taşımaya adam bulmak icin geldi.Bugün annem başladi kizmaya siz daha evli degilsiniz dügun olmadi hemen evli moduna girdiniz. Imam nikahiniz yok evine girip cikmasin.Keyfinden girip cikmiyor dedim esyalar icin girdi. O olmadan sen nasil hallediyorsan biseyleri yine hallet oyle diyor. Ben tamir isi felan olunca arkadasimin esini cagirirdim ya da okuldan bi erkrk hocayı. Öyle yap diyor. Ögretmenim kizlar ben görevlendirme esimin oldugu ilceye gidicem.Ama seminerlere haftada bir gun gibi gidiyor köy ogretmenleri köye vermisler yine beni.Annem kendi oldugun ilçede bir arkadasinda kal haftada bir gun nişanlinin ilcesine git.Ayni ilcede kalma onunla diyor.Kalsam da ayni evde yasamicaz zaten ben ogretmenevinde kalicam o kendi evinde.Ve saat 8.30 seminer başlıyor ben gitmek icin sabah 6 7 gibi kalkip gitmem gerekiyor.Kizlar ne yapmam lazim nasil davraniyim ne konusayim annemle düğün ekimin sonunda olacak

Anı anına anlık rapor mu veriyorsunuz ben anneme bu kadar ayrıntı anlatmaz gerektiğinde yalan söylerdim,nikah olmuş sonuçta bence abartmasın 😐

Bence ailenle konuş gidip bir hocayla görüşsünler. Hoca da onlara bu yaptıklarının yanlış olduğunu söyleyecektir. O zaman rahat bırakırlar seni.

Back
X