Nikahım oldu ailem halen eşimle görüşmeme izin vermiyor

Eee neden nikah yaptınız ki? Keşke bekleseydiniz düğünde nikah yapsaydınız. Yinede Eşiniz sanırım iyimsermiş ki ses etmemiş bu duruma, Sonuçta nikahlı karısısınız. Annenizin tutumu sanırım şu "ele güne karşı ne deriz" .

Son düzenleme:
Eskilerin kafası elalem ne der diye düşünüyor anneniz. Annenize resmi nikahın imam nikahından daha önemli olduğunu ve evli olduğunuzu söyleyin
Bence biraz farklı şeyler var. Mesela eşya konusunda annesi konu sahibine arkadaşının eşi veya bir erkek arkadaşı yardım etsin istiyor ama nikahlı eşine izin yok. Çok saçma. Anne damadı istemiyor galiba.

O Okyete siz kanunen, resmen, zihnen ve fikren artık evli bir kadınsınız, düğün işin eğlence kısmı, artık eşinizle yaşamanızda hiçbir mani yok, hatta Allah göstermesin bugün ameliyatlık bir durumunuz olsa siz izin belgelerine imza atamayacak durumda olsanız tek imza yetkisi eşinizde annenizde değil.
Başınıza bir şey gelse ilk haber verilecek kişi yine eşiniz anneniz değil.
Düğünü beklersiniz beklemezsiniz orası ailenizle sizin aranızdaki mesele bizleri ilgilendirmez ama diyelim ki pandemi sebebiyle 1 saate düşürülen düğünler tümden iptal edildi, eşinizle aynı evde yaşamayacak mısınız?
Eşiniz dururken başkalarını yardıma çağırmanın da hiçbir mantığı yok.
Annedir saygı duyarım ama siz bekar değilsiniz evlisiniz, evliliğinizin resmî belgesi nikah cüzdanıdır düğün değildir.

Son düzenleme:
Kızlar bu hafta içi nikahim oldu. Ailemden farkli bir şehirde nişanlim ve benim gorev yaptığım şehirde oldu nikah aileler gelmedi.Nisanlim bir ilçede ben farklı ilcedeyim.Arada 1 saat yol mesafesi var.Dün benim bekarlik esyalarimi satmaya eve nisanlim geldi.Hatta camasir makinesi tv unitesi gibi seyleri beraber söktük .Aileme goncericegim bekarlik esyalarimi da .Benim bulunduugum ilceden kamyonet taşımaya adam bulmak icin geldi.Bugün annem başladi kizmaya siz daha evli degilsiniz dügun olmadi hemen evli moduna girdiniz. Imam nikahiniz yok evine girip cikmasin.Keyfinden girip cikmiyor dedim esyalar icin girdi. O olmadan sen nasil hallediyorsan biseyleri yine hallet oyle diyor. Ben tamir isi felan olunca arkadasimin esini cagirirdim ya da okuldan bi erkrk hocayı. Öyle yap diyor. Ögretmenim kizlar ben görevlendirme esimin oldugu ilceye gidicem.Ama seminerlere haftada bir gun gibi gidiyor köy ogretmenleri köye vermisler yine beni.Annem kendi oldugun ilçede bir arkadasinda kal haftada bir gun nişanlinin ilcesine git.Ayni ilcede kalma onunla diyor.Kalsam da ayni evde yasamicaz zaten ben ogretmenevinde kalicam o kendi evinde.Ve saat 8.30 seminer başlıyor ben gitmek icin sabah 6 7 gibi kalkip gitmem gerekiyor.Kizlar ne yapmam lazim nasil davraniyim ne konusayim annemle düğün ekimin sonunda olacak
Ailenize anlatmayin ve size bu kadar karismalarina da izin vermeyin. Evlenmissiniz artik. Düğündür dernektir milleti eglendirmek icin yapılır siz gerekeni yapip imzayi basmissiniz. Bugün buna mudehale eden yarin iç islerinize de karışır.

O Okyete siz kanunen, resmen, zihnen ve fikren artık evli bir kadınsınız, düğün işin eğlence kısmı, artık eşinizle yaşamanızda hiçbir mani yok, hatta Allah göstermesin bugün ameliyatlık bir durumunuz olsa siz izin belgelerine imza atamayacak durumda olsanız tek imza yetkisi eşinizde annenizde değil.
Başınıza bir şey gelse ilk haber verilecek kişi yine eşiniz anneniz değil.
Düğünü beklersiniz beklemezsiniz orası ailenizle sizin aranızdaki mesele bizleri ilgilendirmez ama diyelim ki pandemi sebebiyle 1 saate düşürülen düğünlerden tümden iptal edildi, eşinizle aynı evde yaşamayacak mısınız?
Eşiniz dururken başkalarını yardıma çağırmanın da hiçbir mantığı yok.
Annedir saygı duyarım ama siz bekar değilsiniz evlisiniz, evliliğinizin resmî belgesi nikah cüzdanıdır düğün değildir.
Mune hepimizin yazacağını 1 kerede yazmış :sampiyon: tecrübe başka bişey...

Kızlar bu hafta içi nikahim oldu. Ailemden farkli bir şehirde nişanlim ve benim gorev yaptığım şehirde oldu nikah aileler gelmedi.Nisanlim bir ilçede ben farklı ilcedeyim.Arada 1 saat yol mesafesi var.Dün benim bekarlik esyalarimi satmaya eve nisanlim geldi.Hatta camasir makinesi tv unitesi gibi seyleri beraber söktük .Aileme goncericegim bekarlik esyalarimi da .Benim bulunduugum ilceden kamyonet taşımaya adam bulmak icin geldi.Bugün annem başladi kizmaya siz daha evli degilsiniz dügun olmadi hemen evli moduna girdiniz. Imam nikahiniz yok evine girip cikmasin.Keyfinden girip cikmiyor dedim esyalar icin girdi. O olmadan sen nasil hallediyorsan biseyleri yine hallet oyle diyor. Ben tamir isi felan olunca arkadasimin esini cagirirdim ya da okuldan bi erkrk hocayı. Öyle yap diyor. Ögretmenim kizlar ben görevlendirme esimin oldugu ilceye gidicem.Ama seminerlere haftada bir gun gibi gidiyor köy ogretmenleri köye vermisler yine beni.Annem kendi oldugun ilçede bir arkadasinda kal haftada bir gun nişanlinin ilcesine git.Ayni ilcede kalma onunla diyor.Kalsam da ayni evde yasamicaz zaten ben ogretmenevinde kalicam o kendi evinde.Ve saat 8.30 seminer başlıyor ben gitmek icin sabah 6 7 gibi kalkip gitmem gerekiyor.Kizlar ne yapmam lazim nasil davraniyim ne konusayim annemle düğün ekimin sonunda olacak
Adamın soyadını aldınız nüfusta evli görünüyosunuz. Evli değilsiniz ne demek 😂😂

Düğünler yasaklanmamış aslında. Nikah töreniyle beraber bir saatlik düğün yapabiliyorlar ama sadece 1. ve 2. dereceden yakınlarla yapabilirler
Tamam ama nikah toreniyle 1 saatlik dugunler serbest yani o da bir düğün gibi degil. E nikahi yapmislar izin verirler mi bilmiyorum ayri düğüne

aaa ayni benim annem nikahimiz yapilmisti ev esyalarini interneti baglatmak icin surekli evde birinin beklemesi falan gerekiyordu annemde bana ayni seyi soylemisti dugun olmadi siz daha evli degilsiniz ona gore dedi.
bende dogru daha halay cekmedik anne haklisin ben hala bekarim ama nufus cuzdanimdaki kutugum bile degisti senin kafa hala degisemedi dedim 🥴
bal gibide evlisiniz yani evli sayilmak icin imam nikahink degil devlet nikahini soruyorlar her yerde

İmam nikahı mı tek sorun yapın o zaman rahat etsin. Ayrıca anlatmayın yanı ne duymak istiyorsa onu söyleyin. Değişmeyecek sonuçta kendini üzdüğüne değmez

İmam nikahını kiyarsan bu kadar karismazlar..imam nikahı ve resmi nikah eş zamanlı yapılmalı bence

bende size benzer durum yaşadım.Nikahımızı tayın ıcın erken yapmıstık ve farklı şehırlerdeydık benımde annem düğüne kadar cok sıktı bızı.Hatta dugun haftası gelınlıgı alacam eşim geldı ordan yemege gıttık falan bayagu gec donduk dunyanın lafını saydı arabada ben eşimin yanında utanmıstım🙊eger canınızı sıkıyosa huzurunuzu bozuyosa anlatmayın derim bılmesın annenız.Eşin dururkendebaşkasından yardım istemende doğru olmaz zaten.

Bu nasıl saçmalık ya. Adam sizin kocanız, siz hala nişanlım diye bahsederseniz aileniz de böyle tepenize çıkar işte. Az bile yapıyorlar. Aman düğün yapmadan sakın aynı eve girmeyin. Pandemi bitmezse de kurur kalırsınız artık napalım takdiri ilahi.

Aılenın kafa yapısı degısmez bu saatten sonra ama uzmemek adına soyleme nerde kımle oldugunu. Ben olsam esımle kalırım aılende adım adım hesap sormuyor heralde soyleme olsun bıtsın. Ben oyle yapıyordum arkadastayım dıyordum ama nısanlımlaydım. Bazen soyluyordum bazen saklıyordum hep ordasın demseınleer dıye

Resmi nikah kiyildi bi tane hoca bulun imam nikahinizi da kiyin 5 dkklik bisey ozmn annen bakalim ne diyecek bu kadar baskiya gerek yok uyarmasi baska ama siz resmi olarak eşsiniz zaten o baskiyo daha once yapsaymis k.bakamayi ama annenize cok sinirlendim
Benim ailemde cok baskiliydi dugune kadar bana yapmadiklari baski kalmamislardi ve dugun gunu hepsinin gozleri şişti aglamaktan benim yani gun hem resmi hem imam nikahim kiyildi ve dugunden 1 ay once kiyildi araya Ramazan girdi 1 aksam bas basa yemege cikamadik annem hatta nikahtan sonra sey demisti "nikahin kiyilmis olabilir ama sen halla benim evimdesin" ve o cumleyi duyunca hic bisey diyemedim dugunume kadar bisey deseydim o an iş bozulurdu oyuzden sizde 1 bucuk ay idare et bos ver takma kafana annen bisey diyince icinden sabir cek ve o guzel gununu dusun evlendikten sonra kendinize kizacaksiniz kendimi yiprattim bos yere uzuldum diye ben mesela kiziyorum cok agladigim gunlerim oldu ailemden ayrilicam diye aglarken bide ustune ailemin baskisi vardi.....
Kisacasi uzmeyinn o guzel caninizi azicik daha sabredin sonra esinizle olan guzel gunlerin tadini cikarin siz suan ailenize bisey soylerseniz onlari sevmediginizi ve onlari ailen olarak gormedigizi dusunur sakin kalin sağlicakla kalin 🥰🤲🏻💕

Bir de okuldan erkek öğretmen çağırmak da garip değil mi

Yani burada Kadınlar iş arkadaşını arabaya aldı diye bile olay yaratıyor elin adamını neden eve çağırıyorsunuz ki

Usta ile yalnız kalmak istememenizi anlayayım da o zaman kız arkadaş çağırılmaz mı

Anneniz okuldaki öğretmene güveniyor ama nikahlı eşinize güvenmiyor

Yani ona hayır deseniz de sizi dinlemeyeceğini mi düşünüyor, sizin hayır demeyeceğinizi mi

Herşeyi de olduğu gibi söylemeyin annenize.Biraz da yalan söyleyin.Tamam anne diyin ama arkasından işinize nasıl geliyorsa öyle davranın 😂

Back
X