Nikahıma çok az kaldı...Aile faciası yaşamak istemiyorum...

TheQueeninthenorth

Guru
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2010
11.087
19.383
Arkadaşlar 3 ay önce nişanım olduğunda buraya bir konu açmıştım, belki hatırlayanlarınız vardır. Bilmeyenler için konunun linkini veriyorum:

http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/evli-dayim-en-yakin-arkadasima-yaziyor.792835/

Nişanımda dayımla en yakın arkadaşımın dans etmeleri ve sonrasında dayımın en yakın arkadaşımı face den ekleyerek arada yazışmak konuşmak istediğini söylemesiydi olay. Ve yengem face den ekleme ve yazışma olayını bilmemesine rağmen sanki hissetmiş gibi sırf dans ettiklerini öğrendiğinde bile kıyameti koparmıştı...

En son durum ise yaşadıkları tartışmalardan sonra dayım çark etmiş olacak ki arkadaşımı face den silmiş ve bir daha asla yazmamıştı. Biz de bir daha arkadaşımla bu olayı konuşmadık. Nikahıma 2 hafta kaldı, kısmetse 8 mayısta evleniyoruz. Düğün daha sonra olacağı için nikah aile arasında ve sadece bir iki çok yakın arkadaşın da katılımıyla olacak. Arkasından da yemeğe gideceğiz. Nikah öğlen olacak ve biz de öğlen yemeği yiyeceğiz. Ardından akşam arkadaşlarla buluşulup bir şeyler içer müzik dinleriz diye düşündük.

Ben nikahımda o arkadaşım da olsun istiyorum. Kendisi arkadaşımdan da ziyade dostum, kardeşimdir. Yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmemiştir, birbirimizin hem iyi hem kötü gününde yanında olmuşuzdur. Dostluğun tanımı benim için odur yıllardır. Nikaha gelirse sonra yemeğe de gelmesi gerekecek ailelerle. Dayımla yengem de o yemekte olacak ve ben yengemin yüzde yüz sorun çıkaracağından adım gibi eminim. Zaten arkadaşımın geleceğini duyarsa gelmez ve dayımı da göndermez adım gibi biliyorum. Fakat dayım da babam gibidir, biz büyürken en büyük destekçimizdi ve ben onun olmadığı bir nikah düşünemiyorum.

Öte yandan bu arkadaşım da herşeyden habersiz nikah için bana fikirler verip duruyor. Şu elbiseye bak şu saç aksesuarına bak gibi. Hatta dolaylı olarak kaç kez nikah şahidim olmak istediğini bile dile getirdi, çünkü kendisi hem benim hem de nişanlımın arkadaşı. Nişanlımın bana açılmaya cesaret edemediği zamanlarda fikir almak için arkadaşımla konuşmuş, ondan destek almıştı. İkimiz için de önemli bir yeri var. Beraber okuduk, beraber büyüdük zaten. Şimdi durum böyleyken onu nikaha davet etmemek, diğer arkadaşlarla bir tutup sen akşam eğlenceye gel demek ayıp olmaz mı?

Açıkçası yengem her zaman sinirli, aile içerisinde problem çıkarmaya meyilli birisi olduğu için ve anneanneme, anneme zamanında kırıcı davranışlarda bulunduğu için pek sevdiğim birisi değil. Arkadaşım benim için onda kat be kat değerli. Ama arada dayım var. Gerçi ona da kızgınım bütün bu karışıklığa sebep olduğu için. Bazen umrumda değil ne halleri varsa görsünler çağır X i diyorum arkadaşım için. Ama annem bunun doğru olmayacağını, ne olursa olsun onların ailemiz olduğunu söylüyor.

Öte yandan nişanlımın da bu olaylardan, dayımın yediği haltlardan haberi yok. Anlatamadım, çünkü dayıma farklı bir gözle bakıp değer vermemesinden çekindim. Şimdi arkadaşımı davet etmezsek çok şaşıracak, nedenini soracak. Çünkü öğrencilik yıllarımızdan beri hep bizim nikahımızı düğünümüzü konuşur planlardık. Nikah şahidimiz diye bahsederdik arkadaşımızdan. İşin içinden çıkamıyorum. Sizden fikir bekliyorum...

Bence ne olursa olsun arkadaşınızı çağırmalısınız, yoksa çok ayıp olur ve çok kırılır. Dayınızın suçunun faturasını ona kesmiş gibi olursunuz. Yengeniz sorun çıkaracak olursa düğünü mahvetmesin diye diğer insanlar müdahale eder diye düşünüyorum en kötü ihtimal, büyük bir kargaşa çıkmasına izin verilmez. Sonrasında sorun çıkarsa da bu onların problemi, tamamen dayınızın suçunun sonucu.

Kızın hiç bir suçu yok, dayına yüz vermemiş kırıtmamış, ben olsam tabiki çağırırım arkadaşımı, dip dibe olcaklar diye bir durum yok, insanlar eski sevgilileriyle eski eşleriyle dip dibe olmak zorunda kalıyorlar , sizin durumunuzda böyle bir olay yok, çağır arkadaşını , ne dayınla muhabbete girsin ne de yengenle, böyle bir durum olsa arkadasım beni çağırmasa kesinlikle bir daha yüzüne bakmazdım, demekkş benden şüphelenmişsin derdim

Dayınında maşalahı varmış yani yiğeninin arkadaşına bakmakta ayrı bi karakter meselesi.Herneyse en yakın arkadaşınsa çağır diğer arkadaşlarının yanında dursun dayının olduğu yerde durmasın.Dayın yüzünden niye çağırmıcaksın ki bırak en mutlu gününde bunu sen düşüneceğine dayın kaçacak yer bulsun

Bence ne olursa olsun arkadaşınızı çağırmalısınız, yoksa çok ayıp olur ve çok kırılır. Dayınızın suçunun faturasını ona kesmiş gibi olursunuz. Yengeniz sorun çıkaracak olursa düğünü mahvetmesin diye diğer insanlar müdahale eder diye düşünüyorum en kötü ihtimal, büyük bir kargaşa çıkmasına izin verilmez. Sonrasında sorun çıkarsa da bu onların problemi, tamamen dayınızın suçunun sonucu.

düğünden değil nikahtan bahsediyorum canım. nikahta sadece aileler olacak, bir iki de arkadaş. Düğüne davet etmeme gibi bir durum olamaz tabii ki. Ama ailecek yenecek yemekte az sayıda kişi olacağız. Yengem kalkar herkesin içinde bir laf eder, o türde bir insandır çünkü. Ondan çekiniyorum.

Dayınında maşalahı varmış yani yiğeninin arkadaşına bakmakta ayrı bi karakter meselesi.Herneyse en yakın arkadaşınsa çağır diğer arkadaşlarının yanında dursun dayının olduğu yerde durmasın.Dayın yüzünden niye çağırmıcaksın ki bırak en mutlu gününde bunu sen düşüneceğine dayın kaçacak yer bulsun

ben de aynen öyle düşünüyorum. dayımın basiretsizliği yüzünden ben neden en yakın arkadaşımı çağıramayacakmışım ki diyorum. ama annem olmaz diyor. yengem ortalığı karıştırır diye çekiniyor açıkçası.

Bence bu olaylar sanki hiç olmamış gibi davranın.

Bu sizin en mutlu olmanız gereken gün.
Kim gelsin, kim gelmesin, o ne der, bu ne yapar diye düşünmenin zamanı değil.

Birbirinin yüzünü görmek istemeyen, aynı ortamda bulunmak istemeyen kişiler bu güzel günün ve sizin hatırınıza biraz sabretmeliler diye düşünüyorum. Fedakarlığı onlar yapsınlar. Sizi gerçekten sevip size değer verenler bunu yapar zaten.

Kızın hiç bir suçu yok, dayına yüz vermemiş kırıtmamış, ben olsam tabiki çağırırım arkadaşımı, dip dibe olcaklar diye bir durum yok, insanlar eski sevgilileriyle eski eşleriyle dip dibe olmak zorunda kalıyorlar , sizin durumunuzda böyle bir olay yok, çağır arkadaşını , ne dayınla muhabbete girsin ne de yengenle, böyle bir durum olsa arkadasım beni çağırmasa kesinlikle bir daha yüzüne bakmazdım, demekkş benden şüphelenmişsin derdim

allahı var arkadaşımın bu olaylarda en ufak bir falsosu olmadı. hatta dayımla dans ettiği için kendisini bile suçluyor ama nerden bilebilirdi ki böyle olacağını...dayımı babamdan ayırmadığımı o da biliyor. ondan yana şüphem yok hiç muhattap bile olmaz dayımla veya yengemle. ama yengeme güvenemiyorum o ortamda.

Yengenize zaten değer vermiyormuşsunuz.

Kaç senelik dostun mu yengen mi?
Ne olursa olsun kimse için sakın ama sakın dostunu çağırmamazlık yapma.
Hatta nişanlınla tanışmana vesile olmuş ben olsam nikah şahidim yapardım :KK51:

şimdiden mutluluklar.

dayınızın bir şey yapacağını sanmam yengeniz de zaten dayınızın dibinden ayrılmayacaktır.

düğünden değil nikahtan bahsediyorum canım. nikahta sadece aileler olacak, bir iki de arkadaş. Düğüne davet etmeme gibi bir durum olamaz tabii ki. Ama ailecek yenecek yemekte az sayıda kişi olacağız. Yengem kalkar herkesin içinde bir laf eder, o türde bir insandır çünkü. Ondan çekiniyorum.
Anladım, peki yengenizle bu durumu önceden konuşsanız işe yarar mı, gelmesi konusunda sorun çıkarmayacak şekilde ikna olur mu?

Bence bu olaylar sanki hiç olmamış gibi davranın.

Bu sizin en mutlu olmanız gereken gün.
Kim gelsin, kim gelmesin, o ne der, bu ne yapar diye düşünmenin zamanı değil.

Birbirinin yüzünü görmek istemeyen, aynı ortamda bulunmak istemeyen kişiler bu güzel günün ve sizin hatırınıza biraz sabretmeliler diye düşünüyorum. Fedakarlığı onlar yapsınlar. Sizi gerçekten sevip size değer verenler bunu yapar zaten.

ne yazık ki yengem bunu düşünecek biri değil. yaşadığı ve haberi olmayan bu olay yüzünden onun adına üzülsem de, bu kendisinin yüksek egolu, fevri, herşey benim istediğim gibi olacak tavırlarında biri olduğu gerçeğini değiştirmiyor. o anda nikahtan ayrılıp yemeğe gelmeyeceğini bile düşünüyorum ve dayım da onu takip edecek, yemekte bizi yalnız bırakacaktır.

Yengenize zaten değer vermiyormuşsunuz.

Kaç senelik dostun mu yengen mi?
Ne olursa olsun kimse için sakın ama sakın dostunu çağırmamazlık yapma.
Hatta nişanlınla tanışmana vesile olmuş ben olsam nikah şahidim yapardım :KK51:

şimdiden mutluluklar.

dayınızın bir şey yapacağını sanmam yengeniz de zaten dayınızın dibinden ayrılmayacaktır.

korkum zaten dayımın bşr şey yapması değil. dayımın ödü kopar yengemden. bir halt etti onu dayüzüne gözüne bulaştırdı zaten. korkusundan hemen arkadaşımı sildi face den. yüzüne bile bakmaz eminim. benim korktuğum kişi yengem.

Konunu hatirliyorum kizin bir sucu yok dayinin kabahati hersey yengende de biraz akil varsa senin nikahini zehir etmez insanlar da ettirmez zaten dayin yengen tembihli gelsinler nikaha annen konussun dayinla

Bence çağırmalısınız. Yengeniz sukunetini koruyacaktır. En güzel gününüzü berbat edecek değildir.
Pozitif düşünün ki iyi olsun.
Siz de en güzel anlarınızın tadını çıkarın.
Mutluluklar diliyorum.

korkum zaten dayımın bşr şey yapması değil. dayımın ödü kopar yengemden. bir halt etti onu dayüzüne gözüne bulaştırdı zaten. korkusundan hemen arkadaşımı sildi face den. yüzüne bile bakmaz eminim. benim korktuğum kişi yengem.

Nikahına değer verdiğin bu süreçte bile seninle alışverişte fikir yardımında olan kişiyi çağırmazsan düğününe geleceğini düşünüyor musun?
Ben olsam kırılır düğününe de gelmezdim.
Ayrıca çağırmama sebebi olarak nişanlına ne diyeceksin???

Anneni dinleme bence. Yengen de bişi diyemez. Ha diyecekse de koca diye koluna taktığı adama desin.Arkadaşın dayına rest çekmişti çünkü. Hatta onda bile sana anlatmıştı durumu..

Evlendikten sonra yengenle ne kadar muhatap olacaksın ? Arkadaşınla ne kadar görüşecek muhatap olacaksın?
Bu iki insanı aynı keseye koyma bence.

Anladım, peki yengenizle bu durumu önceden konuşsanız işe yarar mı, gelmesi konusunda sorun çıkarmayacak şekilde ikna olur mu?

maalesef canım. sadece dans ettikleri için bile ortalığı birbirine katmış. beni de kenara çekip dayına çok kırıldım, o gece onları dans ederken görmedim sonradan nişan videosunu izlerken fark ettim diye benle konuşmuştu. ben de daha bilmediği neler var diye içimden geçirmiş ama dayımın yaptıklarını filan anlatmaya cesaret edememiştim. çok hassas olduğu bir konu yani. şimdi arkadaşımın geleceğini söylersem nikaha gelmez. sırf gelmemek için annemle veya anneannemle bile tartışma çıkarabilir öyle biridir kendisi...Onun gelip gelmemesi umrumda değil de, dayım da onun sözünden çıkıp sen ne yaparsan yap ben gidiyorum diyecek biri değil. Özellikle bu konuda yaşadıkları tartışmalardan sonra.

Dayın düşünmeli bunu. Hiç bir suçu olmayan arkadaşını en güzel zamanınızda yanınızda olmak isterken bundan mahrum bırakmak büyük gönül kırgınlığına neden olabilir. kızın hiçbir suçu yok neden ihale ona kalıyor? Yazık bence bu kadar yakınsanız. Gelmeyecekse dayınız ve yengeniz gelmesin. Kendi sorunlarını halletsinler.

Dayın düşünmeli bunu. Hiç bir suçu olmayan arkadaşını en güzel zamanınızda yanınızda olmak isterken bundan mahrum bırakmak büyük gönül kırgınlığına neden olabilir. kızın hiçbir suçu yok neden ihale ona kalıyor? Yazık bence bu kadar yakınsanız. Gelmeyecekse dayınız ve yengeniz gelmesin. Kendi sorunlarını halletsinler.

yengem gelmezse gelmesin ama dayımın bulunmasını çok isterdim...çünkü aramız hep çok iyi olmuştur, adeta bir baba gibidir...keşke bu konuda eşine rest çekip gidiyoruz diyeblse veya kendi gelebilse...ama eşinden ödü kopuyor.

X