Nikahli Ese Tecavuz

redvelvetcake

Ne mutlu Türk'üm diyene!
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2010
11.071
11.546
498
Kızlar merhaba, ben bir araştırma yapıyorum size de sormak istedim. Nikahli ese tecavuz hakkında ne dusunuyorsunuz? TCK 2005 yılından beri bunu suc olarak kabul ediyor. Nikahli ese tecavuz ile herhangi birinin tecavüzü arasında yargılama yoluna gidilmede fark var. Benim düşüncem fiili olarak aynı hatta güvendiğiniz, sevdiğiniz eşinizin tecavuz etmesi cok daha buyuk bir psikolojik hasar bırakır. Neyse siz ne dusunuyorsunuz? Tecavuz koca da etse dışarıdan biri de etse aynı, bir imza ile yargılama bloke edilir mı? Edilmeli mı? Kadının evlenmesi buna rıza göstermesi mı demek?
Yani fail ile mağdur nikahli ise tecavuz meşru mü olmalı? Yani imza tecavüzü mesrulastirir mı?

Simdiden teşekkürler :)

Not: Lütfen tartışma, kavga çıkmasın, birbirimizi kırmadan cevap verelim.
 
Son düzenleme:
Evet kadın istemedikten sonra zorla ikişkiye zorlamak bence de tecavüz diye nitelendirilmeli.
nikah var diye bunun üstü başka bir ifade ile örtülmemeli.
 
tam olarak yorum almak istediğin nokta ne canım? zaten hiçbi kadın, nikahlıysa yapsın evet hakkıdır demez.
 
tam olarak yorum almak istediğin nokta ne canım? zaten hiçbi kadın, nikahlıysa yapsın evet hakkıdır demez.

Ben baska kadınlarla konuştum, sokakta, okulda, sagda solda bazı aldığım cevaplar beni tedirgin etti, su gibi "zaten kadının gorevi erkeği tatmin etmek evlenirken bunu kabul ediyor" vb. Bir de evlilik dısında cinsel iliskinin yaşanmayacağını düşündüğü icin cogu insan tecavüzü sadece bir cinsel iliski olarak düşünüp ne olacak ki zaten evlilik bunu meşru kılar falan dediği icin biraz endişelendim açıkcası, o yüzden siz ne dusunuyorsunuz diye sormak istedim :)
 

diyen var demek...çok üzücü...
 
ikisi de aynı derece travma yaşatır bence
ama kişiye yetişme şartlarına kültürüne
öğretilene göre de değişir bu
kimi kadınlar bunu eş yaptığında daha affedilir bulabilir diye düşünüyorum
sonuçta toplumda ciddi anlamda
cinsel ilişkiyi erkeği memnun etmenin yolu olarak gören
azımsanmayacak bi çoğunluk da var
öyle insanlar var ki şiddeti hakkettim diye yorumlayan
tecavüzü de meşrulaştırmalarına şaşırmamak gerek
 
niye bir koca karısına tecavüz etsin ki?
boşanma yok ama ayrılık varsa ya da arada bir kavga taraflar küsse ama adam gelip kadına tecavüz ettiyse tamam çok büyük bir suç,diğerinden farkı yok.
ama kadının baş ağrıları aylardır geçmiyorsa,adamı umursamıyor başka mevzulara daldıysa,kocasının cinsel beklentilerini umursamıyor bencilce yaklaşıyorsa.adamı başka kadına da gitmek istemiyorsa karısına zor kullanmış olabilir.böyle bir durum varsa eğer bana göre erkek suçludur ama kadın da pek masum değildir.
 
Her ikisi de aynı şekilde ruhen yaralayıcı..
Eşin tecavüzü beklenmedik ve sevilen birinden olduğu için daha da üzücü
Ama tabii ki dışarıda herhangi tanımadığın birine nisbeten daha mı hafif acaba bilmiorum ki:26: Sonuçta severek isteyerek beraber olmuşluğun var eşinle zamanında
Ama yok yaa her iksi de farklı kulvarlarda ama aynı şiddette acı birer travma
Allah yaşayanlara yardım etsin çok zor
 

Tabii boyle durumlar da var dogru söylüyorsunuz. Bir sürü gazete haberi buldum onlara bakıyorum mesela adam kadına siddet gösteriyor surekli kadın birlikte olmak istemiyor adam da tecavuz ediyor. Toplumun her kesiminden herkesin basına gelebilir.
 

Senin düsüncelerine aynen katiliyorum.
 
tecavüz her ıkı şartda tecavüzdür

bı ımza suçu hafıfletemez
bence yoldan geçen bı adamın saldırısından çok eşının tecavüz etmesı daha yıpratıcı
 
ikiside çok dramtik bence.
bir insan(kadın bile değil,her insan için geçerli) kendisi istemedikten sonra kimse ona yaklaşamamalı.
bu nikahlı eş olsa bile durumu değiştirmez.
 
benim sinirlerim bu konuyu takip edebilecek kadar kuvvetli değil belki çok ön yargılıyım ama kocamdır yapar demelerinden çok korkuyorum :18::18::18::18:
 
Nikahlı eşi olsun olmasın bir kadına yapılan hertürlü cinsel taciz suç sayılmalıdır.bizde geçen gün bu konuyu tartışıyorduk arkadaşlarla.bir arkadaşım şöyle dedi uç bir örnek ama "hayat kadınları bu işi para için yapıyor ama onlarla bile zorla birlikte olan her erkek de ceza almalı,sonuç da bu da tecavüz" ve bence çok doğru.kadın istemedikten sonra kimse ona dokunmamalı,ülkemizde keşke gerçek anlamda caydırıcı cezalar olsa!
 
Son düzenleme:
evlı olupta tecavuz nasıl oluyorkı
esın o zaten nasıl bısı bu yanı

ayrılma asamasında olupta saldrmasındanmı bahsedılıo
 
evlı olupta tecavuz nasıl oluyorkı
esın o zaten nasıl bısı bu yanı

ayrılma asamasında olupta saldrmasındanmı bahsedılıo

Tecavuz evlilik disi iliski demek değil. Zorla iliski demek.
Hayir normal zamanlarda da olur ayrilma aşamasında da. Es tecavuz edebilir mı? Evli olmak erkeğe tecavuz hakkını verir mı? Tecavuz rıza olmadan cinsel iliski kurmaktir. Evli ol veya olma karşındaki erkeğe hayır dediğin an is biter, evli olmak kocaya tecavuz hakkı vermez, tecavüzü meşrulaştırmaz.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…