Nikahli Ese Tecavuz

benim sinirlerim bu konuyu takip edebilecek kadar kuvvetli değil belki çok ön yargılıyım ama kocamdır yapar demelerinden çok korkuyorum :18::18::18::18:

Aynen Ki bekledigim tarzda bir soru gelmis bile. En azından kadınlarımız, bilmeyenler bilinclensin

sadece mantıgını sordum neyse

Hayır tabii ki sor. Neresinin anlasilmadigini merak ediyorum ki ona gore bir açıklama yapayım. Dalga gecmek amaçlı söylemedim asla, insanlar ese tecavuz edilmesi dendiğinde anlamıyormuş gibi bakıyorlar, o yüzden alıştım ben ve üzüldüm cunku haklarımızı bilmiyoruz. Bazı şeyleri doğal saniyoruz ama tecavuz evli veya bekar asla meşru olamaz.
Lütfen sor ki ben de ona gore aciklayayim. Burayı okuyan bir sürü kadın var. Anlatmalıyız ki bilinclensinler.
Mantığını merak ettim demişsin, peki sence evli olma tecavuz hakkını verir mı?

bnde ewlıyım 11 aydır
ııkımızde unıversıte mezunuyuz yanı cahhılın en karası degılım
sadce ben soyle dusunuyorum otruyoruz dıyelımkı ıstedı yapma hayır falan dedım sonra oldu bu tecavuzmu yanı

bnce degıl

hhe spyle olur vurur cekıstrr kufreder zorlar o zaman tamam da

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu öğretmenlerimizin sorunun cevabı soruda gizli demesi gibi.
Seninde başlıkta yazdığın gibi nikahlı eşe 'tecavüz' diğerinden farksız. Her ikisininde adı tecavüz. Her ikisinde de istek dışı cinsellik ve şiddet var.
Nikahlı yada nikahsız her durumda insanlık dışı bi eylem.

Bu sizin sorduğunuzun aynısını bana dün cok yakın bir arkadasım sordu ki o da eğitimli bir insan sizin gibi. Boyle dusunmek icin cahil veya eğitimli olmak fark etmez ki. Eğer istemeden kalbinizi kırdıysam özür dilerim Burada cogu kadın erkeklere karsı boyun eğiyor o yüzden forumun genel anlayışı icerisinde söyledim.

İlk söylediğiniz ornekte hayır yapma falan dedikten sonra rıza gösterdiyseniz tecavuz olmaz zaten. Rıza varsa is biter. Ama Hayır=hayirdir. İster dövsün siddet göstersin öyle tecavuz etsin ister dövmesin öyle tecavuz etsin, aski memnuda Adnan beyin bihtere yaptıgı bunun bir ornegi olabilir.

Son düzenleme:

anladım o dızıyı ızlemedım bılmıyorum
sadce soyle bır sey var bazen ınsan kendını mecbur hıssedıyo hayır dıyosun ama o cok ıstıyosa tamam dıyosun yanı hepımızın basına gelen bısı
yok kırılmadım bu arada tesekkurler

Nikahlı da olsa zorla cinsel birliktelik olmaz,olmamalı.Tecavüz tecavüzdür.Kimsenin bir başkasının bedenine istemediği bir şeyi yapmaya hakkı yok kocası dahi olsa iki tarafın da rızasıyla olması gerekir birlikteliğin

:) Tabii ondan bahsetmiyorum ben zaten, tamam deniliyorsa sorun yok. Sorun eğer tamam denilmiyorsa var.

Kesinlikle suc!
Karsi taraf nikahli esi diye her istedigini yapabilecegi bir mali olmuyor. Bir imza hic birimizi bir baskasinin mali yapmiyor!
Ne olursa olsun bir insana istemedigi bir seyi yapmak suctur benim gözümde. Hele ki bu cinsellik gibi hepimiz icin özel olan bir durum ise gercekten cezasi cekilmesi gereken bir suc vardir ortada.
Beni seven bana her zaman sevkatle yaklasan sevdigim, ben istemedigim zaman uckuruna sahip cikamayip bir anlik zevk icin zor kullanacak, bana zarar verecek ve ben onu affedecegim?.. O kadar kolay degil malesef. Bunu yasamak da atlatmak da affetmek de o kadar kolay degil.

Ama tabi malesef toplum kadinin erkegi memnun etmek icin yaratilmis bir varlik oldugunu düsündügü sürece ese tecavüz suc olarak görülmeyecektir...

Kesinlikle ve kesinlikle katılıyorum

hmmm...illede vurup çekiştirmesi,küfredip zorlaması gerekmiyor,sen hayır deyipte o istediği için boyun eğiyorsan ve o iş olurken gözünden bir damlada olsa yaş süzülüyorsa bunun adı tecavüzdür...cilveleşip naz yapmakla karıştırmayalım.

bu konuyu gündeme getirmeniz bence iyi oldu,tecavüz kavramıyla ilgili hala netleşmeyen şeyler var gibi..

nikahlı ya da nikahsız olmasının hiçbir farkı yok..
fakat malesef tecavüze uğrayan nikahlı eşlerin büyük çoğunluğunun yasal olarak gidip şikayetçi olduklarını düşünmüyorum..

Bunun nikahlı veya nikahsız olmakla ne alakası var? Sonuçta bedeniniz sizden izinsiz kullanılmaya çalışılıyor, canınız yakılıyor. Ne yani o imzayı attın diye her an her saniye seks yapmak zorunda mısın? Veya o imzayı attın diye eşin sana saldırdığında canın acımıyo mu? Çok saçma. Ama malesef evli kadınlar bunun pek bilincinde değil.

aynen katılıyorum canım. aksini düşünen insanların sorunu tamamen cahillik ve çaresizlik bence.

Nikahlı-nikahsız farkeden bir şey olduğunu düşünmüyorum..Tecavüz, tecavüzdür.. Fakat toplum tarafından algılanması farklı olabilir..

Ne bilim mesela; Evli değilken tecavüze uğransa yer yerinden oynatırlar, fakat evliyken tecavüze uğransa; " Amaaaaaaaan canım nasılsa evlisiniz ne olacak?, Kadın istememiş erkek istemiş ve yapmış, ayol karısı değil mi yapar valla ne olacakmış, erkeğe dur diyebilir misin?, Üzülme kız kocan nasılsa bir şey olmaz!, Kız bekarken tecavüz etseler daha mı iyiydi, evde kalırdın valla, kocan yapmış bişicik olmaz!" gibi fütursuzca eleştiri yaparlar..

İlk önce bu bilinci kırmalıyız yoksa burda akşama kadar konuşsak bir fayda etmez.. Ülkemizde toplum baskısının ve görüşlerinin, insan hayatına verdiği yön ortada...

Mesela kadın her zaman kocasına hıtap edıyor ama bır kere canı ıstemedı dıye tecavuze ugruyorsa cok çirkin ama kadının kocasına karsı ılgısı bıttıyse sevgısı bıttıyse saygısı kalmadıysa bosansın ne ona ezıyet olsun nede kocasına sapıklık duygusu uyandırsın..tecavuzden kacınılmıyorsa alt dudagını ısır keyfıne bak tabı ısın esprısı kızlar cıddıye almayın lutfen:))) vala ben bazen kocama dıyorum yalandan ıstemıyorum yapayım sen zorla bana sahıp ol maksat heyecan adrenelın fantezı...ama iş basa dusunce zor olduguna ınanıyorum ALLAH herkesın yardımcısı olsun duyarlı kocalar nasıp etsın...

Maalesef kanun bu ayrımı gözetiyor evlilik iç dış yasaya gore farklı. Eskiden evlilik ısı suc bile degildi...2005ten beri suc

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…